Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

Μυστικά του μαγειρέματος -Κιμάς

1. Το κρέας και ο κιμάς που αγοράσαμε, αντέχει στο ψυγείο μόνο 1 ημέρα. Την επόμενη πρέπει να μαγειρευτεί οπωσδήποτε. Αν δεν σκοπεύουμε να τα μαγειρέψουμε μέχρι τότε, θα πρέπει μόλις τα φέρουμε στο σπίτι να τα καταψύξουμε
2. Το μπαγιάτικο ψωμί που χρησιμοποιούμε στον κιμά μπορεί να μουσκευτεί, εκτός από νερό, σε λίγο γάλα ή κρασί ή ούζο. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και φρέσκο ψωμί. Δεν θα δέσουν τόσο τα μπιφτέκια αλλά γίνονται πολύ νόστιμα. Αν χρησιμοποιήσουμε, αντί για ψωμί, φρυγανιά τριμμένη, χρειάζονται παραπάνω υγρά στον κιμά π.χ λίγο κρασί, ούζο, γάλα κλπ.
3. Το μυστικό του ζουμερού μπιφτεκιού (εκτός από το ψήσιμο) είναι να έχει μέσα λίγα πολτοποιημένα λαχανικά και μυρωδικά π.χ καρότο, πιπεριά, δυόσμο, ντομάτα,κολοκύθι κλπ
4. Όταν πλάσουμε τον κιμά, αφήνουμε τα παρασκευάσματα από μισή ως  μία ώρα στο ψυγείο για να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να σφίξουν τα μπιφτέκια, κεφτέδες κλπ
5. Οι κεφτέδες, τα μπιφτέκια κλπ γίνονται πιο νόστιμα και πιο αφράτα, αν χρησιμοποιησουμε δύο ειδών κιμά π.χ μισο μισό χοιρινό, μοσχαρίσιο ( βέβαια δεν είναι ό,τι πιο υγιεινό). Πάντως, αν ο κιμάς είναι τελείως άπαχος, καλό είναι να βάλουμε στο μίγμα λίγο ελαιόλαδο
6. Δεν επιτρέπεται να κοπεί στην ίδια μηχανή κιμάς από πουλερικό και από οποιοδήποτε άλλο κρέας (λόγω πιθανής σαλμονέλας)
7.Μπαχαρικά που ταιριάζουν στον κιμά: ρίγανη, θυμάρι, θρούμπι, μοσχοκάρυδο, πιπέρια, ξύσμα πορτοκαλιού, κύμινο, κανέλα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου