Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου 2011

Φαλαφελ (ρεβυθοκεφτέδες)

μισό κιλό ρεβύθια
1 κρεμμύδι πολύ ψιλοκομμένο έως λιωμένο
μισό φλυτζάνι τσαγιού ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
1 κουταλάκι του γλυκού κόλιαντρο
1 κουταλάκι του γλυκού  κύμινο
2-3 κουταλιές σούπας αλεύρι (θα δείτε πόσο χρειάζεται για να μπορείτε να πλάσετε κεφτέδες)
αλατοπίπερο
κόκκινο πιπέρι τριμμένο

Έχετε μουσκέψει αποβραδίς τα ρεβύθια. Την άλλη μέρα τα βάζετε να πάρουν βράση μέσα στο νερό που τα μουσκέψατε για να μαλακώσουν, τα στραγγίζετε, τα κρυώνετε και τα περνάτε απ' το μούλτι να γίνουν σαν χοντροκομμένος κιμάς.
Ανακατεύετε σε μεγάλο μπωλ τα ρεβύθια με τα υπόλοιπα υλικά, ζυμώνουμε και πλάθουμε μικρά σουτζουκάκια, που τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι για 2-3 λεπτά ώσπου να ροδίσουν. Τα βγάζουμε απ' το τηγάνι προσεχτικά γιατί διαλύονται. Γίνονται πολλά
Έχουμε φτιάξει από πριν τις πιτούλες μας (για όσους δεν κάνουν τη δίαιτα βάζουμε πιτούλες σουβλακιού), βάζουμε μέσα στην πιτούλα 2 κεφτέδες, ψιλοκομμένη ντομάτα, κρεμμύδι ή καλά πλυμένο μαρούλι και ιδού το νηστίσιμο σουβλάκι. Βέβαια δεν είναι ανάγκη να γίνουν σουβλάκι, τρώγονται κι έτσι. Είναι σούπερ, μόνο που διαλύονται λίγο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου