Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2013

Μυστικά που διώχνουν τις τοξίνες νο 3

Νο 32: Φάτε ένα μήλο την ημέρα
Το γιατρό τον κάνει πέρα, όπως λέει η παροιμία, και υπάρχει αρκετή αλήθεια σ'αυτό. Τα μήλα περιέχουν πολλή πηκτίνη, μια ίνα που καθαρίζει το σώμα από τις τοξίνες, τη χοληστερόλη, τα βαρέα μέταλλα και άλλα ρυπογόνα (σημείωση: τα τραβάει δηλ. μαζί της προς την τουαλέτα). Τα μήλα πρέπει να είναι από τοπικές αγορές και όχι τα κερωμένα μήλα μακρινών χωρών που έχουν μαζευτεί πριν από πολλούς μήνες

Νο 33: Αερίστε το καινούριο σας αυτοκίνητο
Μπορεί να σας αρέσει η μυρωδιά της καινουργίλας, αλλά δεν είναι τίποτα άλλο παρά εισπνεόμενες τοξίνες. Τους πρώτους μήνες μετά την αγορά του αυτοκινήτου διατηρείτε τα παράθυρα ανοιχτά, όσο το δυνατόν περισσότερο.

Νο 34: Βάλτε λάδι καρύδας στο πρόσωπο, αντί για κρέμα νυκτός
Θα δείτε πόσο ενυδατωμένο αφήνει το πρόσωπο. Είναι τελείως φυσικό, οικονομικό και πολύ καλύτερο από τις πανάκριβες και γεμάτες χημικά κρέμες προσώπου. Επειδή με το κρύο στερεοποιείται, το χειμώνα χρειάζεται να το ζεσταίνετε ανάμεσα στα χέρια σας.
Σημείωση: Εγώ προσωπικά χρησιμοποιώ λάδι αβοκάντο, το οποίο ούτε πήζει και έχει και ωραία μυρωδιά (της καρύδας είναι λίγο έντονη). Άριστο είναι βέβαια το ελαιόλαδο, αλλά έχει πολύ λιπαρή υφή για να κοιμηθείς μ'αυτό. Υπάρχει επίσης και το λάδι τζοτζόμπα που είναι άοσμο και απορροφιέται αμέσως. Οι τιμές τους σε σχέση με τις κρέμες είναι πάμφθηνες π.χ ένα μπουκάλι λάδι τζοτζόμπα σαν αυτά των αρωμάτων μεγάλου μεγέθους κάνει 15 Ευρώ και κρατάει πάρα πολύ δεδομένου ότι χρειάζονται λίγες σταγόνες για ν'αλειφθεί το πρόσωπο και ο λαιμός. Τα λάδια είναι απολύτως φυσικά, τρέφουν, προστατεύουν και επουλώνουν το δέρμα και περιέχουν αντιγηραντικά στοιχεία που επιβραδύνουν την εμφάνιση των ρυτίδων ή καλυτερεύουν την όψη αυτών που υπάρχουν ήδη. Γενικά ένας καλός κανόνας είναι ''βάζουμε στο πρόσωπό μας μόνο ότι τρώγεται''. Εγώ, τώρα το χειμώνα, πριν βγω έξω τις κρύες μέρες, βάζω και το πρωί λάδι τζοτζόμπα στο πρόσωπο και στα χείλη και δεν σκάνε καθόλου από το κρύο. Ό,τι λάδι και να βάλεις στο πρόσωπο είναι ωφέλιμο, το θέμα είναι να μην είναι ενοχλητική η λιπαρότητα.

Νο 35: Προσοχή στο αποσμητικό
Αποφύγετε τα αποσμητικά που περιέχουν αλουμίνιο (δηλ. τη συντριπτική πλειοψηφία - διαβάστε τη σύνθεση) και προτιμήστε κάποιο χωρίς αυτό το στοιχείο, το οποίο έχει συνδεθεί με τη νόσο Αλτζχάιμερ και άλλες σοβαρές ασθένειες.
Σημείωση: Τα αποσμητικά χωρίς αλουμίνιο είναι λιγότερο ισχυρά στο θέμα της κακοσμίας, οπότε πρέπει να κάνετε δοκιμές και πιθανότατα θα χρειάζεται να πλένεστε συχνότερα. Επίσης μία άλλη λεπτομέρεια σημαντική: Το αποσμητικό δεν πρέπει να γράφει anti-perspirant  αλλά μόνο  deodorant, να είναι δηλ. καθαρά αποσμητικό και όχι εμποδιστικό του ιδρώτα, γιατί σ'αυτήν την τελευταία περίπτωση μπορεί να δημιουργηθούν σοβαρά προβλήματα στην υγεία της περιοχής, μιας και ο ιδρώτας που μεταφέρει τοξίνες κι άλλα άχρηστα έξω από το σώμα, θα εμποδίζεται να βγει μαζί με το βλαπτικό φορτίο του.

Νο 36:Μασήστε καλά
Έτσι ξεκουράζετε το πεπτικό σας και του δίνετε τον απαραίτητο χρόνο για να σπάσει τις τοξίνες, αντί να προσπαθεί να χωνέψει τα αμάσητα φαγητά.

Νο 37:Τρώτε τρόφιμα ολικής άλεσης
Σημείωση: το θέμα το έχουμε αναλύσει εκτενώς

Νο 38: Όπου μπορείτε να πάτε με τα πόδια, μην παίρνετε αυτοκίνητο.

Νο 39: Όταν μπορείτε, φάτε τα λαχανικά ωμά (εννοείται καλά πλυμένα) παρά μαγειρεμένα.

Νο 40: Αερίζετε τα ρούχα όταν τα πάρετε πίσω από το καθαριστήριο.
Τα περισσότερα καθαριστήρια χρησιμοποιούν τοξικά καθαριστικά, μέρος των οποίων παραμένει στα ρούχα και αφού τα πάρετε πίσω. Αερίστε τα για 2 ημέρες πριν τα φορέσετε.

Νο 41: Πριν καταφύγετε σε αντικαταθλιπτικά, ελέγξτε μήπως ο οργανισμός σας έχει έλλειψη από βιταμίνες, ιχνοστοιχεία  ή Ω3 λιπαρά.
Πολύ συχνά οι διατροφικές ελλείψεις αποτελούν αιτία κατάθλιψης.

Νο 42: Αποφύγετε τα αρώματα του εμπορίου
Το 95% περιέχουν στα συστατικά τους καρκινογόνα παράγωγα πετρελαίου. Διαλέξτε ένα φυσικό άρωμα.
Σημείωση: Μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας άρωμα, διαλύοντας μέσα σε βάση ελαίου, σταγόνες από αιθέρια έλαια της προτίμησής σας π.χ μέσα σε αμυγδαλέλαιο ελάχιστες σταγόνες από αιθέριο έλαιο περγαμόντο ή  και μανταρίνι

Νο 43: Προσοχή στα συνθετικά κεριά
Τα περισσότερα φτιάχνονται με παράγωγα πετρελαίου, τα οποία απελευθερώνονται με το άναμμα. Χρησιμοποιείστε κεριά από κερί μέλισσας (σημ. όπως είναι αυτά της εκκλησίας).

Νο 44:Κολυμπήστε στη θάλασσα και όχι σε χλωριωμένες πισίνες

Νο 45:Τρώτε αυγά από κότες ελευθέρας βοσκής

Νο 46: Αντικαταστήστε τα σφραγίσματα δοντιών από μόλυβδο
(σημ. το έχουμε αναλύσει εκτενώς)

Νο 47:Προσοχή στα σαπούνια
Τα αντιβακτηριακά σαπούνια περιέχουν triclosan  και triclocarbon, δύο τοξικά συστατικά που παρεμβαίνουν στη λειτουργία του θυρεοειδούς. Αντικαταστήστε τα με φυσικά σαπούνια.

Νο 48: Πιείτε περισσότερο νερό

Νο 49: Μη χρησιμοποιείτε αλουμινόχαρτο και αλουμινοταψάκια για να μαγειρέψετε.
Απελευθερώνουν χημικά με την υψηλή θερμοκρασία. Επίσης μην αποθηκεύετε ζεστά ή όξινα (π.χ ντομάτες) τρόφιμα σε αλουμινόχαρτο ή αλουμινοταψάκια.



 

6 σχόλια:

  1. χρησιμοποιω βιολογικο αμυγδαλελαιο με λιγες σταγονες αιθεριου ελαιου γιασεμιου που εριξα μεσα και δεν ειναι καθολου ενοχλητικο η λιπαρο.κ το χρησιμοποιω προσωπο κ σωμα.και κοστισε ουτε 20 ευρω και δεν λεει να τελειωσει 2 χρονια τωρα. οσο για τα μηλα σωστο αλλα διαβασα οτι μηλα και πατατες δεν τα τρωνε ποτε αυτοι που τα καλλιεργουν! επειδη ειναι φυσκα απο τα ζιζανιοκτονα,λιπασματα κτλ. πολυ επικινδυνα! τρωνε λεει μονο φυσικα βιολογικα. σκεψου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δυστυχώς έχω χρόνια κνιδωση από το 2012 με ένα διάλειμμα 4 χρόνια έχω πάλι έξαρση .

      Διαγραφή
    2. Mήπως είναι η κνίδωση αυτού του μπλογκ και φεύγει με δίαιτα. Για τσεκάρετέ το, διαβάζοντας τις πρώτες αναρτήσεις του 2011

      Διαγραφή
  2. επισης ανακαλυψα οτι υπαρχουν φυσικα αποσμητικα για τις μασχαλες χωρις κινδυνους για τον οργανισμο μας! με μια κομπρεσα βαμβακι βουτηγμενη ειτε στο μηλοξυδο(προτιμαμε το βιολογικο)η μυρωδια του μηλοξυδου φευγει 5 λεπτα αργοτερα αν ανησυχητε γι αυτο αλλα εσεις γλυτωνετε απο την κακοσμια η με κομπρεσα με σοδα διαλυμενη σε νερο! φυσικοι τροποι, αποτελεσματικοι και κυριως υγιεινοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για τη σόδα το έχω ακούσει και εγώ, για το μηλόξυδο δεν το ήξερα. Θα το δοκιμάσω το καλοκαίρι, που κάνω χρήση αποσμητικού.

      Διαγραφή
  3. ανακαλυψα και αλλο ακομα πιο αποτελεσματικο αποσμητικο για τις μασχαλες. επειδη παθαινα συγκαμα για χρονια τα καλοκαιρια στις μασχαλες μου κ τοτε δεν μπορουσα ουτε καν να πλυθω απ τον πονο τελικα περσι αρχισα να βαζω παιδικες κρεμουλες που χρησιμοποιουνται για την αλλαγη πανας στα μωρα. ενα απο αυτα της φρεζιντερμ το συνεχισα γιατι ειδα οτι δεν μυριζαν οι μασχαλες μου ουτε οι μπλουζες μου ακομα κ σε καυσωνες κ εφευγε χωρις ν αφηνει κ λεκεδες στις μπλουζες. εχει χαμομηλελαιο,πανθενολη κ οξειδιο του ψευδαργυρου που δεν ξερω τι ειναι αλλα το εχω δει κ σε αντηλιακες προσωπου κ αφου το βαζουν κ στα μωρακια ελπιζω οτι ειναι αθωο.. καποια κυρια μου ειπε οτι το αγοραζει και σκετο αυτο ως σκονη στο φαρμακειο κ το κανει παστα-κρεμα με νερο κ το απλωνει στις μασχαλες. να σημειωσω οτι ιδρωνεις κανονικοτατα απλα δεν μυριζει ο ιδρωτας ομως σιγουρα η δικια μου εχει αρωμα γιατι μυριζω παιδικο ταλκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή