Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

Συνταγή για σαλάτα και ιδέες για το παστίτσιο.

Όπως έχω ξαναγράψει,  τα διάφορα αμερικάνικα αντι-κάντιντα σάιτ από τα οποία λαμβάνω ενημερώσεις, μου στέλνουν διάφορα π.χ ιατρικά άρθρα, συμβουλές, συνταγές κλπ. Όσον αφορά τις συνταγές, οι περισσότερες είναι μακράν των δικών μας γευστικών επιλογών, με αρκετά παράξενα (και ακριβά) υλικά σε παράξενους συνδυασμούς. Είναι φυσικό γιατί στην Αμερική ζουν μετανάστες απ' όλον τον κόσμο, οι οποίοι έχουν φέρει μαζί τους και τις τοπικές κουζίνες τους. Ωστόσο όταν κάποια συνταγή μου φαίνεται καλή και συμβαδίζει με τις γεύσεις που έχουμε συνηθίσει εμείς, τη μεταφράζω. Συνήθως οι συνταγές που μου φαίνονται καλές έχουν να κάνουν με την ελληνική κουζίνα. Παραθέτω λοιπόν μια συνταγή για σαλάτα και ιδέες για ένα αντι- κάντιντα παστίτσιο.

Σαλάτα με ρύζι ολικής, ξινόμηλο και φέτα

1/3 του φλυτζανιού άγριο ρύζι ή καστανό ρύζι
Κατσικίσια φέτα
1 ξινόμηλο
1 κόκκινη  πιπεριά 
1 τρυφερό κοτσάνι σέλινο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 σκελίδα σκόρδο
μια χούφτα ηλιόσποροι
Χυμό από  ένα λεμόνι
1 κουταλιά της σούπας λάδι
Αλάτι και πιπέρι

Βράζετε το ρύζι. Τεμαχίζετε σε κομματάκια  τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύετε.

Αυτή είναι η συνταγή, η οποία φαίνεται νόστιμη και περιέχει αρκετά αντιμηκυτισιακά τρόφιμα.
Τώρα ο καθένας μπορεί να την τροποποιήσει ανάλογα με τις δικές του προτιμήσεις π.χ ν'αλλάξει το καστανό ρύζι (το οποίο συνήθως δεν γίνεται σπυρωτό) με κάποιο ζυμαρικό ολικης άλεσης, να βάλει περισσότερο ή λιγότερο από το κάθε υλικό ή να προσθέσει και δικά του υλικά.


Ιδέες για το παστίτσιο
 Όταν έκανα τη δίαιτα, το παστίτσιο γενικά το απέφευγα, γιατί έχει από πάνω την κρέμα, η οποία γίνεται με άσπρο αλεύρι ή άσπρο παρόμοιο. Να όμως μια πολύ ωραία ιδέα. Χτυπάμε καλά μερικά αυγά και τ'ανακατεύουμε με πλήρες γιαούρτι (αυτό που είναι στο πήλινο) και τ' απλώνουμε πάνω από το παστίτσιο μας. Η ποσότητα είναι ανάλογή με την ποσότητα του παστίτσιου π.χ ενάμισυ φλυτζάνι γιαούρτι θέλει δυο αυγά . Κάνει μία λεπτή κρούστα, ίσα ίσα να σκεπάσει το παστίτσιο, που είναι και αντιμηκυτισιακή μιας και περιέχει γιαούρτι αντί για άσπρα άλευρα. Επιπλέον χρησιμοποιούμε ζυμαρικό ολικής π.χ πέννες και ενισχύουμε τον κιμά μας με μπόλικο κρεμμύδι και σκόρδο. Βάζουμε δίπλα και μια σαλάτα πράσινη με μπόλικο λεμόνι και με λάδι και έχουμε ένα ωραίο anti - candida γεύμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου