Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

Σαλάτα με πληγούρι

3 φλυτζάνια πληγούρι για σαλάτα
2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
3 ώριμες ντομάτες (δηλ. με ζουμί)
1 κόκκινη γλυκιά πιπεριά
1 πράσινη πιπεριά
Αρκετό μαϊντανό
(όλα τα λαχανικά καλά πλυμένα και ψιλοκομμένα)
λίγο δυόσμο φρέσκο ή ξερό
λεμόνι
λάδι
αλατοπίπερο
Από το βράδυ μουσκεύουμε το πληγούρι σε νερό (περίπου 2 φλυτζάνια). Τη νύχτα το πληγούρι θα πιει το νερό. Αν την άλλη μέρα δείτε κι έχει ακόμη νερό το στραγγίζετε.Το θέμα είναι να έχει μαλακώσει το πληγούρι και να τρώγεται. Το άλλο πρωι προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα λαχανικά και το δυόσμο, ανακατεύουμε, σκεπάζουμε αεροστεγώς τη σαλάτα και τη βάζουμε στο ψυγείο να τραβήξει τα υγρά και τις μυρωδιές των λαχανικών.
Όταν είναι να τη φάμε περιχύνουμε με λάδι και λεμόνι χτυπημένα μαζί (περίπου 1 λεμόνι αρκεί), ρίχνουμε αλατοπίπερο και έτοιμη η σαλάτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου