Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2013

Μυστικά που διώχνουν τις τοξίνες νο 2

Νο 9: Πιείτε νερό με λεμόνι μόλις ξυπνήσετε το πρωί
Ένα ποτήρι νερό με μισό λεμόνι στιμμένο κάθε πρωί μπορεί να βελτιώσει το πεπτικό, τη λειτουργία του συκωτιού και να ενισχύσει το ανοσοποιητικό. Επειδή το λεμόνι είναι πολύ όξινο και βλάπτει το σμάλτο των δοντιών, πιείτε το με καλαμάκι και περίπου σε μισή ώρα πλύντε τα δόντια σας. Το καλύτερο είναι να το πίνετε πρωι, ωστόσο αν αυτό δεν είναι δυνατόν, μπορείτε να το πιείτε και οποιαδήποτε άλλη ώρα της ημέρας.
 
Νο 10: Κάντε μασάζ
Η πίεση που ασκείται με το μασάζ βοηθά στην καλύτερη κυκλοφορία του αίματος και την αποβολή των τοξινών. Αμέσως μετά το μασάζ πιείτε αρκετό νερό.λ
Σημείωση δική μου: Είναι εύκολο να κάνει κάποιος μόνος του πεντάλεπτα μασάζ στα πόδια, τον αυχένα και τα χέρια του, ακόμη και στη μέση του ή στο στήθος. Εάν γίνεται τακτικά μασάζ, εκτός από την ανακούφιση που προσφέρει στους καταπονημένους μυες και τη διευκόλυνση της αποβολής των τοξινών, το μασάζ δεν αφήνει να μαζεύονται παθογόνα κύτταρα σε ομάδες.
 
Νο 11: Τρώτε μικρά γεύματα
Σας παρέχουν όλα τα θρεπτικά συστατικά χωρίς να βαραίνουν τον οργανισμό. Τα μεγάλα, βαριά γεύματα κουράζουν και απασχολούν επι μακρόν το πεπτικό και το συκώτι και δεν τα αφήνουν να σπάσουν τις τοξίνες όπως πρέπει.
Σημείωση: Έτσι τα όργανα αυτά αναγκάζονται να τις αποθηκεύσουν κάπου (π.χ στο δέρμα όπως σε εμάς) με τα γνωστά αποτελέσματα.
 
Νο 12: Αερίστε το χώρο
Για να είναι ο αέρας στο χώρο σας υγιεινός, ανά διαστήματα ανοίγετε τα παράθυρα για 10 λεπτά.
 
Νο 13: Φάτε αγκινάρες
Οι αγκινάρες περιέχουν ένα ισχυρό συστατικό, την κιναρίνη, η οποία επιδιορθώνει και ανανεώνει το συκώτι. Επίσης περιέχει ισχυρότατα αντιοξειδωτικά που κατεβάζουν την κακή χοληστερίνη. Βοηθούν οποιαδήποτε αποτοξινωτική δίαιτα
 
Νο 14: Πάρτε μια βαθιά αναπνοή
Οι βαθιές αναπνοές οξυγονώνουν τα κύτταρα και διευκολύνουν τη λέμφο στην αποβολή των άχρηστων ουσιών που υπάρχουν στο σώμα. Μειώνουν το στρες και βοηθούν στα συμπτώματα της κατάθλιψης. Βάλτε στόχο να κάνετε κάθε μέρα μερικές βαθιές αναπνοές για ένα λεπτό.
Σημείωση: Είναι ωραίο να παίρνει κανείς βαθιές αναπνοές στον καθαρό αέρα εκτός πόλεως. Όμως, οργανισμοί που έχουν συνηθίσει στο καυσαέριο, πρέπει να κινούνται προσεχτικά γιατί αν κάνουν απότομα βαθιές εισπνοές στον καθαρό αέρα ή άσκηση στον καθαρό αέρα, μπορεί να ζαλιστούν ή να νιώσουν εξάντληση. Θέλει σιγά-σιγά.
 
Νο 15: Πάρτε λίγο ήλιο
Σημείωση: Η συμβουλή αυτή είναι περιττή για τη δική μας χώρα, όπου θα πάρεις ήλιο θες δε θες. Να σημειώσω ότι ένας περίπατος στον ήλιο για 15 λεπτά ( ήπιος ήλιος, όχι να σε βαράει στο κεφάλι, δηλ. το καλοκαίρι νωρίς το πρωί ή αργά το απόγευμα και το χειμώνα το απομεσήμερο) λειτουργεί σαν αντικαταθλιπτικό χάπι. Επίσης λειτουργεί και σαν υπογλώσσιο καρδιολογικό χάπι.
 
Νο 16: Βουρτσίστε το δέρμα σας πριν το μπάνιο
Με μια βούρτσα με μακρύ χερούλι και φυσική τρίχα, βουρτσίστε το δέρμα σας πριν κάνετε μπάνιο. Έτσι τονώνεται η κυκλοφορία του αίματος και ανοίγουν οι πόροι, με αποτέλεσμα την πιο εύκολη αποβολή των τοξινών. Το βούρτσισμα γίνεται στις πατούσες, στα πόδια, στα χέρια, στους ώμους, στο στομάχι  και στο στήθος, με κυκλικές κινήσεις.  Στα πόδια η κατεύθυνση της κυκλικής κίνησης είναι προς τα πάνω, στους ώμους προς τα κάτω, στο στομάχι και το στήθος κατά τη φορά του ρολογιού, (δηλ. η κίνηση κατευθύνεται προς την καρδιά).
Η βούρτσα πλένεται με νερό και σαπούνι.
Σημείωση:Όποιος είναι με πετάλες, εννοείται ότι δεν μπορεί ν'ακολουθήσει αυτή τη συμβουλή. Ας καθαρίσει και τρίβεται μετά.
 
Νο 17:Αποφύγετε το ψήσιμο στα κάρβουνα
Κατά τη διάρκειά του εκλύονται πολύ επικίνδυνα και πολύ βλαπτικά για την υγεία αέρια και επικάθονται στο τρόφιμο. Προτιμήστε άλλους τρόπους μαγειρέματος. Τώρα αν ντε και καλά επιμένετε στα κάρβουνα, κρατήστε το κρέας όσο μπορείτε πιο μακριά απ' τη φωτιά, καθαρίζετε πολύ καλά τις σχάρες και μην παραψήνετε το τρόφιμο, τουλάχιστον να μειώσετε λίγο τα επικίνδυνα αέρια.
 
Νο 18:Κόψτε το κάπνισμα
Εύκολο να το λες, δύσκολο να το κάνεις. Αλλά αν θέλετε πραγματικά ν'αποτοξινωθείτε, πρέπει να κόψετε το κάπνισμα. Το τσιγάρο περιέχει φορμαλδεϋδη, αμμωνία και αρσενικό, ανάμεσα σε πολλές άλλες τοξικές ουσίες.
 
Νο 19:Χρησιμοποιείστε ανοξείδωτα σκεύη μαγειρέματος
Τα αντικολλητικά σκεύη με τεφλόν είναι βολικά και εύχρηστα, όμως απελευθερώνουν τοξικά στις υψηλές θερμοκρασίες
Σημείωση: Ειδικά όταν χαράσσονται από μαχαίρια κλπ  πρέπει να πετιούνται. Αν τα χρησιμοποιείτε, χρησιμοποιείστε και τα ειδικά κουτάλια κλπ που δεν τα χαράζουν.
 
Νο 20: Μην παίρνετε συνέχεια φάρμακα για απλά πράγματα
όπως είναι τα κρυώματα. Δοκιμάστε πρώτα όλες τις φυσικές λύσεις π.χ ροφήματα, αναπνοές σε ατμούς, ξεκούραση κλπ πριν καταφύγετε στα φάρμακα.
 
Νο 21: Κόψτε ή έστω περιορίστε το αλκοόλ
Το αλκοόλ παραφορτώνει το συκώτι και εξασθενεί το ανοσοποιητικό (σημείωση: επίσης δεν αφήνει το ουρικό οξύ να διαλυθεί και δημιουργεί πέτρες). Καλύτερα το αλκοόλ σας (τη φορά που θα θελήσετε να πιείτε) να είναι 1-2 ποτηράκια κόκκινο κρασί, που κάνει καλό στην καρδιά.
 
Νο 22: Τρώτε φρέσκο κρέας και όχι επεξεργασμένο
Τα επεξεργασμένα κρέατα όπως κονσέρβες, αλλαντικά κλπ συντηρούνται με νιτρώδη συντηρητικά, που είναι καρκινογόνα και περιέχουν και μεγάλες ποσότητες ζάχαρης. Προτιμήστε να αγοράζετε φρέσκο (δηλ. φρεσκοκαταψυγμένο) κρέας από το χασάπη.
 
Νο 24:Βγείτε στη φύση!
Η ωφέλεια δεν είναι μόνο ψυχολογική. Ο καθαρός αέρας και η άσκηση τονώνει το ανοσοποιητικό και βοηθά στην αποβολή  των τοξινών. Βάλτε στόχο να βγαίνετε μια φορά την εβδομάδα εκτός πόλεως για περπάτημα, ποδήλατο, τρέξιμο και το καλοκαίρι για κολύμπι.
Σημείωση: Εγώ προτείνω μια άλλη φοβερή δραστηριότητα στη φύση. Το να μαζέψεις χόρτα. Έτσι παίρνεις καθαρό αέρα, ασκείσαι (σκαρφαλώνοντας στις ραχούλες για καλά χόρτα) και στο τέλος μαγειρεύεις και τα χόρτα και πίνεις και το ζουμί. Η αποτοξίνωση είναι πλήρης και δωρεάν.
 
Νο 25:Φάτε καλό πρωινό
Αλλιώς μέχρι την ώρα του γεύματος τα επίπεδα ενέργειας του οργανισμού θα έχουν πέσει πολύ και θα έχουν αρχίσει τα sugar cravings δηλ. η τρελή αναζήτηση ζάχαρης. Ένα πλήρες πρωινό παρέχει στον οργανισμό πολλά θρεπτικά συστατικά και βοηθά στη διατήρηση φυσιολογικού βάρους.
 
Νο 26: Μειώστε την καφεϊνη και κόψτε τελείως τ'αναψυκτικά
Ρίξτε το στα παντός είδους  φυτικά ροφήματα (χαμομήλι, μέντα κλπ κλπ)
Σημείωση; Ούτως ή άλλως τ'αναψυκτικά απαγορεύονται δια ροπάλου στη δίαιτα.
 
Νο 27:Τρώτε κάθε μέρα πράσινα λαχανικά
Τα πράσινα λαχανικά περιέχουν χλωροφύλλη, ουσία που εξουδετερώνει τα βαρέα μέταλλα και άλλα ρυπαντικά που υπάρχουν στις τροφές.
 
Νο 28:Βάλτε κουρκουμά στα φαγητά
Σημείωση: έχουμε κάνει ήδη ολόκληρη ανάρτηση
 
Νο 29: Περιορίστε τη χρήση του κινητού
Προτιμήστε το σταθερό όταν έχετε τη δυνατότητα, κρατήστε τη συσκευή όσο πιο μακριά γίνεται από το σώμα σας και μην την έχετε δίπλα σας κατά τον ύπνο.
 
Νο 30:Κοιμηθείτε ένα οκτάωρο τη νύχτα
Ο ύπνος βοηθά το σώμα ν'αναπλαστεί, να επιδιορθώσει τις καθημερινές ζημίες και ν'αποβάλλει τα άχρηστα. Πριν την έλευση του ηλεκτρισμού ο μέσος όρος ύπνου ήταν 9 ώρες. Στοχέψτε το 8ωρο
Σημείωση: έστω το 7ωρο.
 
Νο 31:Μην χρησιμοποιείτε πλαστικά μπουκάλια νερού και τάπερ φαγητού που περιέχουν ΒΡΑ
Η τοξική ουσία εισχωρεί στο νερό και στα τρόφιμα ειδικά όταν η θερμοκρασία είναι υψηλή. Αναζητήστε σκεύη χωρίς ΒΡΑ ή ακόμη καλύτερα γυάλινα.
Σημείωση: Μεγάλη προσοχή θέλουν τα σκεύη που παίρνουν τα παιδάκια στο σχολείο για το νερό και το σάντουιτς τους. Τα περισσότερα απ' αυτά, παρά τα ωραία σχέδια και χρώματα είναι ανθυγιεινές βόμβες. Κάντε ένα τεστ, βάλτε στο πλαστικό ποτηράκι ή μπουκαλάκια νερό κι αφήστε το κανα δυο ώρες, πιείτε μετά να δείτε αν μυρίζει πλαστικίλα, οπότε θα καταλάβετε τι έχει εισχωρήσει στο νερό.
 
Η συνέχεια στην επόμενη ανάρτηση.
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου