Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα, 7 Μαρτίου 2016

Γιατί δεν με πιάνουν τ' αντισταμινικά

Ας υποθέσουμε ότι έχουμε ένα μεγάλο άδειο βαρέλι. Από πάνω τρέχει μια βρύση με νερό. Ας πούμε ότι το νερό είναι βρώμικο για να γίνει πιο παραστατικό. Το βαρέλι έχει ένα σύστημα αποχέτευσης που μπορεί να διώξει ποσότητα νερού Α. Η βρύση είναι συνέχεια ανοιχτή. Άλλες μέρες τρέχει την ποσότητα Α, την οποία διώχνει το σύστημα αποχέτευσης, άλλες μέρες  μπορεί να τρέξει διπλή, τριπλή ή και πενταπλη ποσότητα νερού δηλ. 2Α, 3Α, 5Α κλπ, ανάλογα με το πόσο ανοιχτή είναι η βρύση. Η ποσότητα Α διώχνεται από το σύστημα αποχέτευσης, με λίγη πίεση το σύστημα κατορθώνει μετά από ώρα να διώξει κι άλλη μια ποσότητα Α, από κει και πέρα δεν έχει την δυνατότητα όσο κι αν πιέζεται και κουράζεται κι έτσι οι υπόλοιπες ποσότητες αποθηκεύονται στο βαρέλι. Έτσι το βαρέλι, από κει που ήταν άδειο σιγά σιγά γεμίζει. Το σύστημα δουλεύει όσο μπορεί, αλλά δεν μπορεί ν' ανταποκριθεί στην τεράστια ποσότητα υγρού, οπότε το αφήνει να μαζεύεται μέσα στο βαρέλι. Επιπλέον το σύστημα, από την πολλή προσπάθεια έχει αρχίσει να μην λειτουργεί τόσο καλά και να δυσκολεύεται να διώξει ακόμη και την ποσότητα Α, του παίρνει περισσότερο χρόνο από πριν.
Κάποια στιγμή το βαρέλι γεμίζει και από μια μεριά υπερχειλίζει. Το βρώμικο νερό χύνεται και λερώνει το πάτωμα. Σφουγγαρίζουμε και βάζουμε ένα κουβαδάκι που το αδειάζουμε μια φορά την ημέρα. Καθώς η βρύση συνεχίζει να τρέχει, το νερό ξεχειλίζει όλο και περισσότερο και πιο γρήγορα και πρέπει ν' αδειάζουμε το κουβαδάκι πιο συχνά μες την ημέρα. Αντικαθιστούμε το κουβαδάκι με μεγάλο κουβά, μετά με λεκάνη, μετά με μικρή δεξαμενή. Εντωμεταξύ, το βαρέλι αρχίζει να ξεχειλίζει κι από αλλού, βάζουμε κι εκεί κουβαδάκι, μετά κουβά, μετά λεκάνη κλπ . Στόχος μας είναι να διατηρήσουμε το πάτωμα καθαρό. Όμως από τη συνεχή ροή από τη βρύση που δεν σταματά, αρχίζουν ν' ανοίγουν ρωγμές στο βαρέλι και να φεύγει κι από κει νερό. Συνεχίζουμε να μαζεύουμε το νερό με όποιο τρόπο μπορούμε ακόμη και με τα πιο τέλεια συστήματα συλλογής βρώμικου νερού. Ωστόσο μια και η βρύση δεν σταματά, ανοίγουν συνεχώς καινούριες τρύπες και είναι εξαιρετικά δύσκολο έως ακατόρθωτο να μαζέψουμε τα βρώμικα νερά. Στο τέλος το βαρέλι σκάει.
Τόσον καιρό πασχίζω να μαζέψω τα βρωμόνερα, αντί να κλείσω τη βρύση ή τουλάχιστον να την αναγκάσω να τρέχει μόνο την ποσότητα Α που μπορεί να διώξει το σύστημα αποχέτευσης.
Το βαρέλι είναι ο οργανισμός μας (και κυρίως το έντερο), το βρώμικο νερό είναι οι τοξίνες που μπαίνουν στο σώμα, η βρύση είναι  οι τροφές, το σύστημα αποχέτευσης είναι το συκώτι και τα νεφρά, οι κουβάδες, λεκάνες, δεξαμενές, συστήματα συλλογής βρώμικου νερού είναι τα διάφορα φάρμακα (απ' το πιο απλό ως το πιο εξελιγμένο) και το πάτωμα είναι το σύστημα που δέχεται την επίθεση. Και καλά αν είναι το δέρμα, παίρνεις χαμπάρι και κινητοποιείσαι, αν είναι όμως η καρδιά ή το ανοσοποιητικό;
Γι' αυτό δεν έχει τόση σημασία αν θα χρησιμοποιήσεις κουβά ή λεκάνη ή δεξαμενή, το θέμα είναι να κλείσεις τη βρύση. Παράλληλα αφήνεις τους κουβάδες για όσον καιρό χρειάζεται, γιατί και να κλείσεις τη βρύση,  το βαρέλι δεν θ' αδειάσει μαγικά. Καθώς η στάθμη του βρώμικου νερού όλο και κατεβαίνει εσύ επιδιορθώνεις τις ρωγμές και φροντίζεις το σύστημα αποχέτευσης να μπορεί να διώξει ξανά την ποσότητα Α, αν το δυναμώσεις και πολύ, μπορεί ίσως να διώξει 2Α που μοιραία θα μπουν στον οργανισμό απ' τις τροφές.
Αναφέρομαι πάντα στη χρονία ιδιοπαθή κνίδωση (ό,τι ονόματα κι αν της έχουν δώσει τις τελευταίες δεκαετίες) η οποία έχει αιτία την τοξίνωση του οργανισμού, κυρίως από το μύκητα κάντιντα, ένα μύκητα που τρέφεται κυρίως με ζάχαρη, άλλους μύκητες και επεξεργασμένες τροφές.

39 σχόλια:

 1. Γεια σας. Έχς χρόνια κνίδωση εδώ και 13 χρόνια περίπου με διάφορες υφέσεις κατά καιρούς (κυρίως στις 3 εγκυμοσύνες) αλλά τα τελευταία δύο χρόνια είναι σε έξαρση (παίρνω ζιρτεκ κάθε 2 μέρες). Ξεκίνησα τη δίαιτα πριν 2 μήνες αλλά δε βλέπω κάποια βελτίωση στην κνίδωση, παρά μόνο ότι αισθάνομαι καλύτερα και έχω χάσει 4 κιλά. Μετά από πόσο καιρό πιστεύεται ότι θα αρχίσουν να μειώνονται οι πετάλες και τα αντισταμινικά μαζί;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Κανονικά σε 2 μήνες, αν πίνεις και το πολύ νερό, θα έπρεπε να έχεις δει κάποια πρώτα αποτελέσματα, δηλ. το ζιρτέκ αντί για 2 μέρες να το χρειάζεσαι κάθε 3 ή 4 μέρες και σταδιακά ν' αραιώνουν οι μέρες που το χρειάζεσαι έως ότου σταματήσεις τελείως να το χρειάζεσαι. Ίσως να μην οφείλεται η κνίδωση αυτή σε τοξίνωση. Πάντως εγώ έπαιρνα τέσσερα αντισταμινικά την ημέρα τα οποία κάνοντας τη δίαιτα, σε έξι μήνες από τότε που ξεκίνησα και μειώνοντάς τα σταδιακά, είδα τις τελευταίες πετάλες (εκείνο τον καιρό έπαιρνα δύο αντισταμινικά). Συνέχισα τα αντισταμινικά ακόμη έξι μήνες κατεβάζοντας τη δόση σε ένα τέταρτο την ημέρα και τελικά τα έκοψα.

   Διαγραφή
 2. Τα αντισταμινικα παχαίνουν μου το ειπε αλλεργιολογος κ το ειδα κι εγω που προσπαθούσα να χασω με δυσκολια Ποια η γνώμη σας

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Aπό την προσωπική μου εμπειρία που έπαιρνα 11 χρόνια αντισταμινικά, δεν πάχυνα. Δεν ξέρω γιατί το είπε αυτό ο αλλεργιολόγος. Ότι τα αντισταμινικά σε νυστάζουν και κοιμάσαι είναι γεγονός, να σε κάνουν να τρως δεν νομίζω. Αυτό συμβαίνει με την κορτιζόνη, που τη δίνουν για το άσθμα ή αρχικά στην κνίδωση. Μήπως σου είπε για κορτιζόνη; Άσε που αν κάνεις τη δίαιτα του μπλογκ, χάνεις κιλά, δεν παίρνεις.

   Διαγραφή
 3. Καλησπέρα.Η κνιδωση μου εμφανίστηκε εντελώς ξαφνικά πριν από τρεις μήνες μετά τον ξαφνικό χαμό ενός πολύ καλού φίλου. Τον ίδιο καιρό είχα και ουρολοίμωξη. Την ουρολοίμωξη την αντιμετώπισα την κνιδωση όχι. Μάλλον ήρθε για να μείνει! Έχω επισκεφθεί αλλεργιολογο, δυο δερματολόγους, και την άλλη εβδομάδα έχω ραντεβού με τον γυναικολόγο και τον ενδοκρινολογο. Παίρνω δυο αντισταμινικά την ημέρα πρωί βράδυ, billargen αλλά εξακολουθώ να βγάζω πεταλες. Το χειρότερο είναι όταν πρήζονται τα χείλη μου επειδή τα δάγκωσα κατά λάθος ή κοιμήθηκα πλάγια. Αποφεύγω τα γαλακτοκομικά και μειωσα πολύ τους υδατάνθρακες και πάλι δεν βλέπω αποτελέσματα. Για γλυκό ούτε λόγος! Έχει αλλάξει η ζωή μου. Όποια συμβουλή ή παρηγοριά είναι ευπρόσδεκτη. Θα περάσει ποτέ;;;;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Kατ' αρχάς μπορεί αυτό το σχήμα δηλ. το μπιλαργκέν να μην σε πιάνει. Κάποια άλλα σχήματα μπορεί να σε πιάσουν καλύτερα. Υπάρχει και το σχήμα αντισταμινικό - χάπι για το στομάχι (ρανιτιδίνη) που εμένα με έπιανε παρα πολύ καλά. Πρώτα πρέπει να βρεις ένα κατάλληλο σχήμα και μετά να ασχοληθείς με το να ψάξεις την πραγματική αιτία. Κατ' αρχάς γίνεται ένας κύκλος εξετάσεων για να αποκλειστούν άλλα νοσήματα που πιθανόν να κρύβονται από κάτω. Όταν τελειώσουν όλες αυτές οι εξετάσεις και δεν διαπιστωθεί αιτία, τότε μιλάμε για άγνωστη αιτιολογία. Επίσης είναι πολύ σημαντικό να σου πει ο γιατρός τι είδους είναι η κνίδωσή σου γιατί αλλιώς θα αντιμετωπιστεί μια κνίδωση εκ πιέσεως, αλλιώς η χολινεργική, αλλιώς η κνίδωση εκ ψύχους. Από αυτά που μου λες βέβαια υπάρχει πιθανότητα να είναι η κνίδωση αυτού εδώ του μπλογκ, οπότε είναι πιθανόν να υπάρχει και λύση. Ρώτησέ τον γιατρό και αν θέλεις ενημέρωσε, μήπως η δίαιτα αυτού του μπλογκ ταιριάζει στην περίπτωσή σου.

   Διαγραφή
 4. Καλησπέρα και πάλι. Ξεκίνησα τη δίαιτα του blog.Έβαλα και το ζαντακ στη ζωή μου. Για πέντε μέρες δεν είχα βγάλει τίποτα και είχα χαρεί πολύ, μετά όμως άρχισα πάλι να βγάζω πεταλες, μια την ημέρα. Πολύ εκνευριστικό.Έχω γυρίσει όλους τους γιατρούς, έκανα και εξετάσεις. Όλοι μου είπαν να παίρνω τα αντισταμινικά, να ηρεμήσω και θα περάσει. Το πρωί τρώω μια ρυζογκοφρετα με ελάχιστο μέλι.είδα πως το μέλι σε πολύ μικρή ποσότητα επιτρέπεται. Δεν τρώω γαλακτοκομικά και το πρωί δεν ξέρω τι να φάω. Καμιά ιδέα;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Ωραία, κι εμένα αυτό το σχήμα με είχε πιάσει ζιρτέκ και ζαντάκ πρωί βράδυ και παράλληλα έκανα τη δίαιτα και έτσι καθάρισα. Θέλει υπομονή όμως γιατί ένας τοξινωμένος οργανισμός δεν καθαρίζει απ' τη μια μέρα στην άλλη. Όσο υπάρχει τοξίνη θα πετιούνται πετάλες, απλώς η φαρμακευτική αγωγή τις κρατά υπό έλεγχο για να υπάρχει μια ποιότητα ζωής. Ο κύκλος εξετάσεων είναι ενοχλητικός αλλά απαραίτητος να γίνει για ν' αποκλειστούν όλες οι άλλες ασθένειες και να είσαι σίγουρη ότι η κνίδωση δεν είναι σύμπτωμα κάποιας υποκρυπτόμενης ασθένειας. Εγώ έτρωγα γαλακτοκομικά κατά τη διάρκεια της δίαιτας με τους εξής περιορισμούς: Έπινα κατσικίσιο γάλα που είναι το πιο συμβατό με τον ανθρώπινο οργανισμό και το πιο ελαφρύ, από τυριά μόνο κασέρι και φέτα σε μικρές ποσότητες, γιαούρτι ζωντανό παρα πολύ, μπορώ να πω και κάθε μέρα έτρωγα γιατί είναι απαραίτητο συστατικό της δίαιτας. Το πρωί ένα μεγάλο μπωλ με διάφορα δημητριακά (ολ μπραν, νιφάδες σίκαλης ή βρώμης ή κριθαριού) με γάλα (κατσικίσιο ή γάλα αμυγδάλου) σε κρατάει χορτασμένο για πολλές ώρες μέχρι το δεκατιανό.
  Μέλι έτρωγα δυο φορές την εβδομάδα από ένα κουταλάκι (μέλι αγνό όμως από παραγωγό γνωστό μου, όχι ό,τι να 'ναι που έχεουν μέσα ζάχαρες). Τώρα ο συγγενής μου έχει σταματήσει τα μέλια, αλλά μπορώ να σου πω πού να πας να πάρεις εξαιρετικό μέλι, είναι όμως λίγο ακριβό, γράψε μου στο μέιλ annakal20@gmail.com αν θέλεις να σου πω (μιλάμε πάντα για Αθήνα. Γενικά για να δεις τι να φας κοίτα την ανάρτηση "Ενδεικτικό μενού για τη δίαιτα'' Εκεί γράφω ό,τι έτρωγα: πρωινό, δεκατιανό, μεσημεριανό, απογευματινό, βραδινό. Θα βρεις πολλές ιδέες. Επίσης στην ανάρτηση 'έξοδος για φαγητό και ποτό' γράφω τι έτρωγα όταν έβγαινα έξω, για να είμαι σύμφωνη με τη δίαιτα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Ευχαριστώ πολύ, είναι πολύ σημαντικό για μένα να μιλάω με κάποιον που γνωρίζει και το έχει ψάξει. Σχετικά με το μελι έχω πολύ καλό. Τα γαλακτοκομικά τα αποφεύγω γιατί δημιουργούν φλεγμονες στον οργανισμό και δεν έχω εμπιστοσύνη. Το γιαούρτι όμως με προβιοτικα το σκέφτομαι αφού κάνει τόσο καλό. Το μόνο που ξέρω είναι το ακτιβια που έχει προβιοτικα. Έχεις κάποιο άλλο να μου προτείνεις; Έφτιαξα και τα πιτακια με αλεύρι ολικής άλεσης, νερο, λίγο ελαιόλαδο και λίγο αλάτι. Μια χαρά, πολύ νόστιμα και με κανέλα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Ok, μπορείς να πίνεις γάλα αμυγδάλου, που ουσιαστικά δεν είναι γάλα , καθώς και γάλα καρύδας αν σου αρέσει. Το απλό γιαούρτι λίγων ημερών με την πέτσα είναι ό,τι πρέπει. Πετάς την πέτσα και τρως το υπόλοιπο, με ένα μήλο κομμένο μέσα ή μια μπανάνα και κανέλλα ή όπως αλλιώς θέλεις. Τοπ τροφή για τη δίαιτα είναι το τζατζίκι (και γιαούρτι και σκόρδο και λάδι, όλα εναντίον των μηκήτων). Τα πιτάκια ευτυχώς είναι μία λύση, αντί για ψωμί. Μπορείς να τα κάνεις και πίτσα με λάδι, ντομάτα, κρεμμύδι, πιπεριά (χορτοφαγική) ή αν τρως τυρί και με τυρί σαν κανονική πέτσα. Επίσης μπορείς να κάνεις δοκιμές και στην απλή αυτή ζύμη να προσθέσεις κι άλλα πράγματα που σου αρέσουν (π.χ ρίγανη και μετά τα πασαλείβεις με λάδι και ντομάτα και τα τρως ή λίγο πιπέρι ή όποιο βότανο και μπαχαρικό σου αρέσει). Πολύ ωραίο είναι και με μπιφτέκι από ρεβίθι και διάφορα μπαχαρικά. Βάζεις το πιτάκι (να είναι ζεστό γιατί αλλιώς σπάει), τυλίγεις το μπιφτέκι ρεβιθιού και μπόλικο μαρούλι και μαγιονέζα που έχεις φτιάξει μόνη σου χωρίς συντηρητικά και είναι σούπερ σπέσιαλ και για βραδινό και για μεσημεριανό). Ολ' αυτά δεν σου τα προτείνω θεωρητικά, τα έχω φτιάξει και τα έχω φάει και εγώ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Καλημέρα και πάλι. Κάνω τη διατροφή που προτείνεις εκτός από ελάχιστη ζάχαρη που βάζω στον ελληνικό καφέ το πρωί. Μέχρι πριν λίγες ημέρες πήγαινα τόσο καλά που αποφάσισα να κόψω το πρωινό μπιλαρτζεν.(παίρνω ένα μπιλαρτζεν πρωί, ένα βράδυ και το ζαντακ το μεσημέρι πριν το φαγητό). Στην αρχή όλα ήταν καλά, προχτές το βράδυ όμως δάγκωσα κατά λάθος το χείλος μου. Το αποτέλεσμα ήταν πάλι να πρηστουν τα χείλη και να μην μου έχει περάσει ακόμα. Πιστεύεις πως είναι πολύ νωρίς για να κόψω το ένα αντισταμινικο; ξέρω πως θέλει πολλή υπομονή αλλά έχω κουραστεί.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Σίγουρα δεν αποτοξινώνεσαι απ' τη μια μέρα στην άλλη. Εγώ να σκεφτείς έπαιρνα αντισταμινικά για ακόμη έξι μήνες από τότε που είδα την τελευταία μικρή πετάλα. Καλό είναι να συνεχίσεις τ'αντισταμινικά σου για κάμποσο καιρό, μαζί με τη δίαιτα, χωρίς να το σκέφτεσαι. Έτσι θα φτιάξει η ψυχολογική σου κατάσταση. Όταν δεις ότι είσαι πολύ καιρό καθαρή (με τα αντισταμινικά) π.χ δυο τρεις μήνες, κόψε ένα κομμάτι απ' το χάπι π.χ ένα τέταρτο και παρακολούθα να δεις πώς θα πάς. Αν πας καλά μετά από κανα δυο μήνες κόβεις άλλο ένα τέταρτο κοκ. Εγώ έτσι έκανα, γιατί τα απότομα κοψίματα π.χ όλο το πρωινό χάπι, μου έκαναν εξάρσεις. Να σκεφτείς φοβόμουν να κόψω τελείως το αντισταμινικό και ενώ είχα πια καθαρίσει συνέχιζα να παίρνω ένα δέκατο του χαπιού δηλ. κάτι τρίμματα μέχρι που κάποιος μου είπε ''καλά πιστεύεις ότι αυτή η ελάχιστη σκόνη είναι δυνατόν να σε βοηθάει''

   Διαγραφή
 9. Ευχαριστώ πολύ. Αυτό θα κάνω κι εγώ.σιγά σιγά και με υπομονή. Τα πιτακια σου είναι εξαιρετικά. Δεν μου λείπει καθόλου το ψωμί. Δοκίμασα και το αβοκάντο στη σαλάτα. Ήταν όμως λίγο άγουρο και σκληρό. Την επόμενη φορά θα το βάλω σε χαρτοσακουλα με μηλο, όπως γράφεις για να ωριμάσει. Για την κινοα τι γνώμη έχεις;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ναι, άμα είναι σκληρό, δεν τρώγεται. Όμως άμα ωριμάσει να το φας αμέσως γιατί σαπίζει τάχιστα. Κινόα δεν έχω δοκιμάσει ποτέ, όμως γενικά τρώω κριθάρι και σε νιφάδες και το βράζω και πίνω το ζουμί που και που. Σου αντιγράφω και αυτό για το κριθάρι
   στο βιβλίο του Α.Ρακαβαλή “ο πατήρ Παίσιος μου είπε” διαβάζουμε :

   … Κάποτε είχα κολλήσει μια ουρολοίμωξη. Μέσα σε ένα χρόνο είχα πάρει πέντε φορές δυνατή αντιβίωση …. Πήγα να ζητήσω την συμβουλή του. “Θα πάρεις κριθάρι καθαρό. Θα το βράσεις μέχρι να ανοίγει το σπυρί του, και θα πίνεις το ζουμί μόνο” …. Πήρα ένα μεγάλο θερμός. Το γέμιζα βραστό νερό και έριχνα μια χούφτα κριθάρι. Το άφηνα όλο το βράδυ. Το πρωί το στράγγιζα και έπινα το ζουμί … Σε δεκαπέντε μέρες είχα γίνει καλά ….
   Επίσης τρώω βρώμη και σίκαλη και λιναρόσπορο κοπανισμένο. Ολ' αυτά μαζί με ολ μπραν στο μπωλ του πρωινού, είτε με γάλα είτε με γάλα αμυγδάλου.

   Διαγραφή
 10. Καλησπέρα και πάλι. Έλειπα μερικές μέρες στο εξωτερικό κι ενώ πρόσεξα πάρα πολύ, χωρίς ψωμί και χωρίς ζάχαρη κι έπαιρνα και τα αντισταμινικά μου κανονικά, άρχισα πάλι να βγάζω πεταλες, μια κάθε μέρα σαν να πήγα πίσω στη θεραπεία. Νομίζεις πως πρέπει ν αλλάξω κάτι στο σχήμα των αντισταμινικων ή να κάνω υπομονή;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Μια πετάλα την ημέρα δεν είναι πολύ. Στο εξωτερικό δεν είχες πλήρη έλεγχο της διατροφής σου. Όταν μπεις πάλι στη ρουτίνα σου, θα μπορέσεις να κρίνεις αν πρέπει ν'αλλάξεις τ' αντισταμινικά ή όχι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Άννα χρόνια σου πολλά κι ευχαριστώ πολύ για τις πολύτιμες συμβουλές σου

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Σ' ευχαριστώ. Εύχομαι πλήρη απαλλαγή απ' την κνίδωση

   Διαγραφή
 13. Άννα μου καλές γιορτές και χρόνια πολλά! Πολλές ευχές.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. Καλημέρα και καλή χρονιά. Για το "εντελώς καθαρή" έχω δρόμο μπροστά μου πάντως ευχαριστώ πολύ για την ευχή!Μπορώ να σου γράψω στο mail σου για κάποιες συμβουλές αν χρειαστώ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. Kαλή χρονιά. Γράψε μου όποτε θέλεις, μόνο που μπορεί να μην απαντήσω αμέσως γιατί δεν ανοίγω κάθε μέρα τον υπολογιστή

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. Άννα μου καλησπέρα. Ακολουθώ τη διατροφή που προτείνεις και η αλήθεια είναι ότι βλέπω βελτίωση. Φοβάμαι και να το ομολογήσω! Κρατώ ημερολόγιο και παρατήρησα πως βγάζω μια πεταλα κάθε τρεις με τέσσερις μέρες. Έχουν περάσει και εννιά μέρες εντελώς καθαρή. Σκέφτομαι τέλος Ιανουαρίου ν αρχίσω να μειώνω σιγά σιγά τ αντισταμινικά. Λέω να ξεκινήσω από το ζαντακ που παίρνω κάθε μεσημέρι, να το κόψω στα μισά και βλέπουμε. Τι γνώμη έχεις γι αυτό; επίσης ήθελα να σε ρωτήσω σχετικά με το πρωινό. Μέχρι τώρα έτρωγα δυο πιτακια με ταχίνι. Σήμερα όμως ήπια γάλα αμυγδάλου με τρεις κουταλιές κουάκερ-βρώμη. Πολύ άνοστο! Τι θα μου πρότεινες να βάλω στο γάλα μαζί με το κουάκερ; δεν θέλω μέλι, το φοβάμαι επειδή είναι γλυκό. Θα ήθελα τη γνώμη σου. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ωραία πας. Έτσι ξεκίνα, κόψε μισό μεσημεριανό ζαντάκ να δεις πώς θα πας. Πιστεύω ότι θα πας καλά. Αν πας καλά να μείνεις κάποιο καιρό σ' αυτή τη δόση για να σταθεροποιηθείς. Το γάλα αμυγδάλου έχει μέσα ζάχαρη (μαλτοδεξτρίνη κλπ), άστο για τώρα. Πίνε καλύτερα γάλα κι αν μπορείς κατσικίσιο. Υπάρχει ένα απ' τη Φλώρινα που δεν μυρίζει καθόλου και δεν είναι μακράς διαρκείας. Όταν δεν το βρίσκεις, αγελαδινό. Εγώ κάνω ακόμη και τώρα το εξής πρωινό: βάζω σε ένα μεγάλο μπωλ μπαστουνάκια τύπου ολ - μπραν (αυτά έχουν λίγη ζάχαρη αλλά το παρακάμπτουμε γιατί η ωφέλεια τους στην τουαλέτα είναι μεγάλη) με νιφάδες βρώμη (είναι άγευστη), σίκαλη (είναι νόστιμη) και κριθάρι (πολύ ωφέλιμο), λίγο λιναρόσπορο κοπανισμένο και μερικές μαύρες σταφίδες (κανονικά δεν επιτρέπονται τα ξηρά φρούτα αλλά 5-6 σταφίδες δεν νομίζω ότι είναι πρόβλημα). Αυτό σε χορταίνει πολύ. Αν δεις ότι πας καλά, μπορείς να δοκιμάσεις το μέλι μια φορά την εβδομάδα ως εξής: 2 Μαύρες φρυγανιές χωρίς ζάχαρη (έχουν λίγη μαγιά αλλά δεν πειράζει) με βούτυρο και λίγο μέλι μαζί με κάποιο ρόφημα (χαμομήλι, φασκόμηλο κλπ). Αν δεις ότι δεν σε πείραξε το κάνεις δυο φορές την εβδομάδα. Αυτό ήταν το πρωινό που έτρωγα εγώ όταν άρχισα να καθαρίζω. Και για να δεις τι ακριβώς έτρωγα δες την ανάρτηση Οκτωβρίου 2011 "Ενδεικτικό Μενού για τη δίαιτα"

   Διαγραφή
 17. Το γάλα αμυγδάλου που πήρα είναι τελείως αγλυκο, δεν έχει ζάχαρη ούτε υποκατάστατα, αλλά αν πιστεύεις πως είναι καλύτερο το κατσικίσιο θα δοκιμάσω αυτό. Όλα τ αλλα είναι τέλεια και μου αρέσουν πολύ. Το λιναροσπορο πού τον βρίσκω στο σούπερ μάρκετ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ok, αν δεν έχει ζάχαρες και σου αρέσει το συνεχίζεις μαζί με το γάλα. Λιναρόσπορο έχει πλέον και στα σουπερμάρκετ. Ο Σκλαβενίτης έχει έτοιμο κοπανισμένο σε σακούλα με ασημί χρώμα.

   Διαγραφή
 18. Άννα μου καλημέρα και καλή εβδομάδα. Τελικά αποφάσισα να μην αρχίσω να κόβω ακόμα τα αντισταμινικά γιατί παρατήρησα πως ενώ μπορεί να περάσουν τρεις μέρες και να μην βγάλω καθόλου πεταλες μετά για τρεις μέρες να βγάζω συνέχεια. Οπότε θεωρώ πως είναι νωρίς ακόμα να κόψω το ζαντακ. Επίσης παρατήρησα πως η έξαρση συμβαίνει κυρίως το Σαββατοκύριακο. Είναι τυχαίο; ή μήπως επειδή τρώω έξω συμβαίνει περισσότερο το Σαββατοκύριακο; πάντως η διατροφή μου και έξω είναι πολύ συντηρητική.κοτόπουλο ή μπιφτέκι ή ψάρι με σαλάτα, καθόλου ψωμί και φυσικά οχι γλυκό που έχω ξεχάσει και τη γεύση του. Ίσως και μισό ποτηράκι λευκό κρασί. Δεν νομίζω να φταίει αυτό. Δεν ξέρω. Ποια είναι η γνώμη σου για όλα αυτά;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Όχι, για ν' αρχίσεις να κόβεις πρέπει να είσαι για αρκετό καιρό, ας πούμε ένα μήνα χωρίς καθόλου πετάλες, είναι νωρίς ακόμη. Όταν σου ΄ρχεται λαχτάρα για γλυκό να τρως μια μπανάνα, περνάει αμέσως. Τώρα έξω, δεν ξέρεις τι βάζουν μέσα στο φαγητό, και ίσως επειδή είναι Σαββατοκύριακο και είσαι έξω δεν πίνεις πολύ νερό. Τέλος πάντων, δεν θα κλειστείς μέσα στο σπίτι, θα συνεχίσεις έτσι να τρως έξω ό,τι πιο απλό μπορείς (καλύτερα μην πίνεις κρασί, πάρε νερό, να δούμε μήπως φταίει αυτό).

   Διαγραφή
 19. Άννα μου καλησπέρα. Ήθελα να σε ρωτήσω για το κουκουνάρι, τι γνώμη έχεις; το βάζω στην πράσινη σαλάτα αλλά διάβασα πως προκαλεί αλλεργίες. Επίσης με έχει βολέψει πολύ η βρώμη και τα bran flakes για πρωινό με λιναροσπορο και κανέλα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Καλά, τώρα είδα το μήνυμα, με τις αλλαγές που έχει κάνει ο διαχειριστής. Δεν μου έρχονται πια ενημερώσεις ότι κάποιος έχει κάνει σχόλιο για να το βλέπω και ν' απαντάω.
   Εγώ με το κουκουνάρι δεν είχα ποτέ πρόβλημα και το πρωινό που λες το έτρωγα και εγώ κάθε μέρα (χωρίς κανέλα). Εβαζα είτε βρώμη είτε σίκαλη είτε κριθάρι. Μετά που καθάρισα έβαζα και λίγες σταφίδες μαύρες. Μετά από τόσα χρόνια ακόμη αυτό το πρωινό τρώω.

   Διαγραφή
 20. Καλησπέρα ο φίλος μ εδώ και ένα χρόνο έχει κνίδωση και η δερματολόγος του είπε ότι είναι αυθόρμητη κνίδωση και του έδωσε ζαντακ και ξοζαλ αλλά αντί να φεύγουν γίνονται πιο πολλά. όταν τα έβγαλε για πρώτη φορά του έδωσαν αλλά αντισταμηνικα αλλά δεν έβγαιναν τόσο πολλά. τι προτείνεται για βελτίωση;; Σας παρακαλώ βοηθήστε με γιατί μέχρι τώρα από γιατρούς τίποτα ευχαριστώ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Τώρα είδα το σχόλιο γιατί έλειπα διακοπές. Μιλάμε στο μέιλ.

   Διαγραφή
 21. Καλημερα σας. Εμενα η ταλαιπωρια ξεκινησε την δευτερη μερα των διακοπων και οπως φαινεται ηρθε για να μεινει. Αν και δεν εχουν περασει 6 εβδομαδες ακομη, βελτιωση δεν βλεπω καμια. Παιρνω 4 ζιρτεκ και 2 μεντρολ αλλα καθε μερα νεος γυρος. Επιπλεον εχει διαλυθει το στομαχι μου σε απιστευτο σημειο. Θα παω και στη γαστρεντερολογο γιατι μου ειπε ο γιατρος οτι μπορει να εχει σχεση και με το στομαχι. Εκανα και τις εξετασεις αυτοανοσα και ακτινογραφια. Οκ ολες. Εχω απελπιστει κι απ οτι καταλαβαινω ειμαι στην αρχη ακομη. Να ζητησω να μου αλλαξουν σχημα αντισταμινικων; Θα επρεπε να φτιαξουμε και μια ομαδα που να μπορει ισως να ειναι πιο αμεση η επικοινωνια μας πχ facebook ή messenger.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Άμα δεν ξεμπερδέψεις από το μεντρόλ, δεν πρόκειται να μπεις σε δρόμο σωστό. Τι σκοπό έχει ο γιατρός, για ρώτησέ τον. Να κόψει σιγά σιγά τα μεντρόλ και να μείνεις με τα ζιρτέκ; Αν πιστοποιηθεί ότι δεν έχεις αναπνευστικό αλλά μόνο δερματικό πρόβλημα, τα μεντρόλ (κορτιζόνη) θα πρέπει να κοπούν (αυτά κόβονται σταδιακά, δεν κάνει μια κι έξω) γιατί δεν σ' αφήνουν να βρεις το δικό σου σχήμα αντισταμινικών. Το ξεμπέρδεμα από την κορτιζόνη είναι δυστυχώς δύσκολο. Διάβασε την ανάρτηση "Γυρίζοντας στους γιατρούς'', αν δεν μπορείς να τη βρεις εύκολα στο μπλογκ βάλε στο ψαχτήρι anneurtica γυρίζοντας στους γιατρούς και θα σε βγάλει κατευθείαν στην ανάρτηση, για να δεις περίπου ποια είναι η πορεία.

   Διαγραφή
 22. Καλημέρα και πάλι! Τελείωσα με το medrol εδώ και 8 μέρες. Συνέχισα τα zirtek 2 το πρωί 2 το βράδυ. Πήγαινα καλά, δηλαδή έβγαζα μια δυο πετάλες την ημέρα. Από χθές ξεκίνησα να βγάζω πάλι πολλές (να σημειώσω ότι έχω κάνει τα ζιρτεκ ενα το πρωι ενα το μεσημέρι ένα το βράδυ). Πάλι βλέπω τώρα το σώμα μου να γεμίζει σιγά σιγά. Μαζί με όλα αυτά με έχουν βρει ένα σωρό άλλο....Το στομάχι μου ενώ παίρνω χάπια είναι σε άθλια κατάσταση, έκανα γαστροσκόπηση δεν έδειξε κάτι. Έκανα μία εξαγωγή και σε μισή ώρα μέσα ανέβασα πυρετό 41 (ο γιατρός λέει έχει εξασθενήσει ο οργανισμός από την κορτιζόνη). Ο πόνος στο στομάχι με χτυπάει και στην πλάτη και ο παθολόγος θα με βάλει για αξονική (οι εξετάσεις αίματος βγαίνουν όλες καλές). Έχω μπλεχτεί σε ένα κυκεώνα απ' τον οποίο βλέπω να βγαίνω δύσκολα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 23. Α! ξέχασα να προσθέσω ότι η παθολόγος θέλει να κάνω βιοψία στις πετάλες!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Μην ανησυχείς. Πρέπει να βγεις τελείως από τον κύκλο της κορτιζόνης. Όσον αφορά την κνίδωση βγαίνοντας απ' αυτήν παθαίνεις ένα φαινόμενο που λέγεται rebound και γεμίζεις τρισχειρότερα, μέχρι ν' απεξαρτηθεί τελείως ο οργανισμός απ' αυτήν και να πάρει το δρόμο του. Συνεχίζεις με τ' αντισταμινικά και κάνεις υπομονή (εμένα το σκέτο ζιρτέκ δεν με έπιανε, έπαιρνα ένα ζιρτέκ ένα ζαντάκ πρωί βράδυ με διαφορά μιας ώρας μεταξύ τους. Αυτό σε περιόδους κρίσεων και σιγά σιγά μείωνα τέταρτο τέταρτο το ζαντάκ κι έμενα με τα ζιρτέκ πρωί βράδυ). Είναι πολύ πιθανόν η κορτιζόνη να σ' έχει πειράξει και με άλλους τρόπους (π.χ ένα απλό, εγώ έβγαλα μούσι). Αν διαβάσεις στο ιστολόγιο την ανάρτηση ''Γυρίζοντας στους γιατρούς'' θα δεις όλη την πορεία και πόσο δύσκολο είναι να ξεμπλέξεις από την κορτιζόνη. Θέλει υπομονή, αλλά θα ξεμπλέξεις. Μετά όταν θα σταθεροποιηθείς σε κάποιο σχήμα αντισταμινικών που θα σε πιάνει και θα ηρεμήσεις σχετικά από τις πετάλες και θα έχουν βγει και όλες οι εξετάσεις καθαρές, μπορείς ν' αρχίσεις τη δίαιτα για να δεις αν θα σε ωφελήσει ( σε 6-8 εβδομάδες περίπου δείχνει). Ήδη αν θέλεις μπορείς ν' αρχίσεις από τώρα το πολύ νερό, θα βοηθήσει να ξεκουμπιστεί η κορτιζόνη πιο γρήγορα.
   Η γιατρός σου πολύ καλά σου είπε να κάνεις βιοψία από την αρχή. Εγώ έφτασα να κάνω τη βιοψία μετά από πάρα πολλά χρόνια κι αφου μου έλεγαν οι γιατροί ότι έχω διάφορες αρρώστιες ( με ό,τι αγωνία και άγχος συνεπάγεται αυτό). Μια βιοψία θα δείξει αν είναι όντως κνίδωση και θα σε γλυτώσει απ' όλ' αυτά που πέρασα εγώ στους ρευματολόγους. (θα τα διαβάσεις στην ανάρτηση ''γυρίζοντας στους γιατρούς'')

   Διαγραφή