Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου 2011

Χρονία κνίδωση - Μία περίπτωση (η δικιά μου)

Ξαναρχίζω λοιπόν απ' την αρχή το ιστολόγιο μου mamalege.blogspot.com, το οποίο εξηφανίσθη προς άγνωστη κατεύθυνση, με τίτλο λίγο διαφορετικό ''Χρονία κνίδωση-Θεραπεία με διατροφή''  σε μία νέα διεύθυνση:
anneurtica.blogspot.com
και με ένα νέο mail: annakal20@gmail.com και annakal4@yahoo.gr
Θα ξανασυστηθώ λοιπόν από την αρχή και θα περιγράψω την περίπτωση μου ομοίως από την αρχή.
Είμαι η Άννα, 41 πλέον χρονών (όταν ξεκίνησα το παλιό ιστολόγιο ήμουν 39, περνάει ο καιρός) και ασχολούμαι με την κνίδωση από την ηλικία των 20. Πρόκειται για χρονία ιδιοπαθή κνίδωση. Αυτό θα πει τα εξής:

-χρονία: έχει διαρκέσει πάνω από δύο μήνες (χα, χα, εδώ είναι για γέλια, γιατί το πάνω από δύο μήνες, στην περίπτωσή  μου είναι εικοσιένα χρόνια με διαλείμματα).
Κάτω από δύο μήνες η κνίδωση λέγεται οξεία.
-ιδιοπαθής: έχω κάνει ό,τι σχετική εξέταση υπάρχει και δεν υπάρχει (μέσα σε μια εικοσαετία  έχεις άφθονο χρόνο για εξετάσεις) έχει βγει καθαρή και έχω περάσει στη σφαίρα της άγνωστης αιτιολογίας. Ανά διαστήματα οι γιατροί έχουν αποδώσει την κνίδωση σε διάφορες αερολογίες όπως άγχος, ψυχολογική πίεση κλπ. Καληνύχτα δηλαδή. Σαφώς το άγχος και η ψυχολογική πίεση συμβάλλει, εξάλλου η κνίδωση από μόνη της είναι ένα άγχος, αλλά δεν είναι η αιτία. Τουλάχιστον στην περίπτωσή μου.

Περιγραφή της κνίδωσης
Τα συμπτώματά της είναι τα εξής:
Όλο το σώμα εξωτερικώς (της μούρης περιλαμβανομένης) γεμίζει πετάλες δηλ. φουσκωμένα οιδήματα. Ξεκινούν από μέγεθος μικρού τσιμπήματος και αρχίζουν να απλώνονται, να ενώνονται δυο τρεις τέσσερις μαζί και να γίνονται ένας μεγάλος πομφός. Χαρακτηριστικό του πομφού είναι η υψηλή θερμοκρασία (το δέρμα σου φαίνεται ό,τι καίει, ειδικά αν το αγγίζεις με το ένα δάχτυλο και με το άλλο αγγίζεις υγιές δέρμα καταλαβαίνεις τη διαφορά), η αφόρητη φαγούρα (σκέψου τώρα να έχεις πομφούς σε όλο το σώμα, σε παίρνει η κλούβα απ' την τρέλα της φαγούρας) και το έντονο κόκκινο χρώμα. Αφού σε ταλαιπωρήσει όσο παίρνει, η πετάλα αρχίζει να ξεφουσκώνει, να χάνει το κόκκινο χρώμα, να μαζεύεται και τελικά εξαφανίζεται. Εντωμεταξύ κάπου αλλού, σε άλλο μέρος του σώματος μιά άλλη έχει βγει. Έτσι δημιουργείται ένα σώμα χάρτης, αλλού κόκκινες και μεγάλες, αλλού ελαφροκόκκινες που τώρα βγαίνουν (και οι δύο αυτές μορφές έχουν φαγούρα), αλλού ροζ που αρχίζουν να μαζεύονται, αλλού ξασπρισμένες που φεύγουν και αλλού υγιές δέρμα. Το θέαμα, σε περίπτωση που είναι εκτεταμένο, είναι τρομαχτικό. Υπάρχει περίπτωση να φεύγει από κοντά σου ο κόσμος με κραυγές (μου έχει συμβεί και αυτό) θεωρώντας ό,τι είναι κάτι κολλητικό που φυσικά δεν είναι. Καμία αλλεργία δεν είναι κολλητική
Οι πετάλες δεν είναι επάνω στο δέρμα. Αν τσιτώσεις την πετάλα με τά δάχτυλα, θα τη δεις να χάνει το κόκκινο χρώμα της και  να έχει λεία επιφάνεια. Η πετάλα είναι φουσκωμένο τριχοειδές αγγείο που υπάρχει ακριβώς κάτω από το δέρμα.
Κάποια στιγμή θα (ξανα)μιλήσω για το μηχανισμό της κνίδωσης και των αλλεργιών γενικότερα.

Αφορμές της κνίδωσης
Και λέω αφορμές, γιατί η αιτία της στη συμβατική ιατρική είναι άγνωστη, η κνίδωσή σου είναι ιδιοπαθής, δηλ. την έχεις μόνο εσύ για λόγους που ξέρει μόνο το σώμα σου και δεν γνωρίζουν οι γιατροί. Αυτό θα πει ιδιοπαθής, ουσιαστικά.
Αφορμές όμως είναι γνωστές π.χ
-κνίδωση από πίεση. Αυτή είναι η δικιά μου κνίδωση. Όπου πιέζεται ή τρίβεται το σώμα, πετάει πετάλες π.χ
κουβάλησες μια βαριά τσάντα στον ώμο; Έβγαλες πετάλες στον ώμο
-πήγαινες πάνω κάτω στη λαΪκή για να βρεις τον πιο φτηνό ντοματά, κουβαλώντας τις βαριές σακούλες; Έβγαλες πετάλες στα χέρια μαζί με αγγειοοίδημα. Το αγγειοοίδημα είναι γενικότερο πρήξιμο στην περιοχή, δεν βλέπεις πετάλα αλλά συνολικά ένα φουσκωμένο π.χ χέρι που δεν μπορείς να το κλείσεις, μάτι που δεν μπορείς να τ'ανοίξεις κοκ.
-φόρεσες στενό τζην; Όταν θα το βγάλεις σε περιμένει μια μεγάλη έκπληξη. Τα πόδια σου θα είναι χάρτης από πάνω ως κάτω, αλλά μάλλον θα το έχεις ήδη καταλάβει από την αφόρητη φαγούρα
-κοιμήθηκες το βράδυ σε ακατάλληλο στρώμα και δεν φρόντιζες να μισοξυπνάς για ν'αλλάζεις θέσεις ύπνου, ώστε να μην πιέζεται το ίδιο μέρος πολλές ώρες; Το ξημέρωμα θα σε βρει με νέες πετάλες σε διάφορα σημεία και η ημέρα σου θα πάει από το πρωι σκατά.
Υπάρχουν κι άλλες αφορμές κνίδωσης: κνίδωση από φυσικά αίτια π.χ ήλιο, κρύο, νερό κλπ, κνίδωση χολινεργική (όταν αρχίζεις να κινείσαι) κλπ.
Επαναλαμβάνω, αφορμές. Γιατί η αιτία θα ήταν να ξέρω γιατί όταν σηκώνω σακούλα να πρήζεται το χέρι; Το βάρος δεν μπορεί να θεωρηθεί αιτία, η αιτία είναι μέσα στον οργανισμό.

Πώς αντιμετωπίζεται η κνίδωση;
Η πορεία όλων μας είναι η εξής. Ξεκινάμε έντρομοι από τον παθολόγο ή το δερματολόγο, οι οποίοι μας παραπέμπουν στον αλλεργιολόγο. Αυτός σου δίνει τι εξετάσεις πρέπει να κάνεις. Αν βγουν όλες καθαρές και η κνίδωσή σου δεν οφείλεται σε κάποια υποκρυπτόμενη ασθένεια, κάνει διάφορα πειράματα και σου βγάζει ένα φαρμακευτικό σχήμα με αντισταμινικά, το οποίο ακολουθείς για να μπορείς να την παλεύεις κάθε μέρα. Το σχήμα δεν είναι θεραπευτικό, είναι συμπτωματικό δηλ. ανακουφιστικό, δεν θεραπεύει την αιτία, αφού δεν γνωρίζουν την αιτία. Αν σταματήσεις τα χάπια η κνίδωση επανακάμπτει.
Αφού λοιπόν δεν βρίσκεις άκρη με τη συμβατική ιατρική, αρχίζεις να κάνεις διάφορα:
ματζούνια, κουφές θεραπείες της Ασίας, ομοιοπαθητική, ρεφλεξολόγους, σοφές γριές, πρακτικούς, κομπογιαννίτες, τα πάντα, ελπίζοντας να βρεις τη λύση.
Αυτά όλα τα έχω κάνει και εγώ, και άλλα επίσης που δεν αναφέρω.
Το θέμα είναι: Βρίσκεις λύση; Εγώ τουλάχιστον δεν βρήκα.

Πώς την περνάει ο ασθενής με χρονία κνίδωση;
Δύσκολα. Γυρίζει συνέχεια στους γιατρούς και στους υπολοίπους, απαγοητεύεται, τον παίρνει από κάτω, κλαίει και οδύρεται, ξαποσταίνει λίγο και ξαναρχίζει αυτό το φαύλο κύκλο. Δεν μπορεί να ντυθεί όπως θέλει (η συντριπτική πλειοψηφία των ασθενών είναι νέες γυναίκες), πολλές φορές είναι αναγκαίο να ντύνεται ως καλόγρια ή αράβισσα με μπούρκα, δεν μπορεί να βγει στην παραλία, πάει ταξίδι και δεν μπορεί να κουβαλήσει τη βαλίτσα γιατί έχει μέσα διάφορα ρούχα, ανάλογα με το πού θα βγει η κνίδωση κάθε μέρα, γενικά όμως δεν ταξιδεύει γιατί τα άθλια στρώματα των ξενοδοχείων και των ενοικιαζομένων δωματίων χειροτερεύουν την κατάσταση, πιστεύει ότι είναι αποκρουστική (σε περίπτωση μεγάλης έξαρσης είναι όντως), πιθανότατα καταλήγει σε ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή αναζητώντας επί χρόνια την αιτία της κνίδωσης σε δέντρα, γύρες, καλλυντικά, σκύλους, γάτες, τρόφιμα, κάνει ατέλειωτες δοκιμές και πάνω απ' όλα είναι βασικά μόνη της σε αυτό. Ο κόσμος θεωρεί ότι μια αλλεργία δεν είναι κάτι σπουδαίο και δεν έχεις δικαίωμα να τον ζαλίζεις με αυτό. Πράγματι δεν είναι απειλητικό για τη ζωή, αλλά κανείς δεν μπορεί να καταλάβει τις ψυχολογικές συνέπειες και την υποβάθμιση της ποιότητας ζωής. Οι χρόνιες αρρώστιες πάντα αφήνουν κουσούρια και πιθανόν να θέλουν επαγγελματική ψυχολογική υποστήριξη.

Θεραπεία
Υπάρχει, τουλάχιστον για τη δικιά μου περίπτωση, βρήκα και την αιτία και τη θεραπεία. Όχι μόνη μου. Ήταν το αποτέλεσμα προσευχής ετών. Ο τρόπος με τον οποίο έφτασα στη λύση αποτελεί αληθινό θαύμα. Βρέθηκα στα κατάλληλα μέρη την κατάλληλη στιγμή, συνάντησα τα κατάλληλα πρόσωπα και διάβασα τα κατάλληλα βιβλία, ακριβώς τη στιγμή που έπρεπε. Αποδίδω τη θεραπεία μου στη θεία Πρόνοια. Στο παλιό ιστολόγιο είχα την ανάρτηση ''Η πορεία προς τη θεραπεία-ένα αληθινό θαύμα'', όπου περιέγραφα με λεπτομέρειες πώς μέσα σε δυο μήνες ανακάλυψα τη θεραπεία μιας ασθένειας που με ταλαιπώρησε επί μία εικοσαετία.
Με την ανάρτηση αυτή εκπλήρωσα και το τάμα μου να δημοσιοποιήσω όσα έγιναν σε μένα. Ίσως κάποια στιγμή, αν δω ό,τι πρέπει, να επαναλάβω την ανάρτηση
Το μυστικό λοιπόν ήταν ένα: Διατροφή.
Απίστευτα απλό και συγκλονιστικά αποτελεσματικό.
Την ειδική μου δίαιτα θα την ανεβάσω λοιπόν στην επόμενη ανάρτηση.

122 σχόλια:

 1. εγω τραβιεμαι χρονια με τη κνηδωση δεν εχω βρει γιατρεια ειμαι 28 χρωνων και τραβιεμαι 1 χρονων στους γιατρους και ολοι λενε οτι ειναι ψυχολογικο στο μυαλο μου μηπως εχεται καποια λυση εχω παθει βρικει αμα το δειται δωστε απαντηση σας παρακαλω

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Γειά σας, είμαι 29 χρονών και στα 24 παρουσίασα για πρώτη φορά κνίδωση, η οποία συνοδευόταν και από άλλες μορφές αλλεργίας: συνάχι, δύσπνοιά κ.α. Επί πάνω από ενάμιση χρόνο έκανα οτι εξέταση υπήρχε ακολουθώντας της οδηγίες ιατρού αλλεργιολόγου του Νοσοκομείου Σωτηρία στην Αθήνα. Οι εξετάσεις δεν έδειχναν απολύτως τίποτα, όμως εγώ είχα πρόβλημα σχεδόν ότι και να έτρωγα. Η διάγνωση: ιδιοπαθής χρόνια κνίδωση. Ακολούθησα αυστηρή διατροφή για περίπου 1 και μισό χρόνο σε συνδυασμό με αντιισταμινικά φάρμακα (6 μήνες) και κατέγραφα σε ημερολόγιο καθημερινό τι έφαγα, πόσα φάρμακα έπαιρνα και τι αντίδραση είχα. Αποτέλεσμα μετά από τον 1 μιση χρόνο αυτό δεν είχα κανένα πρόβλημα, και ας είχα σταματήσει τα φάρμακα. Σταδιακά έβαλα τα πάντα στη διατροφή μου ένα ένα για να παρατηρώ την αντίδραση του οργανισμού. Τώρα μπορώ να τρώω τα πάντα και αν εξαιρέσω μεμονωμένα περιστατικά κνίδωσης δεν έχω κανένα πρόβλημα. Η γιατρός μου βέβαια μου έχει πεί ότι η ασθένεια θα κάνει εξάρσεις και υφέσεις, λογικά σε όλη μου τη ζωή. Στην περίοδο που έιχα την έξαρση βέβαια ήμουν τελείως απελπισμένη με την κατάσταση που βίωνα και νόμιζα θα ταλαιπωρούμαι έτσι για πάντα. Για το λόγο αυτό απάντώ στο μπλοκ, για να πώ οτι υπάρχουν περιπτώσεις που οι ασθενείς έχουν υφέσεις και εξάρσεις (το ίδιο συνέβει και σε 2 φιλικά μου πρόσωπα που είχαν το ίδιο πρόβλημα). Για μένα καλύτερα να απευθυνθείς σε κάποιο αλλεργιολόγο να κάνεις τα απαιτούμενα τέστ και μετα να κάνεις αυστηρή διατροφή και καταγραφή του τι γίνεται κάθε μέρα. Και πάνω από όλα να κάνεις ΥΠΟΜΟΝΗ γιατί συνήθως η άσχημη ψυχολογία επιδεινώνει την κατάσταση...ελπίζω να βοήθησα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Καλησπέρα κι από εμένα, είμαι ο Νίκος 45 ετών και από μωρό είχα αλλεργία στα πεύκα (στη γύρη). Με τα χρόνια υποχώρησε και μετά τα 20 μου σχεδόν εξαφανίστηκε. Πριν 8 μήνες λοιπόν (τον Ιανουάριο)μια μέρα ξαφνικά κοιτιέμαι στον καθρέπτη και βλέπω στα πλευρά μου κάτω από την κοιλιά στους μηρούς εκτεταμένη κνίδωση με πομφούς εδώ κι εκεί κι έντονη αίσθηση φαγούρας. Έντρομος ξεκινώ εξετάσεις, επισκέπτομαι 1 παθολόγο, 3 αλλεργιολόγους και 1 αιματολόγο για να καταλήξουμε στο ότι πάσχω από ιδιοπαθή κνίδωση άγνωστης αιτίας! Στις εξάρσεις της μάλιστα η κνίδωση αυτή εκδηλώνεται και με έντονο πρήξιμο στο άνω ή κάτω χείλος στο στόμα και φυσικά όταν συμβαίνει αυτό δεν είμαι για να εμφανιστώ στο έξω κόσμο αφού η εικόνα είναι από κωμική ως τερατώδης! μου είπαν ότι δεν είναι σοβαρή η όλη κατάσταση, όλες οι εξετάσεις είναι καλές και φυσιολογικές και μου έδωσαν μια λίστα με φαγητά που πρέπει να αποφεύγω, ενώ αναγκάστηκα και αποχωρίστηκα τα μικρά hamster κατοικίδια που είχα σε ένα κλουβάκι ως ύποπτα αλλεργιογόνα αλλά μάταια (ευτυχώς τα ξαναπήρα πίσω μετά από δύο μήνες όταν αποδείχτηκε ότι δεν έχουν σχέση με το πρόβλημά μου!). Για να μη σας κουράζω διανύω τον 8ο μήνα με την κνίδωση χωρίς σημάδια υποχώρησης και φυσικά όλοι οι γιατροί μου έδωσαν διάφορα σχήματα συμπτωματικής αντιμετώπισης με το Xozal κυρίως, όπου έχω αναγκαστεί να παίρνω ένα χάπι κάθε βράδυ γιανα μην έχω συμπτώματα ή φαγούρα... Δεν έχω βρει κάποια πειστική αιτιολογία στο πρόβλημά μου, μάλιστα αρχικά ενοχοποίησα και τον οδοντογιατρό μου γιατί άλλαξα κάποια παλαιά σφραγίσματα με καινούργια λευκού υλικού, πιο διακριτικού σε εμφάνιση που περιέχει όμως ρητίνη που είναι αλλεργιογόνο για κάποιους ανθρώπους... Πάντως δε νομίζω ότι φταίει ούτε αυτό, άλλωστε οι αλλεργιολόγοι που με παρακολουθούν το θεωρούν απίθανο ως αιτία...
  Απλά εδώ καταθέτω και τη δική μου εμπειρία, που είναι άλλωστε σε εξέλιξη και εφόσον βρω κάποια λύση στο μέλλον θα σας ενημερώσω αμέσως! Προς το παρόν σκέφτομαι να κάνω μια σχετικά αυστηρή επιλεκτική δίαιτα, σίγουρα χρειάζεται να χάσω αρκετά κιλά αφού είμαι παχουλούτσικος και μάλιστα πρέπει να αποβάλλω και το έμφυτο άγχος μου που πιστεύω ότι ίσως επηρεάζει σε κάποιο βαθμό την όλη κατάσταση αν και είμαι πολύ επιφυλακτικός σε τέτοιες "χλιαρές" θεωρίες περί άγχους στρες και των συναφών ψυχοσωματικών αιτιολογιών - προτιμώ τις ξεκάθαρες χειροπιαστές και εμπεριστατωμένες απόψεις για την αιτιολογία των προβλημάτων υγείας.
  Ψυχολογικά με έχει ρίξει αρκετά η όλη κατάσταση, είναι η πρώτη φορά στη ζωή μου που αντιμετωπίζω ένα τέτοιο επίμονο πρόβλημα υγείας, στην τσέπη μου έχω πάντα ένα κουτάκι με αντιαλλεργικά χάπια, με ενοχλεί που εξαρτιέμαι από ένα φάρμακο για να περνάω την ημέρα μου, είμαι απόλυτα εξαρτημένος σε καθημερινή βάση από αυτά τα φαρμακευτικά αντιαλλεργικά σκευάσματα, ενώ προς το παρόν δε βλέπω φως στον ορίζοντα... Ελπίζω όχι και για την την υπόλοιπη ζωή μου!!
  Για όσες/ους συμπάσχουν με παρόμοια προβλήματα, συστήνω υπομονή και να μη σκέφτονται το πρόβλημα συνέχεια, αλλά και επιμονή με διερεύνηση όλων των εναλλακτικών για την λύση του γρίφου που λέγεται χρόνια αλλεργία...Καλό κουράγιο σε όλες /ους σας!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Φίλε μου και ομοιοπαθή, σου εύχομαι με όλη μου την καρδιά να δεις αποτέλεσμα με τη δίαιτα. Ολ' αυτά που περνάς τα έχω περάσει και εγώ άπειρες φορές μέσα στην εικοσαετία που παρήλθε. Κάποια στιγμή θα περάσει και δεν θα το θυμάσαι. Μακάρι να μας γράψεις κάποια στιγμή για να μας πεις ότι είδες θεραπεία.

   Διαγραφή
  2. Που να δείτε εγώ τι τραβάω που περπατάω 5 λεπτά και μετά τσιμπιετε και τσουζι σχεδόν όλο μου το σώμα τραγωδία και δεν μπορώ να καταλάβω και γιατι

   Διαγραφή
  3. Aυτή είναι πιθανότατα η χολινεργική κνίδωση, ένα άλλο είδος κνίδωσης, που εμφανίζεται μόλις αρχίσει ν' ανεβαίνει η θερμοκρασία του σώματος. Αρκετοί φίλοι με χολινεργική έχουν πει ότι ξεκίνησαν τη δίαιτα, αλλά δεν μας έγραψε κανείς να μας πει αν είδε ή δεν είδε αποτέλεσμα για να βοηθηθούν κι οι άλλοι. Μακάρι κάποιος κάποια στιγμή ν'απαντήσει.

   Διαγραφή
 4. Είμαι παρα πολύ ευχαριστημένη που το ιστολόγιο αυτό που έφτιαξα εκπληρώνει τελικά το στόχο του δηλ. να συναντηθούνε οι ομοιοπαθείς, να δώσουν θάρρος ο ένας στον άλλο και να προτείνουν ό,τι έχουν από τη δική τους εμπειρία, γιατί δυστυχώς η ιδιοπαθής κνίδωση είναι μία κατάσταση που δεν μπορούν (ή δεν θέλουν) να αντιμετωπίσουν οι γιατροί κι ο καθένας παλεύει μόνος του.
  Σαφώς είναι πολύ σημαντικό να κάνουμε πρώτα όλες τις εξετάσεις, κυρίως προκειμένου ν'αποκλείσουμε υποκρυπτόμενες ασθένειες. Χρειάζεται όμως προσοχή πού θα διαλέξουμε να κάνουμε αυτές τις εξετάσεις. Το λέω επειδή έχει καεί η γούνα μου. Κάποια στιγμή, κάποιος διάσημος γιατρός θεώρησε ότι πίσω από την κατάστασή μου υποκρύπτεται σοβαρή ρευματολογική πάθηση και ταλαιπωρήθηκα πολύ με τις ακριβές κλινικές που με έστελνε για εξετάσεις και τα φάρμακα που μου έδωσε (τα οποία και επιδείνωσαν την κατάσταση). Τελικά έκανα όλες αυτές τις εξετάσεις πολύ προσεκτικά και εμπεριστατωμένα και δωρεάν στο ρευματολογικό του Ευαγγελισμού, όπου και αποδείχθηκε ότι δεν υπήρχε τέτοιο θέμα. Γι' αυτό κατά τη γνώμη μου είναι πολύ σημαντικό αυτό το θέμα προκειμένου ν'αποφεύγονται ταλαιπωρίες και απελπισίες.
  Είναι μεγάλη αλήθεια, ότι όταν είσαι σε έξαρση, θεωρείς ότι η κνίδωση δεν θα περάσει ποτέ, οι δε συνεχείς εξάρσεις και υφέσεις και οι γύροι στους γιατρούς σε εξαντλούν ψυχολογικά. Έτσι είναι ένα φως στην κατάσταση και μία ελπίδα να βρίσκεις άλλους ανθρώπους που έχουν γίνει καλά από τη χρονία κνίδωση, όχι με μαγικούς τρόπους αλλά με μία προσεγμένη διατροφή. Στο παλιό ιστολόγιο που είχα, αυτό που χάθηκε, μου είχε γράψει μία κοπέλα, που είχε ξεκινήσει τη διατροφή όταν το διάβασε και μου ξανάγραψε μετά από δύο μήνες περίπου για να μου πεί ότι είχε δει μεγάλη διαφορά. Εγώ πλέον είμαι βέβαιη για το ρόλο της διατροφής στην κνίδωση. Οι πιθανότητες είναι μεγάλες ότι η κακή διατροφή ευθύνεται και για άλλες πολλές παθήσεις και μάλιστα επικίνδυνες.
  Εγώ από τα 36 μου που έκανα τη δίαιτα (τώρα είμαι 42) δεν έχω ξαναπαρουσιάσει συμπτώματα, με εξαίρεση μετά τη γέννα, όπου λόγω των συνθηκών είχα ξαναρχίσει πολύ κακή διατροφή, με πολλή ζάχαρη και μάλιστα όλη την ημέρα.
  Από την παρατήρηση του εαυτού μου όλα αυτά τα χρόνια έχω καταλήξει στα εξής συμπεράσματα, ώστε να μένει κανείς μακριά απ' την κνίδωση:
  1. Πρέπει να αποφεύγονται οπωσδήποτε τα έτοιμα τρόφιμα (π.χ χυμοί, έτοιμα γεύματα, τσιπς, ό,τι τελος πάντων μπορείς να το αγοράσεις έτοιμο σε μια σακούλα και να το φας). Ό,τι μας κάνει όρεξη να το φάμε, πρέπει να το φτιάχνουμε μόνοι μας

  2. Είναι πολύ σημαντικό να πηγαίνουμε τουαλέτα κάθε μέρα. Μπορεί να φαίνεται ανόητο αυτό που λέω, αλλά δεν είναι. Είναι θεμελιώδες για τη θεραπεία της κνίδωσης. Η κνίδωση είναι στενά συνδεδεμένη με τη δυσκοιλιότητα. Ο καθένας πρέπει να βρει κάποιον τρόπο, κάποιο τρόφιμο που να τον βοηθάει.


  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. παιδια ειχα ολα τα συμπτωματα που αναφερεται για πολλα χρονια με μικρα διαλειμματα.επινα οτι αντισταμινικο υπαρχει με τις χουφτες καθημερινα ,και δεν με επιανε τιποτα.μεχρι ηρεμιστικα μου εδωσε η αλλεργιολογος μου για να μην αγχωνομαι μπας και με πιασουν τα φαρμακα.τιποτα...με στειλαν σχεδον κουβαλητη σε ομοιοπαθητικο,ο οποιος μου ειπε οτι θα μου δωσει μια αγωγη,και θα αργησει λιγο η θεραπεια αλλα στο τελος θα ξεχασω οτι το ειχα...λεω με κοροιδευει αυτος και κριμα τα λεφτα που εδωσα...ξεκιναω λοιπον την αγωγη και ως δια μαγειας μετα απο 1 περιπου μηνα εξαφανιζεται η κνιδωση οπου ειχα καθημερινα συμπτωματα...απο τοτε εχουν περασει 6 χρονια...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΟ ΠΗΓΕΣ , ΓΙΑΤΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΩ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ;

   Διαγραφή
  2. Εγώ προσωπικά δεν βρήκα λύση στην ομοιοπαθητική. Αν ο/η ανώνυμος ξαναμπει στο μπλογκ και δει την ερώτησή σου, πιστεύω να σου απαντήσει.

   Διαγραφή
 6. Μάγδα 28 ετών

  Εγώ πάσχω από χρόνια ιδιοπαθής κνίδωση έναμιση χρόνο τώρα...... Αυτό που μου χε αναφέρει ένας από τους αλλεργιολόγους μου είναι πως όταν το βγάλω απ' το μυαλό μου θα μου περασει.... πως όμως μπόρεις να βγάλεις από το μυαλό σου κάτι το οποίο σου προκαλεί τόσο έντονη φαγούρα....???? που πριζεται το πρόσωπο σου.. γεμίζεις κοκκινιλες και επηρεάζεται η κοινωνικη σου ζωη??? έκανα δίαιτα καιρο....έπινα 4 αντισταμηνικα και 2 κορτιζόνες τη μερα για μήνες......και δεν έβλεπα βελτίωση... Μία ωραία μερα στρεσσαρίστηκα πολύ (για ανούσιο λόγο) και ξύπνησα με την κνίδωση..... από τότε με στρεσαρει η ίδια η ασθένεια.... Ο ψυχοθεραπευτης μου ειχε πει πως είναι αγχος και στεναχώρια όπου δεν αναγνωρίζω πως υπάρχει και το σώμα μου προσπαθεί να μου θυμίσει ότι υπάρχει.... τελικά η λύση ήταν μία.... όταν το έβγαλα από το μυαλό μου...όταν το είδα θετικά ότι το ελέγχω... (Εκανα και λίγο την προσευχή μου και ήλπιζα ότι θα γίνω καλύτερα)......ήμουν μία χαρα για 4 μήνες κοντά!!...το είχα ξεχασει και με ξέχασε κι αυτό! ¨Εκανα ότι ήθελα και έτρωγα ότι ήθελα! Μεγάλο κατώρθωμα! Τώρα δυστυχως είναι πάλι σε έξαρση τους τελευταιους 2 μήνες...και το μόνο που με ανακουφίζει είναι η χρήση κορτιζόνης... Ξέρω πως το μυαλό μου το δημιουργεί και η σκέψη ότι θα περασω τα ίδια πάλι προκαλεί στρες και χειροτερεύει τα πράγματα....... Δυστυχως κανεις δε μπορεί να καταλάβει πως και αυτο είναι μιά χρόνια ασθενεια που έχει επιπτώσεις στην ψυχολογία σου..... και είσαι αναγκασμένος να το περνάς μόνος σου......

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Ειναι η δευτερη φορα που εχω προσβληθει απο κνιδωση. Δοκιμασα πολλα. Απο αντισταμινικα, κορτιζονη κλπ. Τυχαια εντελως δοκιμασα επιθεματα με παγο πανω στα σημαδια. Ο κνησμος σταματαει αμεσως. Σημερα ειμαι καλα ενω εχω σταματησει ολα τα φαρμακα και η μονη φροντιδα μου ειναι μια λεπτη πετσετουλα με παγακια μεσα, την οποια εναποθετω στο σημειο που παρουσιαζει κνησμο. Δοκιμαστε το.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Θα ηθελα να πω κι εγω οτι ταλεπορουμαι απο χρονια κνιδωση εδω κι 3 χρονια οταν κανω γυμναστικη τρεχω σηκωνω βαρη κι ειμαι λιγο σε ευκινησια αρχιζει η φαγουρα κι δεν αντεχεται κι με κανει να σταματω κι με στεναχωρει αφανταστα!!! οτι να βοηθαω στις δουλειες δεν μπορω μερικες φορες φανταστητε τη δραμα περναω. Τωρα 9 ιουλιου μπενω στρατο το ονειρο μου ειναι να παω ειδηκες δυναμεις αλλα με την κνιδωση παιζει να εχω προβληματα οταν τελιωσω θα αρχισω διατροφη!!! κι ενας φιλος ειχε προβλημα κνιδωσης κι ελισε με αλλεργιολογο κι βρικε την λυση στην κνιδωση!!! Το blog με βοηθησε πολυ αλλα ακομα η διαθεση μου ειναι πεσμενη να ειστε καλα!!!(Συγνωμη για τα ΟΡΘΩΓΡΑΦΙΚΑ)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Σου εύχομαι ό,τι καλύτερο Κύριλλε. Με το καλό να μπεις στο στρατό, με το καλό να βγεις, με το καλό ν'αρχίσεις τη διατροφή μήπως σε βοηθήσει. Πάνω απ' όλα μην απελπίζεσαι. Θα προσεύχομαι να σου πάνε όλα προς το συμφέρον σου.

   Διαγραφή
  2. Τα ίδια και εγώ τώρα ξεκίνησα bilargen να δούμε αν και δεν το βλέπω αλλά να δουνε

   Διαγραφή
  3. Τα ίδια δεν τολμάω να περπατήσω και φουντωνω ότι νάνε!!! Τώρα ξεκίνησα bilargen να δούμε!!

   Διαγραφή
 9. Εγω ειμαι 16 απο την ηλικια των 12-13 εχω κνιδωση αλλα σε πιο ηπια μορφη απο'τι περιγραφετε.. ειναι πολυ περιεργο..με τη παραμικρη επαφη με το πραμικρο αγγιγμα το δερμα μου ερεθιζεται και πεταει πομφους.Αυτοι οι πομφοι εμφανιζονται επισης οταν εχω φαγουρα.Ειναι πολυ ενοχλητικο αν φανταστει κανεις οτι σε αυτη την ηλικια που βρισκομαι εγω, κανω διαφορες δραστηριοτητες οπως μπασκετ κτλπ.Αποφευγω να παιζω ξυλο (για πλακα) με τους συμμαθητες μου γι'αυτο το λογο, και αποφευγω επισης να κανω παιχνιδια στη παραλια με τους φιλους μου μηπως ερεθιστει το δερμα μου.Παιρνω αντισταμινικα τις περισσοτερες φορες που πηγαινω παραλια.Οι συμμαθητες μου με φωναζουν ντιβα καποιες φορες..απο την υπερβολικη προσοχη μου.Εχω παει μεχρι στιγμης σε 3 δερματολογους μου ειχαν χορηγησει τα αντισταμινικα (aerius)τα οποια τα επαιρνα για ενα συγκικριμενο διαστημα διχως αποτελεσμα.Στη συνεχεια μια αλλη δερματολογος μου ζητησε να κανω καποιες ειδικες εξετασεις.Τις εκανα τα αποτελεσματα εδειξαν οτι εχω υποθυρεοειδισμο.Μολις το εμαθα αυτο ετρεξα αμεσως σε ενδοκρινολογο και τωρα παιρνω T4 θυροξινη. Δεν εχω παει ακομα στη δερματολογο να της δειξω τα αποτελεσματα αν και νομιζω πως η κνιδωση εχει δημιουργηθει χαρη στον υποθυροεειδισμο.Μου κανει τεραστια εντυπωση πως δεν εχει βρεθει ακομα μια συγκεκριμενη θεραπεια για αυτο το προβλημα.Εχω ακουσει οτι η αλοη βοηθαει αρκετα.Δε ξερω τι να κανω ειλικρινα θα εκανα οτιδηποτε για να το σταματησω δεν αντεχεται. Θα ηθελα πολυ να μου απαντησει καποιος θα το εκτιμησω πολυ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Θοδωρή είσαι πολύ νέος για να έχει προλάβει ο οργανισμός σου να τοξινωθεί τόσο πολύ, ώστε η κνίδωση να οφείλεται στην τοξίνωση. Αλλά πάλι κι εγώ ήμουν μόλις 20 χρονών όταν ξεκίνησα. Κάνε μια προσεκτική παρατήρηση και ρώτα και τη μητέρα σου για όταν ήσουν πιο μικρός. Πώς ήταν η διατροφή σου σαν παιδί και στην εφηβεία, μήπως έχεις πάρει υπερβολικά πολλή αντιβίωση σαν παιδί, αν τρως μεγάλες ποσότητες γλυκών ή αναψυκτικών. Αυτοί είναι παράγοντες που μπορούν να προετοιμάσουν άσχημα τον οργανισμό για να παρουσιάσει χρονία κνίδωση όπως η δικιά μου. Επίσης μήπως έχεις παραπάνω κιλά ή είσαι από τα άτομα που δεν παχαίνουν ό,τι και να φάνε, οπότε είναι εύκολο να γίνουν καταχρήσεις. Αφού κάνεις τις παρατηρήσεις σου, αν δεις ότι ταιριάζουν, μπορείς να κάνεις μια δοκιμή με τη δίαιτα που περιγράφω στις επόμενες αναρτήσεις να δεις πώς θα πας. Υποθυρεοειδισμό έχω κι εγώ (Θυρεοειδίτιδα hashimoto). Την ανακάλυψα όταν έψαχνα που οφείλεται η κνίδωση και παίρνω θυροξίνη έκτοτε (και για πάντα). Τελικά δεν είχε άμεση σχέση με την κνίδωση μόνο έμμεση δηλ. ένα άτομο που παρουσιάζει μία αυτοάνοση ασθένεια είναι πολύ πιθανό να εμφανίσει κι άλλες. Θέλω να πω μ'αυτό ότι φτιάχνοντας το θυρεοειδή δεν έφτιαξε αυτόματα και η κνίδωση. Επειδή όμως τώρα ξέρω τι συμβαίνει είμαι πολύ προσεχτική στη διατροφή για να μην καταστρέφω τον οργανισμό μου.

   Διαγραφή
  2. Η δίαιτα ακολουθεί στις επόμενες από αυτήν την ανάρτηση. Συνέχισε να διαβάζεις αν θέλεις να τη βρεις.

   Διαγραφή
 10. Γεια σου Άννα!!! Είμαι η Βιλελμινη... Εγω είμαι η πιο φρέσκια της υπόθεσης με τις φαγουρες... Εδώ και τρεις εβδομάδες με ταλαιπωρεί μια σπαστικη φαγουρα στις παλαμες, στα πέλματα και ξεφλουδιζω και ειδικα οι παλαμες που ειναι κοκκινες και ζεστες. Έκανα θεραπείες αλλα τίποτε... Είμαι διαβητικη τυπου 1 με ινσουλινες απο τα 15 μου και τωρα ειμαι 35 αλλα αυτο πρωτη φορα το παθαινω. Μου είπαν οτι ίσως οφείλετε στο ζαχαρο Και κανεις δεν μου ειπε να κανω εξετασεις. Κάνω θεραπείες αλλα τζίφος υπόθεση... Έχασα τον ύπνο μου και νομίζω θα μου στριψει κ τα πρωινά πρέπει να ξύπνησω για τη δουλεια κ οχτω ώρες προσκυναω απο τη νυστα... Σε παρακαλω στείλε μου την διατροφη σου.... Ειδικα τις παλαμες τις έχω γδαρει και ματωνουν απο το ξυσιμο...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Γεια σου Βιλελμίνη. Η διατροφή είναι δημοσιευμένη με ένα σωρό αναλύσεις στις επόμενες αναρτήσεις του ιστολογίου. Συνέχισε να διαβάζεις τις επόμενες από αυτήν την ανάρτηση και θα τη βρεις. Δεν νομίζω ότι πρόκειται για περίπτωση ίδια με τη δικιά μου, αλλά ποτέ δεν ξέρεις, μπορεί να βοηθήσει.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Ειμαι 1.70 και 68 κιλα ειμαι αδυνατος και γυμνασμενος απλα εκανα βλακειες οταν ημουν μικρος , ετρωγα πολλα γλυκα και επινα πολλα αναψυκτικα ,μεχρι τωρα τα κανω αλλα εχω πατησει φρενο! Αξιζει να πω πως προσπαθω να μη τρωω καθολου ζαχαρη τις τελευταιες εβδομαδες. Ειμαι ενθουσιασμενος απο τα αποτελεσματα καθως εχω ηρεμισει και οταν τρωω εστω λιγο ενα γλυκακι παλι με πιανει η φαγουρα! Οποτε εχεις απολυτο δικιο οτι ειναι θεμα διατροφης. Χαρηκα πολυ που ανακαλυψα το site σου! Θελω να κανω μια ερωτηση μπορω μαζι με τη διατροφη να παιρνω και αντισταμινικα ενω παιρνω καθημερινα θυροξινη? Θα βοηθησει καλυτερα? Σε ευχαριστω πολυ να εισαι παντα καλα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Kαλημέρα Θοδωρή. Χαίρομαι που βλέπεις αποτέλεσμα. Τη θυροξίνη θα την παίρνεις πιθανότατα για πάντα, απλώς ίσως ν'αλλάζει η δόση. Είναι απλό φάρμακο, χωρίς καμιά παρενέργεια. Εγώ παίρνω θυροξίνη περίπου 15 χρόνια και αν το ψάξεις θα δεις ότι πάνω από το 1/3 των Ελλήνων παίρνει θυροξίνη με αυξητική τάση στο ποσοστό. Για να καταλάβεις τι γίνεται: ουσιαστικά σου χορηγούν με χάπι τη θυροξίνη μιας και ο θυρεοειδής σου αδυνατεί να την παράγει μόνος του όπως πρέπει. Δεν είναι κάτι επίφοβο, πρέπει όμως να μην αμελείς τις εξετάσεις ελέγχου (τσεκ απ στο θυρεοειδή), γίνονται συνήθως μια φορά το χρόνο. Τα αντισταμινικά δεν γίνεται να τα σταματήσεις μια κι έξω. Εγώ όσο έκανα τη διατροφή έπαιρνα παράλληλα και τ' αντισταμινικά μου. Όταν έβλεπα ότι πάω πολύ καλά έκοβα λίγο, έπαιρνα ας πούμε 4 την ημέρα, έκοβα το μισο κι έπαιρνα 3,5 κι ούτω καθεξής μέχρι που τα έκοψα τελείως. Σου εύχομαι όλα να πάνε καλά, πάντα να προσέχεις τον εαυτό σου.

   Διαγραφή
 13. Κατι τελευταιο που θελω να ρωτησω..Προσφατα σε αυτο το site http://oiko-iasis.blogspot.gr/2011/06/candida-threelac.html
  ειδα για την αντιμετωπηση αυτου του μυκητα αυτο το φαρμακο threelac.
  Επειδη σε αυτη την ηλικια που ειμαι εγω και κανω διαφορες δραστηριοτητες , δε μπορω να κανω τη διαιτα αυτη που εχεις αναρτησει μηπως αν επαιρνα αυτο το προιον θα με βοηθουσε? Μηπως επισης δε κανω να παιρνω τετοια επειδη εχω υποθυρεοειδισμο? ευχαριστω :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Όπως ίσως θα είδες παρακάτω σ' αυτό το site, συστήνουν ανάλογη δίαιτα. Το σκεύασμα δεν είναι φάρμακο, είναι συμπλήρωμα διατροφής που περιέχει γαλακτοβάκιλλους (όπως το γιαούρτι) για να επαναφέρεις το έντερο αφού έχει σκοτωθεί ο μύκητας. Άπό μόνο του δεν είναι θεραπευτικό, μόνο βοηθητικό στη δίαιτα. Αν θέλεις ωστόσο να το πάρεις πρέπει πρώτα να συμβουλευτείς έναν παθολόγο.

   Διαγραφή
 14. Εχω την κορη μου που τωρα κλεινει τα 16 εδω και δυο χρονια με την οξεια κνιδωση χωρις οι εξετασεις να δειχνουν κατι.Καθε μερα παιρνει ενα xozal γιατι ειναι γεματη σημαδια μερικες φορες και στο προσωπο γυρω απο τα χειλη και τα ματια. Ο τελευταιος αλεργιολογος προτεινει ενα ενεσιμο φαρμακο εκτος ενδειξεων με εγκριση απο τον ΕΟΦ πρωτα με το ονομα xolair .Δεν ειναι κι αυτο σιγουρο και οι δυο δοσεις τον μηνα στοιχιζουν 600 ευρω και δεν ξερω τια να κανω αν εκριθει ο φακελος που κατεθεσα στον ΕΟΦ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. το xolair είναι βασικά για αναπνευστικές αλλεργίες, αλλεργικό άσθμα κλπ. Η κόρη σου έχει και αναπνευστική αλλεργία εκτός από την δερματική κνίδωση;

   Διαγραφή
 15. Η κνίδωση δεν είναι πια οξεία, η οξεία κρατά το πολύ έξι εβδομάδες. Είναι χρονία (από έξι εβδομάδες έως πολλά χρόνια. Οι γιατροί πώς την έχουν χαρακτηρίσει; Τι είδους κνίδωση είναι;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. ανωνυμε 3 απριλιου που με ρωτας για τον ομοιοπαθητικο που πηγα.συγνωμη αλλα τωρα ειδα το μηνυμα σου.μπορω να γραψω εδω το τηλεφωνο του η πρεπει να σου το δωσω με προσωπικο μηνυμα?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. μπορειτε να μου πειτε το τηλ?

   Διαγραφή
 17. επισης να σας πω οτι πρεπει να προσεχουμε σε ποιον ομοιοπαθητικο θα απευθυνθουμε..διοτι εχω γνωστο ο οποιος εχει κανει καποια σεμιναρια και λεει οτι ειναι ομοιοπαθητικος...εμενα αυτος που με βοηθησε ειναι γιατρος πτυχιουχος στο αριστοτελειο πανεπιστημιου της θεσσαλονικης και μετεπειτα εκπεδευμενος στην ομοιοπαθητικη.ελπιζω να μπορεσω να βοηθησω καποιον επειδη περασα κι εγω αρκετα και πραγματικα αυτο το πραγμα ουτε στον εχθρο μου που λεμε.......

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 18. Ειναι φανερο πως ειναι καθαρα θεμα διατροφης και εχω δει βελτιωση μεγαλη οταν τρωω υγιεινα , αλλα ειναι πολυ δυσκολο να μη φαω κατι γλυκο γενικοτερα ζαχαρη ..μου ειναι πολυ δυσκολο γενικοτερα να μη κανω καταχρηση .. μηπως μπορω με αλλο τροπο να διωξω αυτο το καταραμενο μυκητα απο τον οργανισμο μου? ισως με καποιο φαρμακο? Α και κατι τελευταιο οταν βλεπω οτι ξεκιναει η φαγουρα τι μπορω να κανω για να το σταματησω..?? ευχαριστω πολυ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αφού είναι θέμα διατροφής δεν μπορείς να κάνεις κάτι άλλο, δεν υπάρχει φάρμακο να σε βοηθήσει κι εσύ να τρως ό,τι θέλεις. Πρέπει να κάνεις υπομονή, αν καθαρίσεις τον οργανισμό μου, μετά μπορείς να τρως γλυκά σε μικρές ποσότητες. Προς το παρόν όταν σου έρχεται όρεξη για γλυκό, τρώγε μια μπανάνα ή κάποιο γλυκό φρούτο. Σιγά σιγά, καθώς θα καθαρίζεις δεν θα σου έρχεται πια αυτή η μανία για γλυκά. Αυτή τη μανία για γλυκά τη δημιουργούν οι μύκητες , λέγεται sugar craving. Αν δεν ενδώσεις και κατορθώσεις να εξοντώσεις τους μύκητες, σε λίγο καιρό δεν θα τη νιώθεις πια. Για τη φαγούρα συνέχισε να παίρνεις τα αντισταμινικά που σου έχει δώσει ο γιατρός μέχρι να καθαρίσεις τελείως τον οργανισμό με τη διατροφή και να μην τα έχεις πια ανάγκη.

   Διαγραφή
 19. Εχω και εγω εδω και 4 μηνεςκνιδωση αρχισε με φα γουρα και μετα εβγαζα και πεταλες πηγα σε δερματολογο μου εδωσε μια θεραπεια με το πρωι ξοζαλ και το βραδυ κεστιν για10 μερες αλλα δεν εγινε τιποτα.Μετα εμαθα απο εξξετασεις που εκανα οτι εχω χασιμοτο παραγω περισοτερη θηροξινη αποτο κανονικο δεν περνω χαπι γιατι η ορμονικες βγηκαν καλες .Αλλα τωρα μετα απο 4 μηνεςβγαζω κοκκινιλες μεπεταλες και εχω και καυσει μολις πιο κεστιν μου περναει για4 5 μερες και μετα παλι τα ιδια καποιος μου ειπαι οτι μπορει να ειναι και απο τη χολη μου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Tώρα αφού μπήκες στο χορό, αναγκαστικά θα χορέψεις. Σίγουρα δεν είναι οξεία κνίδωση, τόσο γιατί έχει περάσει καιρός και επειδή τα συμπτώματα δεν είναι οξείας κνίδωσης. Τώρα πρέπει ν΄αρχίσεις να ψάχνεις μήπως υπάρχουν υποκρυπτόμενες ασθένειες. Βρήκες μία, τη θυρεοειδίτιδα χασιμότο. Χασιμότο έχω κι εγώ και παίρνω χρόνια φάρμακα, δεν είχε τελικά σχέση με την κνίδωση, απλώς οι άνθρωποι με τάση για αυτοάνοσα νοσήματα συνήθως εμφανίζουν περισσότερα από ένα. Συνέχισε τις εξετάσεις για ν' αποκλείσεις όλες τις υποκρυπτόμενες ασθένεις. Ψάξε και τη χολή, δεν έχεις να χάσεις τίποτα. Το κεστίν δεν το ξέρω, είδα στο ίντερνετ ότι είναι αντισταμινικό που το δίνουν κυρίως για αλλεργική ρινίτιδα κι επιπεφυκίτιδα. Αν δεν σε βοηθάει αυτό το σχήμα φαρμάκων, ψάξε για κάποιο άλλο, υπάρχουν πολλά αντισταμινικά. Τώρα είσαι στο στάδιο του ψαξίματος, κάνε όλες τις απαραίτητες εξετάσεις.

   Διαγραφή
 20. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ..ΜΕ ΤΑΛΑΙΠΩΡΕΙ ΚΑΙ ΕΜΕΝΑ Η ΚΝΙΔΩΣΗ ΕΔΩ ΚΑΙ 10 ΜΗΝΕΣ..ΕΙΜΑΙ 31 ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΑΛΛΕΡΓΙΚΗ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ..ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΤΕΣΤ ΔΕΝ ΕΔΕΙΞΕ ΚΑΤΙ..Ο ΑΛΛΕΡΓΙΟΛΟΓΟΣ ΕΙΠΕ ΟΠΩΣ ΣΟΥ ΗΡΘΕ ΘΑ ΣΟΥ ΦΥΓΕΙ..ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΒΑΡΙΑΣ ΜΟΡΦΗΣ..ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΠΑΙΡΝΩ AERIUS ΥΠΟΧΩΡΕΙ ΓΙΑ 4 ΜΕΡΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΠΑΛΙ ΦΑΓΟΥΡΑ..Η ΛΙΣΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΠΟΥ ΛΕΤΕ ΣΕ ΠΟΙΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΟΥ BLOG EINAI?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Aκριβώς αυτό μου είχε πει κι εμένα όταν τέλειωσαν όλες οι εξετάσεις 'Πήγαινε σπίτι σου και περίμενε να σου περάσει''. Όλες οι αναρτήσεις του Οκτωβρίου 2011 περιγράφουν λεπτομερώς τη δίαιτα. Ξεκίνα από την ανάρτηση ''Ξεκινώντας τη θεραπεία''. Καλή τύχη!!!

   Διαγραφή
 21. Katarxas kalispera se olous kai se oles, onomazome vasilis k exw tin knidosi apo ta 15 mou kai se liges evdomades klinw t 21... to kalo stin periptosi mou mesa se isagogika ine oti i knidosi dn me pianei ka8olou tous kalokairinous mines kI arxizei n ekdilonete arxes ximona kai krataei mexri tin arxi tou kalokairiou.... etzi skeftome na sinexizw ta mpania k to ximona i na paw na minw se xwres p dn exoun ximona...(plKa kanw) apo mikro me 8imame anti gia nero epina diafora anapsiktika gemata stiz glikantikes kai sti zaxari giafto pistevw pws i diatrofi pezei rolo kai giafto tha prospathisw na kanw ti dieta mpas kai mas afisei afto p legete knidosi...to simperasma p vgazw apo olo afto to prama ine pws dn prppei na mas pernei apo katw gt ipRxei panta mia lisi arkei na to psaxnoume o ka8enas me to diko tou tropo... a ksexasa na pw pws i periptosi p apoti m exoun pei oi giTroi o theos na tous kanei legete xolinergiki  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. kalispera..kai mena to kalokairi den me pianei h knidosi :P idia periptosh...exw 3ekinisei thn diatrofh ama dw diafora 8a to anaferw..euxaristw

   Διαγραφή
 22. ΔΗΛΑΔΗ ΕΛΕΟΣ...........!!!!!
  ΕΝ ΕΤΗ 2013 ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΟΤΙ ΑΥΤΑ Η ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ ΤΑ ΕΧΕΙ ΓΙΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΠΟΥ ΤΑ ΘΕΡΑΠΑΕΥΕΙ ΜΟΝΙΜΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ;
  ΑΝΤΙΣΤΑΜΙΝΙΚΑ ΚΑΙ ΚΟΡΤΙΖΟΝΕΣ ΔΙΝΟΥΝ ΣΤΑ ΖΩΑ...... ΕΛΕΟΣ..!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 23. Kalhspera..basika 8a h8ela na kanw mia erwtish..exw 3ekinisei thn diatrofh kai exeis anaferei oti den prepei na trwme ka8olou zaxari ama vazw mia koutalia ston kafe mou 8a peira3ei tin diaita?? mono ston kafe pou8ena alou..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Aυτό θα το κρίνεις εσύ κάνοντας δοκιμές στον εαυτό σου. Εγώ θα έλεγα να κάνεις για λίγο καιρό τη δίαιτα χωρίς καθόλου ζάχαρη για να δεις αν σε ωφελεί. Αν δεις ότι δεν σε ωφελεί καθόλου, τη σταματάς. Αν δεις ότι σε ωφέλησε και σιγά σιγά καθαρίζεις, θα αρχίσεις τις δοκιμές σου π.χ βάζοντας λίγη ποσότητα ζάχαρης μόνο στον καφέ, να δεις πώς θα πας. Αν τώρα δεν μπορείς καθόλου χωρίς καφέ με ζάχαρη, τι να πω, δοκίμασε να βάζεις πολύ λίγη ζάχαρη μόνο στον καφέ. Πρόσεχε όμως μην παρασυρθείς και αρχίσεις να τρως κι άλλη ζάχαρη, γιατί τότε δεν θα είναι δυνατόν να τηρήσεις τη δίαιτα για να δεις αν σε ωφελεί.

   Διαγραφή
 24. Aγαπητοί φίλοι
  Επειδή για δεύτερη φορά ο πάροχος δεν μου επιτρέπει να έχω πρόσβαση στο μπλογκ, είμαι αναγκασμένη να σταματήσω τις αναρτήσεις. Το μόνο που μου επιτρέπεται είναι ν' αφήσω σχόλιο, γι' αυτό σας ενημερώνω εδώ. Δεν ξέρω για πόσον καιρό θα διατηρηθεί το μπλογκ, μιας και δεν θα το κινώ πια. Το μέιλ μου annakal4@yahoo.gr και annakal20@gmail.com είναι στη διάθεσή σας για κάθε πληροφορία.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 25. Καλησπέρα! Είμαι 29 χρονών και Εδώ και 2 μήνες ταλαιπωρούμαι και εγώ με κνίδωση ελαφριάς μορφής.Να σημειώσω πως έχω αφαιρέσει τον θυρεοειδή μου και κατά καιρούς σαν παιδάκι είχα ψιλοθεματάκια με δερματικές παθήσεις. Τεσπα, ο δερματολόγος ισχυρίζεται πως είναι το άγχος η αιτία και είχαμε ξεκινήσει να παίρνω χοζαλ κάθε βράδυ. Μέχρι που πριν από 4 μέρες αρρώστησα και πήγα σε ένα παθολόγο ο οποίος μου είπε να πάρω αντιβίωση και να σταματήσω για 7 μέρες τα αντιισταμινικα...το αποτέλεσμα???στις 3 μέρες ήρθα και φούντωσα και δεν έφταιγε η αντιβίωση γιατί τη συγκεκριμένη την παίρνω χρόνια και δεν είχα ποτέ πρόβλημα.όταν τηλεφωνησα στον δερματολόγο και του είπα τί έπαθα έβαλε τις φωνές που μου σταμάτησαν τα χάπια και τώρα έχω απορυθμιστεί πλήρως...αύριο έχω ραντεβού να δούμε τί θα γίνει....δε θέλω να παίρνω για χρόνια αντιισταμινικά....πρέπει να βρεθέί μία λύση!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 26. γεια σας.εχω κνιδωση εδω και 3 χρονια.πολυ εντονη και ολη μερα.βγαζω σημαδια κ ολοι νομιζουν οτι ξυθηκα χωρις ομως να εχω ξυθει.κρατανε λιγα λεπτα,φευγουν εμφανιζονατι αλλου κ.ο.κ. συνηθως τα χαπια με πιανουν κ εχω απλως τις κοκκινιλες οι οποιες δεν με νοιαζουν αφου δεν ενοχλουν.νιωθω λιγο ζεστα τοπικα και αυτο ειναι ολο.το θεμα ειναι οτι τωρα εδω και λιγες μερες τα αντισταμινικα δενμε πιανουν! και ξυνομαι συνεχεια! τα παιρνω αλλα ειναι σαν να μην τα παιρνω. σημερα σταματησα τα xozal και δοκιμασα rupafin.ηρεμησα για 3 ωρες τωρα με ξαναπιασε! αν δεν ηρεμησω θα δοκιμασω atarax. τηνπρωτη φορα που τα ειχα δοκιμασει κοιμομουν 2 μερες! και μετα σαν ζομπι για αλλες 2 μερες με πολλουςκαφεδες! απογνωση! και ειχα παρει το 1/9 του χαπιου τοτε. ηταν η πρωτη μου επαφη με αντισταμινικα τοτε και αμεσως αρχισα xozal. τα οποια αρχικα επαιρνα μισο και ημουν μια χαρα για 2 μερες περιπου.αλλα να που ηρθε η εποχη που δεν με πιανουν! θελω να τονισω οτι αν φαω κατι αλμυρο αμεσως η την επομενη μερα αρχιζει αγριος γυρος με φαγουρα. θα δοκιμασω να δω αν κοψω την ζαχαρη που λετε παραπανω μηπως καλυτερεψω.ειχα παει κ σε ομοιοπαθητικο μαλλον στον ιδιοπου αναφερθηκε παραπανω γιατι ταιριαζει το βιογραφικο που εδωσε ο ανωνυμος αλλα ενω εγινα καλυτερα σε ολα τα θεματα υγειας μου αμεσα δυστυχως ο κνησμος χειροτερεψε κ γι αυτο το φαρμακο μου το σταματησε. συνεχισαμε ομως για τα αλλα θεματα και οντως απο υγεια καλυτερεψα. αλλα ο κνησμος δυστυχως ακομα εδω... εχω διαβασει πολλες φορες αναφορες για συμπτωμα θυροειδη η στομαχικων προβληματωνκ ελικοβακτηριδιου της πυλωρου. εγω παντως εχω και τα δυο προβληματα. και συκωτι λιπωδης υποπτα αλλα χωρις ναμου εξηγησουν το γιατι οι γιατροιπου ειχα δει. αυτα. κουραγιο σε ολους μας. ισως μια μερα σταματησει η φαγουρα,οπως αρχισε στα ξαφνικα! το ευχομαι. τελευταια λυση να παω για βελονισμο,ισως και να το δοκιμασω κ αυτο.τι αλλο να κανω? μεχρι η ιατρικη να προχωρησει και να σωθουμε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 27. καλησπερα πασχω και εγω απο κνιδωση Η ΜΟΝΗ ΜΟΥ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΓΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΥΟ ΝΕΡΟ σταματαει η φαγουρα μεχρι το επομενο γευμα σχεδον οτι και να φαω με πειραζει. θυμαμαι τις μερες πριν αρχισει η κνιδωσει δουλευα σε ενα κινεζικο και ετρωγα σχεδον καθε μερα. Περαστικα μας εγω το εχω ηδη συνηθισει.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. To κρύο νερό κι ο πάγος έχει εξήγηση. Αρχίζουν να συστέλλονται τ' αγγεία και σταματάει η ισταμίνη να εξαπλώνεται και επομένως η φαγούρα. καλή τύχη και περαστικά.

   Διαγραφή
 28. Γεια σας κι απο μένα ! Χθές εγινε και για μένα η επίσημη διαγνωση στο Συγγρού για οξεία προς το παρόν κνίδωση ! αν μαζί με τα αντισταμινικά συνεχίζουν οι κοκκινίλες τότε πάμε για αλλου τύπου εξετάσεις! Σκέφτομαι θετικά οτι θα φύγει και θα τη γλυτώσω.! Ψάχνω να βρώ τη δημοσιευμένη δίαιτα αλλα...δε τη βρίσκω!! Ηθελα επίσης να σας ρωτήσω αν η θάλασσα, ο ήλιος και η γυμανστική κάνουν κακό , γιατι απο το αγχος μου χθες , ξεχασα να ρωτήσω τη δερματολόγο! ευχαριστώ! υπομονή και περαστικα μας βρε παιδια!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Kαλησπέρα Ειρήνη.
   Μακάρι η κνίδωση σου να είναι οξεία και το αργότερο σε 6 εβδομάδες να έχει φύγει. Η δίαιτα δεν ξέρω αν ωφελεί τις οξείες κνιδώσεις. Σίγουρα όμως κάνεις αποτοξίνωση. Κοίταξε τις αναρτήσεις ''Ξεκινώντας τη θεραπεία'' ''Βήματα θεραπείας της κνίδωσης'' και ΄΄Ενδεικτικό μενού''. Ο ήλιος βλάπτει όλες τις κνιδώσεις και κυρίως τη φωτοκνίδωση. Η θάλασσα και η γυμναστική μόνο κάποιες μορφές χρονίας κνίδωσης όπως τη χολινεργική ή την κνίδωση λόγω κρύου. Άσε να περάσουν καμιά δεκαπενταριά μέρες. Αν είναι οξεία κνίδωση θα ξεθυμάνει και μετά πράττεις αναλόγως .

   Διαγραφή
 29. ΕΓΩ ΤΑ ΕΧΩ 8 ΧΡΟΝΙΑ Ο ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΣ ΜΟΥ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΑΝ ΔΕΝ ΜΕ ΠΙΑΣΕΙ ΤΟ ΑΤΑΡΑΧ ΘΑ ΚΑΝΩ ΕΝΕΣΕΙΣ . ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΕΣΑΣ?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Εγώ έχω κάνει ενέσεις βραδείας αποδέσμευσης κορτιζόνης, που μου συνέστησε μια δερματολόγος. Πήγα όμως πολύ άσχημα και τις σταμάτησα χωρίς να δω ωφέλεια.

   Διαγραφή
 30. Εγώ εμφάνισα κνίδωση το 2010, στα 26 μου. Στην αρχή, τα κλασικά, λίγες μεγάλες πετάλες στους μηρούς, επίσκεψη στο Συγγρού, αρχική "χαλαρή" αγωγή με Ξοζάλ, μέχρι να δούμε αν είναι οξεία ή χρόνια και δίαιτα αποφυγής. Εν τω μεταξύ, δεν ξέρω για εσάς, αλλά εμένα το Ξοζάλ με αποτελείωνε - υπνηλία σα να έπαιρνα υπνωτικά, φοβερό ανακάτεμα στο στομάχι και ξηροστομία. Ξαναπήγα μετά τις 6 βδομάδες, διαγνώστηκα πλέον με χρόνια κνίδωση και μου χορηγήθηκαν Αέριους, ένα πρωί, ένα βράδυ.
  Η κνίδωση όμως άρχισε να χειροτερεύει, και με πετάλες σε όλο σχεδόν το σώμα, αλλά και με αγγειοοιδήματα. Πρηζόταν όλο μου το σώμα, και για πάνω από έξι μήνες τα πόδια μου (γάμπες-πατούσες) ήταν τόσο πρησμένα, που με το ζόρι έμπαινε φόρμα και από παπούτσι δεν έμπαινε ούτε παντόφλα. Το αγγειοοίδημα πονούσε πολύ και οι πομφοί έκαιγαν και με τρώγαν φριχτά. Δεν ξέρω για τους υπόλοιπους, παντως αυτή η κατάσταση με έφερνε αυτομάτως σε μια κατάσταση υπόγειας "τσίτας" και τσαντίλας, είχα συνεχώς νεύρα.
  Βρήκα τυχαία εναν καθηγητή αλλεργιολόγο, που ήταν κ επικεφαλής στο αλλεργιολογικό δημόσιου νοσοκομείου - πολύ καλός άνθρωπος, Θεός σχωρέστον, ο οποίος με έβαλε σε προτεραιότητα άμεσα. Μου πήρε το πιο λεπτομερές ιστορικό (έχω κ εγώ Χασιμότο, αλλά επειδή τότε οι τιμές δεν είχαν "ξεφύγει", κανένας ενδοκρινολόγος δε μου έδωσε χάπι), μου έγραψε ένα κάρο εξετάσεις παντός είδους κ φύσεως (κ ακριβές!).
  Αποτέλεσμα μηδέν... Συμπέρασμα δε βγήκε. Η δική μου κνίδωση εμφάνισε κ άλλες αλλεργικές εκδηλώσεις (έντονη δύσπνοια την άνοιξη κ καλοκαίρι, συνάχι κλπ), και ερεθιζόταν τόσο από τη ζέστη, όσο κ από την πίεση κ την άσκηση.
  Κατέληξα να παίρνω 6 αντιισταμινικά κάθε μέρα (2 Ρουπαφίν το πρωί, 2 Αέριους απόγευμα κ 2 βράδυ), συνέχιζα κ τη δίαιτα αποφυγής (ακόμα τη συνεχίζω) κ ήμουν κάθε μέρα χάλι.
  Γύρω στο 2012, αηδίασα κ έκοψα κάθε επαφή με γιατρούς κ εξετάσεις, αλλά συνέχιζα ευλαβικά τα αντιισταμινικά. Έψαξα πολύ στο ίντερνετ, διάβασα κ εγώ για την Καντιντά κ άλλες πιθανές αιτίες, αλλά στο τέλος μπερδεύτηκα χειρότερα. Ειδικά οι μέθοδοι διατροφής που βρήκα για την εξουδετέρωση της Καντιντά, περιλάμβαναν κ πανάκριβα ή δυσεύρετα υλικά κ τις απέρριψα άμεσα.
  Εκτός αυτού, πολλές φορές έβλεπα τροφές που περιλαμβάνονταν ως αλλεργιογόνα κ αποκλείονταν στη δίαιτα αποφυγής. Για να πω την αλήθεια τις φοβόμουν, αφού 2 φορές που έτυχε κατά λάθος να φάω κάτι που περιλάμβανε αυγό, έγινα ολόκληρη ένα τεράστιο αγγειοοίδημα, και συνέχιζα να φουσκώνω κ να πονάω κ μόνο με ένεση κορτιζόνης ή ορό ηρέμησα. Εσείς, Κα Άννα, δεν έχετε πρόβλημα με τις τροφές αυτές; Γιατί νομίζω ότι έχετε τέτοιες στη δίαιτα που προτείνετε. Οι υπόλοιποι αναγνώστες είναι οκ με τις τροφές αυτές; Ρωτάω για σύγκριση δεδομένων, γιατί επιτέλους μετά από 4 χρόνια, πρέπει να αρχίσω να ξαναβάζω αυτές τις τροφές στη διατροφή μου.
  Πέρσι, μου συνέστησαν ομοιοπαθητικό, ο οποίος είχε επιτυχίες σε θεραπέιες κοινών γνωστών, και πείστηκα να τον δοκιμάσω.
  Ξεκίνησα λοιπόν ομοιοπαθητική πέρσι το Μάη, και σήμερα ουσιαστικά είμαι καλά, ούτε πετάλες ούτε αγγειοιδήματα, κ ενώ έχουν πιάσει οι ζέστες (κ μένα με πείραζαν πολύ, με τη ζέστη γινόμουν χάλια) δεν έχω βγάλει τίποτα, δόξα τω Θεώ!
  Και για να πω την αλήθεια, από τέλη Μάρτη την έχω διακόψει προσωρινά λόγω οικονομικών δυσχερειών κ έχω κρατήσει μόνο τα χάπια για τυχόν έκτακτες περιπτώσεις.
  Προσοχή, δε θέλω να πείσω κανέναν, ή να υπονοήσω ότι η ομοιοπαθητική είναι πανάκεια. Στην δική μου περίπτωση πάντως δούλεψε.
  Σε περίπτωση πάντως που θέλετε να δοκιμάσετε την ομοιοπαθητική, θα ήθελα να συμβουλέυσω (εκ πείρας) τα εξής
  1. Βρείτε έναν ιατρό-ομοιοπαθητικό, κ ει δυνατόν με βεβαιωμένους θεραπευμένους ασθενείς από το ευρύτερο περιβάλλον σας.
  2. Να έχετε υπομονή, θα χρειαστεί χρόνος κ το 1ο διάστημα θεραπείας θα έχετε "ξεσπάσματα" - αυτό συνήθως δείχνει ότι δουλεύει η θεραπεία.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ..ΑΚΟΛΟΥΘΩ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ 7 ΜΗΝΕΣ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΕΧΩ ΔΕΙ ΤΡΕΛΗ ΔΙΑΦΟΡΑ...ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΟ ΧΑΠΙ ΕΠΑΙΡΝΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΜΟΝΟ..ΜΕΤΑ ΜΟΝΟ ΤΑ ΧΑΠΑΚΙΑ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ...ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΦΤΑ ΑΥΤΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΤΟΥΣ 3 ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥΣ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΩ ΤΙΠΟΤΑ ..ΚΑΙ ΕΧΩ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΠΟΧΩΡΟΥΝ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΑ...ΒΕΒΑΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΑΠΛΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΦΕΡΤΟ ΚΑΙ ΟΣΟ ΠΕΡΝΑΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΘΑ ΕΙΝΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ..ΘΕΛΕΙ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΥΠΟΜΟΝΗ ...ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΕΙΧΑ ΕΞΑΡΣΗ ΚΑΙ ΕΓΩ..ΑΛΛΑ ΗΜΟΥΝ ΕΛΑΦΡΙΑΣ ΜΟΡΦΗΣ..ΓΙΑ ΒΑΡΙΑ ΜΟΡΦΗ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΤΗΝ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ..ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΤΕΞΕΙ.,ΠΑΝΤΩΣ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΦΙΑ ΕΦΤΑ ΜΗΝΕΣ ΔΕΝ ΠΗΡΑ ΑΝΤΙΣΤΑΜΙΝΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ...ΕΠΑΙΡΝΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ..ΚΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ Ο ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΒΑΛΕΙ.

   Διαγραφή
 31. Γεια σας κι από μένα.
  Θα παραθέσω σύντομα και τη δική μου εμπειρία.
  Εμφάνισα κνίδωση εκ πιέσεως πριν από περίπου 3 βδομάδες. Ήταν αρκετά οξεία σε σημείο που δεν μπορούσα να περπατήσω και να κρατήσω αντικείμενα στα χέρια μου. Μετά το νοσοκομείο που προφανώς δεν έβγαλα άκρη απευθύνθηκα σε δερματολόγο που μου συνέστησε τα κλασικά αντισταμινικά. Αποτέλεσμα κανένα. Μετά βρήκα αυτό το blog και ξεκίνησα τη διατροφή που προτείνεται εδώ. Στο μεταξύ ξεκίνησα και μπάνια στη θάλασσα μήπως και βοηθήσουν. Το αποτέλεσμα είναι ότι το θαλασσινό νερό με βοήθησε σημαντικά στο σημείο μάλιστα σήμερα να έχει σχεδόν εξαφανιστεί η κνίδωση. Μετά από κάθε βουτιά στη θάλασσα έβλεπα το δέρμα μου όλο και καλύτερα. Δοκιμάστε το!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 32. Καλησπέρα. Εμένα το θέμα μου είναι μάλλον ψυχολογικό. Μετά από έντονη στενοχώρια το 2007 ξεκίνησε έντονη ανυπόφορη κνίδωση στις παλάμες,(με κρύο νερό ανακουφιζόμουν),μετά και στις πατούσες και έπειτα σε όλο το σώμα,αν με πιέσει ή τσιμπήσει κάποιος,αφήνει σε λίγα λεπτά έντονη κοκκινίλα και με καιει. Περνάει σε λίγα λεπτά. Η χειρότερή μου όταν θα βάλω σφουγγάρι στο δέρμα μου ή όταν πάω να ξυριστώ. Μετά το ξύρισμα οξία κνίδωση για κανα μισάωρο. Πέρυσι με πείραξαν και τα νεύρα από έντονο στρες, τινάγματα σε όλο το σώμα και κατ'οπιν φαγούρα, και μου έδωσε νευρολόγος το LYRICA. Μου πέρασαν τα νεύρα αλλά, χωρίς να το περιμενω, μου πέρασαν και όλα τα άλλα! ξυριζόμουν επιτέλους μετά από χρόνια και δεν μ επιανε φαγούρα. Το θέμα είναι οτι αποφάσισα από μόνη μου να το κόψω στους 3 μήνες, οποτε μετά από λίγο καιρό πάλι τα ίδια τα παλιά.. Φέτος μετά απο έντονη στενοχώρια παθαίνω οξία κνίδωση όποτε με ακουμπήσει νερό, όποτε ιδρώσω ή όποτε πιεστώ σε κάτι που δεν μου αρέσει. Ξεκίνησα πάλι το LYRICA αλλά θα πάω και σ έναν ψυχολόγο για να καταπολεμήσω μια και καλή το στρες και τον τρόπο που βλέπω τα πράγματα. Μόνο και μόνο όταν δω οτι σταματησε το άγχος μου και έγινα άλλος άνθρωπος, θα κόψω και το lyrica. Αν σε κάποιους απ τους συμπάσχοντες ξεκίνησε από έντονο στρες ή στενοχώρια ή πίεση, είναι σωματοποιηση του άγχους και το lyrica βοηθάει. Αλλά επειδή είναι δυνατό σχετικά φάρμακο δεν είναι για να το παίρνετε για πάντα. ΠΡΕΠΕΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ να αλλάξετε τον τρόπο που βλέπετε τα πράγματα, για να εξαφανιστεί η κνίδωση.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Θέλει προσοχή όμως γιατί το lyrica (οπιοειδές) μετά την πάροδο εξαμήνου γίνεται εθιστικό και θέλει ιατρική παρακολούθηση καθώς κόβεται σταδιακά. Τα κουρασμένα και άτονα νεύρα (και ό,τι ακολουθεί αυτήν την κατάσταση) μπορούν να τονωθούν με τη διατροφή. Χρειάζεται μεγάλη ενίσχυση του οργανισμού με βιταμίνες του συμπλέγματος Β. Σε μεγάλη νευρική εξάντληση μπορεί να κάνει κάποιος μια σειρά ενέσεων βιταμίνης Β σε συνδυασμό με κάποια νευροχαλαρωτικά αφεψήματα και παράλληλα να εμπλουτίσει και να συντηρήσει τη διατροφή του με τρόφιμα πλούσια σε βιταμίνη Β και γενικότερα τρόφιμα που ενδυναμώνουν τα νεύρα.
   Αυτά είναι: προϊόντα με αλεύρι ολικής άλεσης, δημητριακά ολικής, σπόροι και κυρίως βρώμη, άφθονα λαχανικά και κυρίως πράσινα, φρούτα, σαρδέλα, άφθονο νερό, σκόρδο, καρύδια και αμύγδαλα, ρύζι ολικής. Το γάλα είναι καλύτερο να είναι κατσικίσιο.
   Τροφές που βλάπτουν τα νεύρα και πρέπει να μην καταναλώνονται είναι ο καφές, τα αλκοολούχα, η ζάχαρη και οι έτοιμες τροφές σουπερμάρκετ.
   Ξαναγυρίζουμε λοιπόν στη δίαιτα.
   Τελικά οι περισσότερες αρρώστιες έχουν τη ρίζα τους στο έντερο, όπως έχει πει ο Ιπποκράτης, δηλ. οφείλονται στη διατροφή.

   Διαγραφή
 33. Kalispera SAS.eimai 27 xronwn kai apo tote pou genisa (sta 24) ypoferw kai egw apo knidwsi.Sinai poly proxwrimeni I periptwsi m k tragiki..exw paei we allergiologous exw parei ooooooola ta antistaminika you kosmou k den exw dei tipota,lamia allagi.thelw na meinw egkyos kai fovamai pas that traviskw polls k den to antexw pragmatism.Oi eksetaseis m Sinai kales alla exw xalia k swmatika k psyxologika...that perasei stage pots???

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ακριβώς γι' αυτό ήθελα κι εγώ να τελειώνω με την κνίδωση. Για ν' απεξαρτηθώ από τα χάπια (4 ή και 5 την ημέρα καμιά φορά) και να μπορέσω να μείνω επιτέλους έγκυος. Μακάρι να σε βοηθήσει η δίαιτα και να δεις καλά αποτελέσματα. Κάνε έναν πίνακα με το τι έτρωγες όλα τα χρόνια της κνίδωσης. Αν δεις ότι έτρωγες πολλή ζάχαρη, πολύ ψωμί και πολλές έτοιμες/ βιομηχανοποιημένες τροφές σούπερμάρκετ, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να φταίει η διατροφή.

   Διαγραφή
 34. I alhtheia einai pws den prosexw ti trww pote. Tha to kanw xwris deuteri skepsi. Prepei na eisai poly kalos anthrwpos gia na theleis na giatreutoun k alloi opws esy...pragmatika auto pou travaw k gw kathimerina Sinai apaisio..tragiko.eyxomai kanenas na min to viwsei...k osoi to zoun na to us ginei anamnisi!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 35. Καλησπέρα σας
  Είχα και εγώ κνίδωση για 6 χρόνια περίπου. Αφού πήγα σε δύο γιατρούς και έκανα ό,τι εξέταση υπήρχε και δεν υπήρχε τυχαία ανακάλυψα ότι ατό που μου προκαλούσε το πρόβλημα ήταν τα χημικά και τα συντηρητικά που βρίσκονται στα καλλυντικά και τα απορρυπαντικά. Αφού αντικατέστησα όλα τα προϊόντα που χρησιμοποιούσα με άλλα φυσικά, σταδιακά μέσα σε διάστημα 3-4 μηνών η κνίδωση εξαφανίστηκε και δεν έχει ξαναπαρουσιαστεί ξανά.

  Ελπίζω να βοήθησα!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 36. Γεια σου Άννα. Είμαι η Ζωή και είμαι 25 χρονών. Έχω 7 μήνες που παρουσίασα Κνίδωση- Δερμογραφισμό. Έχω φάει τη φαγούρα με το κουτάλι και το άγχος επίσης! Έκανα όλες τις εξετάσεις κ τα αλλεργικά τεστ και οι τιμές μου από τα αλλεργικά ήταν στο όριο. Η γιατρός μου είπε να μη δίνω σημασία,ότι είναι απο άγχος και ότι κάποια στιγμή θα εξαφανιστεί. Ναι αλλά εγώ έχω ακριβώς τα ίδια με τα δικά σου συμπτώματα. 'Αμα κουβαλήσω τη σακούλα θα ξυθώ κ θα βγάλω κ πομφούς, άμα ντυθώ με τζιν θα ξυθώ κτλ κτλ. Οπότε δεν το δίνω σημασία. Αδιαφορώ. Παίρνω το Kestine από τα αντιισταμινικά κ βάζω κ μια αλλοιφή, αλλά μου είπε η γιατρός που με ξανά εξέτασε ότι είμαι πολύ καλύτερα από πριν κ να αραιώσω τα χάπια σιγά σιγά. Τώρα ένα χάπι το παίρνω ανα 5 μέρες από ότι πριν που έπαιρνα κάθε μέρα. Βέβαια μου είπε η γιατρός να κάνω 10 μέρες να τα πάρω για να μπορέσω να κάνω απευαισθητοποίηση. Εγώ μέχρι 5 αντέχω, μέτα αρχίζει η φαγούρα. Αν έχεις Facebook πες μου θέλω να σε κάνω φίλη. Θα κοίταξω και τη διατροφή που προτείνεις κ θα τη δοκιμάσω. Σε ευχαριστώ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Μου φαίνεται σε όλους τα ίδια μας λένε ότι είναι από το άγχος.. σαφώς, όταν αγχώνεσαι και στεναχωριέσαι γίνεται χειρότερο αλλά δεν είναι αυτή η αιτία.

   Διαγραφή
 37. Καλησπέρα Ζωή
  Μακάρι να φύγει η κνίδωση χωρίς να κάνεις διατροφή. Αν όχι, δεν χάνεις τίποτα να τη δοκιμάσεις. Facebook δεν έχω, ό,τι θέλεις στείλε μου μέιλ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 38. ΠΟΥ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΡΩ ΤΗΝ ΔΙΑΙΤΑ ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ Η ΜΗΤΕΡΑ ΜΟΥ!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Eδώ στο μπλογκ είναι γραμμένη η δίαιτα. Στις αναρτήσεις Οκτωβρίου 2013 η ανάρτηση "Ξεκινώντας τη θεραπεία"

   Διαγραφή
 39. Γεια σας. Με λένε Μαρια&ειμαι 25 ετων. Θέλω να μοιραστω μαζι σας την δικη μου ιστορια η οποια ευτυχως αποτελει πλεον παρελθον. θα παρω τα πραγματα απο την αρχη. Ηταν οκτωμβρηςτου 12. Ήρθε η αδερφη της μαμας μου1βραδυ να μας επισκεφτει. Ο αντρας της εχει ζωα&το επομενο πρωι ξυπνησα με σπυρια σε ολο το σωμα. Δεν ανησυχησα οταν με επιασε φαγουρα&τα ειδα διοτι ηταν κατι το οποιο ειχα συνηθησει. Καθε φορα που πηγαινα σπιτι τους ημουν κεντημενη για1 βδομαδα απο τους ψιλους των ζωων. Πηρα ενα ειδικο σπρει και περασα ολο το δωματιο το κρεβατι& τις γωνιες του δωματιου. Αλλαξα σεντονια εκανα μπανιο επλυνα τα ρουχα μου&εμεινα με την φαγουρα μου. Οι μερες περνουσαν&τα σπυρια αρχισαν να αυξανονται. Απο την μεση που ειχαν ξεκινησει αρχισαν να επεκτεινονται στα χερια στα ποδια παντου. Αποφασισα να παω στο φαρμακειο να ρωτησω διοτι θεωρησα οτι ηταν ανουσιο να παω για κατι τοσο χαζο στον γιατρο. Η φαρμακοποιος μου ειπε πως μαλλον εχω κνιδωση&ισως με πειραξαν τα ακαραια απο το στρωμα. Μολις γυρισα σπιτι το ειπα στους δικους μου&το βρηκαν λογικο γιατι ειχαμε χρονια να αλλαξουμε τα στρωματα. Την επομενη μερα πηγαν οι δικοι μου&μ πηραν αλλο στρωμα. Εγω περνουσα σχεδον ολη μου την μερα στο μπανιο να ριχνω νερο γιατι με ανακουφιζε προσωρινα. Δυο βδομαδες αργοτερα η κατασταση συνεχιστηκε&μπορω να πω πως πηγαινε απο το κακο στο χειροτερο. Ενα πρωι ηταν ο αδερφος μου στο ιντερνετ&διαβαζε φια την κνιδωση. Μου ειπε τους κινδυνους που μπορει να αποφερει εως& αλλεργικο σοκ. Τοτε τον ρωτησα πια ειναι τα συμπωματα. Εγω εφυγα ψιλοαγχωνενη&πηγα να ξαπλωσω. Τοτε αρχισαν τα συμπτωματα να εμφανιζονται σιγα σιγα. Φυσικα ηταν στο μυαλο μου αλλα τοτε μου δημιουργηθηκε& για πρωτη φορα αγγειοηδημα. Πριστηκαν τα ματια νου τα χειλη μου& εβγαλα κοκκινιλες που αντι να με τρωνε τσουζανε. Το ιδιο& στις παλαμες. Πηγα στο νοσοκομειο& εκει εγινε επισημα η διαγνωση. Μου δωσανε αταραξ&1 συγκεκριμενη διατροφη. Την ακολουθησα για 1 μηνα καταγραμμα μαζι με την αταραξ αλλα δεν ειχα κανενα αποτελεσμα. Τα πραγματα χειροτερευαν. Εγω ολη μερα στο μπανιο να προσπαθω να συνελθω απο την φαγουρα&το τσουξιμο σε μια ψυχαναγκαστικη κατασταση να πλενομαι ολη μερα να πλενω σεντονια&ρουχα. Τοτε μου ηρθε η ιδεα οτι ισως φταιει το απορρυπαντικο. Το αλλαξαμε και αυτο. πλυναμε ολα τα ρουχα με αλλο. Τιποτα παλι. Επειτα βρηκαμε εναν πολυ καλο δερματολογο ο οποιος μου ειπε να σταματησω την αταραξ διοτι μου προκαλουσε υπνηλια μου εδωσε αεριους. Κ μου ειπε οτι η κνιδωση μπορει να προερχεται απο καποιο φαι, υγρασια κρυο ζεστη, απο μυκητες φλεγμονες, η απο ψυχολογικους παραγοντες. Εκεινος θεωρησε οτι βρισκομαι στην τελευταια κατηγορια. Η αληθεια ειναι πως ειχα αρχισει να το πιστευω&εγω. Εφοσον οποτε τα εβλεπα να αυξανονται& να επιμενουν γινομουνα χειροτερα. Βεβαια εγω σταθηκα στους μυκητες. Τα κλιματιστικα πιανουν μυκητες. Πηραμε λοιπον καποιον& ηρθε& μας τα εκανε λαμπικο. Οταν του ειπα για το προβλημα μου ειπε οτι τα κλιματιστικα ηταν αρκετα βρωμικα αλλα δεν ειχαν μυκητες. Τοτε απογοητευτηκα οσο τιποτα. Οι μερες περνουσαν&σκεφτομουνα πιο ενδεχομενο δεν εχω καλυψει. Τι πρεπει να κοψω. Τι με ενοχλει. Το τσιγαρο. Να το κοψω ηταν λιγο δυσκολο. Οποτε αλλαξα καπνο. Ο δικος μου ειχε αλλαξει&συσκευασια&φοβηθηκα μηπως εχουν αλλαξει κατι μεσα και με ενοχλει. Αλλαξα λοιπον καπνο&για2εβδομαδες τα σπυρια ειχαν πεσει. Φαινοταν ολα να πηγαινουν καλυτερα. Ειχα απλα δεν ηταν τοσο ενοχλητικα. Μετα απο δυο εβδομαδες ξυπναω&παλι ολα μαυρα. Το καλοκαιρι εφτασε δεν πηγα πουθενα λογω της καταστασης μου. Εμεινα σπιτι με το σκυλακι μου. Εκεινο ηταν αρρωστο πολυ. Τον αυγουστο πεθανε&περασα πολυ ασχημα. Τοτε αρχισα να συνειδητοποιω οτι ισως υποσυνειδητα τα δημιουργουσα ολα μονη μου στον ευατο μου διοτι γνωριζα οτι θα την χασω. Ουτε αυτο ισχυε. Η κατασταση μου συνεχιστηκε μεχρι τον οκτωμβρη του 14.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 40. Ενω ο γιατρος μου ειχε πει να σταματησω τα φαρμακα συνεχισα την αταραχ διοτι τουλαχιστον μου χαλαρωνε το δερμα και ενιωθα ανακουφιση. Με επαιρνε ηρεμα ο υπνος. Αρχες οκτωμβρη ο αδερφος μου αποφασισε να ξεκινησει διατροφη για να παρει ογκο. Αρχισε λοιπον να διαβαζει διαφορες διατροφες και του ζητησα κι εγω να μου βγαλει μια για να χασω καποια κιλα. Ημουν 56 και ηθελα να παω 50 για αρχη και αν τα καταφερνα γιατι οχι και 48. Αρχισαμε λοιπον την διατροφη.. και η κνιδωση εξαφανιστηκε..απο την πρωτη μερα. Δευτερη μερα. Τριτη μερα. Δεν πιστευα στα ματια μου. Το σωμα μου ηταν πεντακαθαρο. Ειχα δυο χρονια να με δω τοσο καλα. Να διακρινω το δερμα μου. Σταματησα ολα τα συσκευασμενα. Ετρωγα λαχανικα φρουτα γαλα βρωμη κοτοπουλο στον ατμο. Σολομο μπροκολο φακες γιαουρτι και αμυγδαλα. Το εκανα για δυο ολοκληρους μηνες χωρις να φαω τιποτα αλλο. Ουτε σοκολατες ουτε ψωμια τιποτα. Μετα απο τους δυο μηνες εφαγα ενα σουβλακι. Δεν εβγαλα σπυρακια. Ουτε μισο. Τωρα εχω 9.5 μηνες χωρις κνιδωση. Συνεχιζω να κανω την διατροφη που με εκανε καλα σε καθημερινη βαση αλλα οποτε θελω να τρωω κατι οπως σουβλακι πιτσα πατακια τα παντα ο.τι θελω δεν βγαζω σπυρια. Ειμαι καλα. Ακομα δεν ξερω τι μου προκαλεσε την κνιδωση. Σε τι ημουν αλλεργικη. Τι ειχα.. αλλα ξερω τι με εκανε καλα. Δεν πιστευω οτι αυτη ειναι η λυση για ολους. Απλα το μοιραζομαι μαζι σας διοτι σε εμενα δουλεψε και κυριως γιατι οταν ειχα κνιδωση ειχα γινει ενα με το ιντερνετ και ειχα διαβασει τα παντα για το προβλημα αλλα ουτε ενας δεν εγραφε οτι εγινε καλα. Απλα επειδη ο σολομος και τα αμυγδαλα που ανεφερα και η ντοματα και μερικα φρουτα ειναι απαγορευμενα στους κνιδωτικους σας παρακαλω μην δοκιμασετε την διατροφη αυτη αν δεν ρωτησετε τον γιατρο σας. Σε εμενα δουλεψε και δεν το μοιραζομαι για να την κανετε. Απλα για να σας πω οτι υπαρχει τροπος να γινεται καλα. Απλα πρεπει να βρειτε ποιος ειναι. Το λεω γιατι θα ηθελα πολυ να βρω ενα μηνυμα σαν αυτο οταν ημουν στην θεση σας. Ενα μηνυμα που να λεει το περασα αλλα ειμαι καλα. Κ οχι εχω 3 χρονια κνιδωση εχω 5 χρονια 10 κοε. Συγγνωμη για το μεγαλο μηνυμα. Και ευχαριστω πολυ για τον χρονο σας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 41. Καλησπέρα κι από εμένα. Είμαι η Κατερίνα κι έχω κι εγώ κνιδωση από τον Δεκέμβριο του 2014. Κι εμένα παρουσιάστηκε επίσης μετά από μια
  περίοδο έντονου stress και στεναχώριας. Ωστόσο εκείνο το διάστημα έπαιρνα την αντιβίωση minocyn η οποία κάνει αλλεργία ακριβώς με τη μορφή της κνιδωσης συνήθως σε διάστημα 2-3 εβδομάδων από τη μέρα έναρξης. Εγώ βρισκόμουν ακριβώς στην 15η μέρα τότε οπότε θεώρησα ότι ήταν αυτό. Να σημειώσω ότι εκτός από τον κνησμό και τις πετάλες είχα και οίδημα σε διάφορα σημεία. Κατευθείαν στα επείγοντα όπου και μου έβαλαν τον γνωστό ορό για τις αλλεργίες. Μέχρι να τελειώσει είχα ηρεμήσει από όλα τα συμπτώματα και αφελώς θεώρησα ότι τα προβλήματα μου είχαν τελειώσει εκεί. Μέσα σε λιγότερο από 24 ώρες η φαγούρα, οι πετάλες και το οίδημα επανήλθαν δριμύτερα! Άρχισα να φοβάμαι. Αν ψάξει κανείς στο Internet για την αλλεργική αντίδραση στη συγκεκριμένη αντιβίωση θα φρικάρει από τα όσα έχουν αναφερθεί. Μέχρι και θάνατοι. Ξανά σε εφημερία, στο Αττικό αυτή τη φορά με εμένα σε κατάσταση πανικού, με κλάματα και ως δεδομένο ότι πεθαίνω. Ευτυχώς στο συγκεκριμένο νοσοκομείο λειτουργεί πολύ καλή αλλεργική μονάδα και με καθησυχασε μια ειδικός. Εκεί μου εξήγησε ότι το πιθανότερο ήταν πως αυτό που εμφάνιζα δεν ήταν αλλεργία στην αντιβίωση αλλά μια αντίδραση του ανοσοποιητικού μου που ονομάζεται κνιδωση. Μου έδωσε αγωγή (4 rupafin τη μέρα και ένα κουτί medrol στην περίπτωση που πρήζομουν σε μάτια και χείλη - όπως και συνέβη ). Η κνιδωση συνεχίζεται έως σήμερα αν και πλέον έχουμε πέσει στο ένα xozal (πλέον ) τη μέρα από τα τέλη Μαΐου. Κοκκινίλες και ελαφριά φαγούρα έχω καθημερινά ακόμα και με την αγωγή ωστόσο είναι ανεκτά. Αυτό που πλέον δεν αντέχω είναι το ίδιο το αντισταμινικό. Η υπνηλία υποβιβάζει την ποιότητα της καθημερινότητάς μου και τελευταία μου εντείνει διαπιστωμενα και το άγχος. Τελευταία μάλιστα εμφάνισα και επεισόδιο κατάθλιψης. Το θέμα είναι πως το xozal είναι το μόνο χάπι που κρατάει την κνιδωση σε ανεκτά επίπεδα. Οτιδήποτε άλλο απλά δεν λειτουργεί. Οπότε καταλαβαίνετε την απόγνωση μου. Πραγματικά νιώθω τραγικά και κλαίω όλη μέρα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Mη στενοχωριέσαι η υπνηλία θα περάσει, θέλει λίγο καιρό και μετά δεν θα έχεις καθόλου. Στο λέω εγώ που έχω πάρει σετιριζίνη με το κουτάλι. Βέβαια δεν έχω πάρει ξοζάλ αλλά ζιρτέκ που είναι παλαιότερο, είναι ωστόσο η ίδια ουσία και μετά από κάποιο χρονικό διάστημα δεν είχα καθόλου υπνηλία. Το άγχος και η κατάθλιψη είναι αναμενόμενα και δεν οφείλονται στο φάρμακο, αλλά στην όλη κατάσταση που δημιουργεί η κνίδωση στη ζωή κάποιου. Πάντως ένα ξοζάλ την ημέρα είναι λίγο. Όταν συνηθίσεις και δεν έχεις υπνηλία μπορείς ν' αυξήσεις τη δόση και ίσως τότε να κρατιέσαι τελείως καθαρή. Παρατήρησε όμως μήπως είναι θέμα διατροφής και τότε ξενοιάσεις μια για πάντα

   Διαγραφή
 42. Ξεκίνησα με 4 rupafin το Δεκέμβριο και στη συνέχεια άλλαξα σε xozal προς Φεβρουάριο. Δύο την ημέρα έως τέλος Μαΐου και μετά ένα καθημερινά. Φαντάζομαι πως αν η υπνηλία ήταν να φύγει θα είχε συμβεί έως τώρα, τόσοι μήνες μετά. Κάνω λάθος;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 43. Ξεκίνησα με 4 rupafin το Δεκέμβριο και στη συνέχεια άλλαξα σε xozal προς Φεβρουάριο. Δύο την ημέρα έως τέλος Μαΐου και μετά ένα καθημερινά. Φαντάζομαι πως αν η υπνηλία ήταν να φύγει θα είχε συμβεί έως τώρα, τόσοι μήνες μετά. Κάνω λάθος;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Δεν θυμάμαι πόσον καιρό κάνει να φύγει, πάντως αρκετό, παρα πολλούς μήνες. Το θυμάμαι γιατί λόγω του ζιρτέκ από την υπνηλία είχα χτυπήσει μια μοτοσυκλέτα (ευτυχώς πολύ ελαφρά). Όμως αργότερα το έπαιρνα πρωί και δεν νύσταζα καθόλου. Ίσως χρειάζεται ακόμη κάποιος καιρός ή ίσως το ξοζάλ να μην είναι έτσι. Πάντως το ζιρτέκ εγώ το είχα συνηθίσει. Μήπως να δοκιμάσεις να πάρεις αυτό και να δεις; Είναι η ίδια αντισταμινική ουσία. Για ρώτα το γιατρό.

   Διαγραφή
 44. Άλλαξα από ένα xozal τη μέρα σε δύο aerius πρωί - βράδυ. Αν και διπλή η δόση, τη δουλειά του xozal δεν την κάνει. Ωστόσο, νιώθω λιγότερο σαν ζόμπι και δεν κλείνουν τα μάτια μου από τη νύστα. Επειδή η υπνηλία ήταν βασανιστική δεν νομίζω να επιστρέψω στο xozal. Η φαγούρα είναι ανεκτή όταν εμφανίζονται πετάλες και διαρκούν λίγο αλλά σίγουρα η κνιδωση είναι λίγο χειρότερα από ότι με το xozal.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 45. Άλλαξα από ένα xozal τη μέρα σε δύο aerius πρωί - βράδυ. Αν και διπλή η δόση, τη δουλειά του xozal δεν την κάνει. Ωστόσο, νιώθω λιγότερο σαν ζόμπι και δεν κλείνουν τα μάτια μου από τη νύστα. Επειδή η υπνηλία ήταν βασανιστική δεν νομίζω να επιστρέψω στο xozal. Η φαγούρα είναι ανεκτή όταν εμφανίζονται πετάλες και διαρκούν λίγο αλλά σίγουρα η κνιδωση είναι λίγο χειρότερα από ότι με το xozal.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Eμένα το αέριους δεν μου έκανε απολύτως τίποτα. Σαν να μην το έπαιρνα. Αν όμως σε βοηθάει μακάρι.

   Διαγραφή
 46. Θα δείξει. Τρεις μέρες τώρα το παίρνω. Ανεκτή η κατάσταση αλλά χρειάζομαι οπωσδήποτε δύο την ημέρα. Ιδιαίτερα όταν πλησιάζει η ώρα για την επόμενη δόση οι κοκκινίλες αυξάνονται. Κι ενώ με το xozal σπάνια είχα πομφους (μόνο κοκκινίλες ), τώρα με αυτό πετάω αν ξύσω το δέρμα μου και κάτι μικρά εξογκώματα σαν τσίμπημα κουνουπιού φρέσκο

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 47. Θα δείξει. Τρεις μέρες τώρα το παίρνω. Ανεκτή η κατάσταση αλλά χρειάζομαι οπωσδήποτε δύο την ημέρα. Ιδιαίτερα όταν πλησιάζει η ώρα για την επόμενη δόση οι κοκκινίλες αυξάνονται. Κι ενώ με το xozal σπάνια είχα πομφους (μόνο κοκκινίλες ), τώρα με αυτό πετάω αν ξύσω το δέρμα μου και κάτι μικρά εξογκώματα σαν τσίμπημα κουνουπιού φρέσκο

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 48. Θα δείξει. Τρεις μέρες τώρα το παίρνω. Ανεκτή η κατάσταση αλλά χρειάζομαι οπωσδήποτε δύο την ημέρα. Ιδιαίτερα όταν πλησιάζει η ώρα για την επόμενη δόση οι κοκκινίλες αυξάνονται. Κι ενώ με το xozal σπάνια είχα πομφους (μόνο κοκκινίλες ), τώρα με αυτό πετάω αν ξύσω το δέρμα μου και κάτι μικρά εξογκώματα σαν τσίμπημα κουνουπιού φρέσκο

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 49. Καλό σας βράδυ. Αυτό που θα ήθελα να προσθέσω για την κνήδωση και που βοηθάει είναι η αλόη.Αγοράστε μια γλάστρα αλόη ΜΕ ΜΕΓΆΛΑ ΦΎΛΑ ΑΛΌΗ και πάρτε το εσωτερικό της το ζελέ Πάτρε μολόχα και χαμομίλη τζουκνίδα και
  πάρτε τη τσουκνίδα αποξηραμενη το χαμομιλη και τη μολοχα και περαστε τη στο μούλτι επειτα βάλτε το ζελε και κάντε μια κρεμα. Κανουμε ενα μντους και μέτα σκουπιζομαστε βαζουμε την κρέμα που εχουμε φτιαξη αυτο ανακουφιζει και σιγάσιγα επανερχεται και φευγουν οι κοκινηλες. αυτό φοηθαει πολύ Καλό βράδυ σε όλους

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 50. Να προσφέσω ότι η αλόη εχει τρια στώματα θα διαλέξετε το καθαρό και όχι την αλοηνη. Και φυσικά κοιτάξε να ειναι κρητικιά .Υπάρχουν 500 είδη αλοη αλα η κρητικιά αλόη σε γλάστρα ειναι η ποιο καλή

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Να σημειώσω κι εγώ για την αλόη ότι τον καιρό που έκανα τη δίαιτα κάποιος μου έστειλε να πιω χυμό αλόης γιατί θεωρείται άριστο αποτοξινωτικό. Ετοιμαζόμουν να τον αρχίσω αλλά όλο το αμελούσα και τελικά καθάρισα με τη δίαιτα. Πιστεύω όμως ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να βοηθάει τη δίαιτα αφού επιταχύνει την αποτοξίνωση. Πρέπει όμως να είναι αρίστης ποιότητας. Όποιος θέλει να δοκιμάσει ας το ψάξει λίγο στο διαδίκτυο. Εγώ πιστεύω ότι είναι ωφέλιμο.

   Διαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

   Διαγραφή
 51. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Πρώτα πρώτα πρέπει να πας στον αλλεργιολόγο να σου κάνει διάγνωση και να σου δώσει χάπια για να μην έχεις φαγούρα. Στη συνέχεια γίνονται κάποιες εξετάσεις για να δουν μήπως η φαγούρα οφείλεται σε κάποια ασθένεια. Αν όχι, και σου πουν αλλεργία ή κνίδωση, άγνωστη, ιδιοπαθής κλπ, τότε μιλάμε πάλι. Πάντως με τα φάρμακα σταματά η φαγούρα και ανακουφίζεσαι.

   Διαγραφή
 52. Καλησπέρα σας.....Είμαι 21 ετών και πάσχω από χρόνια κνιδωση από τον Ιούνιο του 2013 όταν ήμουν 19 χρονών..άργησα να πάω στο γιατρό γιατί είχα την εντύπωση ότι κάτι με τσίμπησε ή ότι κάτι περπάτησε πάνω μου..Τελικά επισκέφτηκα έναν δερματολόγο μετά από δύο μήνες γιατί τα σημάδια άρχισαν να μεγαλώνουν αρκετά κ να γίνονται όλο και περισσότερα..Ο γιατρός μου είπε πως είναι μια αλλεργία κ μου έδωσε xozal κ μου είπε να μην τρώω ντομάτα ροδάκινο αυγό κ ψάρι για λίγο διάστημα...πέρασε σχεδόν μια βδομάδα αλλά δεν έφυγαν τελείως πήγα σε άλλους δύο γιατρός με σε ένα μήνα ο ένας μου είπε σχεδόν τα ίδια....Η τελευταία γιατρός που επισκέφθηκα κ έκανα κ θεραπεία με αυτήν μου είπε ότι είναι κυρίως από το άγχος και εκείνο το διάστημα ήμουν έτοιμη να σκάσω η αλήθεια είναι παρααα πολύ άγχος για οικογενειακά θέματα..μου έδωσε φάρμακα αντιισταμινικα κ κορτιζόνη κ αλοιφή...5 χάπια κάθε μέρα σχεδόν για περίπου 1 χρόνο(αλλά 1 χρόνο γιατί εγώ δεν πρόσεχα κ πολύ αυτά που μου είπε η γιατρός μου)..Βασικά κατευθείαν μου έδωσε να κάνω εξετάσεις για θυρεοειδή βιοχημικες εξετάσεις ανοσολογικό έλεγχο όλα βγήκαν καλά μόνο μια ουσία ΑΝΟΣΟΣΦΑΙΡΙΝΗ Μ IgM που έπρεπε να είναι από 40/230 κ εμένα ήταν 290..μου είπε όμως ότι δεν είναι Τπτ απλά επειδή ήμουν αγχωμένη ήταν τόσο ανεβασμένη...μου είπε ότι πάσχω από χρόνια κνιδωση κ ότι η αιτία που εμφανίζεται δεν έχει βρεθεί ακριβώς μέχρι κ σμρ..αλλά σίγουρα είναι το άγχος μου είπε κ η διατροφή λίγο...Όσο καιρό θα έκανα τη θεραπεία μου είπε να μην τρώω καθόλου τηγανητά, αλάτι, ζάχαρη, αυγό, ψάρι, χοιρινό κρέας, σοκολάτα να πίνω 20 ποτήρια νερό την ημέρα....Εγώ δεν πρόσεχα κ πολύ τη διατροφή μου γιατί πίστευα ότι ήταν αποκλειστικά κ μόνο από το άγχος...Τέλος πάντων κάποια στιγμή άρχισα να καθαρίζω τελείως κ έτσι έκοβα σιγά σιγά τα χάπια (θέλω να σας πω ότι ήμουν 78 κιλά όταν άρχισα τα χάπια κ μόλις τα σταμάτησα ήμουν 98...πολύ κατακράτηση αλλά κ πολύ φαΐ μου άνοιγε πολύ η όρεξη κάθε φορά που έπινα τα χάπια)Καθάρισα τελείως έχει σχεδόν κάνα χρόνο που είμαι σχετικά καθαρή....έβγαζα ένα που κ που αλλά χωρίς πολύ φαγούρα κ έφευγε γρήγορα.....έχει εδώ και 2 εβδομάδες όμως που μου παρουσιαστήκε κάποιο άλλο πρόβλημα όχι σοβαρό ευτυχώς αλλά δεν παύει να το σκέφτομαι και να αγχώνομαι....μια μέρα το σκεφτόμουν συνέχεια κ κατευθείαν έβγαλα δύο τρία....προχθές πριστηκε το χέρι μου και το χείλη μου (αγγειοοιδημα) δεν ξέρω τι να κάνω δε θέλω να ξανά πάρω τόσα πολλά χάπια ξανά δε το αντέχω άλλο. ...ξέχασα να σας πω η γιατρός μου είπε ότι είναι αυτοανοσο νόσημα κ ότι το προκάλεσα εγώ η ίδια στον οργανισμό μου.....έριξα το ανοσοποιητικο μου σύστημα. ...Τέλος πάντων σας είπα πολλά...λέω να ξεκινήσω τη διατροφή σας γιατί άρχισα να σκέφτομαι πως μάλλον αυτό είναι κ το δικό μου θέμα γτ δν προσέχω καθόλου τι τρώω.....Ευχαριστώ που με ακούσατε!!!!!! Υπομονή σε όλους τους ομοιπαθης....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Πολλά απ' αυτά που γράφεις είναι ενδείξεις που συνηγορούν ότι μπορεί να είναι θέμα διατροφής. Να σου σημειώσω από την πείρα μου πως το άγχος από μόνο του δεν είναι αιτία της κνίδωσης. Απλώς πυροδοτεί ή χειροτερεύει την κνίδωση που ένα σώμα έχει εκ των προτέρων . Είναι εξαιρετικά σπάνιες οι περιπτώσεις όπου κατευθείαν από το άγχος πετιούνται εξανθήματα. Αντίθετα όταν το σώμα είναι φορτωμένο, είναι πανεύκολο από κάποια αφορμή να εκδηλωθεί. Αυτό που θα είναι λίγο δύσκολο πιστεύω είναι να κόψεις τη ζάχαρη, εκεί είναι όμως όλη η προσπάθεια. Καλή επιτυχία!

   Διαγραφή
 53. Γεια σας !! Εντελως τυχαία μπήκα συο blog σας ψάχνοντας κατι αλλο σχετικό . Ο άντρας μου εδω Κ 2 χρονια εχεη έντονη φαγούρα κατα τις βραδυνες ωρες στο σβέρκο . Πήγε σε 4 δερματολόγους εχεη καθαρο δερμα τιυ εδωσαν αντισταμινικα και κρέμες με κορτιζονη . Τιποτα δεν έγινε. Ανακουφίζεται μονο με πάγο και βάζει και spray με ιαματικό νερο . Διαβάζοντας εδω ομως μου ήρθαν καποιες απορίες . Εχει σχεςη ο θυρεοειδής ? χρειάζεται να κανει αυτη την ανάλυση ? ειναι πολυ λεπτός τρώει οτι θελει αρα κανει ξαι καταχρήσεις Αρκετές . Καποιες φορες πιστεύει οτι ειναι οι σοκολάτες καποιες άλλες φορες το απορρυπαντικό που πλένω τα ρούχα . Δουλευει καπου που ειναι σε -15 βαθμούς δεν ξερω αν επηρεάζει κατι με μύκητες . Δεν εχει αλλου φαγούρα και ουτε σημάδια η εξανθήματα επάνω τιυ .εικονες απο τον κνηδισμο που είδα έχουν έντονα σημάδια . Αν μπορει κάποιος να με βοηθήσει . Θελω να μάθω ξαι για την ομοιοπαθητική

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 54. Καλημέρα. Δεν νομίζω ότι έχει σχέση ο θυρεοειδής, τα συμπτώματά του δεν έχουν να κάνουν με κνίδωση ή φαγούρα. Αν η φαγούρα εντοπίζεται μόνο στο σβέρκο και όχι σε άλλο μέρος του σώματος για πολύν καιρό και μάλιστα χωρίς εξάνθημα, δεν μπορούμε να μιλάμε για κνίδωση. Από την όλη περιγραφή, εμένα μου έρχεται αυτή η υποψία. Αφού δουλεύει κάπου με παρα πολύ κρύο, προφανώς φοράει ρούχα ζεστά και είναι όλος καλυμμένος εκτός από το πρόσωπο, το λαιμό και το σβέρκο. Λόγω του έντονου κρύου τα αγγεία του είναι συσταλμένα συνέχεια. Το βράδυ στο σπίτι που το μέρος ζεσταίνεται κυρίως κατά τον ύπνο και τα αγγεία αρχίζουν να διαστέλλονται αρχίζει η φαγούρα. Αυτό το έχω παρατηρήσει εγώ στο σώμα μου. Όταν έχω παρα πολύ καιρό να κάνω γυμναστική και μια μέρα κάνω έντονη γυμναστική ή τρέξω πολύ, διαστέλλονται τ' αγγεία και αρχίζει μεγάλη φαγούρα. Όταν βάζει πάγο ή κρύο νερό, τ' αγγεία συστέλλονται πάλι και υποχωρεί η φαγούρα. Τώρα μάλλον ο σβέρκος έχει συνηθίσει σε συνθήκες κρύου και θεωρεί αυτήν την κατάσταση κανονική και η διαστολή των αγγείων σε θερμοκρασία κανονική του προκαλεί φαγούρα. Εγώ λέω να δοκιμάσει στη δουλειά του να έχει καλυμμένο το λαιμό του με κάποιο κασκόλ για να παρατηρήσει αν θα τον πιάσει φαγούρα από τη ζέστη του κασκόλ και να δούμε αν ισχύει αυτή η εκδοχή.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 55. Καλησπερα εδω κ 1 εβδομαδα μ εχουνν βγει κατι κοκκινιλες πανω απο το χερι δεν εδωσα πολυ σημασια νομιζα οτι κατι με τσιμπησε καθε μερα γινοταν πιο πολλες κ με τρωγανε πηγα στη δερμτολγο κ μ ειπε αλλερια απο τροφη μ εδωσε αντισταμινικα αerius για το πρωι κ 1rupafin για το βραδυ δεν εχουν υποχωρηση κ μ βγαινουν κ στα ποδια φευγουν απο εκει πανε στη πλατι στη κοιλια ειδικα το βραδυ γυνονται χειροτερα σημερα δεν αντεξα κ πηρα παλι την δερματολογο κ εκανα μια ενεση κορτιζονης αλλα μ κανει εντυπωση με 2 χαπια την ημερα πωσ δεν εχουν υπχωρηση ακομη κ δεν νομιζω να ειναι απο τροφη μηπως ειναι κνιδωση ....?....?δεν εχω φαγουρα τωρα αλλα μολις με καινε τσουκ καταλαβαινω οτι εμφανιζετε

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 56. Καλησπερα εδω κ 1 εβδομαδα μ εχουνν βγει κατι κοκκινιλες πανω απο το χερι δεν εδωσα πολυ σημασια νομιζα οτι κατι με τσιμπησε καθε μερα γινοταν πιο πολλες κ με τρωγανε πηγα στη δερμτολγο κ μ ειπε αλλερια απο τροφη μ εδωσε αντισταμινικα αerius για το πρωι κ 1rupafin για το βραδυ δεν εχουν υποχωρηση κ μ βγαινουν κ στα ποδια φευγουν απο εκει πανε στη πλατι στη κοιλια ειδικα το βραδυ γυνονται χειροτερα σημερα δεν αντεξα κ πηρα παλι την δερματολογο κ εκανα μια ενεση κορτιζονης αλλα μ κανει εντυπωση με 2 χαπια την ημερα πωσ δεν εχουν υπχωρηση ακομη κ δεν νομιζω να ειναι απο τροφη μηπως ειναι κνιδωση ....?....?δεν εχω φαγουρα τωρα αλλα μολις με καινε τσουκ καταλαβαινω οτι εμφανιζετε

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Mοιάζει με κνίδωση, όλα τα συμπτώματα μοιάζουν. Δεν μπορούμε όμως να είμαστε σίγουροι γιατί είναι πολύ μικρό το χρονικό διάστημα. Για να πεις ότι είναι χρονία κνίδωση πρέπει να περάσουν το λιγότερο 6 εβδομάδες και να μην έχουν φύγει οι κοκκινίλες. Τροφική αλλεργία δεν νομίζω ότι είναι γιατί στην τροφική αλλεργία, τις βγάζεις όλες μαζί τις πετάλες, δεν βγαίνουν πότε εδώ και πότε εκεί. Μην ξαναπάς στη δερματολόγο, να πας πλέον σε αλλεργιολόγο. Μπορεί αυτά τα χάπια να μην σε βοηθάνε (π.χ εμένα το αέριους δεν με βοήθησε ποτέ σε τίποτα) και να σε βοηθάνε κάποια άλλα. Για να μην καθυστερείς, ενώ θα περνάνε οι 6 εβδομάδες που χρειάζονται για να πεις αν είναι ή όχι κνίδωση, πήγαινε στον αλλεργιολόγο, πες του την ιστορία και αυτός θα σου δώσει όλες τις απαραίτητες εξετάσεις αίματος που πρέπει να κάνει κάποιος που εμφανίζει αλλεργία/κνίδωση κλπ. Το ότι σου έδωσε κορτιζόνη δεν ήταν καλό, αφού δεν είχες αναπνευστικό πρόβλημα και αφού οι πετάλες δεν ήταν σε όλο το σώμα σου από πάνω μέχρι κάτω και να υποφέρεις τρελά. Πόσο εύκολα δίνουν την κορτιζόνη, πολύ μου τη δίνει αυτό το πράγμα. Και μετά όταν περνάει η επίδραση, οι πετάλες ξαναβγαίνουν τρισχειρότερα.
   Για το ότι χειροτερεύουν το βράδυ, είναι απολύτως φυσιολογικό. Από τις 6 το απόγευμα και μετά αρχίζει να μειώνεται η φυσική κορτιζόνη του οργανισμού και μέχρι αργά το βράδυ έχει σταματήσει η παραγωγή της. Ξαναρχίζει τα ξημερώματα, οπότε αρχίζεις να αισθάνεσαι καλύτερα (ύστερα από μια μαύρη νύχτα βέβαια).
   Λοιπόν για να συνοψίσω, κάνεις τα εξής βήματα:
   1. Πας στον αλλεργιολόγο, του λες την ιστορία και του ζητάς ένα σχήμα φαρμάκων (αντισταμινικών) που να σε βοηθάει.
   2. Κάνεις όλες τις απαραίτητες εξετάσεις για να βεβαιωθείς ότι δεν συμβαίνει κάτι άλλο (συνήθως βγαίνουν καθαρές). Περιλαμβάνουν διάφορες εξετάσεις αίματος και ακτινογραφία.
   Αν μέσα σε 6 εβδομάδες έχουν υποχωρήσει οι πετάλες, ΟΚ ήταν οξεία κνίδωση και πέρασε. Αν δεν έχουν υποχωρήσει, πρόκειται για χρονία κνίδωση, οπότε το ψάχνεις αλλιώς δηλ. από μόνος σου γιατί οι γιατροί το μόνο που σου δίνουν είναι ένα κοκτέιλφαρμάκων (απαραίτητο) για να μην βγαίνουν οι πετάλες και να μην ξύνεσαι, το οποίο όταν σταματάς ξαναπρήζεσαι.
   Τώρα, όσον αφορά τη δίαιτα της χρονίας κνίδωσης που έχουμε εδώ στο μπλογκ, δεν κάνει κακό να την αρχίσεις χαλαρά δηλ. να πίνεις πολύ νερό, να πηγαίνεις καθε μέρα τουαλέτα και να περιορίσεις πολύ τη ζάχαρη. Αν δεις ότι είναι η κνίδωση χρονία αρχίζεις και την κάνεις κανονικά, να δεις αν θα βοηθηθείς.

   Διαγραφή
 57. Καλημερα κ ευχαριστω σημερα που ξυπνησα δεν εχω μια δεν ξερω αν ειναι απο την ενεση π εκανα εχτες το μεσημερι ?????? Την διιτα δεν τη βλεπω πουθενα πολυ νερο καθολου ζαχαρη απο τροφη τι πρεπει να τρωω.???ευχαριστωωωω

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 58. Είναι πιθανόν να είναι από την κορτιζόνη. Αν δεν ξαναβγούν Οκ καθάρισες και γεια σας. Αν ξαναβγούν μπορεί να είναι τρισχειρότερα. Μην τρομάξεις. Έτσι γίνεται μετά την κορτιζόνη και σιγά σιγά υποχωρούν στην κατάσταση που είχες πριν την κορτιζόνη. Αν χρειαστείς τη διατροφή είναι στην ανάρτηση Οκτωβρίου 2011 "Ξεκινώντας τη θεραπεία".

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 59. Τελικα βγηκαν παλι πηγα σε αλλεριολογο κ μ ειπε οτι εχω οξεια κνιδωση μ εδωσε αντισταμινικα χαμενος κοπος η ενεση π εκανα τσαμπα δεν χρειαζοταν τελικα δεν ηταν απο τροφη π μ ειπε η δερμτολογος εχω απελπιστη εσυ μ βοηθησες πολυ σε ευχαριστωωωω πολυ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Mην απελπίζεσαι. Τώρα υποχρεωτικά περιμένεις να περάσουν οι υπόλοιπες εβδομάδες μέχρι να συμπληρωθούν έξι εβδομάδες από τότε που ξεκίνησε το θέμα. Παίρνε εντωμεταξύ τα χαπάκια ν' ανακουφίζεσαι. Όταν περάσουν οι έξι εβδομάδες, αν έχεις καθαρίσει μια χαρά, αν εξακολουθούν οι πετάλες, θα ξαναπάς στον αλλεργιολόγο να του το πεις, γιατί πλέον δεν θα είναι οξεία η κνίδωση, γίνεται πια χρονία και ακολουθείς άλλο δρόμο.

   Διαγραφή
 60. Τελικα αννα μ γλυκια ειναι κνιδωση απο πιεση τα στματησα τα χσπια μονο 1 χοζαλ περνω το βραδυ βαρεθηκα να πινω 3 φορες την ημερα ασε που ειχα πολλα νευρα δεν ξρω αμα ειναι βεβαια αμα ηταν απο τα χαπια ετσι πιστευω δεν εχω πολλα το πρωι μονο το βραδυ δηλ το πρωι που ξυπναω εχω πολλα αλλα τωρα θα ξεκινησω την διατροφη σ κ παλι ευχαριστωωωωωωω

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αφού χαρακτηρίστηκε χρονία κνίδωση από πίεση, είναι η κνίδωση αυτού εδώ του μπλογκ.Το ξοζάλ είναι καλό χάπι, έχει μέσα σετιριζίνη, είναι η ουσία που έπαιρνα κι εγώ (το φάρμακο ήταν το ζιρτέκ). Αν σε καλύπτει ένα το βράδυ, τα πράγματα είναι καλά, η κνίδωσή σου είναι προς την ελαφριά μεριά και όχι προς τη βαριά. Τα νεύρα δεν είναι από το αντισταμινικό,ίσα ίσα αυτά σε κάνουν άτονο, αλλά από την όλη κατάσταση των τελευταίων εβδομάδων. Πιστεύω ότι με τη διατροφή θα δεις βελτίωση. Την ξεκινάς δύσκολη εποχή (Χριστούγεννα, με όλ' αυτά τα γλυκά και τα επιβαρυμένα φαγητά), αλλά εσύ κάνε το πρόγραμμά σου. Καλή επιτυχία!

   Διαγραφή
 61. Δουλευω κ σε ζαχαροπλαστειο να φανταστεις κουραμπιεδες μλομακαρονα τλπ θα το προσπαθησω ευχαριστω πολυ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 62. Να παίρνεις μαζί σου φρούτα όπως μπανάνα ή μήλο Τριπόλεως και όταν σου έρχεται όρεξη για γλυκό και δεν μπορείς ν'αντισταθείς, να τρως λίγο φρούτο. Η γλυκιά του γεύση θα σε βοηθήσει να μη φας ζάχαρη. Κατευνάζει αμέσως την τρέλα για γλυκό.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 63. Μπορεις να μ πεις που πηγες για ομοιοπαθητικη σε παρκαλω

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 64. Εμένα η απόπειρα με την ομοιοπαθητική ήταν ανεπιτυχής, γι'αυτό δεν έχω κάτι να σου προτείνω.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 65. Α ρε Ανα να δεις τι επαθα εκει π ξκινησα την διαιτα δεν μ εφτανε η κνιδωση απο πιεση επαθα κ αγγειοοιδιμα μαζι ειμσι τωρα 4 μερες πρησμενη στα ματια χσλια μαυρα τι νσ σ πω πηγα κ σε αλλον γιατρο για δευτερη γνωμη αυτος μ εδωσε αντι για χοζαλ που μ εδεινε η δικια μ ιατρος αυτος μ εδωσε ζιρτεκ κ μ ειπε να παρω κ μεντρολ καποιες μρρες για να ξεπρηστεις μ ειπε εγω τα μεντρολ δεν θελω παλι κορτιζονι δεν ξερω τι να κανω πια απελπισια σκετη

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 66. Α ρε Ανα να δεις τι επαθα εκει που πηγα ενθουσιασμενη να ξεκινησω τι διαιτα οπος σ ειχα αναφερη πιο πανω τσουκ μια ωραια μερα επαθα κ αγγειοοιδημα δεν μ εφτνε η κνιδωση απο πιεση να κι αυτο τωρα εχω 4 μερες πρησμενη στα ματια στο προσωπο μαυρα χαλια η γιατρος μ μ εδωσε μια κρεμα τιποτε αλλο παω κι εγω για δευτερη γνωμη σε αλλον γιατρο αυτος μου εδωσε το ζιρτεκ μ ειπε αντι για ο χοζαλ π μ ειχε δωση η δικια μ γιατρος κ μ προσθεσε αυτος κ μεντρολ μ ειπε καποιες μερες για να ξεπρηστω δεν ξερω τι να κανω δεν θελω παλι κορτιζονη δεν τα εχω πιει ακομη δεν ξερω τι να κανω απελπισια σκετη αστα να πανε

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Μη φοβάσαι. H κνίδωση πάει πακέτο με το αγγειοοίδημα, είναι μαζί αυτά τα δύο. Το αγγειοοίδημα παρατηρείται στα μάτια, στις παλάμες και σε πιο ακραίες περιπτώσεις στους αστραγάλους. Τώρα προέχει να βρεις ένα σχήμα αντισταμινικών που να σε κρατάει καθαρή και παράλληλα να κάνεις τη δίαιτα με την ησυχία σου, γιατί η αποτοξίνωση θέλει πολύ καιρό. Σου γράφω το σχήμα που έπαιρνα εγώ και που με κρατούσε τελείως καθαρή και παράλληλα έκανα τη δίαιτα. 1 ζιρτεκ στις 9 το πρωί, ένα ζαντάκ στις 10 το πρωί (το ζαντάκ είναι φάρμακο για το στομάχι αλλά έχει συμπληρωματική αντισταμινική δράση. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι τώρα πια αντί για ζαντάκ δίνουν κάτι γενόσημα). Και το ίδιο το βράδυ, στις 10 ζαντάκ και στις 11 ζιρτέκ. Για ρώτα τον αλλεργιολόγο μήπως σε βολέψει αυτό το σχήμα. Όταν βρεις το σχήμα σου (αυτή είναι η πρώτη σου προτεραιότητα) κάνεις τη δίαιτα με την ησυχία σου. Για το μεντρόλ συμφωνώ. Η γνώμη μου για την κορτιζόνη είναι να χορηγείται μόνο σε περίπτωση αναπνευστικής αλλεργίας

   Διαγραφή
 67. το ζω κ εγω , μου ειχε περασει τα τελευταια χρονια (ειναι μια κατασταση που παει κ ερχεται απο τοτε που ημουν παιδι ,34 ετων πλεον) κ εμφανιστηκε παλι πολυ εντονα πριν 4μιση μηνες που γεννησα..τι να κανω? χαπια δεν παιρνω κ δεν θελω να παρω λογω θηλασμου...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 68. Αφού τα καταφέρνεις χωρίς χάπια, θα πει ότι δεν είναι τόσο τραγική η κατάσταση. Δεν ξέρω τι είδους κνίδωση είναι, αλλά πιστεύω ότι η υγιεινή διατροφή θα βοηθήσει και θα καθαρίσει και το γάλα που παίρνει το μωρό από τις τοξίνες. Το μόνο που δεν επιτρέπεται από τα υγιεινά σε περίπτωση εγκυμοσύνης και θηλασμού, είναι τα βότανα. Θα κάνω μια ανάρτηση για το ποιες τροφές είναι καλές για μητέρες που θηλάζουν. Σίγουρα το πολύ νερό που απαιτεί η δίαιτα, είναι καλό και σ' αυτήν την περίπτωση γιατί ενυδατώνεται η μητέρα, που χάνει πολλά υγρά και καθαρίζει και το γάλα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 69. Καλησπερα ειμαι 35 χρονων και εδω και μια 5ετια ταλαιπωρουμαι και εγω δυστυχως απο χρονιο κνησμο.Εχω κανει γυρω γυρω ολους τους γιατρους δερματολογο παθολογο και παλι απτην αρχη μαζι με αλλεργιολογο οπου εκανα εξετασεις παραεξετασεις γενικες για αυτοανοσα για αλλεργιες ,ολα καλα μονο υψηλο δεικτη αλλεργιας igE εαν δεν κανω λαθος και φυσικα κατι που γνωριζα αλλεργια στο ροδακινο,σε βαθμο επικυνδινοτητας μεγαλο.Το μονο αντισταμινικο που μμε πιανει ειναι το atarax το οποιο εχω παντρευτει τα τελευταια χρονια μαζι με τον μονιμο δεσμο μου τον κνησμο,το οποιο ομως δεν παιρνω καθημερινα αλλα 1 χαπι των 25mg καθε δεκα max15μερες οπου και με πιανουν οι εξαρσεις κοκκιννιλλες παντου εντονος κνησμος ,εντονοτερος με το ξυσιμο ειδικα σε χερια στηθος κεφαλι,τα οποια φυσικα εμφανιζονται χωρις λογικη.ειτε λογο τριβης ειτε λογο ασκησεις πιεσης σε ενα σημειο του σωματος και μετα τραλαλα πανυγηρι παντου.Καποιες στιγμες απλα επιβιωνω μαζι του καπιιες αρχιζω παλι tour στους γιατρους για τι πιστευω οως κατι αλλο εχω και δεν το βρισκουν και αντε παλι τα ιδια.Ο τελευταιος δεερματολογος πιυ πηγα οριν ενα χρονο σχεδον ειπε το εξης χμμμ νευροδερματιυιδα.Τι ωραιο ακουσμα οπως και ο χδονιος κνησμος,γεμιζει το στομα σου. να το λες,οκ ενταξει και μετα???Επισης ξεκινησα ολα τα βοτανα φειδωλα μην τρεχουμε για αλλα αλλα τιποτα...το αταραξ αγκαλιτσα!!! Πιστευα πως δεν υπηρχε αλλος τοσα χρονια με φαγουρα και τσουπ με ενα κλικ ξεπροβαλες μπροστα μου!!!να σε εχει ο θεος καλα πιυ εφυιαξες αυυο το μπλοκ και πρωτη φορα στα 5 χρονια μιλαω για την φαγουρα σε καποιους χωρις να με κοιταζουνσαν ουφο!θα επανελθω με το πως ξεκινησε ολο αυυο και θα ηταν χαρα μου να βοηθησω και εγω με την σειρα μιυ και αλλους.αφου βοηθηθω και εγω

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Καλημέρα
   Αυτός είναι ο σκοπός αυτού του μπλογκ, να βρεθούν οι ασθενείς με χρονία κνίδωση και να βοηθήσουν ο ένας τον άλλον όπως και όσο μπορούν. Η νευροδερματίτιδα απ' ότι είδα στο διαδίκτυο (γιατί δεν την ήξερα) είναι κάτι διαφορετικό, πάλι αδιευκρίνιστης αιτιολογίας, αλλά δεν θεωρείται αυτοάνοσο (καλύτερα) αλλά κληρονομικό νόσημα. Είδα ότι δεν υπάρχει θεραπεία αλλά η αντιμετώπιση είναι η όσο το δυνατόν μείωση των εκλυτικών παραγόντων (καληνύχτα δηλαδή, γιατί πρέπει πρώτα να βρεις τους εκλυτικούς παράγοντες και μετά ν' αρχίσεις να τους ελαχιστοποιείς). Βέβαια ότι αντιμετωπίζεται με αταράξ είναι μία ένδειξη ότι μέσα σ' αυτήν υπάρχει και ψυχολογικό (άγχος κλπ) υπόβαθρο γιατί αυτά συνήθως τα πιάνει το αταράξ επειδή λειτουργεί και σαν κατευναστικό. Παρακάτω σου μεταφέρω ένα άρθρο στα αγγλικά για θεραπεία ασθενή με νευροδερματίτιδα από ένα γιατρό στην Αμερική. Νομίζω ότι τα συμπτώματα ταιριάζουν με τα δικά σου. Αν έχεις πρόβλημα με τα Αγγλικά, γράψε μου να σου το μεταφράσω, δεν είναι κόπος για μένα.
   "Neurodermatitis

   Patient report:
   A 51 years-old female patient suffering from a severe case of neurodermatitis over the last 12 years. As a child she had allergic reactions to certain fruits and nuts. During puberty she developed hay fever and later asthma. She had noticed that the neurodermatitis appeared just after her asthma was 'successfully' treated. Over the last two years she had tried every available therapy without lasting results. She noticed that stress and coffee consumption made the symptoms worse. She complained mainly of itching attacks that seemed almost unbearable and disturbed her sleep. Her mother had suffered from asthma and both sisters from neurodermatitis.
   Diagnostic results:
   The bends of both elbows and knees and several patches on the neck and torso were affected. The skin appeared red and swollen with some areas severely scratched open and incrusted. BTA- Analysis showed the typical hyperacidity and high redox readings. Urine and saliva showed high levels of heavy metals, especially mercury. Stool analysis showed a severe dysbiosis and Candida overgrowth. A test for leaky gut syndrome was positive. There was bloating and chronic constipation.
   Treatment:
   Low carbohydrate diet especially avoiding all sugar, no coffee, minimum water intake increased to two litres a day, a 'Prognos' test showed caprylic acid (a fatty acid with anti-fungal properties) to be the best anti-fungal. Two colonic irrigations weekly followed by an enema with 10ml Regulat (for four weeks). The skin was treated with a silicate powder. The cortisone cream was only allowed once a day (evening). The patient took 10ml of Regulat every morning and evening.
   Result:
   After two weeks the itching had almost disappeared and the skin surface was intact. The skin was paler and less swollen. The patient was no longer dependent upon cortisone cream.

   After four weeks her belly was flat, no more bloating, her stool had almost no smell. The skin was almost completely healed. A BTA-test showed less acidity and better redox values. The colon irrigations were reduced to one treatment every two weeks. Caprylic acid was discontinued. Regulat was continued twice a day 10ml.

   After eight weeks and since then no more visible skin reactions. Occasionally, especially under stress situations or coffee, she felt some itching in the bend of the elbows and knows what to do. Regulat was reduced to twice a day 5ml in the morning and before bed (this dose was continued permanently).
   Glossary

   Διαγραφή
  2. Δηλαδή ο γιατρός ουσιαστικά της έκανε αποτοξίνωση (ζάχαρη κομμένη με το μαχαίρι,πολύ νερό). Της έκοψε και τον καφέ. Και μετά της έδωσε κάποια συμπληρώματα διατροφής. Μακάρι, αν αποφασίσεις να κάνεις τη δίαιτα, να δεις αποτέλεσμα και στη νευροδερματίτιδα και να μας το γράψεις για να ενθαρρυνθούν κι άλλοι.

   Διαγραφή
 70. Καλησπέρα και από εμένα
  Έχω την κόρη μου 10 χρονών και εδώ και 1,5 χρόνο ταλαιπωρούμαστε με χρόνια αυτοάνοση κνίδωση, όπως μας είπαν από το παίδων αφού κάναμε όλες τις εξετάσεις και δεν έδειξαν κατι καναμε και το τεστ αυτόλογου ορού που ήταν θετικό.
  το πρώτο χρόνο η κατάσταση ήταν καθημερινά τραγική, με κοκκινίλες σε όλο το σώμα και πρηξίματα στα μάτια και στα χειλια. Οι δοσεις αντισταμηνικων ήταν δόσεις ελέφαντα για να μπορέσουμε να ελέγξουμε το φαινόμενο ξοζαλ και επαντορεν μαζι. O Ανοσολογος μας είπε να προσέχουμε την διατροφή της και να μην ανχωνετε ,φέτος η κατάσταση είναι λίγο καλύτερη η συχνότητα είναι βέβαια σχεδόν η ίδια, άλλα οι δόσεις που παίρνει το κοριτσάκι μου είναι πολύ μικρότερες σε σχέση με πέρυσι και αυτο μας δίνει κουράγιο οτι ίσως κάποια στιγμή φύγει δεν παύει ομώς αυτό το πρόβλημα να το ανχώνει, να λείπει από το σχολείο του και να απελπίζετε και μαζί με αυτό και εγώ γιατί στεναχωριέμαι που το βλέπω έτσι και δεν μπορώ να το βοηθήσω
  θέλω να ρωτήσω εάν πιστεύεις ότι σε αυτή την μορφή κνίδωσις θα βοηθήσει η αυστηρή αυτή διατροφή έτσι ώστε να ξέρω εάν αξίζει να βάλω το κοριτσάκι μου σε αυτή την διαδικασία.
  Προσπαθώ βεβαία για την διατροφή της άλλα βλέπεις είναι μικρο παιδί και ζητάει και το γλυκάκι της και το σουβλάκι της και ολλα αυτά που αγαπούν τα παιδάκια.
  Να σημειώσω επίσης οτι αυτό μάλλον προήλθε απο το εμβόλιο στο σχολείο που έκανε.
  Ευχαριστώ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Είναι πολύ πιθανό η κνίδωση να προέρχεται από τοξίνωση, αφού δεν βρίσκουν άλλη αιτία. Πισττεύω ότι μια κνίδωση που κρατάει ενάμισυ χρόνο δεν οφείλεται στο εμβόλιο, απλώς το εμβόλιο μπορεί να εμφάνισε το πρόβλημα πιο γρήγορα.
   Σίγουρα ένα παιδί δεν μπορεί ν' ακολουθήσει κατά γράμμα τη διατροφή, μπορεί όμως ν' ακολουθήσει τα βασικά σημεία της μαζί με κάποια κόλπα και προσαρμογές.
   Το πρώτο που πρέπει να ρυθμιστεί είναι η δυσκοιλιότητα αν υπάρχει (πολλά παιδάκια υποφέρουν από δυσκοιλιότητα). Πρέπει να πηγαίνει κάθε μέρα στην τουαλέτα, ώστε ν' αποβάλλονται απ΄ τον οργανισμό οι τοξίνες. Αυτό το πετυχαίνετε εύκολα με ένα παιδικό μπολάκι ολ μπραν (όχι παιδικά δημητριακά που είναι τίγκα στη ζάχαρη) μόνο ολ μπραν και άλλες νιφάδες όπως βρώμη και σίκαλη μαζί με γάλα. Δεν νομίζω να υπάρχει πρόβλημα, τα δικά μου παιδιά το τρώνε με μανία. Μπορείς να βάλεις μέσα και 5-6 σταφίδες, να το κάνεις λίγο πιο γλυκό κι ευχάριστο (αν της αρέσει καλύτερα). Να το ρυθμίσετε έτσι ώστε να ενεργείται το απόγευμα, για να μην αναγκαστεί να πηγαίνει στο σχολείο όπου συνήθως η τουαλέτα βρωμάει. Όταν γυρίζει στο σπίτι και αφού φάει το μεσημεριανό της και περάσει και κανένα μισάωρο (αν έχει φάει κρέας, λίγο περισσότερο) ν' αρχίζετε το νερό. Εντάξει θα έχει πιει λίγο στο σχολείο, συνήθως πίνουν μισό ή τρία τέταρτα παιδικό μπουκαλάκι τώρα το χειμώνα, αλλά δεν φτάνει για αποτοξίνωση. Πρέπει να 'χετε το νου σας, στο σπίτι να πίνει αρκετό νερό (8-10 ποτήρια που λέει η δίαιτα είναι υπερβολικά για ένα παιδάκι, εκτός αν αθλείται και ιδρώνει, αλλά 4-5 ποτήρια πιστεύω είναι εφικτό μέχρι το βράδυ. 1 ποτήρι μπορεί ν' αντικατασταθεί και από φυσικό χυμό στυμένο από σένα και που και που λίγο χαμομήλι.
   Ο κανόνας σας θα είναι: το παιδί θα τρώει μόνο ότι φτιάχνετε μόνοι σας στο σπίτι. Μόνο με αυτόν τον κανόνα (και κόβοντας με το μαχαίρι τα είδη σουπερμάρκετ και περιπτέρου) πιστεύω θα δείτε μεγάλη βελτίωση.
   Τη γλυκιά γεύση δεν είναι ανάγκη να τη στερηθεί. Υπάρχουν τα φρούτα αλλά τώρα και η στέβια, με την οποία μπορείτε να φτιάξετε γλυκά. Γενικά τα γλυκά έστω και με τη στέβια πρέπει έντεχνα να περιοριστούν κι όταν ζητάει γλυκό να της δίνεις μια μπανάνα ή μήλο με σταφίδες ή λίγα ξηρά φρούτα (κανονικά δεν επιτρέπονται, αλλά από το να φάει γλυκά καλύτερα να φάει αυτά) Το να αντικαταστήσετε το άσπρο αλεύρι με ολικής, τα άσπρα μακαρόνια με ολικής , το άσπρο ρύζι με ολικής είναι εφικτό πιστεύω (αρκεί να είναι νόστιμη η σάλτσα). Το πρόβλημα είναι με το ψωμί, αν δηλ. το παιδί ζητάει πολύ το ψωμί, το οποίο κανονικά απαγορεύεται στη δίαιτα. Θα έλεγα να το αντικαταστήσετε στην αρχή με φρυγανιές ή παξιμαδάκια ή να του δίνεις μπαγιάτικο, για να μην του κάνει μεγάλη όρεξη να το φάει. Το σουβλάκι δεν απαγορεύεται από τη δίαιτα, η πίτα είναι βέβαια με άσπρο αλεύρι αλλά δυο τρεις φορές το μήνα μια χαρά μπορεί να φάει σουβλάκια και μάλιστα με πολύ τζατζίκι. Το τζατζίκι είναι σούπερ τροφή για τη δίαιτα.
   Επίσης εκεί που θα την πονέσει (αν της τα επιτρέπεις) είναι τ' αναψυκτικά, όμως αυτά πρέπει να κοπούν οπωσδήποτε και να πίνει φρέσκους χυμούς. Τώρα το χειμώνα δεν είναι εύκολο, μόνο το πορτοκάλι και το μανταρίνι υπάρχουν αλλά όταν αρχίσει η ζέστη και έχει πολλά φρούτα είναι καλύτερα. Επίσης απαγορευμένα είναι και τ'αλλαντικά (αυτά είναι και καρκινογόνα)
   Πιστεύω ότι εάν είναι θέμα διατροφής σε 5-6 εβδομάδες θα δείξει, από τη βελτίωση που θα έχει (δεν είναι μεγάλο διάστημα). Αν όχι σταματάτε.
   Καλή επιτυχία!

   Διαγραφή
 71. Καλησπέρα..εχουμε ξαναμιλήσει στο παρελθόν...δεν ξέρω για σένα πως πας,πάντως εγώ ακόμα τα ίδια...ξεκινησα εδώ κ 5 μήνες το xolair κ μπορώ να πω ότι πάω καλυτερΑ...βεβαια μόλις πατήσω τις 40 μέρες χωρίς ένεση αρχίζω πάλι...το πρόβλημα μ ακομα ειναι ότι δεν μπορώ να μείνω έγκυος...δε θέλω να περσσω 9 τραγικούς μήνες γιατί έχω ήδη ένα 5χρονο αγοράκι κ δε μ φταεο σε τίποτα να ξεσπαω πάνω τ τα νεύρα π θα έχω! Πως τα πας εσύ αννα;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. To Xolair είναι αυτή η ένεση που είναι για το βαρύ και επικίνδυνο άσθμα. Έτσι δεν είναι; Αν δεν έχεις άσθμα αλλά μόνο δερματική κνίδωση, δεν σε έπιασε κανένα σχήμα αντισταμινικών και πήγατε στο xolair;

   Διαγραφή
  2. Sinai kai gia tin knidwsi m exei pei o dermatologist pou pleon me parakolouthei edw.meta tis 40 meres arxizoun ksana ta symptwmata k ksana eneseis.apelpisia...

   Διαγραφή
  3. Mου φαίνεται πολύ εύκολα τη δίνουν αυτήν την ένεση. Εγώ διάβασα στις αμερικάνικες ιστοσελίδες, ότι είναι για βαριές αναπνευστικές αλλεργίες (όπου υπάρχει και κίνδυνος για τη ζωή). Για να πάει κάποιος στην ένεση, όταν έχει μόνο κνίδωση, πρέπει να μην τον πιάνει κανένα σχήμα αντισταμινικών. Όχι κατευθείαν η ένεση. Μήπως πρέπει να το συζητήσεις και με κάποιον άλλο αλλεργιολόγο;

   Διαγραφή
 72. Χαιρετώ.
  Είμαι 43 ετών και τον τελευταίο χρόνο αντιμετωπίζω διαγνωσμένα επιβραδυνόμενη κνίδωση από πίεση. Τα περιστατικά ποικίλουν: αγγειοοιδήματα, πομφοί τα οποία εκτείνονται σε εικοσαπλάσια έκταση από το σημείο πιέσεως. Πριν μερικές μέρες χτήπησα στο μέτωπο και το αγγειοοίδημα επεκτάθηκε σε όλο το πρόσωπο παραμορφώνοντας με σε τρομακτική μορφή και δεν υποχωρούσε παρά σε 5 ημέρες. Δεν ανταποκρίνομαι σε καμία αντισταμινική αγωγή. Αν αρχίσω να πρήζομαι, ούτε τα δύο μεντρολ δεν κάνουν τίποτα. Δεν μπορώ να φορέσω παπούτσια παρά μόνο σπορτεξ και κυκλοφορώ μόνο με φαρδιά ρούχα. Θα δοκιμάσω τη δίαιτα αλλά είμαι πολύ απελπισμένη. Ο αλλεργιολόγος θεωρεί ότι η μηνιαία ένεση είναι η μόνη λύση.Φθάνω στο σημείο να μη παίρνω κανένα χάπι αφού είτε πάρω είτε δεν πάρω το αποτέλεσμα είναι το ίδιο.
  Δήμητρα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Πράγματι η περίπτωση μου φαίνεται βαριά, γιατί κανονικά τα μεντρόλ στην εξαφανίζουν αμέσως, βέβαια όταν περάσει η επίδραση εμφανίζεται τρισχειρότερη και δεν ξέρεις τι να κάνεις. Η ένεση είναι πλέον της μόδας, όλοι όσοι μου γράφουν τώρα, όλοι μου λένε ότι τους έχουν προτείνει την ένεση. Αν δοκίμασες πολλά αντισταμινικά, καθώς και το συνδυασμό αντισταμινικών Η1 με αντισταμινικά Η2 (αυτά είναι χάπια για το στομάχι που έχουν αντισταμινική δράση, εμένα μόνο αυτός ο συνδυασμός με έπιανε και όχι τα σκέτα αντισταμινικά Η1, τα κλασικά δηλαδή) και έχεις αποφασίσει να κάνεις την ένεση, σαφώς και θα προχωρήσεις στην απόφασή σου. Ξέρω ότι η ένεση κρατάει περίπου ένα μήνα. Ίσως βέβαια να επισκεφθείς κα κάποιους άλλους αλλεργιολόγους να δεις τι έχουν να προτείνουν, μην μένεις στον ένα. Όποια λύση κι αν επιλέξεις για την ανακούφισή σου, τίποτα δεν σε εμποδίζει να ξεκινήσεις τη δίαιτα και να τα δουλεύεις παράλληλα.
   Να σου γράψω και για την εξάπλωση του πομφού. Ο πομφός ουσιαστικά είναι το τριχοειδές αγγείο που ανοίγει και αφήνει να περάσει ισταμίνη. Δηλαδή το αγγείο σου ξεκινά να ανοίγει από κάτω π.χ σιγά σιγά προς τα πάνω και ν' αφήνει την ισταμίνη να γεμίσει τα ανοίγματα εξ'ου και γίνεται τεράστιο. Είναι το ίδιο αγγείο ή 2-3 αγγεία που σιγά σιγά ανοίγουν.

   Διαγραφή
 73. Γεια σας...
  Σας γράφω για να μοιραστω και εγω μαζί σας την δική μας περίπτωση με παθόντα τον μικρό μου μπέμπη που τωρα είναι 6 μηνών.Το παιδί εμφάνισε πομφούς μια ημέρα μετα το πρώτο εμβόλιο όταν εκλεισε τους 2 μήνες. Μέχρι και πριν λιγες ημέρες το μωρό θυλαζε αποκλειστικά και μόλις ξεκινήσαμε φρούτα και λαχανικά. Πήγαμε σε παιδοδερματολόγο και αλλεργιολόγο , έχουμε κάνει διαφορων ειδών εξετάσεις και υπέρηχο και βγαίνουν ολα καλα.Ακόμα και για τα αυτοάνοσα είναι καλα. για 2 μήνες δεν έπαιρνε τιποτα καθώς ήταν και πολύ μικρός με τις πεταλες να ζωγραφίζονται στο δερματάκι του.πηραμε αεριους μερα παρα μερα και του περιόρισε τα σημάδια σε 5-6 σε όλο το σώμα. ξαφνικα ενω σταματαμε το αντισταμινικο για να κανουμε αλλεργικα τεστ σε φαγητα, στα οποία βγηκε αρνητικός, σταματάνε και οι κοκκινίλες.χαρηκαμε για 3 εβδομάδες,...και τωρα εμφανίστηκαν ξανά.Βγαζει κυριως στα πόδια και στην περιοχή της πάνας και δεν φαίνεται να τον ενοχλούν ή να του προκαλούν φαγούρα.Απο την δική σου περίπτωση Αννα σκέφτομαι μήπως μέσω του θυλασμού επιβαρύνουν το παιδί τα γλυκά και τα ζυμαρικά που καταναλώνω καθως και 2 χαλασμενα δόντια απο την εγκυμοσύνη και δεν τα εφτιαξα για να μην πάρει το μωρό τα φάρμακα και τη αναισθησία του οδοντιάτρου, λόγω της ευαισθησίας του.Διαβασα για την στοματική υγειηνή που έγραψες.Υπάρχει αραγε περίπτωση αυτα τα μικροβια που καταπίνω να περνανε στο μωρο?ξερω η περιπτωση μας διαφέρει από όλων σας καθώς πρόκειται για μωρό αλλα βλέπω οτι πάσχουν τόσοι άνθρωποι που πονάω οταν σκέφτομαι οτι το μωρό μου μπορει να το κουβαλάει για χρόνια.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Δεν ξέρω, νομίζω ότι είναι πολύ μικρός για να έχει συμβεί αυτό και το ότι δεν υπάρχει φαγούρα μπορεί να σημαίνει ότι δεν είναι κνίδωση αλλά πάλι τίποτε δεν αποκλείεται. Μπορεί και κάτι να έγινε με το εμβόλιο, αλλά τώρα τρέχα γύρευε, ποιος να στο πει αυτό. Μήπως να ξεκινήσεις από κάτι πιο απλό δηλαδή αφού το θέμα εστιάζεται στην πάνα, μήπως είναι η κρέμα που χρησιμοποιείς για να μη συγκαίεται. Σταμάτησέ την (θα σου έλεγα και για πάντα) και χρησιμοποίησε ελαιόλαδο (αυτό μου το είχε πει μια μαμή και το έκανα κι εγώ στα παιδιά και όχι μόνο δεν συγκάηκαν ποτέ, αλλά ο ένας που τον πήρα από την εντατική εντελώς συγκαμμένο, συνήλθε σε 2-3 μέρες με το ελαιόλαδο. Κοίτα να δεις μήπως φταίει αυτό. Από κει και πέρα το ν' αντικαταστήσεις τα άσπρα ζυμαρικά με μαύρα και εύκολο είναι και ωφέλιμο. Η ζάχαρη είναι γενικά βλαπτική, αν μπορείς να την περιορίσεις και να την αντικαταστήσεις εν μέρει με γλυκά φρούτα, νομίζω είναι καλό, όπως και το να πίνεις αρκετό νερό. θα σου δώσω έναν κανόνα και για σένα και για το μωρό αργότερα. ''Όχι στις έτοιμες τροφές'' Μόνο ότι φτιάχνετε μόνοι σας στο σπίτι. Θα μου πεις ότι δεν ξέρεις τι ποιότητα έχουν οι πρώτες ύλες. Σίγουρα, αλλά θα ξέρεις τι έχεις βάλει μέσα και δεν θα έχουν και συντηρητικά. Οι έτοιμες τροφές και η ζάχαρη δεν ωφελούν σε τίποτα, μόνο βλάπτουν. Ακόμη κι αν φας γλυκό, φτιάξε ένα μόνη σου, με όσο δυνατόν λιγότερη ζάχαρη γίνεται.

   Διαγραφή
 74. Καλησπέρα, για να είμαι σύντομος Είμαι 45 χρονών καπνίζω , πίνω 5-6 νεσκαφέδες την μέρα, είμαι κρεατοφάγος και πίνω καθημερινά κάνα 2 ποτηράκια. Είμαι επίσης 178 95 κιλά… πριν 3 χρόνια είχα γρίπη ή κρυολόγημα και πήρα όπως έκανα πάντα βιταμίνη C. Γέμισα σπυριά που κατόπιν έμειναν χρόνιες πετάλες στις γάμπες και τους γοφούς και των δύο ποδιών.. νοσηλεύτηκα 2 φορές σε δερματολογική κλινική γιατί είχα μολυνθεί με ανθεκτικό σταφυλόκκο. Η θεραπεία ήταν αντιβίωση κορτιζόνη ενέσεις και αλοιφές ταυτόχρονα. Παρατήρησα ότι όταν πίνω βιταμίνη c φουντώνω.. το πρόβλημα στα πόδια δεν έχει περάσει.. υπάρχει μόνιμα κνησμός οι πετάλες δεν φεύγουν με τίποτα – έχω δοκιμάσει τα πάντα – το μόνο που βοηθάει τελευταία είναι βιταμίνη Α , Ε και D3. Η διάγνωση ήταν (δερματίτιδα εξ επαφής).. αλλά τι εξ επαφής που έχω το πρόβλημα 3 χρόνια.. Πέρυσι είχα κάνει 2 μήνες δίαιτα λαχανικά – φρούτα και δεν είδα καμία βελτίωση.. Από τότε που άρχισε επίσης το κακό ..έχω ξηροδερμία. Η ερώτηση μου είναι..μπορεί να οφείλετε σε πεσμένη άμυνα του οργανισμού- συκώτι ή θυρεοειδή? (Η αιματολογικές μου είναι τζάμια εκτός του ότι μου βρήκαν Λιπώδες ήπαρ που μάλλον είναι από τα κοψίδια και το αλκοόλ..

  ΑπάντησηΔιαγραφή