Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 7 Μαρτίου 2016

Γιατί δεν με πιάνουν τ' αντισταμινικά

Ας υποθέσουμε ότι έχουμε ένα μεγάλο άδειο βαρέλι. Από πάνω τρέχει μια βρύση με νερό. Ας πούμε ότι το νερό είναι βρώμικο για να γίνει πιο παραστατικό. Το βαρέλι έχει ένα σύστημα αποχέτευσης που μπορεί να διώξει ποσότητα νερού Α. Η βρύση είναι συνέχεια ανοιχτή. Άλλες μέρες τρέχει την ποσότητα Α, την οποία διώχνει το σύστημα αποχέτευσης, άλλες μέρες  μπορεί να τρέξει διπλή, τριπλή ή και πενταπλη ποσότητα νερού δηλ. 2Α, 3Α, 5Α κλπ, ανάλογα με το πόσο ανοιχτή είναι η βρύση. Η ποσότητα Α διώχνεται από το σύστημα αποχέτευσης, με λίγη πίεση το σύστημα κατορθώνει μετά από ώρα να διώξει κι άλλη μια ποσότητα Α, από κει και πέρα δεν έχει την δυνατότητα όσο κι αν πιέζεται και κουράζεται κι έτσι οι υπόλοιπες ποσότητες αποθηκεύονται στο βαρέλι. Έτσι το βαρέλι, από κει που ήταν άδειο σιγά σιγά γεμίζει. Το σύστημα δουλεύει όσο μπορεί, αλλά δεν μπορεί ν' ανταποκριθεί στην τεράστια ποσότητα υγρού, οπότε το αφήνει να μαζεύεται μέσα στο βαρέλι. Επιπλέον το σύστημα, από την πολλή προσπάθεια έχει αρχίσει να μην λειτουργεί τόσο καλά και να δυσκολεύεται να διώξει ακόμη και την ποσότητα Α, του παίρνει περισσότερο χρόνο από πριν.
Κάποια στιγμή το βαρέλι γεμίζει και από μια μεριά υπερχειλίζει. Το βρώμικο νερό χύνεται και λερώνει το πάτωμα. Σφουγγαρίζουμε και βάζουμε ένα κουβαδάκι που το αδειάζουμε μια φορά την ημέρα. Καθώς η βρύση συνεχίζει να τρέχει, το νερό ξεχειλίζει όλο και περισσότερο και πιο γρήγορα και πρέπει ν' αδειάζουμε το κουβαδάκι πιο συχνά μες την ημέρα. Αντικαθιστούμε το κουβαδάκι με μεγάλο κουβά, μετά με λεκάνη, μετά με μικρή δεξαμενή. Εντωμεταξύ, το βαρέλι αρχίζει να ξεχειλίζει κι από αλλού, βάζουμε κι εκεί κουβαδάκι, μετά κουβά, μετά λεκάνη κλπ . Στόχος μας είναι να διατηρήσουμε το πάτωμα καθαρό. Όμως από τη συνεχή ροή από τη βρύση που δεν σταματά, αρχίζουν ν' ανοίγουν ρωγμές στο βαρέλι και να φεύγει κι από κει νερό. Συνεχίζουμε να μαζεύουμε το νερό με όποιο τρόπο μπορούμε ακόμη και με τα πιο τέλεια συστήματα συλλογής βρώμικου νερού. Ωστόσο μια και η βρύση δεν σταματά, ανοίγουν συνεχώς καινούριες τρύπες και είναι εξαιρετικά δύσκολο έως ακατόρθωτο να μαζέψουμε τα βρώμικα νερά. Στο τέλος το βαρέλι σκάει.
Τόσον καιρό πασχίζω να μαζέψω τα βρωμόνερα, αντί να κλείσω τη βρύση ή τουλάχιστον να την αναγκάσω να τρέχει μόνο την ποσότητα Α που μπορεί να διώξει το σύστημα αποχέτευσης.
Το βαρέλι είναι ο οργανισμός μας (και κυρίως το έντερο), το βρώμικο νερό είναι οι τοξίνες που μπαίνουν στο σώμα, η βρύση είναι  οι τροφές, το σύστημα αποχέτευσης είναι το συκώτι και τα νεφρά, οι κουβάδες, λεκάνες, δεξαμενές, συστήματα συλλογής βρώμικου νερού είναι τα διάφορα φάρμακα (απ' το πιο απλό ως το πιο εξελιγμένο) και το πάτωμα είναι το σύστημα που δέχεται την επίθεση. Και καλά αν είναι το δέρμα, παίρνεις χαμπάρι και κινητοποιείσαι, αν είναι όμως η καρδιά ή το ανοσοποιητικό;
Γι' αυτό δεν έχει τόση σημασία αν θα χρησιμοποιήσεις κουβά ή λεκάνη ή δεξαμενή, το θέμα είναι να κλείσεις τη βρύση. Παράλληλα αφήνεις τους κουβάδες για όσον καιρό χρειάζεται, γιατί και να κλείσεις τη βρύση,  το βαρέλι δεν θ' αδειάσει μαγικά. Καθώς η στάθμη του βρώμικου νερού όλο και κατεβαίνει εσύ επιδιορθώνεις τις ρωγμές και φροντίζεις το σύστημα αποχέτευσης να μπορεί να διώξει ξανά την ποσότητα Α, αν το δυναμώσεις και πολύ, μπορεί ίσως να διώξει 2Α που μοιραία θα μπουν στον οργανισμό απ' τις τροφές.
Αναφέρομαι πάντα στη χρονία ιδιοπαθή κνίδωση (ό,τι ονόματα κι αν της έχουν δώσει τις τελευταίες δεκαετίες) η οποία έχει αιτία την τοξίνωση του οργανισμού, κυρίως από το μύκητα κάντιντα, ένα μύκητα που τρέφεται κυρίως με ζάχαρη, άλλους μύκητες και επεξεργασμένες τροφές.

64 σχόλια:

  1. Γεια σας. Έχς χρόνια κνίδωση εδώ και 13 χρόνια περίπου με διάφορες υφέσεις κατά καιρούς (κυρίως στις 3 εγκυμοσύνες) αλλά τα τελευταία δύο χρόνια είναι σε έξαρση (παίρνω ζιρτεκ κάθε 2 μέρες). Ξεκίνησα τη δίαιτα πριν 2 μήνες αλλά δε βλέπω κάποια βελτίωση στην κνίδωση, παρά μόνο ότι αισθάνομαι καλύτερα και έχω χάσει 4 κιλά. Μετά από πόσο καιρό πιστεύεται ότι θα αρχίσουν να μειώνονται οι πετάλες και τα αντισταμινικά μαζί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κανονικά σε 2 μήνες, αν πίνεις και το πολύ νερό, θα έπρεπε να έχεις δει κάποια πρώτα αποτελέσματα, δηλ. το ζιρτέκ αντί για 2 μέρες να το χρειάζεσαι κάθε 3 ή 4 μέρες και σταδιακά ν' αραιώνουν οι μέρες που το χρειάζεσαι έως ότου σταματήσεις τελείως να το χρειάζεσαι. Ίσως να μην οφείλεται η κνίδωση αυτή σε τοξίνωση. Πάντως εγώ έπαιρνα τέσσερα αντισταμινικά την ημέρα τα οποία κάνοντας τη δίαιτα, σε έξι μήνες από τότε που ξεκίνησα και μειώνοντάς τα σταδιακά, είδα τις τελευταίες πετάλες (εκείνο τον καιρό έπαιρνα δύο αντισταμινικά). Συνέχισα τα αντισταμινικά ακόμη έξι μήνες κατεβάζοντας τη δόση σε ένα τέταρτο την ημέρα και τελικά τα έκοψα.

      Διαγραφή
  2. Τα αντισταμινικα παχαίνουν μου το ειπε αλλεργιολογος κ το ειδα κι εγω που προσπαθούσα να χασω με δυσκολια Ποια η γνώμη σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Aπό την προσωπική μου εμπειρία που έπαιρνα 11 χρόνια αντισταμινικά, δεν πάχυνα. Δεν ξέρω γιατί το είπε αυτό ο αλλεργιολόγος. Ότι τα αντισταμινικά σε νυστάζουν και κοιμάσαι είναι γεγονός, να σε κάνουν να τρως δεν νομίζω. Αυτό συμβαίνει με την κορτιζόνη, που τη δίνουν για το άσθμα ή αρχικά στην κνίδωση. Μήπως σου είπε για κορτιζόνη; Άσε που αν κάνεις τη δίαιτα του μπλογκ, χάνεις κιλά, δεν παίρνεις.

      Διαγραφή
  3. Καλησπέρα.Η κνιδωση μου εμφανίστηκε εντελώς ξαφνικά πριν από τρεις μήνες μετά τον ξαφνικό χαμό ενός πολύ καλού φίλου. Τον ίδιο καιρό είχα και ουρολοίμωξη. Την ουρολοίμωξη την αντιμετώπισα την κνιδωση όχι. Μάλλον ήρθε για να μείνει! Έχω επισκεφθεί αλλεργιολογο, δυο δερματολόγους, και την άλλη εβδομάδα έχω ραντεβού με τον γυναικολόγο και τον ενδοκρινολογο. Παίρνω δυο αντισταμινικά την ημέρα πρωί βράδυ, billargen αλλά εξακολουθώ να βγάζω πεταλες. Το χειρότερο είναι όταν πρήζονται τα χείλη μου επειδή τα δάγκωσα κατά λάθος ή κοιμήθηκα πλάγια. Αποφεύγω τα γαλακτοκομικά και μειωσα πολύ τους υδατάνθρακες και πάλι δεν βλέπω αποτελέσματα. Για γλυκό ούτε λόγος! Έχει αλλάξει η ζωή μου. Όποια συμβουλή ή παρηγοριά είναι ευπρόσδεκτη. Θα περάσει ποτέ;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Kατ' αρχάς μπορεί αυτό το σχήμα δηλ. το μπιλαργκέν να μην σε πιάνει. Κάποια άλλα σχήματα μπορεί να σε πιάσουν καλύτερα. Υπάρχει και το σχήμα αντισταμινικό - χάπι για το στομάχι (ρανιτιδίνη) που εμένα με έπιανε παρα πολύ καλά. Πρώτα πρέπει να βρεις ένα κατάλληλο σχήμα και μετά να ασχοληθείς με το να ψάξεις την πραγματική αιτία. Κατ' αρχάς γίνεται ένας κύκλος εξετάσεων για να αποκλειστούν άλλα νοσήματα που πιθανόν να κρύβονται από κάτω. Όταν τελειώσουν όλες αυτές οι εξετάσεις και δεν διαπιστωθεί αιτία, τότε μιλάμε για άγνωστη αιτιολογία. Επίσης είναι πολύ σημαντικό να σου πει ο γιατρός τι είδους είναι η κνίδωσή σου γιατί αλλιώς θα αντιμετωπιστεί μια κνίδωση εκ πιέσεως, αλλιώς η χολινεργική, αλλιώς η κνίδωση εκ ψύχους. Από αυτά που μου λες βέβαια υπάρχει πιθανότητα να είναι η κνίδωση αυτού εδώ του μπλογκ, οπότε είναι πιθανόν να υπάρχει και λύση. Ρώτησέ τον γιατρό και αν θέλεις ενημέρωσε, μήπως η δίαιτα αυτού του μπλογκ ταιριάζει στην περίπτωσή σου.

      Διαγραφή
  4. Καλησπέρα και πάλι. Ξεκίνησα τη δίαιτα του blog.Έβαλα και το ζαντακ στη ζωή μου. Για πέντε μέρες δεν είχα βγάλει τίποτα και είχα χαρεί πολύ, μετά όμως άρχισα πάλι να βγάζω πεταλες, μια την ημέρα. Πολύ εκνευριστικό.Έχω γυρίσει όλους τους γιατρούς, έκανα και εξετάσεις. Όλοι μου είπαν να παίρνω τα αντισταμινικά, να ηρεμήσω και θα περάσει. Το πρωί τρώω μια ρυζογκοφρετα με ελάχιστο μέλι.είδα πως το μέλι σε πολύ μικρή ποσότητα επιτρέπεται. Δεν τρώω γαλακτοκομικά και το πρωί δεν ξέρω τι να φάω. Καμιά ιδέα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ωραία, κι εμένα αυτό το σχήμα με είχε πιάσει ζιρτέκ και ζαντάκ πρωί βράδυ και παράλληλα έκανα τη δίαιτα και έτσι καθάρισα. Θέλει υπομονή όμως γιατί ένας τοξινωμένος οργανισμός δεν καθαρίζει απ' τη μια μέρα στην άλλη. Όσο υπάρχει τοξίνη θα πετιούνται πετάλες, απλώς η φαρμακευτική αγωγή τις κρατά υπό έλεγχο για να υπάρχει μια ποιότητα ζωής. Ο κύκλος εξετάσεων είναι ενοχλητικός αλλά απαραίτητος να γίνει για ν' αποκλειστούν όλες οι άλλες ασθένειες και να είσαι σίγουρη ότι η κνίδωση δεν είναι σύμπτωμα κάποιας υποκρυπτόμενης ασθένειας. Εγώ έτρωγα γαλακτοκομικά κατά τη διάρκεια της δίαιτας με τους εξής περιορισμούς: Έπινα κατσικίσιο γάλα που είναι το πιο συμβατό με τον ανθρώπινο οργανισμό και το πιο ελαφρύ, από τυριά μόνο κασέρι και φέτα σε μικρές ποσότητες, γιαούρτι ζωντανό παρα πολύ, μπορώ να πω και κάθε μέρα έτρωγα γιατί είναι απαραίτητο συστατικό της δίαιτας. Το πρωί ένα μεγάλο μπωλ με διάφορα δημητριακά (ολ μπραν, νιφάδες σίκαλης ή βρώμης ή κριθαριού) με γάλα (κατσικίσιο ή γάλα αμυγδάλου) σε κρατάει χορτασμένο για πολλές ώρες μέχρι το δεκατιανό.
    Μέλι έτρωγα δυο φορές την εβδομάδα από ένα κουταλάκι (μέλι αγνό όμως από παραγωγό γνωστό μου, όχι ό,τι να 'ναι που έχεουν μέσα ζάχαρες). Τώρα ο συγγενής μου έχει σταματήσει τα μέλια, αλλά μπορώ να σου πω πού να πας να πάρεις εξαιρετικό μέλι, είναι όμως λίγο ακριβό, γράψε μου στο μέιλ annakal20@gmail.com αν θέλεις να σου πω (μιλάμε πάντα για Αθήνα. Γενικά για να δεις τι να φας κοίτα την ανάρτηση "Ενδεικτικό μενού για τη δίαιτα'' Εκεί γράφω ό,τι έτρωγα: πρωινό, δεκατιανό, μεσημεριανό, απογευματινό, βραδινό. Θα βρεις πολλές ιδέες. Επίσης στην ανάρτηση 'έξοδος για φαγητό και ποτό' γράφω τι έτρωγα όταν έβγαινα έξω, για να είμαι σύμφωνη με τη δίαιτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ευχαριστώ πολύ, είναι πολύ σημαντικό για μένα να μιλάω με κάποιον που γνωρίζει και το έχει ψάξει. Σχετικά με το μελι έχω πολύ καλό. Τα γαλακτοκομικά τα αποφεύγω γιατί δημιουργούν φλεγμονες στον οργανισμό και δεν έχω εμπιστοσύνη. Το γιαούρτι όμως με προβιοτικα το σκέφτομαι αφού κάνει τόσο καλό. Το μόνο που ξέρω είναι το ακτιβια που έχει προβιοτικα. Έχεις κάποιο άλλο να μου προτείνεις; Έφτιαξα και τα πιτακια με αλεύρι ολικής άλεσης, νερο, λίγο ελαιόλαδο και λίγο αλάτι. Μια χαρά, πολύ νόστιμα και με κανέλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ok, μπορείς να πίνεις γάλα αμυγδάλου, που ουσιαστικά δεν είναι γάλα , καθώς και γάλα καρύδας αν σου αρέσει. Το απλό γιαούρτι λίγων ημερών με την πέτσα είναι ό,τι πρέπει. Πετάς την πέτσα και τρως το υπόλοιπο, με ένα μήλο κομμένο μέσα ή μια μπανάνα και κανέλλα ή όπως αλλιώς θέλεις. Τοπ τροφή για τη δίαιτα είναι το τζατζίκι (και γιαούρτι και σκόρδο και λάδι, όλα εναντίον των μηκήτων). Τα πιτάκια ευτυχώς είναι μία λύση, αντί για ψωμί. Μπορείς να τα κάνεις και πίτσα με λάδι, ντομάτα, κρεμμύδι, πιπεριά (χορτοφαγική) ή αν τρως τυρί και με τυρί σαν κανονική πέτσα. Επίσης μπορείς να κάνεις δοκιμές και στην απλή αυτή ζύμη να προσθέσεις κι άλλα πράγματα που σου αρέσουν (π.χ ρίγανη και μετά τα πασαλείβεις με λάδι και ντομάτα και τα τρως ή λίγο πιπέρι ή όποιο βότανο και μπαχαρικό σου αρέσει). Πολύ ωραίο είναι και με μπιφτέκι από ρεβίθι και διάφορα μπαχαρικά. Βάζεις το πιτάκι (να είναι ζεστό γιατί αλλιώς σπάει), τυλίγεις το μπιφτέκι ρεβιθιού και μπόλικο μαρούλι και μαγιονέζα που έχεις φτιάξει μόνη σου χωρίς συντηρητικά και είναι σούπερ σπέσιαλ και για βραδινό και για μεσημεριανό). Ολ' αυτά δεν σου τα προτείνω θεωρητικά, τα έχω φτιάξει και τα έχω φάει και εγώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλημέρα και πάλι. Κάνω τη διατροφή που προτείνεις εκτός από ελάχιστη ζάχαρη που βάζω στον ελληνικό καφέ το πρωί. Μέχρι πριν λίγες ημέρες πήγαινα τόσο καλά που αποφάσισα να κόψω το πρωινό μπιλαρτζεν.(παίρνω ένα μπιλαρτζεν πρωί, ένα βράδυ και το ζαντακ το μεσημέρι πριν το φαγητό). Στην αρχή όλα ήταν καλά, προχτές το βράδυ όμως δάγκωσα κατά λάθος το χείλος μου. Το αποτέλεσμα ήταν πάλι να πρηστουν τα χείλη και να μην μου έχει περάσει ακόμα. Πιστεύεις πως είναι πολύ νωρίς για να κόψω το ένα αντισταμινικο; ξέρω πως θέλει πολλή υπομονή αλλά έχω κουραστεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σίγουρα δεν αποτοξινώνεσαι απ' τη μια μέρα στην άλλη. Εγώ να σκεφτείς έπαιρνα αντισταμινικά για ακόμη έξι μήνες από τότε που είδα την τελευταία μικρή πετάλα. Καλό είναι να συνεχίσεις τ'αντισταμινικά σου για κάμποσο καιρό, μαζί με τη δίαιτα, χωρίς να το σκέφτεσαι. Έτσι θα φτιάξει η ψυχολογική σου κατάσταση. Όταν δεις ότι είσαι πολύ καιρό καθαρή (με τα αντισταμινικά) π.χ δυο τρεις μήνες, κόψε ένα κομμάτι απ' το χάπι π.χ ένα τέταρτο και παρακολούθα να δεις πώς θα πάς. Αν πας καλά μετά από κανα δυο μήνες κόβεις άλλο ένα τέταρτο κοκ. Εγώ έτσι έκανα, γιατί τα απότομα κοψίματα π.χ όλο το πρωινό χάπι, μου έκαναν εξάρσεις. Να σκεφτείς φοβόμουν να κόψω τελείως το αντισταμινικό και ενώ είχα πια καθαρίσει συνέχιζα να παίρνω ένα δέκατο του χαπιού δηλ. κάτι τρίμματα μέχρι που κάποιος μου είπε ''καλά πιστεύεις ότι αυτή η ελάχιστη σκόνη είναι δυνατόν να σε βοηθάει''

      Διαγραφή
  9. Ευχαριστώ πολύ. Αυτό θα κάνω κι εγώ.σιγά σιγά και με υπομονή. Τα πιτακια σου είναι εξαιρετικά. Δεν μου λείπει καθόλου το ψωμί. Δοκίμασα και το αβοκάντο στη σαλάτα. Ήταν όμως λίγο άγουρο και σκληρό. Την επόμενη φορά θα το βάλω σε χαρτοσακουλα με μηλο, όπως γράφεις για να ωριμάσει. Για την κινοα τι γνώμη έχεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, άμα είναι σκληρό, δεν τρώγεται. Όμως άμα ωριμάσει να το φας αμέσως γιατί σαπίζει τάχιστα. Κινόα δεν έχω δοκιμάσει ποτέ, όμως γενικά τρώω κριθάρι και σε νιφάδες και το βράζω και πίνω το ζουμί που και που. Σου αντιγράφω και αυτό για το κριθάρι
      στο βιβλίο του Α.Ρακαβαλή “ο πατήρ Παίσιος μου είπε” διαβάζουμε :

      … Κάποτε είχα κολλήσει μια ουρολοίμωξη. Μέσα σε ένα χρόνο είχα πάρει πέντε φορές δυνατή αντιβίωση …. Πήγα να ζητήσω την συμβουλή του. “Θα πάρεις κριθάρι καθαρό. Θα το βράσεις μέχρι να ανοίγει το σπυρί του, και θα πίνεις το ζουμί μόνο” …. Πήρα ένα μεγάλο θερμός. Το γέμιζα βραστό νερό και έριχνα μια χούφτα κριθάρι. Το άφηνα όλο το βράδυ. Το πρωί το στράγγιζα και έπινα το ζουμί … Σε δεκαπέντε μέρες είχα γίνει καλά ….
      Επίσης τρώω βρώμη και σίκαλη και λιναρόσπορο κοπανισμένο. Ολ' αυτά μαζί με ολ μπραν στο μπωλ του πρωινού, είτε με γάλα είτε με γάλα αμυγδάλου.

      Διαγραφή
  10. Καλησπέρα και πάλι. Έλειπα μερικές μέρες στο εξωτερικό κι ενώ πρόσεξα πάρα πολύ, χωρίς ψωμί και χωρίς ζάχαρη κι έπαιρνα και τα αντισταμινικά μου κανονικά, άρχισα πάλι να βγάζω πεταλες, μια κάθε μέρα σαν να πήγα πίσω στη θεραπεία. Νομίζεις πως πρέπει ν αλλάξω κάτι στο σχήμα των αντισταμινικων ή να κάνω υπομονή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μια πετάλα την ημέρα δεν είναι πολύ. Στο εξωτερικό δεν είχες πλήρη έλεγχο της διατροφής σου. Όταν μπεις πάλι στη ρουτίνα σου, θα μπορέσεις να κρίνεις αν πρέπει ν'αλλάξεις τ' αντισταμινικά ή όχι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Άννα χρόνια σου πολλά κι ευχαριστώ πολύ για τις πολύτιμες συμβουλές σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Άννα μου καλές γιορτές και χρόνια πολλά! Πολλές ευχές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Καλημέρα και καλή χρονιά. Για το "εντελώς καθαρή" έχω δρόμο μπροστά μου πάντως ευχαριστώ πολύ για την ευχή!Μπορώ να σου γράψω στο mail σου για κάποιες συμβουλές αν χρειαστώ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Kαλή χρονιά. Γράψε μου όποτε θέλεις, μόνο που μπορεί να μην απαντήσω αμέσως γιατί δεν ανοίγω κάθε μέρα τον υπολογιστή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Άννα μου καλησπέρα. Ακολουθώ τη διατροφή που προτείνεις και η αλήθεια είναι ότι βλέπω βελτίωση. Φοβάμαι και να το ομολογήσω! Κρατώ ημερολόγιο και παρατήρησα πως βγάζω μια πεταλα κάθε τρεις με τέσσερις μέρες. Έχουν περάσει και εννιά μέρες εντελώς καθαρή. Σκέφτομαι τέλος Ιανουαρίου ν αρχίσω να μειώνω σιγά σιγά τ αντισταμινικά. Λέω να ξεκινήσω από το ζαντακ που παίρνω κάθε μεσημέρι, να το κόψω στα μισά και βλέπουμε. Τι γνώμη έχεις γι αυτό; επίσης ήθελα να σε ρωτήσω σχετικά με το πρωινό. Μέχρι τώρα έτρωγα δυο πιτακια με ταχίνι. Σήμερα όμως ήπια γάλα αμυγδάλου με τρεις κουταλιές κουάκερ-βρώμη. Πολύ άνοστο! Τι θα μου πρότεινες να βάλω στο γάλα μαζί με το κουάκερ; δεν θέλω μέλι, το φοβάμαι επειδή είναι γλυκό. Θα ήθελα τη γνώμη σου. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωραία πας. Έτσι ξεκίνα, κόψε μισό μεσημεριανό ζαντάκ να δεις πώς θα πας. Πιστεύω ότι θα πας καλά. Αν πας καλά να μείνεις κάποιο καιρό σ' αυτή τη δόση για να σταθεροποιηθείς. Το γάλα αμυγδάλου έχει μέσα ζάχαρη (μαλτοδεξτρίνη κλπ), άστο για τώρα. Πίνε καλύτερα γάλα κι αν μπορείς κατσικίσιο. Υπάρχει ένα απ' τη Φλώρινα που δεν μυρίζει καθόλου και δεν είναι μακράς διαρκείας. Όταν δεν το βρίσκεις, αγελαδινό. Εγώ κάνω ακόμη και τώρα το εξής πρωινό: βάζω σε ένα μεγάλο μπωλ μπαστουνάκια τύπου ολ - μπραν (αυτά έχουν λίγη ζάχαρη αλλά το παρακάμπτουμε γιατί η ωφέλεια τους στην τουαλέτα είναι μεγάλη) με νιφάδες βρώμη (είναι άγευστη), σίκαλη (είναι νόστιμη) και κριθάρι (πολύ ωφέλιμο), λίγο λιναρόσπορο κοπανισμένο και μερικές μαύρες σταφίδες (κανονικά δεν επιτρέπονται τα ξηρά φρούτα αλλά 5-6 σταφίδες δεν νομίζω ότι είναι πρόβλημα). Αυτό σε χορταίνει πολύ. Αν δεις ότι πας καλά, μπορείς να δοκιμάσεις το μέλι μια φορά την εβδομάδα ως εξής: 2 Μαύρες φρυγανιές χωρίς ζάχαρη (έχουν λίγη μαγιά αλλά δεν πειράζει) με βούτυρο και λίγο μέλι μαζί με κάποιο ρόφημα (χαμομήλι, φασκόμηλο κλπ). Αν δεις ότι δεν σε πείραξε το κάνεις δυο φορές την εβδομάδα. Αυτό ήταν το πρωινό που έτρωγα εγώ όταν άρχισα να καθαρίζω. Και για να δεις τι ακριβώς έτρωγα δες την ανάρτηση Οκτωβρίου 2011 "Ενδεικτικό Μενού για τη δίαιτα"

      Διαγραφή
  17. Το γάλα αμυγδάλου που πήρα είναι τελείως αγλυκο, δεν έχει ζάχαρη ούτε υποκατάστατα, αλλά αν πιστεύεις πως είναι καλύτερο το κατσικίσιο θα δοκιμάσω αυτό. Όλα τ αλλα είναι τέλεια και μου αρέσουν πολύ. Το λιναροσπορο πού τον βρίσκω στο σούπερ μάρκετ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ok, αν δεν έχει ζάχαρες και σου αρέσει το συνεχίζεις μαζί με το γάλα. Λιναρόσπορο έχει πλέον και στα σουπερμάρκετ. Ο Σκλαβενίτης έχει έτοιμο κοπανισμένο σε σακούλα με ασημί χρώμα.

      Διαγραφή
  18. Άννα μου καλημέρα και καλή εβδομάδα. Τελικά αποφάσισα να μην αρχίσω να κόβω ακόμα τα αντισταμινικά γιατί παρατήρησα πως ενώ μπορεί να περάσουν τρεις μέρες και να μην βγάλω καθόλου πεταλες μετά για τρεις μέρες να βγάζω συνέχεια. Οπότε θεωρώ πως είναι νωρίς ακόμα να κόψω το ζαντακ. Επίσης παρατήρησα πως η έξαρση συμβαίνει κυρίως το Σαββατοκύριακο. Είναι τυχαίο; ή μήπως επειδή τρώω έξω συμβαίνει περισσότερο το Σαββατοκύριακο; πάντως η διατροφή μου και έξω είναι πολύ συντηρητική.κοτόπουλο ή μπιφτέκι ή ψάρι με σαλάτα, καθόλου ψωμί και φυσικά οχι γλυκό που έχω ξεχάσει και τη γεύση του. Ίσως και μισό ποτηράκι λευκό κρασί. Δεν νομίζω να φταίει αυτό. Δεν ξέρω. Ποια είναι η γνώμη σου για όλα αυτά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι, για ν' αρχίσεις να κόβεις πρέπει να είσαι για αρκετό καιρό, ας πούμε ένα μήνα χωρίς καθόλου πετάλες, είναι νωρίς ακόμη. Όταν σου ΄ρχεται λαχτάρα για γλυκό να τρως μια μπανάνα, περνάει αμέσως. Τώρα έξω, δεν ξέρεις τι βάζουν μέσα στο φαγητό, και ίσως επειδή είναι Σαββατοκύριακο και είσαι έξω δεν πίνεις πολύ νερό. Τέλος πάντων, δεν θα κλειστείς μέσα στο σπίτι, θα συνεχίσεις έτσι να τρως έξω ό,τι πιο απλό μπορείς (καλύτερα μην πίνεις κρασί, πάρε νερό, να δούμε μήπως φταίει αυτό).

      Διαγραφή
  19. Άννα μου καλησπέρα. Ήθελα να σε ρωτήσω για το κουκουνάρι, τι γνώμη έχεις; το βάζω στην πράσινη σαλάτα αλλά διάβασα πως προκαλεί αλλεργίες. Επίσης με έχει βολέψει πολύ η βρώμη και τα bran flakes για πρωινό με λιναροσπορο και κανέλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά, τώρα είδα το μήνυμα, με τις αλλαγές που έχει κάνει ο διαχειριστής. Δεν μου έρχονται πια ενημερώσεις ότι κάποιος έχει κάνει σχόλιο για να το βλέπω και ν' απαντάω.
      Εγώ με το κουκουνάρι δεν είχα ποτέ πρόβλημα και το πρωινό που λες το έτρωγα και εγώ κάθε μέρα (χωρίς κανέλα). Εβαζα είτε βρώμη είτε σίκαλη είτε κριθάρι. Μετά που καθάρισα έβαζα και λίγες σταφίδες μαύρες. Μετά από τόσα χρόνια ακόμη αυτό το πρωινό τρώω.

      Διαγραφή
  20. Καλημερα σας. Εμενα η ταλαιπωρια ξεκινησε την δευτερη μερα των διακοπων και οπως φαινεται ηρθε για να μεινει. Αν και δεν εχουν περασει 6 εβδομαδες ακομη, βελτιωση δεν βλεπω καμια. Παιρνω 4 ζιρτεκ και 2 μεντρολ αλλα καθε μερα νεος γυρος. Επιπλεον εχει διαλυθει το στομαχι μου σε απιστευτο σημειο. Θα παω και στη γαστρεντερολογο γιατι μου ειπε ο γιατρος οτι μπορει να εχει σχεση και με το στομαχι. Εκανα και τις εξετασεις αυτοανοσα και ακτινογραφια. Οκ ολες. Εχω απελπιστει κι απ οτι καταλαβαινω ειμαι στην αρχη ακομη. Να ζητησω να μου αλλαξουν σχημα αντισταμινικων; Θα επρεπε να φτιαξουμε και μια ομαδα που να μπορει ισως να ειναι πιο αμεση η επικοινωνια μας πχ facebook ή messenger.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άμα δεν ξεμπερδέψεις από το μεντρόλ, δεν πρόκειται να μπεις σε δρόμο σωστό. Τι σκοπό έχει ο γιατρός, για ρώτησέ τον. Να κόψει σιγά σιγά τα μεντρόλ και να μείνεις με τα ζιρτέκ; Αν πιστοποιηθεί ότι δεν έχεις αναπνευστικό αλλά μόνο δερματικό πρόβλημα, τα μεντρόλ (κορτιζόνη) θα πρέπει να κοπούν (αυτά κόβονται σταδιακά, δεν κάνει μια κι έξω) γιατί δεν σ' αφήνουν να βρεις το δικό σου σχήμα αντισταμινικών. Το ξεμπέρδεμα από την κορτιζόνη είναι δυστυχώς δύσκολο. Διάβασε την ανάρτηση "Γυρίζοντας στους γιατρούς'', αν δεν μπορείς να τη βρεις εύκολα στο μπλογκ βάλε στο ψαχτήρι anneurtica γυρίζοντας στους γιατρούς και θα σε βγάλει κατευθείαν στην ανάρτηση, για να δεις περίπου ποια είναι η πορεία.

      Διαγραφή
  21. Τώρα είδα το σχόλιο γιατί έλειπα διακοπές. Μιλάμε στο μέιλ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Καλημέρα και πάλι! Τελείωσα με το medrol εδώ και 8 μέρες. Συνέχισα τα zirtek 2 το πρωί 2 το βράδυ. Πήγαινα καλά, δηλαδή έβγαζα μια δυο πετάλες την ημέρα. Από χθές ξεκίνησα να βγάζω πάλι πολλές (να σημειώσω ότι έχω κάνει τα ζιρτεκ ενα το πρωι ενα το μεσημέρι ένα το βράδυ). Πάλι βλέπω τώρα το σώμα μου να γεμίζει σιγά σιγά. Μαζί με όλα αυτά με έχουν βρει ένα σωρό άλλο....Το στομάχι μου ενώ παίρνω χάπια είναι σε άθλια κατάσταση, έκανα γαστροσκόπηση δεν έδειξε κάτι. Έκανα μία εξαγωγή και σε μισή ώρα μέσα ανέβασα πυρετό 41 (ο γιατρός λέει έχει εξασθενήσει ο οργανισμός από την κορτιζόνη). Ο πόνος στο στομάχι με χτυπάει και στην πλάτη και ο παθολόγος θα με βάλει για αξονική (οι εξετάσεις αίματος βγαίνουν όλες καλές). Έχω μπλεχτεί σε ένα κυκεώνα απ' τον οποίο βλέπω να βγαίνω δύσκολα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Α! ξέχασα να προσθέσω ότι η παθολόγος θέλει να κάνω βιοψία στις πετάλες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μην ανησυχείς. Πρέπει να βγεις τελείως από τον κύκλο της κορτιζόνης. Όσον αφορά την κνίδωση βγαίνοντας απ' αυτήν παθαίνεις ένα φαινόμενο που λέγεται rebound και γεμίζεις τρισχειρότερα, μέχρι ν' απεξαρτηθεί τελείως ο οργανισμός απ' αυτήν και να πάρει το δρόμο του. Συνεχίζεις με τ' αντισταμινικά και κάνεις υπομονή (εμένα το σκέτο ζιρτέκ δεν με έπιανε, έπαιρνα ένα ζιρτέκ ένα ζαντάκ πρωί βράδυ με διαφορά μιας ώρας μεταξύ τους. Αυτό σε περιόδους κρίσεων και σιγά σιγά μείωνα τέταρτο τέταρτο το ζαντάκ κι έμενα με τα ζιρτέκ πρωί βράδυ). Είναι πολύ πιθανόν η κορτιζόνη να σ' έχει πειράξει και με άλλους τρόπους (π.χ ένα απλό, εγώ έβγαλα μούσι). Αν διαβάσεις στο ιστολόγιο την ανάρτηση ''Γυρίζοντας στους γιατρούς'' θα δεις όλη την πορεία και πόσο δύσκολο είναι να ξεμπλέξεις από την κορτιζόνη. Θέλει υπομονή, αλλά θα ξεμπλέξεις. Μετά όταν θα σταθεροποιηθείς σε κάποιο σχήμα αντισταμινικών που θα σε πιάνει και θα ηρεμήσεις σχετικά από τις πετάλες και θα έχουν βγει και όλες οι εξετάσεις καθαρές, μπορείς ν' αρχίσεις τη δίαιτα για να δεις αν θα σε ωφελήσει ( σε 6-8 εβδομάδες περίπου δείχνει). Ήδη αν θέλεις μπορείς ν' αρχίσεις από τώρα το πολύ νερό, θα βοηθήσει να ξεκουμπιστεί η κορτιζόνη πιο γρήγορα.
      Η γιατρός σου πολύ καλά σου είπε να κάνεις βιοψία από την αρχή. Εγώ έφτασα να κάνω τη βιοψία μετά από πάρα πολλά χρόνια κι αφου μου έλεγαν οι γιατροί ότι έχω διάφορες αρρώστιες ( με ό,τι αγωνία και άγχος συνεπάγεται αυτό). Μια βιοψία θα δείξει αν είναι όντως κνίδωση και θα σε γλυτώσει απ' όλ' αυτά που πέρασα εγώ στους ρευματολόγους. (θα τα διαβάσεις στην ανάρτηση ''γυρίζοντας στους γιατρούς'')

      Διαγραφή
  24. Καλησπέρα! Λέγομαι Δημήτρης και ταλαιπωρουμαι απο κνίδωση 15 μέρες. Παλαιότερα αρκετές φορές εβγαζα κατά διαστήματα 2-3 μικρά σπιθουρακια στα πόδια κυριως και στα χέρια τα οποία με φαγουριζαν πολύ αλλα μετα απο μερικές μερες εφευγαν μονα τους. Πριν 15 μερες πήγα σε δερματολόγο γιατι με φαγουριζε εντονα η πατούσα του αριστερού ποδιού μου και μου εδωσε μια αντιμυκητισιακη αλοιφη και χαπι απ το στομα. Της ειχα δειξει παραλληλα και τρεια σπιθουρακια κοντα στον αστράγαλο που με φαγουριζαν και μου λεει οτι ειναι απο την μυκητιαση. Πηρα τα φαρμακα και βλεπω την επομενη μερα ιδια σπυρακια στα δυο γόνατα με πολυ φαγουρα τα οποια αλλαζαν σχημα και γινονταν σαν χαρτης. Πηγα ξανα στη γιατρο και μου λεει σας πείραξε το χαπι να το κοψουμε και μου εδωσε αλλη αλοιφη για τα σπυράκια τα οποια ειναι αλλεργικα μου ειπε. Αυτα ολο και εξαπλωνονταν στα ποδια. Παω πριν μερες σε αλλο δερματολογο και μολις τα βλεπει λεει ειναι κνίδωση. Μου δινει bilaz αντιισταμινικό πρωι και rupafin το βραδυ και μια αλλη κρεμα. Αποτελεσμα κανενα. Καθε μερα έβλεπα καινούργια σπυράκια και η φαγουρα αμειωτη ιδιως τη νύχτα. Μου εδωσε μια ενεση κορτιζόνης βραδείας αποδέσμευσης την οποία εβαλα πριν 3 μερες χωρις κανενα αποτελεσμα ως τωρα. Τα αντιισταμινικά τα εκανε 3. Αν δε δω λεει αποτέλεσμα σε μια εβδομάδα να παρω τα medrol μου ειπε γιατι η κορτιζονη σε χαπια εχει καλυτερη αποτελεσματικοτητα απ την ενεση λεει. Τι μου προτείνετε? Το πρόβλημα μου ειναι η απίστευτη φαγουρα ολη τη μερα σε σημείο που δεν μπορω να κρατηθω και τα ξυνω πολυ. Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η κορτιζόνη βραδείας αποδέσμευσης είναι γι' αυτούς που έχουν εποχικές αλλεργίες την άνοιξη κυρίως και κυρίως αναπνευστικές και τους την κάνουν για να μπορέσουν να βγάλουν την άνοιξη. Έχω κάνει και εγώ αλλά χωρίς αποτέλεσμα στην κνίδωση. Νομίζω δεν ενδείκνυται για την κνίδωση. Τα παλιά σπιθουράκια με τα τωρινά μπορεί να μην έχουν σχέση, απλώς δηλώνουν γενικά ότι το συγκεκριμένο άτομο έχει γενικότερα τάση για δερματικές ή ψευδοδερματικές ασθένειες (ψευδοδερματικές είναι αυτές που ενώ φαίνεται ότι είναι στο δέρμα, στην πραγματικότητα είναι κάτω από το δέρμα, όπως η κνίδωση). Μυκητίαση στην πατούσα δεν έχω ξανακούσει, όχι ότι δεν μπορεί να υπάρχει, εμένα δεν μου έχει τύχει να ακούσω. Κνίδωση στην πατούσα και έχω ακούσει και έχω δει. Σε κείνο το σημείο δεν είναι σαν κνίδωση δηλ. πομφός που μοιάζει με χάρτη, αλλά αγγειοίδημα δηλ. πόδι φουσκωμένο, πρησμένο, με τρομερή φαγούρα, κόκκινο ( ή και μωβ αν έχουν σπάσει οι φλέβες, τότε βέβαια σταματάει η φαγούρα)
      Νομίζω ότι η πρώτη δερματολόγος δεν έκανε σωστή διάγνωση. Πομφός που ανοίγει και γίνεται χάρτης είναι σίγουρα αλλεργικός. Ο πομφός είναι δηλαδή αγγείο κάτω από το δέρμα που φουσκώνει προς διάφορες κατευθύνσεις και τρώει, δεν είναι επί του δέρματος. Για να καταλάβεις αν είναι αλλεργικό θα τεντώσεις το δέρμα εκεί που είναι ο πομφός. Αν δεις ότι τραβώντας το δέρμα φαίνετει υγιές, είναι αλλεργικό, είναι το αγγείο από κάτω. Αν το σπυράκι παραμένει όσο και να τραβάς το δέρμα, τότε είναι δερματολογικό. Η όψη ''χάρτης'' είναι κλασική αλλεργικού εξανθήματος.
      Όταν ο δερματολόγος κάνει διάγνωση αλλεργία, πρέπει αμέσως να παραπέμπει τον ασθενή σε αλλεργιολόγο. Πολλές φορές όμως αυτό δεν γίνεται και το θέμα καθυστερεί ωσότου φτάσει στον αλλεργιολόγο. Εν πάση περιπτώσει ο γιατρός της περίπτωσης αυτής είναι ο αλλεργιολόγος και όχι ο δερματολόγος.
      Η κνίδωση έχει δύο μορφές: οξεία (έως δύο μήνες) από κάτι που μας πείραξε και χρονία (πάνω από δύο μήνες έως χρόνια) αγνώστου αιτιολογίας. Τώρα εσύ είσαι στη φάση της οξείας κνίδωσης. Για να πάρεις αντισταμινικό και να σου φύγει αμέσως σε 1-2 μέρες, αυτό γίνεται μόνο όταν η αιτία της κνίδωσης είναι γνωστή και πολύ συγκεκριμένη π.χ τσίμπημα εντόμου, φαγητό που ξέρεις ότι σε πειράζει δηλ. γνωστή αιτία. Αλλιώς μην περιμένεις να περάσει αμέσως. Τα αντισταμινικά απλώς θα σε βοηθούν να αντιμετωπίζεις την κατάσταση και τη φαγούρα και θα σε φέρνουν σιγά σιγά προς τη θεραπεία. Η κορτιζόνη την κνίδωση και μάλιστα τη σταδιακή, αυτήν που βγάζεις λίγα εδώ λίγα εκεί δεν τη βοηθάει, πολλές φορές μακροπρόθεσμα την κάνει χειρότερα.
      Τώρα εσύ πρέπει να κάνεις υπομονή άλλον ενάμιση μήνα, να δεις αν ήταν οξεία και σε πείραξε κάτι που δεν γνωρίζεις τι είναι. Να παίρνεις τα αντισταμινικά που σου είπε για να καταπολεμάς τη φαγούρα. Μην περιμένεις ότι με τα αντισταμινικά θα καθαρίσεις αμέσως, θέλουν κι αυτά το χρόνο τους, ακόμη και στην οξεία κνίδωση. Σε καθημερινή βάση δρουν ανακουφιστικά. Αν δεν είναι απαραίτητο και το θέμα είναι μόνο δερματικό, θα σου έλεγα ν' αποφύγεις την κορτιζόνη. Όταν θα την κόψεις (δεν επιτρέπεται να πάρεις πολλή) τα πράγματα μπορεί να είναι χειρότερα απ' ότι όταν ξεκίνησες. αν μπορείς, παλεψέ το μόνο με τ' αντισταμινικά, πίνε πολύ νερό και κόψε τη ζάχαρη, μέχρι να περάσει ο ενάμισης μήνας. Αν περάσει, ήταν οξεία και τη γλίτωσες. Αν όχι μπαίνεις στη χρονία, κι εκεί είναι διαφορετικά τα πράγματα κι έχουν άλλες λύσεις.

      Διαγραφή
    2. Ειλικρινά σε ευχαριστώ για την εκτενή ανάλυση σου. Δείχνει ότι πραγματικά ενδιαφέρεσαι για να βοηθήσεις οσο περισσότερο μπορείς κι αυτό σε τιμά. Το νεώτερο απ τη στιγμή που εγραψα ως τώρα είναι ότι πηρα τον συνδυασμό που αναφερεις εσυ δηλαδή ζιρτεκ-ζαντακ και απο την πρώτη φορα χθες βραδυ που τα πηρα ω του θαύματος...υποχωρησε αρκετά η φαγουρα και μπορεσα επιτελους λιγο να κοιμηθω. Συνεχισα και σημερα πρωι και μεσημερι και το τελευταίο το βραδυ (παιρνω 3 φορες την ημέρα οπως μου προτεινε η δερματολογος). Ελπιζω να δω βελτιωση... Θελω να με βοηθήσεις στα εξής: 1) Τι να κανω για να ξεμπερδεψω το ταχύτερο δυνατόν απ την κορτιζονη που εβαλα και δυστυχώς μετανιωσα και δεν πρόκειται να ξαναβάλω ουτε να παρω τα medrol. 2) Εσύ πολύ σωστά μου λες όχι γλυκά αλλα το δικο μου προβλημα τωρα ειναι το οχι αλατι (λογω κορτιζονης). Χθες εφαγα φαγητο με λιγο αλατακι ουτε πολυ ουτε λιγο και μετα οσοι με εβλεπαν μου ελεγαν πως πρηστηκε το προσωπο μου ετσι. Το ίδιο και τα χέρια μου. Σημερα ειμαι ξεπρησμενος. 3) Να συνεχισω να βαζω τη μείξη κρεμας που μου εδωσε η γιατρος για τα σπυράκια? Και ρωταω γιατι πλέον δεν ειναι 4-5 σπυρακια αλλα εχει απλωθεί σε ολα σχεδόν τα πόδια-χερια οπότε χρειάζεται να βαζω με τις χουφτες αλοιφη και ειναι κουραστικό... Ευχαριστώ.

      Διαγραφή
  25. Να σου πω επίσης ότι ψαχνοντας τα αίτια της κνίδωσης που έχω έκανα τους εξης συνειρμούς: Τον τελευταίο μήνα ισως και περισσότερο επαιρνα καθημερινά μια ασπιρινη καθε βραδυ προληπτικά για καρδιοπάθειες (διαβασα οτι υπαρχει αμεση συσχέτιση με κνίδωση) και επισης ετρωγα σχεδον μερα παρα μερα πατατακια και σοκολατες. Ισως ετσι φουντωσε το φαινομενο γιατι οταν εβγαζα παλαιότερα τα ιδια σπυρακια με φαγουρα ηταν τις περισσότερες φορες μετά απο γευμα με πατατάκια η χοιρινα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Aφού σε πιάνει το σχήμα ζαντάκ ζιρτέκ πρωι βράδυ (μεσημέρι όχι), συνέχισέ το. Εγώ με αυτό το σχήμα πέρασα χρόνια και χρόνια και με κρατούσε καθαρή. Θέλει κανένα μήνα για να είναι κανείς τελείως καθαρός. Μετά τα έκοβα σιγά σιγά και έμενα στο τέλος με το ένα ζιρτέκ. Μόλις πήγαινα να το κόψω, γινόμουν τελείως χάλια και φτου κι απ' την αρχή και τα τέσσερα κι ένα μήνα πάλι για να ησυχάσω. Τέλος πάντων το θέμα είναι να βρεις ένα σχήμα για να ηρεμήσεις και μετά (αν είναι χρονία η κνίδωση) θα αρχίσεις να ψάχνεις μόνος σου την αιτία με διαρκή παρατήρηση.
      Τώρα αυτή η κορτιζόνη βραδείας αποδέσμευσης δεν ξέρω πόσο καιρό υπάρχει στον οργανισμό, ρώτησε τον γιατρό να σου πει. Για όσο υπάρχει δεν θα τρως αλάτι, αλλιώς θα πρήζεσαι και μάλιστα το πρόσωπο γίνεται σαν να σε έχουν τρομπάρει. Αν σε κρατάει το αντισταμινικό σχήμα, μην σκεφτείς για μεντρόλ. Το μεντρόλ δεν έχει καλά μακροπρόθεσμα αποτελέσματα στις δερματικές κνιδώσεις και για να βγεις από το χάλι που σου προκαλεί (όταν το κόβεις γίνεσαι τρισχειρότερα απ' ότι ήσουν όταν το ξεκίνησες) θέλεις 3-4 μήνες και στο διάστημα αυτό τ' αντισταμινικά ίσα που σε κρατάνε να βγαίνει με το ζόρι η μέρα.
      Όσο για την κρέμα αν το εξάνθημα δεν είναι πάνω στο δέρμα, τι να σου κάνει η κρέμα, πώς να μαζέψει την ισταμίνη από τα αγγεία; Οι κρέμες είναι μόνο για το δέρμα, αλλά πάντως ρώτα τον αλλεργιολόγο.

      Διαγραφή
  26. Επανέρχομαι με νεώτερα: Ενώ υποχώρησαν οι κοκκινίλες και τα σπυράκια... αυξήθηκε η φαγούρα. Δεν μπορώ να ηρεμήσω. Μου έρχεται να ξύνω συνέχεια όλο το δέρμα μεχρι να ξεκολλήσει.... Εκεί που νόμιζα ότι έκαναν δουλειά τα νέα φάρμακα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό είναι πολύ περίεργο, γιατί όταν υποχωρούν τα εξανθήματα, υποχωρεί και η φαγούρα. Υπάρχει περίπτωση η φαγούρα να είναι νευρική; το έχω πάθει και εγώ

      Διαγραφή
  27. Από ότι βλέπω η υποχώρηση είναι πρόσκαιρη γιατι βγαίνουν καινούργια εξανθήματα στα χέρια πλέον αφού υποχώρησαν στα πόδια... Ο φόβος μου τώρα είναι να μην προχωρήσουν στο στήθος και στο πρόσωπο. Εκεί που βλέπω να υποχωρούν απ τα πόδια βλέπω καινούργια να δημιουργουνται στα χερια και στις παλάμες. Να δω πότε θα σταματήσουν να βγαίνουν καινούργια.. Εντωμεταξυ τρωω εντελως ανάλατα λόγω κορτιζόνης και καθόλου γλυκά όπως μου ειπες. Ο Θεός βοηθός...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Αρχίζω να απελπιζομαι... Με πιάνει κατάθλιψη. Έλεγα να παω σε αλλεργιολογο αλλα οπως μου ειπες δεν ειναι αλλεργικο γιατι το σπυράκι παραμένει όταν τεντώνω το δέρμα οπότε συνεχίζω τα αντιισταμινικά μόνο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Eίσαι τώρα στη δύσκολη φάση, να ψάχνεις τι έχεις. Θα το βρεις όμως. Να πας στο γιατρό, μπορεί να χρειαστεί ν' αλλάξεις γιατρούς για να βρεις ποιος σου κάνει. Είναι ταλαιπωρία μέχρι να βγει η διάγνωση στα δερματικά. Έχεις δύο ειδών εξανθήματα ; Άλλα είναι χάρτης και άλλα σπυράκι;

      Διαγραφή
  29. Σπυρακια εχω κοκκινα που πεταγονται σε διαφορα σημεια και οταν εξαπλωνονται απλωνονται σε μεγαλη περιοχη π.χ. εχουν καλυψει σχεδον τα δυο μπουτια μου και τωρα απλωνονται στα χερια και στο πανω μερος της παλαμης και των δυο χεριων. Χαρτης λεγοντας εννοουσα αυτη την εξαπλωση που απο σπυρακια γινονταν πολλα και μεγαλυτερα σε πλατος σαν κοκκινιλες μεγαλες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΟΚ. Πήγαινε πάνω στην κοκκινίλα και τραβα την και με τα δύο δάχτυλα του ίδιου χεριού να τεντωθεί. Με το άλλο χέρι ακούμπησε το δέρμα εκεί. Είναι λείο σαν να μην υπάρχει σπυράκι ή τραχύ πιάνεις δηλ εξογκώματα πάνω στο δέρμα; Γιατί η εξάπλωση σαν χάρτης δεν συμφωνεί με εξάνθημα πάνω στο δέρμα.
      Άλλο κριτήριο. Πιάσε το δέρμα εκεί που είναι το καινούριο εξάνθημα και πιάσε και δέρμα υγιές. Αν είναι κνίδωση υπάρχει μεγάλη διαφορά θερμοκρασίας, το μέρος με το εξάνθημα θα είναι πολύ πιο ζεστό σε σχέση με το άλλο.
      Γράψε στο γκουγκλ κνίδωση χάρτης και κοίτα τις εικόνες που θα βγουν για να δεις πώς είναι το εξάνθημα της κνίδωσης (σε τελική φάση) και αν είναι σαν το δικό σου.
      Είναι πολύ σημαντικό να γίνει διάγνωση, τι ακριβώς έχεις, ώστε να μπορέσεις να προχωρήσεις στη θεραπεία. Ο γιατρός θα σε βοηθήσει σ' αυτό, να χαρακτηρίσει την κατάστασή σου.

      Διαγραφή
  30. Μόλις γύρισα από επίσκεψη σε γιατρό κορυφή θα λέγαμε και μαντεψτε τι μου είπε χωρίς να του πω τίποτα...αλλεργικη κνίδωση είναι αυτό. Δυστυχώς όσο κι αν θέλουμε να αποφύγουμε την κορτιζονη πάντα σε αυτήν θα γυρνάμε μου είπε κατά λέξη. Ολοταχώς για μεντρολ μου είπε. Η ένεση που εβαλα βραδείας αποδέσμευσης δεν κάνει τίποτα λέει γιατι βγαίνει πολύ μικρή ποσότητα για μακρύ χρονικό διάστημα. Μου έδωσε και ανοσολογικές εξετάσεις να κάνω οπότε Πέμπτη βράδυ θα εχω τα αποτελέσματα. Συμπέρασμα: Πήγα σε 3 καλούς γιατρούς και οι τρεις μου πρότειναν την ίδια λύση...medrol για 20 ημερες, οχι αλατι, οχι πολλα γλυκα, οχι τηγανητα, σαλτσες, προιοντα περιπτερου, οχι γαλακτοκομικα τις 3 πρωτες ημερες.. Αυτα λοιπον..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. To μόνο που μπορώ να δεχτώ για το να επιμένουν στην κορτιζόνη είναι ότι λόγω του μικρού χρονικού διαστήματος θεωρούν την κνίδωση οξεία και υποθέτουν ότι με την κορτιζόνη θα υποχωρήσει. Η οξεία κνίδωση έχει ένα χαρακτηριστικό που βοηθάει να την ξεχωρίσεις απ' τη χρονία. Κάνει μπαμ και βγαίνει όλη μαζί. Την ίδια μέρα γεμίζεις από πάνω μέχρι κάτω. Η χρονία βγαίνει πότε εδώ και πότε εκεί και αυξάνεται σταδιακά.
      Αν η κνίδωση είναι οξεία και πάρεις την κορτιζόνη θα περάσει. Αν είναι χρονία θα χειροτερέψει και θα κάνεις και χρόνο να ξεφύγεις απ' τ' αποτελέσματά της. Με το που θα πάρεις το πρώτο χάπι θα σβήσει μαγικά για να επανέρθει αργότερα σε χειρότερη μορφή όταν σου πουν να κόψεις τα χάπια.
      Ο ένας σου έκανε βραδείας αποδέσμευσης που δεν βοηθάει τη δερματική αλλεργία, ο άλλος ενώ το είπε ότι κακώς έγινε αυτό, τώρα θέλει να σου δώσει μεντρόλ.
      Θα το αποφασίσεις μόνος σου τι θα κάνεις. Κι εγώ τότε την πήρα, όπως μου είπαν οι γιατροί. Αλλά απ'αυτά που έγιναν μετά μετάνιωσα που την πήρα, έκανα ένα ολόκληρο καλοκαίρι να συνέλθω και να μπω σε σειρά.
      Τέλος πάντων αν αποφασίσεις να την πάρεις είτε θα γίνεις καλά είτε θα ταλαιπωρηθείς για 2-3 μήνες με εξάρσεις, αναλόγως τη μορφή της κνίδωσής σου. Είναι λίγο το χρονικό διάστημα για να διευκρινιστεί αυτό. Οι γιατροί τώρα σε χειρίζονται ως περίπτωση οξείας κνίδωσης. Οι ανοσολογικές κάτι θα δείξουν, ειδικά το ΙgA. Συνήθως αν πρόκειται για ψευδοκνίδωση το ΙgA είναι χαμηλό, ενώ αν πρόκειται για πραγματική αλλεργία είναι υψηλό. Λέω κάνε πρώτα τις εξετάσεις και μετά αποφάσισε για τη φαρμακευτική αγωγή.

      Διαγραφή
  31. Μπορείς σε παρακαλώ να γίνεις πιο αναλυτική όταν μιλάς για άσχημα ξεμπερδεματα απο την κορτιζονη; Γιατί θα κάνω μήνες να συνέλθω; Μήπως τη δαιμονοποιούμε περισσότερο από ότι πρέπει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η κορτιζόνη λαμβάνεται ως εξής:
      Για μερικές μέρες παίρνεις πλήρη δόση. Η κνίδωση εξαφανίζεται μαγικά. Μετά θα σου πουν ν' αρχίζεις να μικραίνεις τη δόση γιατί η κορτιζόνη βλάπτει πολύ τον οργανισμό και δεν είναι δυνατόν να την παίρνεις για καιρό. Όλο και πιο λίγη δόση μέχρι να την κόψεις.
      Αν η κνίδωση είναι οξεία, δεν θα έχεις πρόβλημα γιατί υποτίθεται ότι θα έχει λυθεί, οπότε εσύ απλώς εκεί που θα την έκοβες απότομα, την κόβεις σιγά σιγά γιατί έτσι κόβεται αυτό το χάπι, δεν γίνεται αλλιώς.
      Αν η κνίδωση είναι χρονία, στην οποία η κορτιζόνη δεν έχει θεραπευτικό αποτέλεσμα, αλλά μόνο προσωρινή ανακούφιση, όταν την κόψεις συμβαίνει ένα φαινόμενο που λέγεται φαινόμενο rebound (όπως στο μπάσκετ που ξαναπαίρνεις αμέσως τη μπάλα, ε, εδώ ξαναπαίρνεις αμέσως την κνίδωση) δηλ. η κνίδωση επανεμφανίζεται σε πολύ χειρότερο βαθμό.
      Σκέψου δηλ. μια εικόνα, να κρατάει η κορτιζόνη δεμένη την κνίδωση κάθε μέρα, χωρίς όμως αυτή να εκτονώνεται (γιατί η λειτουργία της κορτιζόνης είναι ουσιαστικά αυτή, κρατάει την ισταμίνη φυλακισμένη, ενώ τα αντισταμινικά δρουν αλλιώς) και ξαφνικά όταν αποσύρεις την κορτιζόνη όλο αυτό το φυλακισμένο πλήθος ξεχύνεται. Αν η κνίδωση είναι οξεία, δεν παράγεται πλέον ισταμίνη, οπότε όταν κόψεις την κορτιζόνη δεν υπάρχει τίποτα να ξεχυθεί. Αν είναι όμως χρονία και συνεχίζει και παράγεται και απλώς κρατιέται πίσω, μόλις απελευθερωθεί, γεμίζεις. Εγώ δηλ. μετά το φαινόμενο rebound κατέληξα στο νοσοκομείο (όχι ότι μου κάνανε τίποτα κι εκεί, απλώς με ξεσκονίσανε με εξετάσεις, την πρώτη εβδομάδα που ήμουν σε ιδιωτικό πλήρωσα ένα σωρό λεφτά, ενώ τη δεύτερη που δεν είχα πια λεφτά και πήγα σε δημόσιο, ενώ ήμουν σε απεξάρτηση από την κορτιζόνη, μου φέρνανε να πιω κορτιζόνη, τα οποία φύλαγα στο συρτάρι και δεν τα έπινα και τα βρήκανε και έγινε φασαρία και ήρθε ο γιατρός κι εγώ άρχισαν να φωνάζω, εγώ έγινα σκ.. από την κορτιζόνη κι εσείς μου ξαναδίνετε κορτιζόνη, και τελικά μου δώσανε αντισταμινικά. Ο Θεός έδωσε και μου φάνηκε το χάπι ύποπτο, γιατί στο νοσοκομείο δεν ξέρεις και τι σου δίνουν, τα φέρνουν εκεί και στα βάζουν στο χέρι να τα πιεις χωρίς να εξηγούν τι είναι και έστειλα τον πατέρα μου με το χάπι στο φαρμακείο, και μας είπε ο φαρμακοποιός ότι είναι κορτιζόνη, όχι δυνατή σαν το μεντρόλ, αλλά πάντως κορτιζόνη. Εν πάση περιπτώσει το σώμα μου ήταν απ' το κεφάλι μέχρι τα δάχτυλα των ποδιών χάρτης, φαγούρα τρελή, τ' αντισταμινικά τι να βοηθήσουν σ' αυτό το χάλι και τις νύχτες να κάνω βόλτα στους διαδρόμους του νοσοκομείου γιατί δεν μπορούσα να κοιμηθώ απ' τη φαγούρα.
      Τέλος πάντων βγήκα από το νοσοκομείο γιατί δεν μου έκαναν και τίποτα εκεί, χώρια αυτά που σου είπα πριν και πήγα να τρώγομαι σπίτι μου. Αυτά γίνανε Ιούλιο. Πέρασα μαύρο Ιούλιο. Στο σπίτι έπαιρνα ένα πολύ παλιό αντισταμινικό, που δεν χρησιμοποιείται πια, σιρόπι να φανταστείς και υπέμενα. Προς τα μέσα του Αυγούστου άρχισε να σταματά αυτή η φρικτή κατάσταση, ήμουν πάλι γεμάτη, αλλά που και που μες τη μέρα κάποια σημεία καθάριζαν και η φαγούρα ήταν σαφώς λιγότερη. Σιγά σιγά καλυτέρευα, ώσπου μέσα Σεπτέμβρη σταθεροποιήθηκα πια ότι έβγαζα μερικές πετάλες την ημέρα σε διάφορα σημεία και με το αντισταμινικό καταπολεμούσα τη φαγούρα.
      Τη δεύτερη φορά που αρρώστησα ήξερα πια. Δεν πήρα καν κορτιζόνη, άρχισα ν' αλλάζω σχήματα αντισταμινικών και κατέληξα στο ζαντακ- ζιρτέκ που μετά από ένα μήνα περίπου χρήσης με κρατούσε τελείώς καθαρή. Και μετά άρχισε ο αγώνας να βρω την πραγματική αιτία για να μπορέσω να κόψω τα φάρμακα και να μην ζω με αυτά. Αυτά με την κορτιζόνη

      Διαγραφή
  32. Εχω 4 Χρόνια κνίδωση από την αρχή τής κνίδωσης περνω billargen στα τόσα χρόνια επισκέφθηκα έναν δερματολόγο κ έναν αλλεργιολογο κ οι δύο μού είπαν συνέχισε να τα πέρνεις το θέμα είναι οτι αυτά το χαπάκι με ηρεμεί για δύο μέρες μετά πάλι φαγούρα οι δύο γιατροί λένε κανε υπομονή θα περάσει ίσως να σε παρουσιάστηκε από κάποιο στρες εγώ ομως κουραστικα βαρέθηκα να περνω μέρα παρά μέρα billargen για να ηρεμώ τη συμβουλή σας θέλω. Χρήστος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ένα μπιλαργκέν κάθε δυο μέρες είναι πολύ μικρή δόση, αν σε πιάνει γι'αυτό σου λέει, ε, παίρνε αυτό ν' ανακουφίζεσαι και κάποια στιγμή θα περάσει. Υποθέτω έχεις κάνει όλες τις εξετασεις της χρονίας κνίδωσης και βγαίνουν αρνητικές. Θέλεις να ξεκινήσεις με κάποιο κομάτι της δίαιτας π.χ να κόψεις τη ζάχαρη και να πίνεις πολύ νερό, να δεις αν θα έχεις βελτίωση π.χ αν θα χρειάζεσαι το χάπι σε περισσότερες μέρες;

      Διαγραφή
  33. Καλησπερα Αννα! Χρονια πολλα, με υγεια! Να εισαι παντα ευλογημενη για τις πληροφοριες που μοιραστηκες! Θα μπορουσα να εχω το τηλ της γυναικολογου που ανεφερες οτι σου εκανε εξεταση με το αιμα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Kαλημέρα και καλή χρονιά. Στείλε μου ένα μέιλ να σου το γράψω εκεί να μην φαίνεται στο μπλογκ

      Διαγραφή
  34. Καλημέρα εδώ και δύο εβδομάδες έχω παρουσιάσει οξεία κνίδωση έτσι είπε η γιατρός μου . Έντονο στρες την πυροδότησε μια και κατά καιρούς σε περίοδο άγχους έκανα αγγειοοίδημα .το οποίο υποχωρούσε χωρίς βοήθεια . Μια εβδομάδα τώρα παίρνω ένα αεριους το βράδυ και μπιλαρζεν το πρωί .γενικότερα έχω πάθει κατάθλιψη δεν πηγαίνω θάλασσα ούτε φοράω φούστα .δεν έχω κάνει καμμία εξέταση για την ώρα ,η γιατρός μου είπε να το αφήσουμε λίγο ακόμα γιατί μια εβδομάδα χωρίς χάπια και μια με χάπια είναι λίγο . Δεν έχω καταλάβει όμως κάτι τα κόκκινα αυτά τεράστια σημάδια δεν θα έπρεπε να εξαφανίζονται όταν παίρνεις αγωγή ,τα δικά μου είναι ορατά όλη μέρα όλη νύχτα:(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι δεν είναι απαραίτητο να εξαφανίζονται. Αν σας είπε οξεία κνίδωση, αυτό είναι πολύ καλό, γιατί η οξεία κνίδωση κρατάει έξι εβδομάδες, το πολύ οχτώ και μετά αντίο σας. Το αέριους εγώ δεν το θέλω καθόλου γιατί στην δικη μου κνίδωση δεν είχε κανένα αποτέλεσμα, σαν να μην το έπαιρνα. Καλύτερα το ζιρτέκ ή το ξοζάλ, κάντε μια ερώτηση στη γιατρό, πείτε δεν εξαφανίζονται οι πετάλες, μήπως ν' αλλάξω χάπι; Ευτυχώς που δεν έδωσε κορτιζόνη γιατί θα ήτανε μεγάλο μπλέξιμο. Δεν είναι σίγουρο ότι την πυροδότησε το στρες, μπορεί να είναι αυτό μαζί με κάτι με άλλο, αλλά αν δεν θυμάστε κάτι π.χ καινούριο σαπούνι, σαμπουάν κλπ, καινούριο ρούχο, καινούριο μέρος που να πήγατε, καινούριο φαγητό κλπ, δεν ωφελεί να χάνετε χρόνο να το ψάχνετε. Μην χάνετε τη θάλασσα, βοηθάει στις κνιδώσεις (εκτός απ' αυτές που προκαλούνται απ΄το ψύχος). Πηγαίνετε σ' ένα μέρος που δεν είναι κόσμος και κάντε το μπάνιο σας. Η θάλασσα βοηθάει και στην κατάθλιψη. Μπορεί όλο τον Αύγουστο να σας ταλαιπωρήσει η κνίδωση. Μην χάνετε τη θάλασσα, θα σας βοηθήσει να τα βγάλετε πέρα και θα σας προστατέψει από ασθένειες του χειμώνα. Μην αφήνετε την κνίδωση να σας κλέψει τον Αύγουστο του 21, δεν είναι ασθένεια ανησυχητική, θα περάσει. Όταν περάσει θα θυμάστε ότι δεν χάσατε τον Αύγουστό σας εξαιτίας της και θα είστε χαρούμενη. Πάρτε χάπια, βάλτε παντελόνι και πηγαίντε παντού. Σας το λέω εγώ που είχα κνίδωση 11 χρόνια, σκέφτεστε να τα είχα αφήσει να πάνε χαμένα;

      Διαγραφή
  35. Καλημέρα ευχαριστώ για την άμεση απάντηση συνεχίζω να παίρνω αγωγή έχουν σχεδόν εξαφανιστεί βγάζω ελάχιστες διάσπαρτες διανύω ήδη την τρίτη εβδομάδα με αγωγή και μια μόνο με αεριους δηλαδή τέσσερις ,κάνω διατροφή όσο μπορώ δεν τρώω ψάρι χοιρινό και αυγό και σοκολάτα κτλ κτλ χθες έφαγα τηγανητές πατάτες και σήμερα έβγαλα πέταλα στο χέρι και κάνα δυο τρις στο πόδι αλλά φεύγουν στην διάρκεια της ημέρας .εύχομαι να μην μείνει χρόνια γιατί δεν έχω καταλάβει τι σημαίνει:( και έχω τρομάξει δεν μπορώ να φανταστώ να κοιμάμαι και να ξυπνάω με πεταλες παντού όλη μέρα :( καλημέρα με υγεία χίλια ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Καλημέρα σας. Έχω ένα πρόβλημα με κνίδωση εδώ και τρεις εβδομάδες.παιρνω ξοζαλ από την Δευτέρα11/10 πρωί βράδυ κ από την Τετάρτη 13/10 μόνο βράδυ.Σημερα πήρα το βράδυ ξοζαλ κ έχω ακόμα πολύ φαγούρα. Την προηγούμενη εβδομάδα έπαιρνα από τις 4/10 μέχρι τις 8/10 ξοζαλ πρωί βράδυ κ δεν είχα καθόλου φαγούρα ούτε σημάδια.Στις 27/9 που ξεκίνησα να παίρνω ξοζαλ το έκανα για είχα πολύ έντονο κνησμό και πεταλες για δύο μέρες μέχρι που πήγα στο γιατρό και μου είπε ότι είναι αλεργικη αντίδραση αλλά δεν ήξερα από τι. Μου έδωσε ο γιατρός κάποιες ιδέες αλλά εγώ δεν είχα κάνει τίποτα διαφορετικό από όσα μου είπε.εχω κάνει εμβρυομεταφορα το Σάββατο που μας πέρασε κ ξεκίνησα να παίρνω και προγεστερόνη πιο εντατικά γιατί έπαιρνα από την προηγούμενη εβδομάδα κ εκείνο το Σαββατοκύριακο μου είπε ο γιατρός μου να σταματήσω τα αντιισταμινικά. Έλα όμως που από το Σάββατο το απόγευμα μέχρι και την Δευτέρα το πρωί εγώ έπαθα μεγάλη ζημιά στο σώμα μου. Γέμισα πεταλες μικρές και μεγάλες κ δεν μπόρεσα να κοιμηθώ δύο μέρες από την φαγούρα.αφου με έπιασαν τα κλάματα από την απελπισία. Έτσι το πρωί της Δευτέρας 11/10 πήρα το γυναικολόγο μου του έδειξα κ το τι είχα πάθει κ μου είπε να ξανά αρχίσω τα αντιισταμινικά. Έδειξα κ στη δερματολόγο μου την κατάσταση μου κ είπε ότι είναι αλεργικη αντίδραση κ πρέπει να πάρω αντιισταμινικά. Δεν ξέρω τι να κάνω γιατί παρόλο που σήμερα το βράδυ πήρα κανονικά το ξοζαλ μου έχω πολύ έντονη φαγούρα. Μήπως μπορείτε να μου δώσετε τα φώτα σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απ'ότι φαίνεται κάτι σε πείραξε, ποιος ξέρει τι, μήπως κάποιο από τα φάρμακα που πήρες πριν την εμβρυομεταφορά, τρέχα γύρευε τώρα. Το μπαμ έγινε γιατί έκοψες απότομα τα αντισταμινικά, ενώ δεν ήταν η ώρα τους ακόμη να κοπούν. Αναγκαστικά θα πάρεις αντισταμινικά, δεν γίνεται αλλιώς. Δεν ξέρω γιατί δεν σε πιάνει το ξοζάλ. Μήπως να δοκιμάσεις πρωι βράδυ ένα παλιό αντισταμινικό, το ζιρτέκ, που πια είναι σχεδόν βέβαιο ότι δεν πειράζει το έμβρυο. Είναι παρόμοια ουσία με το ξοζάλ. Ρώτησε τον γιατρό. Καθώς περνάνε οι μέρες, με τα αντισταμινικά, το πράγμα θ' αρχίσει να στρώνει. Πίνε πολύ νερό, βοηθάει σε όλα ό,τι έχεις κι ό,τι κάνεις.

      Διαγραφή