Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή, 3 Φεβρουαρίου 2013

Συνταγή για σπιτική μαγιονέζα

Με υλικά που επιτρέπονται από την προσαρμοσμένη μας δίαιτα (γιατί οι σκληροπυρηνικές αντικάντιντα δίαιτες απαγορεύουν τις πατάτες, αλλά όπως έχουμε πει οι δίαιτες αυτές δεν είναι εφαρμόσιμες).

1 πατάτα μικρή βρασμένη και ξεφλουδισμένη (και ακόμη καλύτερα κρύα από το ψυγείο)
1 κ. γλυκού μουστάρδα σκόνη
1 κ. γλυκού αλάτι
χυμό από 1 λεμόνι
μισό και λίγο παραπάνω φλ. τσαγιού λάδι
 Μερικές κ. σούπας πολύ παγωμένο νερό (για να μην κόψει η μαγιονέζα)

Πολτοποιούμε τα υλικά  στο μπλέντερ με 3-4 κουταλιές από το νερό μας. Αφού το μίγμα ομογενοποιηθεί, αρχίζουμε να προσθέτουμε κουταλάκι κουταλάκι το λάδι. Ενδιάμεσα ίσως χρειαστεί να ρίξουμε λίγο ακόμη παγωμένο νερό.
Αλείφουμε τη μαγιονέζα στο πιτάκι ή τη βάζουμε στα αυγά μας ή στα μπιφτέκια μας ή όπου αλλού μας αρέσει.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου