Με υλικά που επιτρέπονται από την προσαρμοσμένη μας δίαιτα (γιατί οι σκληροπυρηνικές αντικάντιντα δίαιτες απαγορεύουν τις πατάτες, αλλά όπως έχουμε πει οι δίαιτες αυτές δεν είναι εφαρμόσιμες).
1 πατάτα μικρή βρασμένη και ξεφλουδισμένη (και ακόμη καλύτερα κρύα από το ψυγείο)
1 κ. γλυκού μουστάρδα σκόνη
1 κ. γλυκού αλάτι
χυμό από 1 λεμόνι
μισό και λίγο παραπάνω φλ. τσαγιού λάδι
Μερικές κ. σούπας πολύ παγωμένο νερό (για να μην κόψει η μαγιονέζα)
Πολτοποιούμε τα υλικά στο μπλέντερ με 3-4 κουταλιές από το νερό μας. Αφού το μίγμα ομογενοποιηθεί, αρχίζουμε να προσθέτουμε κουταλάκι κουταλάκι το λάδι. Ενδιάμεσα ίσως χρειαστεί να ρίξουμε λίγο ακόμη παγωμένο νερό.
Αλείφουμε τη μαγιονέζα στο πιτάκι ή τη βάζουμε στα αυγά μας ή στα μπιφτέκια μας ή όπου αλλού μας αρέσει.
1 πατάτα μικρή βρασμένη και ξεφλουδισμένη (και ακόμη καλύτερα κρύα από το ψυγείο)
1 κ. γλυκού μουστάρδα σκόνη
1 κ. γλυκού αλάτι
χυμό από 1 λεμόνι
μισό και λίγο παραπάνω φλ. τσαγιού λάδι
Μερικές κ. σούπας πολύ παγωμένο νερό (για να μην κόψει η μαγιονέζα)
Πολτοποιούμε τα υλικά στο μπλέντερ με 3-4 κουταλιές από το νερό μας. Αφού το μίγμα ομογενοποιηθεί, αρχίζουμε να προσθέτουμε κουταλάκι κουταλάκι το λάδι. Ενδιάμεσα ίσως χρειαστεί να ρίξουμε λίγο ακόμη παγωμένο νερό.
Αλείφουμε τη μαγιονέζα στο πιτάκι ή τη βάζουμε στα αυγά μας ή στα μπιφτέκια μας ή όπου αλλού μας αρέσει.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου