Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

Ξεκινώντας τη θεραπεία

Ουσιαστικά είναι μια υγιεινή διατροφή με έμφαση σε κάποια τρόφιμα και παραπέμπει στη μεσογειακή διατροφή με κάποιες μικροδιαφορές. Πάμε λοιπόν:

Επιβάλλονται:
1. Πολύ νερό. Εάν ένας άνθρωπος χωρίς πρόβλημα χρειάζεται περίπου 8 ποτήρια νερό την ημέρα (δηλ. περίπου ένα μεγάλο μπουκάλι του 1,5 λίτρου), εμείς χρειαζόμαστε παραπάνω, ας πούμε 8-10 ποτήρια. Το νερό είναι κεφαλαιώδες για τη δίαιτα. Είναι ο τρόπος με τον οποίο θα φύγουν οι τοξίνες και η ψόφια κάντιντα από τον οργανισμό (μέσω της τουαλέτας).
Ορισμένα από τα ποτήρια νερού μπορούν ν'αντικατασταθούν (ειδικά το χειμώνα πολύ ευχάριστα) από αφεψήματα: τσάι του βουνού, πράσινο τσάι, χαμομήλι, γλυκάνισο, φασκόμηλο, ρίγανη, θυμάρι, θρούμπι  κλπ ό,τι αρέσει στον καθένα. Μία άλλη εναλλακτική για όποιον του αρέσει είναι νερό με μερικές σταγόνες λεμόνι μέσα.

2.Πολύ γιαούρτι (προσοχή ζωντανό γιαούρτι με τους ωφέλιμους μικροοργανισμούς του μέσα, όχι ψευτογιαούρτι σοβάς). Το γιαούρτι αποικίζει το έντερο με ωφέλιμους μικροοργανισμούς, γαλακτοβακίλλους κλπ. Έτσι οι μύκητες δεν βρίσκουν χώρο ν'αναπτυχτούν.

3. Σκόρδο. Το ισχυρότερο μυκητοκτόνο της φύσης. Η δύναμή του είναι στο συστατικό που του δίνει και τη μυρωδιά του, δυστυχώς. Εγώ, επειδή δεν μπορούσα ν' αντέξω τη μυρωδιά, το έκοβα μικρά κομματάκια σαν χαπάκια και τα κατάπινα με μπόλικο νερό. Στην αρχή σε καίει αλλά μετά συνηθίζεις.

4.Άφθονα λαχανικά: Πιπεριές κόκκινες και πράσινες, ντομάτες, μαρούλι, μπρόκολο, κουνουπίδι, σπανάκι, άγρια χόρτα του βουνού (αν έχετε κάποιον  να σας τα φέρει και να σας τα πλύνει ακόμα καλύτερα και το ζουμί τους είναι φοβερό αποτοξινωτικό), αγγούρια, καρότα, κολοκύθια, ρόκα, λάχανα. Το ιδανικό είναι να υπάρχει μαζί με το γεύμα σαλάτα πέντε χρώματα δηλ. με λαχανικά πέντε διαφορετικών χρωμάτων.
Με μέτρο οι πατάτες και ο αρακάς

Επιτρέπονται:
1. Όσπρια
2.Ψάρι και ειδικά σαρδέλα
3.Ρύζι αναποφλοίωτο
4.Αλεύρι ολικής και τα παράγωγά του (μακαρόνια, κλπ)
5. Δημητριακά πρωινού ολικής άλεσης (αυτά μοιραία έχουν λίγη ζάχαρη, αλλά τι να κάνουμε)
6.Γάλα
7. Τυρί σε λογικές ποσότητες. Το τυρί δεν είναι ό,τι καλύτερο, αλλά κάτι πρέπει να φας για να χορτάσεις. Προτιμάμε τυριά σαν το κασέρι και όχι τύπου ροκφόρ.
8.Κρέας (κατά προτίμηση κοτόπουλο, μοσχάρι επειδή το χοιρινό συνήθως προέρχεται από ζώα που παίρνουν πολλά αντιβιοτικά). Πάντως εγώ όταν έκανα τη δίαιτα μια φορά το μήνα  περίπου
έτρωγα και χοιρινό
9.Αυγά (κατά προτίμηση βιολογικά ή έστω κατηγορίας 1 δηλ. από κότες που γυρίζουν έξω)
10.Ξηροί καρποί
11. Οι αμερικάνικες δίαιτες αντι -κάντιντα απαγορεύουν εντελώς τα φρούτα περίπου ένα μήνα. Μετά προσθέτουν ένα-δυο. Εγώ αυτό το βρίσκω αδύνατον, τα φρούτα είναι η μόνη πηγή πρόσληψης σακχάρων και η μόνη γλυκιά γεύση σε αυτή τη δίαιτα. Εγώ λοιπόν συμπεριλαμβάνω τα φρούτα στη δίαιτα, σε λογικές ποσότητες. Τρώμε όλα τα φρούτα (προτιμάμε αυτά που ξινίζουν, πορτοκάλια, λεμόνια, μήλα Τριπόλεως, ροδάκινα κλπ) εκτός από τα πολύ γλυκά (καρπούζι, γλυκό σταφύλι, πεπόνι). Όταν καθαρίσουμε πια τρώμε άνετα τα γλυκά φρούτα, θα μας βοηθήσουν να μην τρώμε γλυκά, γιατί τα άτομα με κνίδωση συνήθως πρέπει να κάνουν πάντα αυτή τη δίαιτα, άλλοτε αυστηρά, άλλοτε χαλαρά  και δυστυχώς πρέπει πάντα να προσπαθούν να κρατιούνται μακριά απ' τη ζάχαρη, προκειμένου να μην ξανακυλήσουν.

Απαγορεύονται:
1. Ζάχαρη σε κάθε μορφή.
2. Άσπρο αλεύρι και άσπρα ζυμαρικά
3. Άσπρο ρύζι αποφλοιωμένο
4. Είδη φαστ φουντ
5. Μανιτάρια (και γενικά ό,τι προέρχεται από μύκητα)
6.Οινοπνευματώδη που προέρχονται από ζύμωση όπως μπύρα και κρασί. Τώρα επειδή το κόκκινο κρασί είναι πολύ ωφέλιμο, εγώ έπινα που και που ένα μικρό ποτηράκι. Όταν καθαρίσουμε μπορούμε να πίνουμε ένα μικρό ποτηράκι κάθε μέρα με το γεύμα μας.
7. Ψωμί και ό,τι έχει μαγιά.
8. Αλλαντικά, λουκάνικα κλπ
9.Αναψυκτικά και σνακ σούπερ μάρκετ, έτοιμες σάλτσες, μουστάρδες, κέτσαπ, μαγιονέζες, έτοιμες τροφές σουπερμάρκετ
10. Ξύδι (επιτρέπεται μόνο λίγο μηλόξυδο)

Όλα τα παραπάνω είναι τα τρόφιμα που ταϊζουν το μύκητα (δυστυχώς πάντα τα πιο νόστιμα είναι και τα πιο βλαπτικά)

Η δίαιτα απαιτεί κόπο: Ψώνια στη λαΪκή, πλυσίματα λαχανικών, μαγείρεμα, αλλά αν είναι ν'απαλλαγεί κανείς από την κνίδωση αξίζει τον κόπο.

100 σχόλια:

  1. That tin akolouthisw IATA grammar k that enimerwsw we RNA mina....na eisai kala

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και εγώ θα την ξεκινήσω από αύριο. Είμαι 43 ετών γυναίκα και ταλαιπωρούμαι ήδη 10 χρόνια από αυτή τη χρόνια αρρώστια και κοντεύω να χάσω το μυαλό μου. σ'ευχαριστούμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Kalispera..Mia's k mpainoume we period I nystias k eds kai kairo akolouthw to diaita,na rwtisw kati?epitrepontai OK garides I ta kalamatakia?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν δεν έχεις τροφική αλλεργία δεν υπάρχει πρόβλημα. Γράφω ως ανώνυμος πλέον γιατί ο διαχειριστής μου έχει αποκλείσει τελείως την πρόσβαση

      Διαγραφή
  4. Kalispera k apo mena talaiporoyme apo knidosh 10 mines k synexizo.... se syndiasmo me kaoyres, gastrooisofaghkh palindromhsh,alergiko asthma k alergikh rinitida. Ametrita farmaka, exetaseis k giatroys xvris kamia monimi therapeia, etsi apofasisa na pao se iridologo(poli dyspisti me aytou tou eidoys giatroys) parolayta piga k moy eipe oti ola proerxontai apo to sikoi k to entero einai gemato toxines! Genika zo me to agxos kathimerina k pragmatika pisteyo oti exei poli vasiko rolo se themata ygeias poy den mporoume na therapeysoyme.Oi symvoyles toy itan: nero me lemoni kathe proi,gaidoragkatho (to kalytero gia to sykoti)koyrkoymas, taraksakos k fusika kati omoiopathitika farmaka.Einai noris akoma gia na sas po ta apotelesmata( 1 bdomada kano therapeia) ala idi exo stamatisei ta farmaka gia to entero poy exoyn amesi sxesi me tin knidosi kate me. Prepei na sas po oti osoi den trone katholoy psaria opos ego na paroyn symplhroma ω3 se mena voithise arketa. Prepei na allaxoyme tis diatrofikes mas synitheies opos leei k to arthro poli sosta alla pano apola prepei na allaxoyme k thn psixosynthesi mas na apofeygoyme pramata k katastaseis k oti mas agxonei k mas stenaxorei emena ola ayta mou paroysiastika epeita apo mia tliveri katastasi tin opoia pernoysa gia mines eixa tosi stenaxoria poy pragmatika pisteya oti kati tha m paroysiasei i ygeia moy k etsi k egine.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Από annakal
    Πράγματι έχεις πολύ δίκιο σε πολλά πράγματα. Ας κάνω κι εγώ μερικές επισημάνσεις.
    Το ότι η μεγάλη πλειοψηφία των ασθενειών προέρχεται από το έντερο, το έχει πει ο Ιπποκράτης πριν από χιλιάδες χρόνια, αλλά ως σήμερα το είχαν ξεχάσει. Τώρα κάτι πάει να γίνει να το ξαναθυμηθούν κι έτσι επανέρχεται πάλι το ερώτημα τι ποιότητα έχει η τροφή μας, γιατί πολύ φοβάμαι ότι πλέον και οι υγιεινές τροφές (φρούτα, λαχανικά κλπ) δεν περιέχουν πια τα στοιχεία που έπρεπε να περιέχουν. Αυτό είναι μια μεγάλη συζήτηση. Το άγχος από μόνο του δημιουργεί και αυτό τοξίνες, οι οποίες προστίθενται σε αυτές που παίρνουμε από τη διατροφή. Επειδή όμως το άγχος δεν ελέγχεται εύκολα (θέλει πολύ μεγάλη δουλειά το θέμα) ξεκινάμε με τη διατροφή που ελέγχεται σχετικά εύκολα. Από κει και πέρα, καθώς καθαρίζει το σώμα (το πιο εύκολο) προσπαθούμε να καθαρίσουμε και τ' άλλα (το πιο δύσκολο). Όσον αφορά τις αγχωτικές καταστάσεις και τα θλιβερά γεγονότα, εγώ πιστεύω (και με την ηλικία που έχω) ότι δεν μπορείς να τ' αποφύγεις. Πάντα κάτι θα σε βρίσκει, τελειώνει το ένα, έρχεται το άλλο ή και πολλά μαζί. Καθώς μεγαλώνουμε τα άσχημα πληθαίνουν και τα καλά μειώνονται, μιας και αλλάζει και το τι θεωρούμε καλό. Αυτό που μπορούμε και πρέπει να προσπαθήσουμε ν' αλλάξουμε είναι η οπτική γωνία που βλέπουμε τα γεγονότα, τα οποία ούτως ή άλλως συμβαίνουν.
    Και για τα πιο πρακτικά: Όσον αφορά τα ω-3 λιπαρά, άριστη πηγή είναι το λινέλαιο, το οποίο βοηθά στην καταπολέμηση της χοληστερίνης, ενισχύει πολύ τα νεύρα και τονώνει το μεταβολισμό. Το λάδι αυτό πρέπει να είναι ψυχρής έκθλιψης και τρώγεται μόνο κρύο, στη σαλάτα, ή ως συμπλήρωμα διατροφής. Υπάρχει και ελληνικό λινέλαιο και η τιμή του είναι καλή , δεν είναι ανάγκη ν' αγοράζουμε εισαγωγής.
    Τα υλικά όλα που αναφέρεις (λεμόνι, ταραξάκο, γαΪδουράγκαθο, κουρκουμάς κλπ) είναι πράγματι αποτοξινωτικά του συκωτιού. Επίσης το τζίντζερ, η κανέλλα και τα φύλλα από τα παντζάρια. Και να μην ξεχνάμε το νούμερο 1 αποτοξινωτικό, καθαριστικό, μυκητοκτόνο κλπ σκόρδο (μόνο που μυρίζει το άτιμο).
    Καλή επιτυχία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Είμαι 63 ετών και ταλαιπωρούμαι κι εγώ απ' αυτήν την κνίδωση εδώ κι' εννιά μήνες, παίρνοντας ΧΟΖΑΛ κάθε δεύτερη μέρα. Οι εξετάσεις που έχω κάνει (από αλλεργιολόγο), δεν έδειξαν ότι έχω κάτι. Εχω ξεκινήσει τη δίαιτα που πρότεινες, αγαπητή annakal, εκτός από το σκόρδο, το οποίο δοκίμασα μια φορά και λίγο με έκαψε. Έχει περάσει ένας μήνας, δεν έχω δει ακόμη ουσιαστικό αποτέλεσμα, αλλά θα συνεχίσω, δεν ξέρω πόσο καιρό παίρνει για να καθαριστώ απ' αυτούς τους μύκητες. Τώρα, η κνίδωση έχει περιοριστεί χωρίς να βγαίνουν αυτοί οι πομφοί. Μονο φαγούρα. Θα δούμε... Πάντως ευχαριστώ το Θεό που σε φώτισε και που θέλησες να μοιραστείς μαζί μας αυτή την εμπειρία σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Άννα σου έχω ξαναγράψει εδώ. Να είσαι καλά κοπέλα μου, γιατί αφ' ενός απαλλάχτηκα από την κνίδωση (αρκετά βαριά με κορτιζόνες για να μην κλείνει η τραχεία μου) αφ' ετέρου, τη δίαιτα την έδωσα σε έναν φίλο μου με ψωρίαση και έχει δει μεγάλη βελτίωση. Ευχαριστούμε - Χίλια καλά να έχεις !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είμαι παρα πολύ χαρούμενη Έλενα που καθάρισες τελείως. Και είναι και πολύ σπουδαίο που η δίαιτα έχει θετικό αποτέλεσμα και στην ψωρίαση. Πιστεύω ότι μπορεί να έχει θετικό αποτέλεσμα σε διάφορες αυτοάνοσες παθήσεις. Όλα καλά από δω και μπρος, μόνο μην ξεχνάς να είσαι πάντα κάπου γύρω από τη δίαιτα, έστω και χαλαρά για να μην υποτροπιάσεις. Εγώ τώρα τρώω και γλυκά και ψωμί ως εξής: Γλυκά τρώω μόνο όταν με κερνάνε στις επισκέψεις, δεν κρατάω γλυκά στο σπίτι. Αν τύχει να φτιάξω κάποιο γλυκό συνήθως είναι κέικ με λάδι και σχετικά λίγη ζάχαρη ή κρέμα και ρυζόγαλο δηλ. τα πιο απλά γλυκά ή καμια φορά τρώω λίγη σοκολάτα. Ψωμί τρώω κάθε μέρα, όμως λίγο, με το μεσημεριανό και πάντα ολικής ή φτιάχνω κάποιο τοστ με ψωμί ολικής. Μανιτάρια εξακολουθώ να μην τρώω καθόλου ούτε και έτοιμες τροφές σουπερμάρκετ. Αυτό που ευχαριστιέμαι τώρα είναι τα φρούτα, που τον καιρό της δίαιτας είναι λίγο περιορισμένα. Τρώω όσα θέλω και επίσης τρώω και μέλι, κοιτάζω όμως να είναι αγνό. Καλή ζωή!

      Διαγραφή
  8. Ποσο καιρο θα κανω τι διαιτα????ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εάν η δίαιτα γίνει αυστηρά, περίπου σε ένα μήνα φαίνεται αν ωφελεί τη συγκεκριμένη κνίδωση. Από κει και πέρα εξαρτάται. Εγώ την έκανα αυστηρά ένα χρόνο (είχα καθαρίσει στους έξι μήνες). Από κει και έπειτα την ακολουθώ χαλαρά.

      Διαγραφή
  9. Ευχαριστωωωω για τη βοηθεια εισαι υπεροχη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ,ΓΡΑΦΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΣΑΣ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΚΑΙ ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ.ΜΕ ΛΕΝΕ ΕΛΕΝΗ ΚΑΙ ΕΧΩ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΝΙΔΩΣΕΩΝ ΑΠΟ ΠΕΡΥΣΙ.ΗΜΟΥΝ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΛΛΕΡΓΙΚΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΗΣ ΑΝΟΙΞΗΣ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΝΑ ΜΕ ΑΝΗΣΥΧΕΙ.ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΚΝΙΔΩΣΕΙΣ ΑΠΕΥΘΥΝΘΗΚΑ ΠΑΝΤΟΥ ΧΩΡΙΣ ΚΑΠΟΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ.ΕΧΩ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙ ΠΩΣ ΠΑΝΤΑ ΠΑΘΑΙΝΩ ΚΝΙΔΩΣΗ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΜΜΥΝΟ ΡΥΣΗ ΜΟΥ ΣΧΕΔΟΝ ΠΛΕΟΝ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ.ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΕΙΧΑ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ ΣΤΟΜΑΧΙ ΚΑΙ ΤΟ ΕΝΤΕΡΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΕΚΑΝΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ(ΓΑΣΤΡΟΣΚΟΠΗΣΗ ΚΑΙ ΚΟΛΟΝΟΣΚΟΠΗΣΗ)ΑΛΛΑ ΕΥΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΕΧΩ ΤΙΠΟΤΑ.Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΘΕΜΑ ΑΓΧΟΥΣ.ΕΧΩ ΚΟΥΡΑΣΤΕΙ ΝΑ ΖΩ ΕΤΣΙ ΜΕ ΑΝΤΙΙΣΤΑΜΙΝΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕ ΜΙΑ ΜΟΝΙΜΗ ΦΑΓΟΥΡΑ ΣΤΟ ΣΩΜΑ ΜΟΥ.ΓΕΝΙΚΑ ΠΡΟΣΕΧΩ ΤΙ ΤΡΩΩ ΚΑΙ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΩ ΤΗ ΔΙΑΙΤΑ ΑΠΛΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΥΚΗΤΑ ΤΗΣ CANDIDA ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΠΟΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΜΕ ΦΟΥΣΚΩΜΑ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑΧΙ κτλ ΤΑ ΕΙΧΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΤΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΟΦΕΙΛΟΝΤΑΝ ΣΤΟΝ ΜΥΚΗΤΑ,ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΘΩ ΣΕ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟ?ΓΕΝΙΚΑ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΠΟΤΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΜΥΚΗΤΙΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΥΑΙΣΘΗΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΟΣΑ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΩ ΕΧΩ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΘΕΙ..ΑΠΛΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΧΩ ΜΙΑ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ ΖΩΗ ΟΠΩΣ ΠΡΙΝ ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΙΑ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα
      Αυτό το είδος κνίδωσης δεν το έχω ξανακούσει. Αν κατάλαβα καλά είναι μία κνίδωση που εμφανίζεται μόνο για μερικές μέρες το μήνα και μετά εξαφανίζεται μέχρι τον επόμενο μήνα;
      Ο αλλεργιολόγος τι διάγνωση έχει κάνει; πώς έχει χαρακτηρίσει αυτή την κνίδωση;

      Διαγραφή
  11. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΑΝΝΑ.ΝΑΙ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΤΟ ΛΕΣ.Η ΑΛΛΕΡΓΙΟΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΕΠΙΣΚΕΠΤΟΜΑΙ ΜΟΥ ΛΕΕΙ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΘΑΝΟ ΟΙ ΟΡΜΟΝΕΣ ΝΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΙΣΤΑΜΙΝΗ ΣΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΜΑΣ.ΑΠΟ ΤΟ 2014 ΠΟΥ ΕΜΦΑΝΙΣΑ ΚΝΙΔΩΣΗ ΜΕΤΑ ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΜΗΝΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΜΦΑΝΙΣΩ ΠΑΛΙ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΩ ΤΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΣΧΕΔΟΝ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΜΜΗΝΟ ΡΥΣΗ ΜΟΥ,ΤΟ ΕΞΑΚΡΙΒΩΣΑ.Η ΚΝΙΔΩΣΗ ΣΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΚΡΑΤΑΕΙ 10 ΜΕΡΕΣ ΠΕΡΙΠΟΥ.ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΑ ΑΦΟΥ ΠΑΡΩ ΤΑ ΑΝΤΙΙΣΤΑΜΙΝΙΚΑ.Η ΜΗΤΕΡΑ ΜΟΥ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΠΩΣ ΟΤΑΝ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΜΕΙΝΩ ΕΓΚΥΟΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑΞΕΙ Ο ΚΥΚΛΟΣ ΜΟΥ Η ΠΟΥ ΘΑ ΒΕΛΤΙΩΘΟΥΝ ΟΙ ΑΛΛΕΡΓΙΕΣ Η ΠΟΥ ΘΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΨΟΥΝ.ΕΛΠΙΖΩ ΤΟ ΠΡΩΤΟ.ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΡΩΤΗΣΑ ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΩ ΤΟΝ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ας συνδυάσουμε ότι γνώσεις έχουμε γιατί αυτή η κνίδωση είναι λίγο περίεργη.
      α)Μπορείς να κάνεις μια επίσκεψη στον γυναικολόγο να του πεις το πρόβλημα, αν και η εκτίμησή μου είναι ότι δεν θα βγάλεις άκρη, ωστόσο δεν χάνεις τίποτα
      β)Θα έλεγα να πας σε μια καλή ενδοκρινολόγο και να κάνεις όλες τις απαραίτητες εξετάσεις, να δεις σε τι επίπεδα είναι οι ορμόνες, μήπως βρεις καμιά μεγάλη απόκλιση (αν και δεν το νομίζω, αλλά ποτέ δεν ξέρεις, το λέω γιατί αν υπήρχε πρόβλημα δεν θα υπήρχε σταθερότητα στην εμμηνορυσία. Πάντως δεν βλάπτει να δεις τα επίπεδα των ορμονών για να ελέγξεις τη θεωρία του αλλεργιολόγου.
      γ)Μου κάνει εντύπωση το ότι δεν υπάρχουν κολπικές μυκητιάσεις. Μπορεί όμως και να υπάρχουν χωρίς κνησμό, οπότε να μην το καταλαβαίνεις. Εγώ σκέφτομαι το εξής: Κάθε φορά που ξεκινάει η κνίδωση (για δυο φορές ας πούμε - σε χρονική διάρκεια 2 μηνών δηλαδή), να πας αμέσως στο γυναικολόγο και να του πεις να σου κάνει καλλιέργεια, να δούμε τι θα δείξει (δηλ. αν θα δείξει μύκητες). Αν είναι αρνητική η καλλιέργεια, τότε δεν υπάρχει μηκυτίαση και η κνίδωση αυτή είναι κάτι που εγώ δεν το ξέρω. Αν όμως δείξει μύκητες, τότε υπάρχει ισχυρή ένδειξη, ότι εκεί μπορεί να οφείλεται αυτή η ιδιόμορφη κνίδωση.
      δ) Αν τώρα δεν μπορείς να κάνεις όλ' αυτά, μπορούμε να κάνουμε μια πρακτική δοκιμή. Να κόψεις τη ζάχαρη, να πίνεις αρκετό νερό και να καταπίνεις κομματάκια σκόρδου κάθε μέρα πρωί βράδυ (δηλ. θα παίρνεις μια σκελίδα σκόρδου, θα την κόβεις μικρά κομματάκια σαν χαπάκια, και θα τα καταπίνεις με νερό (δεν θα τα μασάς), έτσι δεν βρωμάνε στους άλλους (και σε σένα). Να δούμε τι αποτέλεσμα θα έχει, όταν φτάσει ο καιρός που εμφανίζεται η κνίδωση. Αν δεν δεις διαφορά, σίγουρα δεν είναι η διατροφή. Αν δεις βελτίωση, τότε είναι ένδειξη ότι φταίει η διατροφή.
      Εγώ αυτά έχω να προτείνω. Μακάρι να σε βοηθήσει κάτι απ' όλ' αυτά.

      Διαγραφή
  12. ΣΕ ΕΥΑΧΡΙΣΤΩ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΣΟΥ.ΜΕ ΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ Η ΕΜΜΗΝΟΡΥΣΙΑ ΘΑ ΠΑΩ ΑΜΕΣΩΣ ΣΤΟΝ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥ ΠΩ ΝΑ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΙΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ.ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΘΑ ΞΑΝΑΓΡΑΨΩ.ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ.ΥΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠ ΟΛΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Καλησπέρα ταλαιπωρουμαι και εγώ από κνιδωση τους τελευταίους 3 μήνες.. Ταυτίστηκα τόσο πολύ με την δική σου περιπέτεια γιατί ακριβώς κάνω τις ίδιες αρνητικές σκέψεις που έκανες και εσύ.. Νιώθω ότι δεν θα σταματήσω ποτέ να παίρνω αντισταμινικα κτλ κτλ.. Είμαι έτοιμη να ακουληθησω την δίαιτα σου,απλα έχω κάποιους ενδοιασμούς σχετικά με τις επιτρεπομενες τροφές και τις απαγορευμένο..
    Ήδη ακολουθώ μια αυστηρή με τις οδηγίες του γιατρού ο οποίος μου αποκλείει κάποιες τροφές όπως τυρί, αυγά, ξηρούς καρπούς, χοιρινό τα οποία εσύ περιλαμβανεις στην δίαιτα σου ως επιτρεπόμενα.. Έχω διχαστει..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Kάνε πρώτα τη δίαιτα του γιατρού.Αυτή η δίαιτα αποκλείει αλλεργιογόνες τροφές. Θέλει να δει αν σε πειράζει κάποια απ' τις λεγόμενες αλλεργικές τροφές. Όλοι κάναμε αυτή τη δίαιτα στην αρχή για ν' αποκλειστεί κι αυτό. Αν δεις ότι η δίαιτα αυτή δεν κάνει τίποτα συζήτησε με το γιατρό σου, πόσο πρέπει να την κάνεις. Στη συνέχεια μπορείς να ξεκινήσεις την αποτοξινωτική δίαιτα. Πάντως παράλληλα με τη δίαιτα του γιατρού μπορείς να πίνεις πολύ νερό και να τρως σπόρια το πρωί (αν σου το επιτρέπει) δηλ. ολλμπραν σίκαλη βρώμη κλπ για να πηγαίνεις στην τουαλέτα, κάνοντας έτσι μια αρχή στην αποτοξίνωση.

      Διαγραφή
  14. Άννα, έκανα τεστ δυσανεξίας και μαζί με κάντιντα (σε ποσοστό 20%) μου έγραψε ότι έχω έλλειψη ασβεστίου. Πέρα από γάλα που κάνει να πίνω, μπορώ να τρώω και κασέρι που είναι υπερ-πλουσιο σε ασβέστιο?
    Αλλά ούτε η δική σου δίαιτα το αναφέρει και σε αυτή που μου έδωσε μου γράφει για απαλά τυριά, κεφίρ και κάτι τέτοια, όχι κίτρινα τυριά.
    Έχω και εξάντληση 3ου βαθμού μαζί με ένα σωρό ακόμη (πιθανές) ασθένειες.
    Κάνει να φάω κασέρι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Και βέβαια να φας κασέρι. Πρώτα θα κοιτάξεις την έλλειψη ασβεστίου. Κι εγώ έτρωγα τυρί τον καιρό της δίαιτας, μόνο δικά μας τυριά δηλ. φέτα, κασέρι, γραβιέρα, κεφαλοτύρι γιατί τα ξένα δεν ξέρω τι έχουν μέσα. Στις αμερικάνικες δίαιτες αντικάντιντα τα τυριά απαγορεύονται, αλλά αυτά είναι ανεφάρμοστα. Εγώ έτρωγα τυρί ( σε λογικές ποσότητες βέβαια) και μια χαρά πήγε η δίαιτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Σ'ευχαριστώ,
    απλά έχω αφήσει και τα τυριά κάθε είδους για τουλάχιστον 1 μήνα τώρα που κάνω τη δίαιτα κυρίως γιατί το έτρωγα ανελλιπώς (δεν τρώω τίποτα που έτρωγα βασικά, για μεγαλύτερο έλεγχο). Μετά έμαθα ότι περιέχει και αλάτι και το άφησα τελείως, καθώς θέλω πολύ νερό με τη δίαιτα κλπ.
    Κάτι ωραίο που έμαθα είναι με το κόψιμο της ζάχαρης μειώνεται και όρεξη μου που είναι bonus :) ούτε έχω όρεξη για γλυκά πλέον (μάλλον για την εξάντληση 3ου βαθμού πήγαινε αυτό)
    Οπότε θα τρώω και κανα 2 φετούλες κασέρι που και που (νομίζω ελαφρύ είναι)
    Σ'ευχαριστώ

    ΥΓ. ναι διάβασα για τις αμερικάνικες δίαιτες (και από αυτά που έχεις γράψει εσύ), απαγορεύουν τελείως τυριά και φρούτα.
    Και στη δική μου απαγορεύει τα φρούτα, εκτός από μπανάνες.
    Ναι και εμένα δεν μου αρέσει να μη ξέρω τι έχουν μέσα τα σκευάσματα, έκανα 2,3 μέρες να βρω γιαούρτι έτσι όπως το θέλω :) (καλλιέργεια) αλλά δεν μπορείς να κάνεις και αλλιώς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι αμερικάνικες δίαιτες δεν είναι εφαρμόσιμες. Δεν είναι δυνατόν, τουλάχιστον σε ένα κλίμα σαν το δικό μας και ειδικά το καλοκαίρι να τρως μόνο κρέας ή ψάρι με λαχανικά, πρωί μεσημέρι βράδυ για ολόκληρους μήνες. Είναι ανέφικτο.
      Να κοιτάξεις αφού έχεις εξάντληση να τρως καλά και να παίρνεις όλα τα συστατικά. Η εξάντληση χρειάζεται πολλά φρούτα και λαχανικά, κρέας και ψάρι και αυγά για πρωτείνη, γάλα (προτίμησε το κατσικίσιο), γιαούρτι, ξηρούς καρπούς (αν δεν είσαι αλλεργικός σ' αυτούς) ψωμί χωρίς μαγιά δηλ. αυτό που είναι σαν πίτα το άζυμο, από μαύρο αλεύρι, ζυμαρικά με τη σάλτσα τους για να χορταίνεις. Μην παραλείπεις γεύματα. Τα γλυκά σε τίποτα δεν ωφελούν ούτε στην εξάντληση, ίσα ίσα βλάπτουν. Κι αυτοί που πάνε στο γυμναστήριο, δες τι τρώνε πριν αρχίσουν τις ασκήσεις για ενέργεια: μπανάνες και ξηρούς καρπούς, δεν τρώει κανείς κανταΪφια. Αργότερα αν βάλεις τον οργανισμό σου σε τάξη, θα τρως κι απλά γλυκά που θα φτιάχνεις στο σπίτι, όπως ρυζόγαλο, κάποιο απλό κέικ με λίγη ζάχαρη κλπ.
      Να κάνεις λοιπόν τη δίαιτα, αλλά χωρίς να εξαντλήσεις τον εαυτό σου

      Διαγραφή
  17. ΚΑΙ ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΑ ΕΝΑ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ 5 ΧΡΟΝΩΝ... Η ΜΙΚΡΗ ΜΟΥ ΠΕΡΥΣΙ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΕΜΦΑΜΙΣΕ ΚΝΙΔΩΣΗ ΕΚ ΨΥΧΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν ξέρω αν η κνίδωση εκ ψύχους έχει την ίδια αιτία με την κνίδωση εκ πιέσεως. Πάντως τόσο μικρό παιδάκι μόνο ένα έχει υπάρξει στο μπλογκ, όχι με κνίδωση εκ ψύχους, με ιδιοπαθή κνίδωση. Έκανε μια θεραπεία με αντισταμινικά, του έκοψαν τα τρόφιμα περιπτέρου (σοκολάτες, πατατάκια, έτοιμα σνακ, αναψυκτικά κλπ), έτρωγε μόνο φτιαχτά πράγματα από το σπίτι και πήγε καλά. Δεν ξέρω αν είναι η ίδια περίπτωση για να δοκιμάσετε.

      Διαγραφή
  18. Άννα έχω άλλη μια απορία.
    Το γιαούρτι (με καλλιέργεια) που πήρα κράτησα λίγο και έφτιαξα επιπλέον με αγελαδινό γάλα.
    Μπορώ να το κάνω αυτό? θα έχει το νέο γιαούρτι τα ίδια βακτήρια ή δεν θα πολλαπλασιάζονται και πρέπει να αγοράζω πήλινο κάθε φορά?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι, αν το φτιάξεις σωστά, έτσι γίνεται και το γιαούρτι του εμπορίου, απλώς μετά με τις θερμικές επεξεργασίες για να σκοτωθούν τα μικρόβια και να έχει μεγάλη διάρκεια ζωής, σκοτώνονται και οι γαλακτοβάκιλλοι.

      Διαγραφή
  19. Κι εγώ ταλαιπωρούμαι απο χρόνια κνίδωση. Εχω συμπληρώσει 1,5 χρόνο με αντισταμινικά και κυρίως xozal (απο 2 πρωι 2 βραδυ), επίσης παίρνω βράδυ και singulair και zantac. Οσο παίρνω τα xozal κυρίως, ειμαι οκ.
    Εχω παρατηρήσει οτι εμφανίζω τις "καντίλες" ευκολότερα με ξηρούς καρπούς κυρίως φυστίκι αράπικο.
    Οι γιατροί μου έχουν μιλήσει για το εμβόλιο το xolair. Το έχει δοκιμάσει κανείς και θεραπεύτηκε? Επίσης παρενέργειες υπάρχουν με αυτό ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. To xolair δεν είναι εμβόλιο δηλ. δεν το κάνεις και σιγά σιγά απευαισθητοποιείσαι. Είναι συμπτωματικό φάρμακο και αυτό δηλ. αν το σταματήσεις ξαναβγαίνουν οι πετάλες, όπως και στ' αντισταμινικά. Το παίρνει μια κοπέλα που έχει γράψει εδώ στο μπλογκ και απ' ότι έχει πει κάνει την ένεση και κρατιέται καθαρή περίπου 40 ημέρες. Συνήθως δίδεται σε άτομα που δεν τα πιάνουν τα απλά αντισταμινικά. Για παρενέργειες αν ξέρεις αγγλικά γράψε xolair στο ψαχτήρι και βγαίνουν πάρα πολλά άρθρα.

      Διαγραφή
    2. Καλησπέρα σας. Έχω κάνει ήδη δύο φορές το εμβόλιο xolair και δεν έχω δει καμμιά διαφορά. Κάθε δύο με τρεις μέρες περνω κορτιζόνη σε χάπι medrol 16 γιατί τα αντιισταμινικά δεν βοηθούν από μόνα τους. Έχω κνίδωση εδώ και 3 μήνες.. χθες το βράδυ ειπια δύο ποτήρια κρασί και έφαγα ένα μικρό κομμάτι τυρί ροκφόρ και από τα ξημερώματα με έχει τρελάνει...δεν με έπιασε ούτε καν το χάπι κορτιζόνης ούτε τα 4 xozal. Έκανα με δική μου ευθύνη και ενέσιμη κορτιζόνη και περιμένω να δω πως θα πάει. Εφιάλτης!!!!!

      Διαγραφή
  20. Ο γιος μου 8 χρόνων έχει Χρόνια κνίδωση του έκανα διατροφή με φρούτα και λαχανικά αρκετό νερο και ήδη μια βδομάδα δεν έχει πάρει αντισταμινικο και δεν έχει εμφανίσει τίποτα σε ευχαριστούμε πολύ εύχομαι να βρήκαμε την λυση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Αννα το total γιαουρτι ειναι καταληλο για την περιπτωση?Πανω στη συσκευασια γραφει με μικρα κοκkινα γραμματα οτι ειναι ζωντανο/live active.Οντως ισχυει αυτο?Σε ευχαριστω για οτι κανεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Αν λέει ότι είναι ζωντανό θα πει ότι έχει μέσα τους ωφέλιμους μικροοργανισμούς. Είχαν σταματήσει να παράγουν τέτοια γιαούρτια γιατί δεν συνέφερε η παραγωγή τους οικονομικά. Αν ξανάρχισαν την παραγωγή μια χαρά. Επίσης μπορείς να πάρεις και προβιοτικά ως συμπλήρωμα διατροφής. Ρώτησε στο φαρμακείο, είναι λίγο ακριβά όμως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Καλησπερα. Ειμαι η Βασω.
    Σας γραφω για τον γιο μου 2,5 χρονων που τις τελευταιες 5 εβδομαδες παρουσιαζει εντονη κνιδωση. Παιρνει xozal πρωι βραδυ ομως μπορει να εχει εως και 5 επισοδεια την ημερα με εντονη φαγουρα, ειτε με μικρους πομφους ειτε με τεραστια σημαδια εως και μεγεθος μικρης παλαμης.... Κατα κανονα ξυνεται το βραδυ ομως και την ημερα υποφερει. Ξεκινησε 5 μερες μετα τη β'δοση του πενταπλου εμβολιου mmr με σπυρακια στα ποδια που θεωρησα αλλεργια σε ενα φορμακι πλυμενο με εντονο μαλακτικο αφου σε εκινη την περιοχη εκτος εσωρουχου εβγαλε τους πρωτους πομφους. Απο την παιδιατρο και μετα πηφαμε σε 4 δερματολογους, καναμε το κατα δυναμη την διαιτα για κνιδωση με μικρες παρεκτροπες, αλλαξαμε αντιισταμινικα μα τιποτε. Ο τελευταιος δερματολογος μιλησε για χολινεργικη απο την 2η εβδομαδα,το απεδωσε σε στρες για τη μικρη του αδερφη ισως και τον παιδικο που ξεκινησε μια μερα μετα τα πρωτα σημαδια. Τωρα δεν τον στελνω αλλο. Το παιδι θηλαζει οποτε μαζι του ακολουθω και γω τη διαιτα με πολλη παρατηρηση και φοβο ομως ειμαστε στη φαση της συγχυσης. Δεν θελει να κανει μπανιο, ειναι συνεχεια επανω μου για να θηλαζει.... Πηγαμε και σε αλλεργιολογο που μας εγραψε αιματολογικες και παρασιτολογικες. Αποτελεσματα θα εχουμε σε 5 ημερες περιπου. Αυτος δεν συμφωνει με τη διαγνωση για χολινεργικη. Υποψιαζεται το εμβολιο. Αν και ισως ειναι νωρις εχετε εμπειρια με τοσο μικρο παιδι; εχω διαβασει τα πιο πολλα ποστ. Το στρες μονο του ειναι αιτια κνιδωσης;τωρα εδω και 2 μερες παιρνουνε ,rupafin, aerious& xozal ομως τα ιδια χαλια. Η διαιτα που προτεινετε θα ειχε σε μας αποτελεσμα; ειναι λιγο δυσκολη για τοσο μικρο παμει3 αλλεργιολογοι μου ειπαν οτι μπορει να τρωει τα παντα κ ενας δερματολογος το ιδιο. Εχω μπερδευτει. Σιγουρα απο τα αποτελεσματα των εξετασεων το τοπιο καπως θα ξεκαθαρισει. Ολοι λενε πως η κνιδωση δεν ειναι αλλεργια. Να συνεχισω με τον αλλεργιολογο η με δερματολογο; το παιδι υποφερει το ιδιο και μεις.ευχαριστω πολυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πέντε εβδομάδες είναι μικρό χρονικό διάστημα. Είσαστε ακόμη στο στάδιο της οξείας κνίδωσης, η οποία μπορεί να προκλήθηκε από συγκεκριμένο αίτιο, παίζει και από το εμβόλιο, ίσως όχι από την ίδια την ουσία του εμβολίου, όσο κάποιο από τα έκδοχα. Για να είμαστε σίγουροι ότι πρόκειται για χρονία κνίδωση, πρέπει να έχουν περάσει το λιγότερο 6 εβδομάδες, άντε να πούμε 8 για σιγουριά. Η χολινεργική είναι χρονία κνίδωση, οπότε πάλι θα πρέπει να περάσει το παραπάνω διάστημα για να πούμε ότι η χρονία του κνίδωση είναι χολινεργική. Μου κάνει εντύπωση που έδωσαν τόσο γρήγορα διάγνωση, άσε που δεν συμφωνούν μεταξύ τους. Εγώ λέω να μην την πούμε ακόμη κνίδωση, να περιμένουμε. Εγώ θεωρώ ότι είναι πολύ μικρό για τοξίνωση. Το πιο μικρό παιδάκι με τοξίνωση που έχει περάσει από το μπλογκ ήταν 6 χρονών. Εντωμεταξύ νομίζω να γίνεται η κλασική δίαιτα της αλλεργίας δηλ. να μην του δίνετε ψάρι, αυγό, σοκολάτα, μπανάνα. Αυτή βοηθάει αν το πείραξε κάτι στο εμβόλιο. Δεν ξέρω αν είναι εφικτό για 1-2 εβδομάδες να μην πιει γάλα, αλλά άλλα υγρά όπως χαμομήλι, γιατί είναι πολύ μικρό.
      Εμένα όπως μου περιγράφετε τα συμπτώματα, δεν μου δίνει εικόνα χρονίας κνίδωσης και μακάρι να είναι έτσι, να περάσει το παιδί την οξεία φάση και να συνέλθει. Η χρονία κνίδωση δεν ξεκινάει μπαμ με μεγάλα επεισόδια. Ξεκινάει λίγο λίγο και σταδιακά χειροτερεύει. Συνήθως το μπαμ γίνεται στις οξείες κνιδώσεις. Η χολινεργική είναι η κνίδωση της ζέστης, ξεκινά όταν το σώμα αρχίζει να ζεσταίνεται. Τέλος πάντως ας μην βιαζόμαστε, ας αφήσουμε να περάσουν 2-3 εβδομάδες ακόμη και μπορεί να είναι οξεία κνίδωση, έντονη αλλά προσωρινή.

      Διαγραφή
  24. Σας ευχαριστω πολυ. Η Βασω ειμαι. Ξεχασα να πως πως τωρα το παιδι ειναι εδω και καιρο γεματο σε ολο το σωμα και κεφαλι, προχθες πρηστηκαν και τα βλεφαρα του. Πιστευετε πως το αιτιο θα μπορουσε να ειναι καθαρα ψυχολογικο; για διακοπη του θηλασμου μιλατε οταν λετε γαλα; πιστευετε πως ουσιες οπως η κορτιζολη και η ισταμινη περνανε μεσω θηλασμου στο παιδι; αλλες φορες ξυνεται μολις θηλασει, αλλες οταν του ζηταω να αφησει το στηθος και αλλες φορες ξυνεται ασχετα απο το θηλασμο. Αναφερω πως η διατροφη του ηταν πολυ καλη χωρις πολλα επιβαρυντικα τροφιμα και ζαχαρη και ετρωγε τα παντα χωρις κανενα θεμα. Τωρα που ακολουθουμε διαιτα μια φορα εφαγε σοκολατακι, μια χοιρινο, τρωει γαλοπουλα και κασερακι και τυρακι, εχει φαει λιγη σαλτσα και δυο μπανανες, μουρα, ροδι. Γαλα φρεσκο ελαχιστο. Προσπαθησα να αφαιρεσω τη γλουτενη ομως δεν μπορει να φαει τροφιμα ολικης κτλ. Νερο δεν πινει παρα πολυ, προτιμαει να θηλασει.παρολο που μου ειπαν να τρωει τα παντα, πιστευω πως ισως η διαιτα τον ωφελει.ομως πλεον δεν ξερω τι να του δωσω, εχω φοβια τι θα φαμε αφου ουτως η αλλως βγαζει συνεχως νεα σημαδια και ξυνεται για 2-3 ωρες. Τι μπορει να τρωει αφοβα; Υπαρχουν αλλοι τροποι ανακουφισης εκτος απο το νερο που δεν θελει να τον βρεχω;υπαρχει περιπτωση να τον επηρεαζει ο καπνος;
    Σας ζαλιζω αλλα προσπαθω να βρω νια φορμουλα καθως με τα αντισταμινικα δεν βλεπω φως. Μπορει να ξυνεται και αφου παρει, δεν βλεπω βελτιωση, φευγουν τα παλια και βγαζει καινουρια....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Δεν ξέρω αν αυτή εδώ η δίαιτα κάνει για το παιδί, μου φαίνεται απίθανο τόσο μικρό παιδί να είναι τόσο τοξινωμένο. Ούτε πιστεύω ότι είναι ψυχολογικό σε ένα τόσο μικρό παιδί. Πιθανότερο είναι να το πείραξε κάτι. Εγώ νομίζω στο διάστημα που θα περιμένετε να δείτε αν είναι οξεία ή χρονία κνίδωση, να τρώει απλά δηλ. το κρέας του, τα λαχανικά του, φρούτα όπως μήλα και αχλάδια, ίσως γάλα κατσικίσιο που είναι το καλύτερο από τα ζωικά γάλατα και να επιμείνετε με τα αντισταμινικά να βρείτε σχήμα που θ' ανακουφίσει το παιδί, μέχρι να βγουν και οι εξετάσεις και να περάσει και το χρονικό διάστημα των 6-7 εβδομάδων. Να του πλένετε τα χέρια και να έχετε τα νύχια του κοντά και καθαρά για να μην τραυματίσει το δέρμα και το μολύνει με το ξύσιμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ο Θεος να σας εχει ολους καλα, ευχαριστουμε, ηδη παιρνουμε κουραγιο. Καλη ιαση σε ολους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Γιατί απαγορεύεται το άσπρο ρύζι και τα μακαρόνια??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η ζάχαρη και το επεξεργασμένο άμυλο είναι η νο 1 τροφή για ν' αναπτυχθεί η κάντιντα και να γίνει παθογόντα. Έχουν πολύ υψηλό γλυκαιμικό δείκτη. Όσο πιο υψηλό γλυκαιμικό δείκτη έχει ένα τρόφιμο, τόσο καλύτερα για την κάντιντα. Από τη στιγμή που το σιτάρι στην κανονική μορφή του θα πάει για επεξεργασία για να καταλήξει σε άσπρο αλεύρι με το οποίο γίνεται το άσπρο ψωμί και τα ζυμαρικά, ο γλυκαιμικός του δείκτης έχει φτάσει στα ουράνια.
      Πέραν τούτου, από το άσπρο αλεύρι έχουν αφαιρεθεί όλα τα θρεπτικά συστατικά και ό,τι είναι χρήσιμο στον οργανισμό, μιας και έχει αφαιρεθεί το φύτρο. Επιπλέον είναι πολύ πιο εύκολο να νοθευτεί το άσπρο αλεύρι με συστατικά επιβλαβή παρά το μαύρο. Άσε που για ν' ασπρίσει βάζουν βενζόλιο και κιμωλία. Γράψε στο ψαχτήρι, το ψωμί και πώς το κατάντησαν για να δεις τι γράφει. Μετά δεν θα θες να ξαναφάς άσπρο αλεύρι.

      Διαγραφή
  28. Οι μύκητες που παράγουν το κεφίρ επιτρέπονται στην δίαιτα της κνίδωσης;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ δεν μπορώ να πάρω θέση γιατί είναι κάτι που δεν δοκίμασα στον εαυτό μου. Αν κάποιος το δοκίμασε και είχε ευεργετικά αποτελέσματα, ας μας γράψει να το έχουμε κι αυτό υπόψη μας στις δοκιμές που κάνει ο καθένας.

      Διαγραφή
    2. οι μυκητες του κεφιρ ειναι σαν τα προβιοτικα. φιλικα στον οργανισμο.

      Διαγραφή
  29. Μακάρι καλό θα ήταν πράγματι να υπάρξουν τέτοιες εμπειρικές απαντήσεις. Υπάρχουν ένα σωρό ωφέλιμα φυσικά προϊόντα που μπορούν να παραχθούν στο σπίτι και χρησιμοποιούνται σαν προβιοτικά για ομαλή εντερική λειτουργία το κεφίρ το ξυνό σπιτικό προζύμι ή το σπιτικό ξυνολάχανο. Ταλαιπορούμαι τα τελευταία χρόνια από νευροδερματίτιδες και κνίδωση που μέχρι τώρα έχει κυρίως εποχικά χαρακτηριστικά και δεν έχω μεγάλη εμπειρία. Ευχαριστώ καλή συνέχεια σε όλους σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Τον τελευταίο 1 χρόνο υποφέρω από χρόνια αυτόματη κνίδωση . Η αλλεργιολόγος μου είπε οτι μάλλον θα πρέπει να ζήσω με αυτό και να είμαι ικανοποιημένη που μπορώ και το καταστέλλω με 1 xozal ή 1 billaz καθε μιαμιση μέρα. Όλα ξεκίνησαν ένα βράδυ. Ετσι απλά ξεκίνησα να ξίνομαι θέλωντας να βγάλω τη σάρκα μου, και σε σημεία του κορμιού μου να εμφανίζονται πόμπφοι όμοιοι με αυτούς που παρουσιάζονται όταν μας τσιμπαέι τσουκνίδα.. παράλληλα διεγνώσθει με δερμογραφισμό... Στις εξετάσεις μου οι οποίες είνα πολύ καλές η μοναδική ενοχλητική ενδειξη ήταν η Ige η οποία ήταν ανεβασμένη στα 140 .Μετά από αρκετό διάβασμα σχετικά με τη καντίντα σήμερα ξεκινάω δίαιτα γεμάτη αισιοδοξία ... Θέλω μα ρώτησω αν επιτρέπεται ο καφές (σκέτος πάντα) και ο χυμός λεμόνι ? Θα κάνω καθημερινη καταγραφή του διαιτολογίου μου καθώς και καταγραφή των συμπτωματων.. εύχομαι να βοηθήσουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα ιδια ακριβως επαθα και εγω ταλαιπορουμαι 3 μηνες με δερμογραφισμο και ξυνομαι!!!!και εγω με xzozal kai bilaz ειμαι δεν ξερω τι να κανω!!!!η ige ητηνε 139 οφειλεται σε αλλεργια?

      Διαγραφή
  31. Τα συμπτώματα ταιριάζουν αρκετά με αυτά της κνίδωσης αυτού του μπλογκ, αν και δεν ταυτίζονται απολύτως γιατί εδώ υπάρχει η πίεση δηλ. όπου ασκείται πίεση π.χ στενό παντελόνι, τσάντα στον ώμο, σακούλα στο χέρι κλπ βγαίνει πομφός και επίσης υπάρχει και αγγειοοίδημα, ωστόσο μπορεί να είναι αρχικό στάδιο μόνο με πομφούς και δερμογραφισμό, μιας και ένα χάπι κάθε μιάμιση μέρα είναι μικρή δόση. Μακάρι να πάει καλά με τη δίαιτα. Λεμόνι, όχι απλώς επιτρέπεται, είναι must, αλλά προσοχή στο στομάχι, το καλύτερο είναι λίγο λεμόνι αραιωμένο με αρκετό νερό γιατί αλλιώς πειράζει το στομάχι και τα δόντια. Ο καφές δεν είναι ό,τι καλύτερο, όχι όμως γιατί πειράζει στην κνίδωση (σε λογικές ποσότητες πάντα), αλλά γιατί ας το πούμε βάζει εμπόδιο στον οργανισμό που αποτοξινώνεται. Η παρατήρηση και η καταγραφή είναι πολύ σπουδαία γιατί σε βοηθάει να βγάλεις συμπεράσματα. Καλή επιτυχία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Καλησπερα, εδω και δυο χρονια εχω κνιδωση εκ ψυχους. Εμφανιστηκε εντελως ξαφνηκα απο τη μια μερα στην αλλη. Περσυ πηγαινε καλυτερα αλλα φετος μετα απο 5 αντιβιωσεις και μια εγχείρηση αμυγδαλων πριν 4 μηνες η κατασταση ξεφυγε. Εχω 10 μερες που ξεκινησα τη διαιτα και εχω 2-3 αποριες! Καφε η κακαο σκετο χωρις ζαχαρη πινουμε. Γαλα? απο την αρχη η μετα? Φετα απο την αρχη η μετα? Γιατι στις αμερικανικες διαιτες τα απαγορευουν. Καλαμποκι σκετες νυφαδες χωρις ζαχαρη απο τα βιολογικα τρωμε η ουτε καλαμποκι? Επισης το αλευρι καρυδας ειναι γλυκο το τρωμε ? Εγω κανω πιτακια φαγοπυρου καθε μερα και τρωω, κανει?. Τελος παραθετω καποια πραγματα βρηκα ψωμι ντινκελ ολικης μονο με προζυμι στην.βιολογικη λαικη. Πολυ καλο και σε χορταινει. Υπαρχει ταχινι με στεβια στην αγορα και μαλιστα περιεχει και φρουκτο-ολιγοζακχαριτες που ειναι πρεβιωτικο ενω δεν εχει αλλο γλυκαντικο εκτος της στεβια. Επισης εχω τσακισει την κινοα. Μαζευω και ζουμακι στην καταψυξη απο κρεας.η κοτοπουλο οταν το βραζω και την μαγειρευω μαζι του. Τελος φτιαχνω κουλουρακια με ελαιολαδο λιγο χυμο αρωνια, μισο λεμονι, μισο κουταλακι σοδα, λιγο νερο και αλευρια φαγοπυρου και καρυδας. Βαζω και κανελα η γαρυφαλλο και κουρκουμα μεσα. Τελεια για σνακ αν βγαινετε εξω και σας πιασει λορδα. Περιμενω ιδεες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Ειλικρινά δεν ξέρω αν αυτή η δίαιτα, που στην ουσία είναι αποτοξίνωση, βοηθάει στην κνίδωση εκ ψύχους. Είσαι ο πρώτος/η που γράφει στο μπλογκ για τέτοια κνίδωση. Εγώ θα σου έλεγα να μπεις σε αμερικάνικα σάιτ για να δεις για το θέμα σου. Στο λέω γιατί έριξα μια ματιά και είδα να λένε ότι γι' αυτού του είδους την κνίδωση δεν φταίει η κάντιντα αλλά κάποια συγκεκριμένα άλλα πράγματα και κυρίως συντηρητικά που υπάρχουν στα φαγητά όπως π.χ το benzoate που υπάρχει ως συντηρητικό στα ψάρια, στις γαρίδες, στα energy drinks και στ' αναψυκτικά. Γι' αυτό κάνε μία έρευνα σ' αυτά τα σάιτ και στις συζητήσεις των ασθενών με cold urticaria, μήπως βγάλεις καμιά άκρη. Τώρα αν θέλεις μπορείς να κάνεις τη δίαιτα εδώ, μήπως δεις κάποια ωφέλεια, σε έξι εβδομάδες θα έχει φανεί αν σε ωφελεί ή όχι. Οι αμερικάνικες αντι κάντιντα δίαιτες είναι πολύ αυστηρές και μη εφαρμόσιμες ειδικά στο δικό μας κλίμα τώρα που έρχεται και το καλοκαίρι δεν μπορεί κανείς να τρώει συνέχεια κρέας με λαχανικά, όπως λένε αυτές οι δίαιτες, πρωί μεσημέρι βράδυ. Ο καφές γενικά δεν κάνει καλό, αλλά αν δεν μπορείς πιες τι να κάνουμε, καλύτερα χωρίς ζάχαρη. Γάλα να παίρνεις κατσικίσιο. Τυριά ναι, τα δικά μας, σε μικρές ποσότητες, πολύ γιαούρτι. Από δημητριακά εγώ έτρωγα ολ μπραν (μπαστουνάκια) που έχουν την πιο λίγη ζάχαρη, ανακατεμένα με σπόρους (βρώμη ή σίκαλη ή κριθάρι, λιναρόσπορο κλπ). Εχουν λίγη ζάχαρη, αλλά τα άλλα που είναι τελείως χωρίς ζάχαρη δεν τρώγονται, έχουν και πολύ αλάτι. Για το αλεύρι καρύδας δεν ξέρω. Γενικά ό,τι αλεύρι παίρνεις να είναι ολικής. Προζύμι δεν επιτρέπεται είναι μύκητας. Τα άλλα όλα οκ. Αλλά με την επιφύλαξη ότι αν η κνίδωσή σου δεν είναι λόγω μύκητα όλα τα παραπάνω είναι περιττά , κάνε περισσότερη έρευνα στο χώρο των συντηρητικών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Καλησπερα και παλι. Τη διαιτα την αρχισα καθως μετα απο 5 δεκαημερα απο διαφορες αντιβιωσεις σε διαστημα διομιση μηνων (ιανουαριο μαρτιο) εμφανισα προβληματα στο εντερο αν και επαιρνα προβιωτικα και 4 συνεχομενες κολπικες μυκιτιασεις η τελευταια πριν δυο βδομαδες. Απο τοτε λοιπον εγιναν και πολυ πιο εντονα τα εξανθηματα μου. Πιο συχνα(ακομη και νερο βρυσης) και πιο μεγαλης διαρκειας. Συντηρητικα εχουμε χρονια να φαμε. Τουλαχιστων ως επι το πλείστον ,κυριως τρωμε βιολογικα και μαγειρεμενα σπιτικα φαγητα. Εχουμε και παιδακι και προσεχουμε. Θα δοκιμασω και θα δω πως θα παει. Για την κνιδωση εκ ψυχους το εχω εξαντλησει το θεμα με το διαβασμα. Το εμφανισα απο τη μια μερα στην αλλη κυριοκεκτικα. Στα 31 μου. Θεωρειται αυτοανοσο και αυτο και μαλιστα αρκςτα επικινδυνο αν δε προσεξεις με θαλασσα η χειμωνα. Στη διαιτα τωρα. Για το προζυμη δεν το ηξερα. Σε ολα τα σαιτ εβλεπα οτι κανει κατα το δευτερο σταδιο , για μαγια ελεγαν οχι. Το αλευρι καρυδας δεν ειναι σιτηρο οποτε δεν υπαρχει ολικης η μη. απο ψωμι ολικης τι μπορουμε να τρωμε γενικα, πχ ντινκελ με προζυμι ειναι οκ? Η σικαλεως προζυμι ας πουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. όχι το προζύμι απαγορεύεται, μύκητας είναι κι εκεί και πολλαπλασιάζεται. ή πιτάκι άζυμο με αλεύρι ολικής (βλ.ανάρτηση ψωμί) ή ψωμί σόδας, αν αντέχεις αυτή τη γεύση

      Διαγραφή
    2. Τάσος.Αγαπητή,anna kal,συγχαρητήρια!Είμαι 62 χρ.και πάσχω χωρίς διάγνωση...Θεσ/νίκη.Τσιμπήματα,καρφίτσες,αιμωδίες,υπαισθησίες(=ψιλοφαγούρα) στα πόδια=πέλματα/ταρσό και χέρια=καρπό/γραμμές ζωής από Δεκ.2017 που έφαγα ξερά δαμάσκηνα και μπάρες δημητριακών.Ούτε μισό σπυρί/κοκκινίλα...ποτέ(εδώ και 6 μήνες).Και 18 γιατροί...όλων των ειδικοτήτων και 36 εξετάσεις...! 3.000€...Τι ψευτοαλλεργία/αλλεργία και άλλα αστεία...Καμμιά, μα καμμιά εξέταση α ρ ν η τ ι κ ή...Μόλις,μα μόλις βάλω την πρώτη μπουκιά,φαγούρα/καρφίτσες πόδια/χέρια...οποιαδήποτε/ΟΠΟΙΑΔΗΠΤΕ..!!τροφή!!Το τι τεστς/εξετάσεις δυσανεξίας...κλπ...κλπ έγιναν δεν χρειάζεται να αναφερθούν.Σημείωση:κολονοσκόπηση/γαστροσκόπηση που έκανα:αφαίρεση 5 πολύποδες...εκκολπώματα σιγμοειδούς εντέρου.Παρακαλώ σας:1.Έχει,λέτε,σχέση με κάντιντα...εντέρου(έτρωγα στη ζωή μου πολλά γλυκά-γλυκά,ζυμαρικά,άσπρο ψωμί,κιμάδες,τροφές με συντηρητικά...); 2.Έχει,λέτε,σχέση με ινσταμίνη(αδυνατεί να καταβολίσει ο οργανισμός μου την ινσταμίνη/DAO);Xozal... κλπ ακυρώνονται,σαν να μην το πήρες.Αφού με την πρώτη μπουκιά που κατεβαίνει στο στομάχι(ακόμη και 1 ηλιόσπορος!)αρχίζουν τα "βιολιά"...ΥΓ:Καθηγητές πανεπιστ.γαστρεντερολόγοι...Παναγιά μου!!μεγάλη απάτη...εγκληματική άγνοια.Οι ομοιοπαθητικοί να δείτε...Εκτός από επικίνδυνοι είναι και αστείοι.Αγαπητή, anna kal,μήπως έχετε κάποια άποψη,γνώμη,ιδέα να μου προτείνετε.Τόσα έχετε διαβάσει,ακούσει.Σας ευχαριστώ.

      Διαγραφή
    3. Αυτά τα συμπτώματα δεν μου φαίνονται για κνίδωση, αυτήν που γράφουμε εδώ στο μπλογκ. Έχετε κοιτάξει το συκώτι και τη χολή; Εδώ έγραψε κάποτε μία ασθενής, η οποία λόγω του συκωτιού έτρωγε ελάχιστες τροφές. Τώρα πάλι αν έχετε κοιτάξει αυτά και δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα, κόψτε για λίγες εβδομάδες μόνο τη ζάχαρη, να δείτε μήπως ωφελήσει, αλλά η γνώμη μου είναι ότι δεν πρόκειται για κνίδωση.

      Διαγραφή
    4. Αν δεν συνδεόταν με το φαγητό, θα έλεγα ότι μπορεί να είναι νευρολογικής φύσεως, αλλά αφού συνδέεται με το φαγητό, η πιθανότητα αυτή απομακρύνεται.

      Διαγραφή
    5. Έριξα μια ματιά σε μια αμερικάνικη σελίδα γι'αυτό το φαινόμενο (τσιμπήματα καρφίτσας στα πόδια και στα χέρια, πολλές φορές συνοδευόμενα από φαγούρα) και δίνει τα εξής ως πιθανές αιτίες:
      1. Διάφορες ασθένειες, όπως διαβήτης, ασθένειες του συκωτιού ή των νεφρών, ασθένειες του θυρεοειδή κλπ
      2.Έλλειψη βιταμινών και μεταλλικών στοιχείων
      3.προβλήματα των νεύρων της μέσης που χτυπάνε στα χέρια και τα πόδια
      4. κατάχρηση αλκοόλ
      5. διάφορες βακτηριακές μολύνσεις
      6. έκθεση σε χημικές ουσίες
      7. παλιά τραύματα που πιέζουν νεύρα
      Απ' αυτά εγώ το μόνο που βλέπω σχετικό με τη διατροφή είναι το συκώτι.
      Θα χρειαστεί να κάνετε μια πολύ προσεχτική παρατήρηση του εαυτού σας για κάποιο χρονικό διάστημα, να κρατάτε και ημερολόγιο, για να βγάλετε κάποια συμπεράσματα.

      Διαγραφή
  35. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ. ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΤΟΝ ΠΟΝΟ ΜΟΥ. ΕΔΩ ΚΑΙ 4 ΧΡΟΝΙΑ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΚΝΊΔΩΣΗ ΣΤΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ ΓΕΝ. ΟΡΓΑΝΑ. ΠΗΓΑ ΣΕ 2 ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΓΟΥΣ , ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΜΕ ΕΞΕΤΑΖΑΝΕ, ΔΕΝ ΒΛΕΠΑΝΕ ΤΙΠΟΤΕ , ΜΟΥ ΔΙΝΑΝΕ ΚΑΠΟΙΑ ΚΡΕΜΟΥΛΑ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ. ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΕΠΑΙΡΝΑ ΠΟΛΛΑ ΑΝΤΙΒΙΩΤΙΚΑ ΔΙΟΤΙ ΕΧΑ ΑΚΜΗ,ΣΥΧΝΕΣ ΟΥΡΟΛΟΙΜΩΞΕΙΣ ΚΑΙ ΕΛΚΟΣ. Ο ΚΝΗΣΜΟΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΕΝΤΟΝΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ...ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΟΜΩΣ ΕΠΑΝΗΛΘΑΝ ΟΙ ΟΥΡΟΛΟΙΜΩΞΕΙΣ ΣΕ ΣΗΜΕΙΟ ΠΟΥ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΕΙΧΑ ΟΥΡΟΛΟΙΜΩΞΗ. ΑΦΟΥ ΛΟΙΠΟΝ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΤΙΠΟΤΕ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΠΗΓΑ ΣΕ ΟΥΡΟΛΟΓΟ. ΕΚΑΝΑ ΤΗΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΚΑΠΟΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΑ ΝΕΦΡΑ Η ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ.ΕΤΣΙ ΘΕΩΡΗΣΕ ΠΩΣ ΑΠΛΑ ΗΜΟΥΝ ΕΥΠΑΘΗΣ ΣΤΟ Ε. ΚΟΛΙ ΚΑΙ ΑΡΧΙΣΑ ΧΗΜΕΙΟΠΡΟΦΥΛΑΞΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΖΥΓΟ ΔΙΟΤΙ ΤΟΤΕ ΕΜΦΑΝΙΖΟΤΑΝ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. ΚΑΙ Ο ΚΝΗΣΜΟΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΝ. ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΟΜΩΣ ΑΡΧΙΣΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΟΝΑΩ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΟΙ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΟΥΡΩΝ ΗΤΑΝ ΚΑΘΑΡΕΣ. ΑΛΛΑΞΑ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 3 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΜΟΛΙΣ ΤΗΣ ΕΙΠΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΟΥ ΑΠΟΡΗΣΕ ΠΩΣ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΟΥ ΕΒΑΛΕ ΝΑ ΚΑΝΩ ΕΞ. ΚΟΛΠΙΚΟΥ ΥΓΡΟΥ ΓΙΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ. ΚΑΙ ΒΓΗΚΑΝ ΜΥΚΗΤΕΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕ ΕΚΒΛΑΣΤΗΣΕΙΣ. ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ 2 ΦΟΡΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΜΕ ΧΑΠΙΑ ,ΕΦΥΓΕ Ο ΠΟΝΟΣ ΟΜΩΣ Ο ΚΝΗΣΜΟΣ ΟΧΙ.ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΕΙΜΑΙ ΑΔΙΑΘΕΤΗ ΚΑΙ ΜΟΛΙΣ ΚΑΘΑΡΙΣΩ ΘΑ ΞΑΝΑΔΩΣΩ ΚΟΛΠΙΚΟ ΥΓΡΟ. ΕΧΩ ΑΡΧΙΣΕΙ ΔΙΑΙΤΑ ΑΛΛΑ ΚΟΝΤΕΥΩ ΝΑ ΣΑΛΤΑΡΩ ΔΙΟΤΙ ΑΛΛΟΥ ΛΕΝΕ ΝΑ ΦΑΣ ΕΛΙΕΣ ,ΤΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΑΡΟΤΟ ΑΛΛΟ ΟΧΙ. ΚΑΙ ΑΛΛΑ. ΔΕΝ ΤΡΩΩ ΕΔΩ ΚΑΙ 7 ΜΕΡΕΣ ΦΡΟΥΤΑ ,ΟΥΤΕ ΨΩΜΙ ΟΥΤΕ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΚΕΦΙΡ...ΕΧΑΣΑ4 ΚΙΛΑ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ 46 ΚΙΛΑ, ΕΧΩ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΚΑΘΕ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΖΥΓΟ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΠΩΣ ΕΙΜΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΟΥ ΓΡΑΦΩ,,,ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕΙΣ..ΘΑ ΤΟ ΕΚΤΙΜΟΥΣΑ- ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ -ΝΙΚΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα
      α)Όποια τοπική θεραπεία κι αν κάνεις, δεν λύνεται το πρόβλημα των μυκήτων, μόνο προσωρινή ανακούφιση, γιατί οι μύκητες φωλιάζουν στο έντερο, εκείνο πρέπει να καθαρίσει, αλλιώς εσύ θα θεραπεύεις τοπικά και μετά θα έρχονται άλλοι από το έντερο και δεν θα τελειώνει ποτέ αυτή η ιστορία.
      β) Το κολοβακτηρίδιο βρίσκεται σε φυσική κατάσταση στον οργανισμό μας, το ίδιο και ο μύκητας κάντιντα. Όταν για κάποιο λόγο αρχίσουν να εξαπλώνονται γίνονται παθογόνοι και αρχίζουν τα προβλήματα. Ο λόγος βρίσκεται γραμμένος στον οργανισμό σου δεν μπορείς να κάνεις τίποτα, ο οργανισμός σου δεν τους αναγνωρίζει ως εχθρούς και τους αφήνει ν' αλωνίζουν, εσύ όμως μπορείς να σταματήσεις τον πολλαπλασιασμό τους.
      γ)Η χημειοπροφύλαξη είναι φαύλος κύκλος, από τη μια σε προστατεύει προσωρινά, από την άλλη παίρνεις άλλο ένα αντιβιοτικό και ταράζεις ακόμη περισσότερα τη χλωρίδα του ήδη χάλια εντέρου.
      δ) λες μύκητες με εκβλαστήσεις, αυτό θα πει τρέφονται καλά καλά, θέλει δουλειά η εξόντωσή τους
      ε) Και πάλι να δώσεις υγρό και πάλι να σου δώσουν θεραπεία, αν δεν τους σκοτώσεις μες στο έντερο, το πρόβλημα θα επαναλαμβάνεται.

      Κατ' αρχάς είσαι πολύ τυχερή, κι ας μην το πιστεύεις, γιατί το πρόβλημά σου παραμένει τοπικό, ενώ σ' όλους εμάς εδώ, πήγε σ' όλο το σώμα κι ούτε να κοιμηθούμε μπορούσαμε, ούτε να κάτσουμε, ούτε να σηκωθούμε, ούτε να βγούμε έξω.
      Έχεις πολύ ισχυρές ενδείξεις ότι υπάρχει κάντιντα και έχεις τοξίνωση απ' αυτό, η οποία όμως ευτυχώς περιορίστηκε τοπικά. Οι ενδείξεις είναι:
      -συνεχείς ουρολοιμώξεις
      -κνησμός
      -χρονία κνίδωση (έστω τοπική), αν είναι κνίδωση και δεν είναι κοκκινίλες από τον κνησμό λόγω της φαγούρας, αλλά και πάλι είναι ένδειξη
      -συνεχείς κολπικές μυκητιάσεις, αποδεδειγμένα από μύκητες με εκβλαστήσεις
      -συνεχής λήψη αντιβίωσης (η αντιβίωση μαζί με τα κακά σκοτώνει τα καλά στοιχεία και ο μύκητας βρίσκει χώρο ν'απλωθεί)

      Τώρα θα πας να κάνεις τις εξετάσεις σου και να πάρεις ότι φάρμακα σου πει η γιατρός για ν' αντιμετωπίσεις τα συμπτώματα και ν' ανακουφιστείς και παράλληλα ν' αρχίσεις εκστρατεία για να καθαρίσεις τους μύκητες από το έντερο, για να μην υπάρχουν πια εκεί και να βγαίνουν συνέχεια και να σου προκαλούν προβλήματα.
      Όσον αφορά τις ουρολοιμώξεις θα κάνεις αλκαλικό το περιβάλλον της ουροδόχου κύστης και θα πίνεις παρα πολύ νερό. Έτσι αφενός δεν θα προλαβαίνει το κολοβακτηρίδιο να εγκατασταθεί, αφού θα πηγαίνεις συνέχεια στην τουαλέτα (ειδικά μετά από επαφή θα πίνεις όσο νερό αντέχεις και θα πηγαίνεις 2-3 φορές τουαλέτα), κι όταν πια κάνεις το περιβάλλον αλκαλικό δεν θα μπορεί να ζήσει ούτως ή άλλως. Πολύ βοηθάει ο χυμός κράνμπερι χωρίς ζάχαρη στο να φτιάξεις αλκαλικό περιβάλλον στην ουροδόχο κύστη. Αφού πας το βράδυ τουαλέτα μετά μπορείς να πίνεις ένα ποτήρι και να το αφήνεις να δρα, μέχρι να σου έρθει πάλι να πας τουαλέτα. Υπάρχουν και κάψουλες κράνμπερι.
      Όσο για το μύκητα που είναι και το βασικό πρόβλημα α) τον αφήνεις να πεθάνει από πείνα δηλ. δεν τρως τρόφιμα που τον ταϊζουν (μέσα από τις εκβλαστήσεις του) β) τρως τρόφιμα που τον σκοτώνουν (με τοπ το σκόρδο) γ) τα χάπια που θα σου δώσει τώρα για τους μύκητες θα βοηθήσουν κι αυτά έστω και για λίγο.

      Για τη δίαιτα λοιπόν αυτή που ξεκάνει τους μύκητες είσαι στην κατάλληλη ανάρτηση του μπλογκ. Εδώ είναι ανηρτημένη όλη η δίαιτα. Όλες οι αναρτήσεις του Οκτωβρίου 2011 είναι συμπληρωματικές της δίαιτας. Καλή επιτυχία!

      Διαγραφή
    2. καλησπερα και πάλι.Κλείνω 2 βδομαδες τώρα της διαιτας. Και μάλιστα χωρίς φρούτα,καθόλου γαλακτοκομικά, εκτος γιαουτριού με πέτσα,και καθόλου ψωμί. Ωστόσο χρησιμοποιώ κινοα,φαγόπυρο και κεχρί. Η μοναδική παρασπονδία που κάνω είναι η βρώμη με γάλα αμυγδάλου βιολογικό και 1 κουταλιά του γλυκου ξιλιτολη που όπωσ είδα σε καποιεσ ιστοσελίδες του εξωτερικου επιτρέπεται. Επίσης παίρνω συμπληρώματα με προβιοτικά και αντιμηκυτικά. Μέχρι στιγμής δεν έχω δει διαφορά. Ο επίμονος κνησμός...Θα ήθελα λοιπόν να ρωτήσω σε πόσο καιρό θα φανούν τα αποτελέσματα; Όχι τίποτε άλλο ..για να πάρω κουράγιο και να καταλάβω ότι δεν κάνω κάτι λάθος...Δεν με πειράζει η δίαιτα (που λεει ο λόγος) αλλά να δω κάποιο αποτέλεσμα. Σε ευχαριστώ και πάλι.Νίκη

      Διαγραφή
    3. Δεν πρέπει να κάνεις τη δίαιτα τόσο αυστηρά γιατί εξαντλείς τον οργανισμό σου και αν υποθέσουμε ότι όντως είναι θέμα δίαιτας δεν θα μπορέσεις να την συνεχίσεις όσο καιρό χρειάζεται. Ακολουθώντας τη δίαιτα του μπλογκ σε έξι εβδομάδες θα έχεις δει τα πρώτα αποτελέσματα, αλλιώς θα πει ότι δεν είναι αυτό. Αυτό το έχω δει από τον εαυτό μου. Τώρα ακολουθώντας τέτοια αυστηρή δίαιτα, απ' τη μια ωφελείς απ' την άλλη εξαντλείς και δεν γνωρίζω αν θα δείξει αποτέλεσμα και σε πόσο καιρό.

      Διαγραφή
  36. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ. ΣΥΝΕΧΙΖΩ ΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ. ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΞΕΡΩ ΑΝ Ο ΚΝΗΣΜΟ ΣΟΥ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΜΕ ΤΗ ΜΙΑ Ή ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΤΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΑΡΑΙΩΝΑΝ ΕΩΣ ΟΤΟΥ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΝ ΕΝΤΕΛΩΣ. ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ .ΝΙΚΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαζί με τη διατροφή έπαιρνα και φουλ αντισταμινικά οπότε δεν είχα κνησμό ή πετάλες. Όταν έβλεπα ότι είμαι για πολύ καιρό καλά, έκοβα λίγο απ' τα χάπια. Αν περνούσαν κανά δυο μήνες χωρίς να βγάλω πάλι έκοβα λίγο και ούτω καθεξής. Δηλ. η καθημερινότητα περνούσε με τα αντισταμινικά μέχρι να καθαρίσει ο οργανισμός, γι' αυτό δεν υπήρχε φαγούρα.

      Διαγραφή
  37. Χαιρετώ όλους τους πάσχοντες.

    Έχω διαβάσει όλες τις αναρτήσεις, εφόσον και εγώ διεγνώστηκα με χρόνια κνίδωση. Εμένα τα συμπτώματα έχουν ως εξής:
    Είμαι 30 χρονών και άρχισα απλά να παρατηρώ κόκκινους λεκέδες στο σώμα πρίν 2μίση μήνες κυριώς κοιλιά και στήθος οι οποίοι υποχωρούσαν μετά από 2 ώρες το πολύ χωρίς να αφήσουν ζημιά. Το περίεργο είναι ότι δεν αισθανόμουν φαγούρα ούτε τότε ούτε τώρα και οι πομφοί ήταν μόνο ελάχιστοι μικροί και στην περιοχή της κοιλιάς. Πήγα αλλεργιολόγο έκανα εξετάσεις(αιματολογικές και δερματικές όπως τεστ αυτόλογου ορού) μου βγήκε η lge 196 όλα τα άλλα κομπλέ, μου είπε απλά πως βγήκε πολύ οριακά αυτοάνοση. Εγώ πάντως στο τέστ δεν είδα να κοκκινίζει η περιοχή (μάλλον κάτι έπρεπε να πει και αυτός) Μου δώσανε αγωγή με rupafin την οποία αύξησα σταδιακά σε 3 την ημέρα αλλά τα σημάδια κατα την διάρκεια της ημέρας δεν άλλαξαν, οποτε τα μείωσα.Είτε έπαιρνα είτε δεν έπαιρνα το ίδιο ήταν. Έβγαζα επίσης και κάτι κόκκινες γραμμές ξαφνικά στο κεφάλι και στα χέρια σαν να τους είχες τραβήξει με χάρακα. Φυσικά δεν είχα ακουμπήσει πουθενά πρίν. Παρατήρησα επίσης πως αν ακουμπούσα το κάτω μέρος του χεριού(καρπός μέχρι αγκώνα) σε κάποια γωνία μετά δημιουργούσε διάφορες κοκκινίλες σε γραμμοειδή μορφή. Έκανα διάφορα πειράματα με το φαγητό αλλά μάταια. Εν τω μεταξύ πάντα έκανα διατροφή με αγνά υλικά αν εξαιρέσεις που που και που κανα γλυκό και το ψωμί που είναι πάντα ολικής και τσίπουρο. Το τελευταίο μήνα κάνω ακόμα πιο αυστηρή διατροφή χωρίς γλουτένη με μπόλικα λαχανικά και φρούτα καθόλου ζάχαρη καθώς επίσης έκοψα τελείως και το αλκοόλ. Γενικά μου έχει καταστρέψει την ψυχολογία γιατί ζω με το φόβο μην χειροτερέψει η μην αρχίσει και η φαγούρα όπως πολλοί λέτε.(Στην προκείμενη φάση εγώ δεν είχα ποτέ φαγούρα ούτε έχω). Μην σας πω πως με τα αντιισταμινικά νιώθω λιγάκι κάποιες φορές λίγη καύση σε κάποια σημεία του σώματος χωρίς όμως σημάδια κοκκινίλας.Επίσης βρήκα και ανεπάρκεια της βιταμίνης D. Γενικά η πείρα σας τι λέει, να περιμένω χειρότερα? Έτσι ξεκινάει και χειροτερεύει? ή να δοξάζω τον Θεό και να λέω πάλι καλά που είναι σε ήπια μορφή? Υπάρχει η πιθανότητα να εξαφανιστεί?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Yπάρχουν κάποια σημεία που δείχνουν ότι η κνίδωσή σου δεν είναι η κνίδωση αυτού του μπλογκ
      α)Κοιλιά και στήθος είναι το τελευταίο σημείο που θα έβγαινε η κνίδωση του μπλογκ, γιατί είναι σημεία του σώματος που δεν πιέζονται ιδιαίτερα
      β)Ποτέ δεν φεύγουν οι πομφοί μετά από δύο ώρες. Για να φύγει τελείως ο πομφός και να μην φαίνεται ότι ήταν σ' αυτό το σημείο στην καλύτερη περίπτωση, αν ο πομφός βγει πρωί, θα έχει εξαφανιστεί τελείως αργά το απόγευμα, μιλάμε για πολλές ώρες
      γ)Η φαγούρα είναι η νο 1 ενόχληση της κνίδωσης και ξεκινάει από το πρώτο δευτερόλεπτο εμφάνισης του πομφού. Δεν υπάρχει περίπτωση να είσαι δυόμιση μήνες χωρίς φαγούρα και να σου βγει μετά.
      δ) Εφόσον δεν σε πιάνουν καθόλου τ' αντισταμινικά, προφανώς δεν είναι θέμα αντισταμινικού
      ε) Η δίαιτά σου είναι γενικά καλή και υγιεινή, πράγμα που δεν συνέβαινε μ' εμάς, οι οποίοι ήμασταν μέσα στη σαβούρα.

      Γενικά οι ενδείξεις δεν είναι για χρονία κνίδωση εκ πιέσεως. Οι γραμμές μπορεί να είναι δερμογραφισμός, ο δερμογραφισμός δεν έχει απαραίτητα φαγούρα. Εσύ τώρα ξεκινάς να βρεις τι έχεις. Αυτό που θα σε βοηθήσει είναι μια συνεχής παρατήρηση κάθε μέρα τι τρως, τι δραστηριότητες έχεις, πώς κοιμάσαι κλπ, ώστε τις μέρες που είσαι χειρότερα, να δεις τι κοινά σημεία υπάρχουν. Και μακάρι να πετύχεις τον κατάλληλο γιατρό. Καλή επιτυχία!

      Διαγραφή
  38. Αννα καλησπέρα. Θέλω να ρωτήσω το εξης.Είμαι από την Επαρχία. Αν και γυρισα πολλούς γυναικολόγους και ουρολόγους γιατρειά δεν βρήκα. Ούτε και αυτοί βρήκαν τι έχω.Αρχισαν να μου λένε ότι είναι ψυχοσωματικό και πώς δεν μπορεί η Καντιντα να δημιουργεί τόσο μεγάλο προβλημα και μπούρδες. Το ότι βρίσκονται μηκυτες και στα ούρα μου...κανένα σχόλιο.Το ότι δεν υπάρχει η παραμικρή βελτώση στις κολπίτιδες μου και στις ουρολοιμώξεις μου μετά από άπειρες θεραπείες,επίσης κανένα σχόλιο...Λέω να κατέβω Αθήνα...όμως δεν γνωρίζω κανέναν γιατρό ,ουρολόγο, γυναικολόγος ?Δεν ξερω τι θα χρειαστώ...που να μην με κοιταζει σαν τρελή....γιατί τρελή δεν είμαι... αλλα κοντεύω...Εχω να ερθω σε επαφή με τον σύζυγό 4 μήνες και η ψυχολογία μου είναι χαλια...γιατί παστώνωμαι με αντιβιωτικα, αντιμηκυτιακά και αντισταμινικά. 8 χαπια την ημέρα. Μάλλον σε πρήζω γιατί εσύ εχεις περασει πιο πολλά όμως αν γνωρίζεις κανεναν γιατρο που να εξειδικεύεται στην Καντιντα,με κολπικες καντιασεις ή καντιαση του ουροποιητικού σε παρακαλώ πες μου. Δεν είναι ευκολο να κατέβω Αθήνα. Είμαι από Ξανθη . Εψαξα και για μυκολόγος αλλά δεν βρήκα τίποτε στην Ελλάδα. Συμπληρώνω 2 μήνες με την διατροφή...όμως τίποτε...Βεβαια δεν πίνω πολύ νερό....Σεευχαριστώ πολύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στείλε μου ένα μέιλ στο annakal20@gmail.com, να σου πω για μια γυναικολόγο που μπορεί να σε βοηθήσει και τι θα πρέπει να προσέξεις άμα θα πας εκεί, τα θετικά και τα αρνητικά, για να μη γράφω τώρα ονόματα και γνώμες επί του θέματος στο μπλογκ, να τα πούμε στο μέιλ

      Διαγραφή
  39. Καλησπέρα σας. Πώς μπορώ να καταλάβω ότι καθάρισε το έντερο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Eμπειρικά μόνο από τα συμπτώματα της ασθένειας, τα οποία θα υποχωρούν. Δεν υπάρχει ειδική εξέταση

      Διαγραφή
  40. Καλησπερα, εχω και γω προβλημα και σκιφτομαι να κανω την διαιτα,
    θελω να ρωτησω για την πατατα επιτρπεται?
    Επισης το ροδι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στις αυστηρές αντικάντιντα δίαιτες απαγορεύονται και τα δύο. Εγώ όμως έτρωγα και φρούτα (απλώς απέφευγα τα πολύ γλυκά) και πατάτες με μέτρο. Το ρόδι δεν θα το έλεγα ότι ανήκει στα πολύ γλυκά φρούτα, εγώ το έτρωγα. Πατάτες έτρωγα 1-2 φορές την εβδομάδα, όχι μεγάλη ποσότητα.

      Διαγραφή
  41. Το φαγοπυρο επιτρεπεται?
    Λιγο που εχω ξεκινησει παρατηρησα οτι μου μειωθηκαν οι πονοκεφαλοι, δεν ξερω αν ειναι τυχαιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Λιγο καιρο που εχω ξεκινησει την διαιτα κατα της καντινα , μου εχουν μειωθει οι πονοκεφαλοι, δεν ξερω αν ειναι τυχαιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Λιγο καιρο που εχω ξεκινησει την διαιτα κατα της καντινα , μου εχουν μειωθει οι πονοκεφαλοι, δεν ξερω αν ειναι τυχαιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ό,τι αλεύρι είναι ολικής επιτρέπεται, αν βέβαια δεν υπάρχει δυσανεξία. Μακάρι να έφταιγε αυτό για τους πονοκεφάλους και να ελαττωθούν και να εξαφανιστούν και τελείως

      Διαγραφή
  44. Μακαρι!!!
    Ευχαριστω πολυ!!
    Το πιο δυσκολο μου εχει φανει μεχρι τωρα το πρωινο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εμένα το πρωινό μου φαίνεται το πιο εύκολο. Η μπωλάρα με τα ολ μπραν, τις βρώμες, τις σίκαλες, τα κριθάρια, τους λιναρόσπορους, τις σταφίδες κι ένα σωρό γάλα με κρατάει μέχρι τις 12 το μεσημέρι.

      Διαγραφή
  45. σταφιδες επιτρεπονται? δεν εχουν σανχαρα? μου αρεσουν πολυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κανονικά όχι. Εγώ όμως έριχνα 4-5 μαύρες (όχι ξανθές) μες το πρωινό. Δεν ενόχλησε. Τώρα πρόσφατα κάποιος που έχει ζάχαρο μου είπε ότι του επιτρέπουν να τρώει μαύρες σταφίδες, του απαγορεύουν τις ξανθές. Οι μαύρες έχουν μικρό γλυκαιμικό δείκτη

      Διαγραφή
  46. Καλησπερα, υα δημητριακα βρωμης επιτρπονται? τυπου quaker?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Ναι, όλες οι νιφάδες και ιδανικά αυτές που δεν έχουν ζάχαρη. τα μπαστουνάκια τύπου ολ-μπραν έχουν λίγη ζάχαρη, τα βιολογικά έχουν αλάτι και εγώ δεν μπορώ να τα φάω. Όμως η συμβολή τους για τη δυσκοιλιότητα είναι ανεκτίμητη οπότε και να έχουν λίγη ζάχαρη δεν πειράζει. Οι νιφάδες βρώμης παπαριάζουν εύκολα και γίνονται μαλακές, οι νιφάδες σίκαλης ή κριθαριού είναι πιο σταθερές. ό,τι προτιμάς. Εγώ έκανα ένα μεγάλο μπωλ με ολ μπραν, σίκαλη, κριθάρι, βρώμη, λιναρόσπορο και όταν πια είχα αρχίσει να καθαρίζω και λίγες μαύρες σταφίδες. Οι μαύρες σταφίδες έχουν χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη σε αντίθεση με τις ξανθές. Όταν πια κανείς καθαρίσει αλλά θέλει να εξακολουθεί να είναι γύρω από τη δίαιτα για να μην ξανακυλήσει αντί για γλυκά μπορεί να τρώει αποξηραμένα φρούτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Γεια σας, ειδα οτι υπαρχουν ζυμαρικα απο ρεβυθια και κοκκινες φακες,
    κανουν ? τα εχει δοκιμασει κανεις?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Koίτα τα συστατικά, αν δεν έχουν άσπρο αλεύρι (αλεύρι σίτου), τότε είναι εντάξει

      Διαγραφή
  49. Καλησπέρα, ελπίζω να είστε όλοι καλά,
    Δοκίμασα τα ζυμαρικά από ρεβύθια, ήταν μια χαρά, είναι μια εναλλακτική.
    Εσάς τα δημητριακά πας σάκχαρα έχουν ; Αυτά που παίρνω εγώ 5,5 g στα 45g.
    Επίσης είδα ότι υπάρχει αλεύρι αμυγδάλου αλλά δεν το έχω δοκιμάσει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Tα δημητριακά των ενηλίκων δεν έχουν πολλή ζάχαρη, ειδικά τα τύπου ολ μπραν έχουν πολύ λίγη. Δυστυχώς αυτά που δεν έχουν ζάχαρη είναι απαίσια στη γεύση. Εγώ έτρωγα ολ μπραν με διάφορες νιφάδες, λιναρόσπορο και αργότερα έβαζα και 5-6 μαύρες σταφίδες. Τα παιδικά είναι γεμάτα ζάχαρη. Αλεύρι αμυγδάλου δεν έχω φάει ποτέ, δεν υπήρχε τότε αλεύρι αμυγδάλου, όμως αμύγδαλα έτρωγα πολλά (όλους τους ξηρούς καρπούς ανάλατους και ωμούς, αν βέβαια δεν έχει κανείς κάποια αλλεργία, είναι ο μόνος τρόπος να χορτάσεις και να μην αδυνατίσεις πολύ όταν κάνεις τη δίαιτα)

      Διαγραφή
  50. Καλημέρα σας. Θα παρακαλούσα για τη βοήθειά σας. Η κόρη μου 10 ετών διεγνωσθει με αυτόαλλεργία,ψευτοαλλεργια χρόνια Κνιδωση. Είμαστε στον 4 μήνα. Την πιάνει μόνο το αταραξ ακόμα και 1 ml για 3 4 μέρες. Ξοζαλ ζιρτεκ πιάνουν ανακουφίζουν λίγο , αλλά εμφανίζει λίγους πομφους και σπάνια αγγειοοιδημα. Με το αταραξ τίποτα. Ο αλλεργιολογος - ανοσολογος δεν το θέλει καθόλου το αταραξ και μου πρότεινε μέχρι και κορτιζόνη από δω και πέρα και μου σχολίασε και το ενέσιμο καινουριο φάρμακο....Με στείλε για εξετάσεις. έδειξαν 3 δείκτες κοιλιοκακη... Σκέφτομαι να ξεκινήσουμε αυστηρά διατροφή αλλά ψωμί ολικής και μακαρόνια δεν μπορεί να φάει.τα άλευρα χωρίς γλουτενη εξακολουθούν να είναι λευκά και χρησιμοποιείται μαγιά για να ζυμωσουμε.. Να προσθέσω ότι όλο αυτό ξεκίνησε με ένα χυμο από το γνωστό γερμανικό σούπερ μάρκετ.επίσης δεν μου έχουν διευκρινησει αν συνδέεται η Κνιδωση με την κοιλιοκακη. Σας παρακαλώ τη συμβουλή σας..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για την κοιλιοκάκη δεν ξέρω και πολλά πράγματα, αλλά σίγουρα από τις δύο καταστάσεις αυτή είναι που πρέπει ν' αντιμετωπιστεί πρώτη, να γίνει δηλαδή η δίαιτα χωρίς γλουτένη για να δείτε πώς θα πάει. Απ' ότι ξέρω συνήθως πηγαίνουν καλά οι ασθενείς. Όσον αφορά την κνίδωση, σε ένα τόσο μικρό παιδί νομίζω ότι αρκεί να κοπούν τα σνακ σουπερμάρκετ (πατατάκια, γαριδάκια κλπ, αναψυκτικά, έτοιμοι χυμοί, μαγιονέζες κλπ, μπισκότα, κρουασάν) καθώς και να γίνει περιορισμός της ζάχαρης στο ελάχιστο δυνατόν (καλό θα ήταν να κοβόταν τελείως η ζάχαρη, αλλά σε παιδί αυτής της ηλικίας δεν γίνεται, γιατί είναι πλέον πολύ μεγάλο για να κανονίζει επακριβώς ο γονιός τη διατροφή του. Και να της κόψετε τη ζάχαρη, σίγουρα όταν τη βρει κάπου θα πέφτει με τα μούτρα).Θα έχετε έναν κανόνα: θα τρώει μόνο ό,τι φτιάχνεται στο σπίτι, ποτέ έτοιμα απ' έξω. Έτσι και θα τηρείται η δίαιτα χωρίς γλουτένη, και θα κοπούν τα σνακ  που πυροδοτούν κνιδώσεις και θα μπορείτε να ελέγχετε την ποσότητα ζάχαρης. Θα καταφύγετε σε μερικά κόλπα π.χ όταν ζητάει γλυκό, να λέτε φάε πρώτα ένα φρούτο (συνήθως μπανάνα ή μήλο με κανέλα που είναι γλυκά ή λίγο μέλι στο ψωμάκι που τρώει. Απλώς ελέγξτε αν αυτά συμβαδίζουν με την δίαιτα της κοιλιοκάκης γιατί δεν ξέρω) και μετά γλυκό. Συνήθως τους περνάει η όρεξη για γλυκό μ' αυτά. Μπορείτε να φτιάξετε και κάποια κουλουράκια στο σπίτι, χωρίς πολλή ζάχαρη ή κάποιο ρυζόγαλο με λίγη ζάχαρη. Όσο κάποιος δεν τρώει ζάχαρη ή αλάτι σιγά σιγά συνηθίζει και μετά δεν τα ζητάει, αν φάει κάτι γλυκό ή αλμυρό του φαίνεται αηδιαστικά γλυκό ή λύσσα στο αλάτι, αλλά παίρνει κάποιο χρόνο να γίνει αυτό.Το κακό είναι ότι οι δαπάνες για τρόφιμα θα αυξηθούν γιατί υπάρχουν πολλά τρόφιμα χωρίς γλουτένη, αλλά είναι στα βιολογικά μπακάλικα που είναι ακριβά. Πάντως πιστεύω ότι με τη σωστή διατροφή θα πάει καλά.
      Ειλικρινά απορώ μ' αυτόν τον γιατρό που προτείνει κορτιζόνες καθώς και το ενέσιμο που υποθέτω ότι είναι το xolair, σε ένα τόσο μικρό παιδί χωρίς μάλιστα να έχει δοκιμάσει  άλλους συνδυασμούς πιο πριν. Για την κορτιζόνη δεν το συζητώ καν, ( ο αλλεργιολόγος δεν γνωρίζει ότι οι χρονίες κνιδώσεις όχι μόνο δεν βελτιώνονται αλλά μακροπρόθεσμα χειροτερεύουν με την κορτιζόνη; χώρια οι βλάβες που προκαλεί. Η κορτιζόνη ενδείκνυται για αναπνευστικές αλλεργίες)  και το xolair ξεκίνησε από την Αμερική για τις περιπτώσες βαριών αλλεργικών με αναπνευστική αλλεργία που δεν ανταποκρίνονται σε κανένα αντισταμινικό. Αν είναι αυτό και γνωρίζετε αγγλικά ψάξτε το λίγο στο ίντερνετ αυτό το φάρμακο.Δεν θέλω να παραστήσω την ειδική αλλά θα έλεγα να πάρετε τη γνώμη και κάποιου άλλου αλλεργιολόγου και επειδή υπάρχει και το θέμα της κοιλιοκάκης ίσως θα πρέπει ν' απευθυνθείτε και σε γιατρό διατροφικής ιατρικής, ν'αντιμετωπιστεί το θέμα συνολικά. Η κοινή λογική λέει ότι τα βαριά φάρμακα είναι τα τελευταία, πρώτα κοιτάμε όλους τους προηγούμενους τρόπους να θεραπεύσουμε. Πάντως μερικά παιδάκια που οι γονείς τους είχαν απευθυνθεί εδώ στο μπλογκ συνήθως ξεμπέρδεψαν με την κνίδωση όταν σταμάτησε το junk food.

      Διαγραφή
  51. Σας ευχαριστώ πολύ για την απάντηση και το χρόνο σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. καλησπερα σας! τα τελευταια χρονια πασχω απο χρονια κνιδωση! μετα απο τεστ σε αλεργιολογο δεν διαγνωστικα με αλλεργιες πουθενα! ουτε τροφικες! εχω δοκιμασει αρκετα αντισταμινικα χωρις αποτελεσμα! δεν εχω παρατηρησει καποια εξαρση μετα απο καποιο φαγητο η δραστηριοτητα! στην πορεια διαγνωστικα και κε δερμογραφισμο! αρκετοι γιατροι με ενημερωσαν οτι ωφειλεται ολο αυτο σε εξωγενη παραγοντα! τον τελευταιο μηνα εχω στραφει στην ομοιοπαθητικη! δεν εχω δει καποια βελτιωση ακομα! μπορειται να μου προτεινεται κατι; για την διαιτα που λετε εμενα προσωπικα πιστευω δεν θα με βοηθησει! ευχαριστω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν έχω να προτείνω κάτι άλλο. Μόνο αυτή τη δίαιτα που έκανα εγώ για χρονία κνίδωση εκ πιέσεως δηλ. όπου πιέζεται το σώμα δημιουργείται πομφός, με συνοδά αγγειοοίδημα και δερμογραφισμό και με αιτία την τοξίνωση του οργανισμού από κακή διατροφή.

      Διαγραφή
  53. Καλησπέρα και εγώ πάσχω τα τελευταία 5 χρόνια.. Δεν έχω να, σου προτείνω κάτι περισσότερο.. Στην αρχή εμένα με παρακολουθούσε ένας δερματολόγος.. Έκανα την διατροφή και έπινα κυρίως ένα "κοκτέιλ" αντισταμινικων.. Μου είπε ότι όλο αυτό μου δημιουργείται από άγχος και στρες.. Μετά απευθύνθηκα σε αλλεργιολογο για μια δεύτερη γνώμη.. Δεν μου έκανε καν τα τεστ αλλεργίας και μου είπε και αυτός το ίδιο.. Διακόψαμε αυτη την διατροφή σταδιακά γιατί η στέρηση για αρκετων τροφών ήταν ψυχοφθορα και δεν οφειλόταν στις τροφές ολο αυτό μου είπε .. Συνέχισα να παίρνω αντισταμινικα, κάποιες φορές και κορτιζόνη για λίγο και έκανα και ένα εμβόλιο 1 φορά το μήνα (το xolair).. Μετά απευθύνθηκα και σε Ομοιοπαθητικο που εμένα προσωπικά με βοήθησε.. Συνέχιζα να κάνω το εμβόλιο, αλλά προσπαθούσα με σταδιακά να μειώσουμε τα αντισταμινικα.. Αυτή την στιγμή δεν παίρνω καμία αγωγή από τον Σεπτέμβριο.. Προσωπικά θεωρώ ότι είναι η αντίδραση του οργανισμού μας όταν τον πιέζουμε πολύ.. Σου εύχομαι γρήγορη ανάρρωση..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. καλημερα! Εχω να πω διαβαζοντας ολα αυτα οτι ολα ειναφαυλος κυκλος ! Μολις τρκειωσα μια αγωγη τριων αντιβιωσεβν μαζι για ελικοβακτηριδιο του πυλωρου ! Μετα απο πονους στη κοιλια και κολικους εκανα γαστρ και κολον και βρεθηκε+γαστριτιδα και παλινδρομηση! Μολις τελειωσα κ εχω φαγουρα στα γεννητικα και πισω , αλλα και το στομα μου ειναι χσλια, χωρις πληγες και αφθες αλλα χαλια !Ηγαστρεντερολογος μ εδωσε να πιω Nystsamysin! Η οδοντιατρος να κανω γαργαρες να μη το πιω! Φοβαμαι οτι για τη κολπιτιδα θ μου δωσουν παλι αντιβ κ δεθελω καθολου !θα προτιμουσα πιο φυσικες λυσεις! επαιρνα και προβιοτικα και κολπικα προβ με την αντιβ αλλα ματαια! εν τω μεταξυ απο το οκτωβριο παρουσιασα κ εγω περιπου μια φορα την εβδομαδα φαγουρα και εξανθηματα μολις ξυπναγα απο τη πλευρα κυριως π ακουμπουσα! Η δερματ μ ειπε ξοζαλ ! επαιρνα ενα κ εφευγε μετα απο καποιες ωρες! Ηγνωμη σου ποια ειναι ! Να παρω φαρμακα ηνα προσπαθησω μονο μ αυτη τη διαιτα ! Και δυστυχως ειμαι επιρρεπης σε ζαχαρη ζυμαρια,! Πολυ ενημερωτικο μπλοκ ! ευχαριστω εκ των προτερων για οσα διαβασα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγωγή με αντιβιώσεις για ελικοβακτηρίδιο έκανα και εγώ και μου έλεγαν ότι από κει μπορεί να είναι η κνίδωση. έγινα καλά από το ελικοβακτηρίδιο, αλλά η κνίδωση εκεί. Εσένα τώρα στομάχι, έντερο, γυναικολογικά είναι όλα χάλια από την αντιβίωση, η γαστρίτιδα και η παλινδρόμηση είναι από την αντιβίωση, λογικά μαζί με τις 3 αντιβιώσεις δίνουν ισχυρό φάρμακο για το στομάχι, σε σένα δεν έδωσαν; Ευτυχώς που δεν κάηκε ο λάρυγγάς σου να μην μπορείς να πάρεις ανάσα και να πνίγεσαι (εγώ το έχω πάθει και αυτό από αντιβίωση) Το φάρμακο που σου έδωσε είναι για τους μύκητες, εγώ πιστεύω ότι θα σε βοηθήσει, αλλά δεν αρκεί μόνο του για να επαναφέρει το χάλι σε μια καλή κατάσταση. Πάντως εγώ θα το έπαιρνα. Για σένα τώρα προέχει να συνέλθεις από την αντιβίωση και μετά ξεκινάς τη δίαιτα. Ένα κομμάτι της δίαιτας να κάνεις τώρα, το πολύ νερό και ν' αποφεύγεις όσο μπορείς τη ζάχαρη για να βοηθήσεις και τη δράση του nystamysyn. Να βάλεις στη διατροφή σου οπωσδήποτε γιαούρτι, αυτό με την πέτσα (θα πετάς την πέτσα και θα τρως το υπόλοιπο). Αυτό θα βοηθήσει και το στόμα και το έντερο. Καλό είναι να τρως κάθε μέρα. Εκτός απ' το γιαούρτι πρέπει να πάρεις οπωσδήποτε προβιοτικά για πολλές μέρες. Δεν είναι όλα τα προβιοτικά ίδια, άλλα είναι καλά, άλλα δεν κάνουν απολύτως τίποτα. Εγώ πάντως τα ultralevure τα βρίσκω καλά κι ας λένε οι φαρμακοποιοί ότι είναι ελαφριά και δεν κάνουν τίποτα και πάρε αυτά τα πανάκριβα που είναι πολύ καλά. Επειδή κι εγώ φέτος πήρα κάμποση αντιβίωση και ακόμη φτιάχνω τις ζημιές δοκίμασα διάφορα προβιοτικά. Στείλε μου αν θέλεις ένα μέιλ στο annakal20@gmail.com, να σου γράψω από ποια δεν είδα καθόλου ωφέλεια και ποια μου φάνηκαν καλά, γιατί δεν θέλω να γράφω τέτοια στο μπλογκ. Επίσης υπάρχουν προβιοτικά κολπικά, μου τα είχε συστήσει παλιά ο γυναικολόγος και δεν τα πήρα, τώρα όμως σκέφτομαι να τα πάρω, μου είχε πει ότι είναι πολύ καλά, και ότι μπορείς να χρησιμοποιείς ένα δυο την εβδομάδα ως πρόληψη και για να διατηρείται η χλωρίδα της περιοχής φυσιολογική. Έτσι λοιπόν με nystamysyn, προβιοτικά, γιαούρτι και αποφεύγοντας τη ζάχαρη και τ' άσπρα ψωμιά θα κοιτάξεις να κάνεις το πεπτικό λίγο να συνέλθει. Επίσης μπορείς να τρως και σκόρδο, θα δεις πολύ πιο γρήγορα αποτελέσματα, μόνο δεν ξέρω αν με τη γαστρίτιδα και την παλινδρόμηση θα το αντέξεις. Επίσης ίσως πρέπει να πεις στη γαστρεντερολόγο να σου γράψει κάποιο φάρμακο για την παλινδρόμηση

      Διαγραφή
  55. Καλησπέρα Άννα και από εμένα.
    Πολύ πολύτιμες και μετρημένες οι πληροφορίες σου. Ευχαριστούμε.
    Ηθελα να σε ρωτήσω επειδή - κλασικά-το διαδίκτυο είναι χαοτικό και οι απόψεις διίστανται. Γνωρίζεις αν παίζει ρόλο αν θα είναι το γιαούρτι αγελαδινό, πρόβειο ή κατσικίσιο και εάν ενδείκνυται κάποιο παραπάνω;
    Σε ευχαριστώ πολύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα
      Γράψε στο ψαχτήρι anneurtica γιαούρτι και θα σε βγάλει απευθείας στην ανάρτηση που υπάρχει εδώ μέσα ειδικά για το γιαούρτι. Μετά την ανάρτηση (που δεν είναι μεγάλη) υπάρχει ακριβώς η ερώτηση που κάνεις από κάποιον άλλο φίλο και από κάτω έχω αναλυτικά την απάντηση
      Καλή επιτυχία!

      Διαγραφή
  56. γεια σας και απο μενα! εγω εμφανιζω μικρους πομφους και εχω φαγουρα μολις βγω απο το μπανιο το οποιο σε μιση ωρα φευγει, ειτε κανω με κρυο ειτε με ζεστο νερο μπανιο! ξεκινησα αγωγη με 1 bilaz τη μερα και τα πηγα πολυ καλα! τωρα η γιατρος μου προτεινε να το κοψουμε το χαπι σιγα σιγα και παιρνω ενα καθε δευτερη μερα! ετσι ομως εμφανισα μια φορα αλλα λιγοτερα! της το ειπα και μου ειπε να μην αυξησω παλι τη δοση και να το κοψουμε! εγω φοβαμαι να το κοψω να σας πω την αληθεια αλλα και μου φαινεται πολυ δυσκολο να ζω για παντα με χαπια! ειχε κανεις αλλος τετοια κνιδωση? η διατροφη αυτη λετε να με βοηθησει? μου εχει χαλασει την ποιοτητα ζωης μου ολο αυτο! για θαλασσα δεν το συζηταω...φοβαμαι να μπω! μπαινω για μπανιο και ειμαι με το φοβο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σίγουρα αυτό δεν είναι κνίδωση από πίεση δηλ η κνίδωση αυτού του μπλογκ. Είναι μια κνίδωση που έχει να κάνει είτε με το νερό είτε με την αλλαγή θερμοκρασίας μέσα κι έξω από το μπάνιο. Εγώ δύο περιπτώσεις τέτοιες έχω συναντήσει και μιλήσει μαζί τους, οι οποίες δεν συμπίπτουν απόλυτα, ούτε μεταξύ τους ούτε με τη δική σου. Η μία ήταν κάποιος που μόλις έβγαινε από το μπάνιο, πετούσε πομφούς. Σιγά σιγά διαπίστωσε ότι το πρόβλημα ήταν πιο έντονο όταν ντυνόταν αμέσως μετά το μπάνιο, οπότε καθυστερούσε κάπως να ντυθεί (δεν ξέρω πώς το κατάφερνε ειδικά το χειμώνα) και τα πράγματα ήταν καλύτερα. Έπαιρνε και αντισταμινικά, αλλά που και που. Δεν έκανε διατροφή αλλά έπαιρνε αντιμυκητισιακά χάπια. Με όλ' αυτά είχε δει βελτίωση.
      Η άλλη περίπτωση είναι μία που πετάει πομφούς όταν μπαίνει στη θάλασσα, μόνο τότε. Η λύση που έχει βρει είναι να μπαίνει στη θάλασσα σταδιακά δηλ. λίγο τα πόδια, μετά λίγο πιο μέσα κλπ κλπ, αν και αυτό πιάνει καμιά φορά, όχι πάντα. Πάντως νομίζω ότι αυτές οι περιπτώσεις αντιμετωπίζονται με πολλή παρατήρηση, δοκιμές, ώστε να βρεις τι βοηθά την κατάσταση και δεν είναι τόσο εξαρτώμενες από τα χάπια.

      Διαγραφή