Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

Δυο λόγια για την αποτοξίνωση

Ο οργανισμός  αφού τελειώσει με την πέψη των τροφών ασχολείται με το να σπάει τοξίνες, δηλ. αφού χωρίζει τα χρήσιμα από τα άχρηστα συστατικά των τροφών, μαζεύει τα σκουπίδια (δηλ. σπάει τις τοξίνες) και τα πετάει έξω (δηλ. στην τουαλέτα). Έτσι παραμένει καθαρός και σε κατάσταση υγείας.
Αν εσύ τον φορτώνεις συνέχεια με βαριά και δύσπεπτα φαγητά, λίπη κλπ, δεν βρίσκει ώρα για να σπάσει τις τοξίνες, έτσι αυτές μαζεύονται, αποθηκεύονται και αρχίζουν κάποια στιγμή να προκαλούν προβλήματα σε ένα ή περισσότερα συστήματα του οργανισμού που έχουν επιλεγεί ως σκουπιδοντενεκέδες.
Για να τον βοηθήσουμε λοιπόν μπορούμε να κάνουμε τέσσερα πράγματα:
α)Τα γεύματά μας να είναι απλά και υγιεινά μαγειρεμένα, ώστε η πέψη να γίνεται εύκολα
β) Οι συνδυασμοί των τροφίμων να είναι σωστοί. Για παράδειγμα, εάν φάω για μεσημεριανό κοτόπουλο και αμέσως μετά ένα φρούτο, ο οργανισμός θα ξεκινήσει να χωνεύει πρώτα το κοτόπουλο. Μέχρι να τελειώσει με το κοτόπουλο, όλα τα χρήσιμα συστατικά του φρούτου θα έχουν ψοφήσει, οπότε δεν θα υπάρχει καμία ωφέλεια, και το υπόλειμμά του που θα περιμένει εκεί στην άκρη, μέχρι να χωνευτεί το κοτόπουλο, θα παράγει τοξίνες, δύο κακά λοιπόν μαζί. Ενώ αν τρώγαμε το μεσημεριανό μας και μετά από δυο τρεις ώρες πιάναμε να φάμε τα φρούτα μας,δηλ. αν συνδυάζαμε τις τροφές μας σωστά, θα παίρναμε μόνο ωφέλεια, όλη την ωφέλεια και καθόλου τοξίνες.
γ)Να φροντίζουμε να μην έχουμε θέμα δυσκοιλιότητας. Όσο μένουν τα υλικά (ας τα πούμε έτσι) μέσα στο έντερο, παράγουν τοξίνες. Επίσης να πίνουμε νερό για να βοηθάμε τον οργανισμό να διώχνει τις τοξίνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου