Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

Σημαντικη διευκρίνιση για τα γλυκαντικά

Να σημειώσω και κάτι που το θεώρησα δεδομένο και δεν το ανέφερα, αλλά τελικά μπορεί να μην είναι και τόσο αυτονόητο:
Όταν λέμε δίαιτα χωρίς ζάχαρη, εννοούμε δίαιτα χωρίς ζάχαρη. Άρα εκτός από τη ζάχαρη (άσπρη και καστανή, όλα τα είδη) δεν επιτρέπονται και δεξτρόζες, γλυκόζες, μαλτόζες κλπ
Επίσης πρέπει να μην γίνεται χρήση τεχνητών γλυκαντικών δηλ. να μην καταναλώνονται προΪόντα με σήμανση ''χωρίς ζάχαρη''. Τα τεχνητά γλυκαντικά είναι ούτως ή άλλως επικίνδυνα για την υγεία. Αν ανατρέξετε στο διαδίκτυο θα δείτε πλήθος άρθρων.
Εν κατακλείδι, η μόνη γλυκιά γεύση στη δίαιτα είναι τα φρούτα. Επίσης τώρα υπάρχει και η στέβια, πρέπει όμως να διαβάζετε τα συστατικά του προϊόντος που αγοράζετε γιατί είναι πολύ πιθανόν να έχει μέσα και άλλα γλυκαντικά, φυσικά ή τεχνητά.
Όταν με το καλό καθαρίσει κάποιος και μπορεί ν'αρχίσει να τρώει κάποια γλυκά, μπορεί να κάνει τις επιλογές του. Εγώ τώρα τρώω ζάχαρη κανονική (δεν παίρνω ποτέ προϊόντα με σήμανση ΄΄χωρίς ζάχαρη'') σε μικρές ποσότητες. Όσον αφορά τα γλυκά που θα επιλέξουμε να φάμε, είναι καλό να προτιμήσουμε κάποια με μικρές ποσότητες ζάχαρης. Ακόμη καλύτερα να τα έχουμε φτιάξει μόνοι μας. Για παράδειγμα μπορούμε να φτιάξουμε κέικ, χαλβά σιμιγδαλένιο, ρυζόγαλο, κουλουράκια, με ποσότητα ζάχαρης πολύ μικρότερη απ' την κανονική, τα οποία στη γεύση είναι μια χαρά.