Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2013

Mυστικά που διώχνουν τις τοξίνες

    Καλή κι ευλογημένη χρονιά
    Κι όσοι νοσούν ακόμη, εύχομαι μέσα στο 2013 να βρουν τη θεραπεία τους.
   Από τα διάφορα σάιτ για την κνίδωση και τις αντι-κάντιντα δίαιτες που παρακολουθώ και τα οποία είναι κυρίως στα αγγλικά, μου στέλνουν ανά διαστήματα διάφορες ενημερώσεις, μαγειρικές προτάσεις, συμβουλές κλπ. Όσα απ' αυτά θεωρώ χρήσιμα, μερικές φορές τα μεταφράζω και τα συμπεριλαμβάνω στο ιστολόγιο, όπως για παράδειγμα τον αποτοξινωτικό χυμό λαχανικών. Αυτές τις μέρες ήρθε ένα πολύ χρήσιμο μήνυμα με τίτλο ''101 συμβουλές για ένα αποτοξινωμένο 2013''.  Μερικές απ' αυτές τις συμβουλές υπάρχουν διάσπαρτες σε παλαιότερες αναρτήσεις, άλλες είναι καινούριες, άλλες είναι μη εφαρμόσιμες ή αποτελούνται από υλικά άγνωστα σ'εμάς. Επιλέγω λοιπόν απ' αυτές όσες νομίζω ότι θα βοηθήσουν, τις μεταφράζω, σας τις παρουσιάζω και ελπίζω κάποιον σε κάτι να βοηθήσουν. Ξεκινάμε λοιπόν.
 
Νο 1: Προτιμήστε τα τοπικά σας φρούτα και λαχανικά
Τα φρούτα και τα λαχανικά του τόπου σας είναι πληρέστερα σε θρεπτικές ουσίες από αυτά που έχουν μεταφερθεί από μακριά. Φρούτα και λαχανικά από μακρινές περιοχές του κόσμου, συνήθως μαζεύονται πριν ωριμάσουν και μένουν για μακρό χρονικό διάστημα σε αποθήκες και μέσα μεταφοράς, οπότε χάνουν σημαντικό μέρος από τις θρεπτικές τους ουσίες.

Νο 2: Φορέστε ρούχα από φυσικές ίνες
Τα ρούχα από συνθετικές ίνες όπως το νάυλον, το πολυέστερ,  το ακρυλικό, περιέχουν πολλά βλαπτικά χημικά και μπορεί να ερεθίσουν το δέρμα σας καθώς και να υποβαθμίσουν το ανοσοποιητικό σύστημα. Το μαλλί, το βαμβάκι, το λινό είναι πολύ πιο ασφαλείς επιλογές, αν θέλετε να μειώσετε το τοξικό φορτίο του οργανισμού
Σημείωση δική μου: Επειδή η συμβουλή αυτή είναι δύσκολα εφαρμόσιμη μιας και στην αγορά (τουλάχιστον στα ρούχα των ενηλίκων) κυκλοφορούν πολλά συνθετικά για το λόγο ότι είναι εισαγόμενα, φτηνά, ευκολοφόρετα (δηλ. στεγνώνουν εύκολα, δεν χρειάζονται σιδέρωμα κλπ), έχουν εύκολη εφαρμογή- εξάλλου η ελληνική παραγωγή σε ρούχα έχει πια, με την παρούσα κατάσταση, σχεδόν εκμηδενιστεί- νομίζω η λύση είναι η εξής:
Κατάσαρκα να φοράμε ρούχα από φυσική ίνα π.χ βαμβακερά φανελάκια, εσώρουχα, κάλτσες, πυτζάμες και από πάνω ό,τι αντέχει η τσέπη μας, αποφεύγοντας όσο μπορούμε συνθετικά που βρωμάνε πετρέλαιο (φαίνεται ή μάλλον μυρίζει στο σιδέρωμα).

Νο 3: Κοιμηθείτε στο σκοτάδι
Το τεχνητό φως, εκτός του ότι εμποδίζει τον ύπνο, έχει συνδεθεί και με διάφορες ασθένειες. Δώστε στο σώμα σας την ευκαιρία να συνέλθει με το να κοιμάστε το βράδυ στο σκοτάδι.
Σημείωση δική μου: Όταν στο σπίτι υπάρχουν παιδιά ή ηλικιωμένοι, η συμβουλή είναι ανεφάρμοστη. Μπορούμε ωστόσο το φωτάκι να μην το τοποθετούμε μέσα στο υπνοδωμάτιο, αλλά στο διάδρομο, αν είναι εφικτό.

Νο 4:Αφήστε τα παπούτσια έξω απ' το σπίτι
Ειδικά αν έχετε παιδιά που μπουσουλάνε ή παίζουν στο πάτωμα
Σημείωση δική μου: Αυτό βέβαια δεν είναι εφικτό, όταν μένεις σε πολυκατοικία. Ωστόσο είναι καλό να συνηθίσουμε να βγάζουμε τα παπούτσια αμέσως μόλις μπούμε στο σπίτι και να μην κυκλοφορούμε με αυτά.

Νο 5:Διαλέξτε συσκευασίες από γυαλί ή χαρτόνι, αντί τενεκεδάκια αλουμινίου
Τα περισσότερα τενεκεδάκια από κονσέρβες, αναψυκτικά κλπ περιέχουν BPA ένα χημικό που παρεμβαίνει στη λειτουργία των ορμονών και έχει συνδεθεί με ασθένειες όπως η καρδιοπάθεια, η υπογονιμότητα και ο διαβήτης. Τα όξινα κονσερβαρισμένα τρόφιμα όπως οι ντομάτες είναι τα χειρότερα, γιατί απορροφούν μεγάλη ποσότητα BPA. Προτιμήστε λοιπόν, εάν είναι δυνατόν, συσκευασίες όπως γυάλινα βάζα ή χαρτόνια τροφίμων.

Νο 6: Χρησιμοποιείστε φυτικές βαφές μαλλιών
Οι συνηθισμένες βαφές είναι γεμάτες τοξικά συστατικά που απορροφούνται κατευθείαν από το δέρμα της κεφαλής
Σημείωση δική μου: Επειδή και οι φυτικές βαφές κάποιες φορές προκαλούν αλλεργίες, μάλλον η καλύτερη λύση είναι να μην βάφει κανείς καθόλου τα μαλλιά του.

Νο 7:Κάντε ένα αποτοξινωτικό μπάνιο
Γεμίστε τη μπανιέρα ζεστό νερό, ένα φλυτζάνι άλατα Έπσομ και ένα φλυτζάνι μαγειρική σόδα για 20 λεπτά. Ο συνδυασμός των τριών θα αποτοξινώσει το δέρμα σας και θα ενισχύσει τις αποθήκες μαγνησίου του οργανισμού σας. Πολλοί από μας έχουμε έλλειψη σε μαγνήσιο λόγω της κακής διατροφής ''δυτικού'' τύπου.
Σημείωση δική μου: Αυτή η συμβουλή δεν ξέρω αν είναι εφαρμόσιμη στη χώρα μας, με τη λειψυδρία που έχουμε και αν σκεφτεί κανείς ότι σε άλλες χώρες δεν έχουνε νερό να πιούνε. Ωστόσο μπορούμε να κάνουμε αυτό που έκαναν οι παλιοί: ποδόλουτρο με σόδα ή χοντρό αλάτι, που ξεκουράζει και απολυμαίνει τα πόδια.

Νο 8: Τρώτε βιολογικά φρούτα και λαχανικά
Αν δεν μπορείτε να διαθέσετε την αλμυρή τιμή τους, φροντίστε τα συμβατικά που παίρνετε να τα πλένετε καλά ή και να τα ξεφλουδίζετε. Ακόμα καλύτερα αρχίστε το δικό σας λαχανόκηπο, όσο μπορείτε.

Θα συνεχίσουμε στην επόμενη ανάρτηση.

2 σχόλια:

  1. Καλησπέρα σας, ήθελα να ρωτήσω αν επιτρέπεται ως ένα με ενάμιση κουταλάκι του γλυκού σιρόπι Αγαύης ή χουρμα, οι χουρμάδες, πάπρικα, αποξηραμένο σκόρδο και κρεμμύδι.
    Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κρεμμύδι και σκόρδο είναι απαραίτητα, τώρα δεν ξέρω αν τα αποξηραμένα έχουν τις ίδιες ιδιότητες με τα νωπά, πάντως σίγουρα επιτρέπονται. Το ίδιο και η πάπρικα και γενικά τα πιπέρια. Οι χουρμάδες και όλα τα αποξηραμένα φρούτα γενικά απαγορεύονται στις δίαιτες anti candida, ωστόσο εγώ επειδή δεν έκανα αυτές τις αυστηρές δίαιτες, όταν είχα αρχίσει να καθαρίζω έτρωγα μια δυο φορές την εβδομάδα. Έτρωγα όμως μαύρη σταφίδα, η οποία δεν ενοχλεί τον γλυκαιμικό δείκτη, ενώ τα υπόλοιπα ενοχλούν. Για το χουρμά θα έλεγα λίγο και με δοκιμή δηλ. αν δεις ότι έφαγες μία ή δύο φορές την εβδομάδα 1-2 κομμάτια και είδες ότι δεν ενοχλεί, νομίζω μπορείς να τον αφήσεις.
      Για την αγαύη θα έλεγα όχι, εκτός αν έχεις καθαρίσει πολύ δηλ. η κνίδωση κοντεύει να τελειώσει κι αυτό με μέτρο δηλ. 1-2 φορές την εβδομάδα ένα κουταλάκι. Εγώ πάντως σ' αυτήν την περίπτωση θα προτιμούσα ένα αγνό μέλι

      Διαγραφή